KELAS MEMASAK & MEMBUAT KEK [JADUAL & LOKASI] - Makanan & Resipi - Hobi & Kehidupan - CARI Infonet -

CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
View: 213128|Reply: 543

KELAS MEMASAK & MEMBUAT KEK [JADUAL & LOKASI]

[Copy link]
Post time 17-8-2005 09:55 AM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Hi sayang semua..kekekeke

Kita nak tau laa..kalau boleh kat  sekitar Lembah Klang..

Bye ..

[ Last edited by  Kacip_Fatimah at 28-3-2009 13:53 ]
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-8-2005 10:08 AM | Show all posts | Share
nak tambah lagi ..kalau leh bagi laa website dia sekali..

terimakasih..
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2005 12:11 PM | Show all posts | Share
rajin abang preb nak belajor buat kek.....auwww....:cak:  heheheh...jgn marah ye preb....saya gurau je.....kalau u ada beli sokabar mingguan malaysia....dorang setiap minggu ada iklankan mcm2 kursus ...memasak, menjahit, photography, mekap2...etc...dorang nyer iklan ni ada  kat pancaindera (sokabar yg kecik)....klu u tgk nama fieza baking house....tu lah tempat saya gi belajar dulu.....
Reply

Use magic Report

sarah This user has been deleted
Post time 17-8-2005 12:53 PM | Show all posts | Share
assalamualaikum abg preb... baru join ke kat sini? hihi, tak penah nampak pun seblum nih...
kalau nak belajar buat kek, biskut, kuih talam dan sebagainya lagi.... yg paling murah yg sarah pernah nampak kat Bake With Yen, Bandar Puteri Puchong. Satu kelas tu dlm RM10 - RM50, bergantung dengan jenis masakan yg diajar.
Sarah dengar cerita, chef yg dok ajar tu pun, hotel mali woooo....
tapi setakat ni sarah belum pernah lagi laa attend kelas tu, masa tak mengizinkan.

Abg preb boleh clik kat sini :dia: http://www.bakewithyen.com/classes.html
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2005 02:09 PM | Show all posts | Share
abg preb nak belajar buat kek pertunangan kita sendiri ke abg preb... ;)
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-8-2005 02:17 PM | Show all posts | Share
Originally posted by bebop at 17-8-2005 12:11 PM
rajin abang preb nak belajor buat kek.....auwww....:cak:  heheheh...jgn marah ye preb....saya gurau je.....kalau u ada beli sokabar mingguan malaysia....dorang setiap minggu ada iklank ...

makasih awak..
no tepon awak ade?oops silap ..no tepon dia ade tak?kita nak call laa..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-8-2005 02:25 PM | Show all posts | Share
Originally posted by sarah at 17-8-2005 12:53 PM
assalamualaikum abg preb... baru join ke kat sini? hihi, tak penah nampak pun seblum nih...
kalau nak belajar buat kek, biskut, kuih talam dan sebagainya lagi.... yg paling murah yg sarah pernah n ...

makasih jugak utk cik sarah..

niat dihati teringin abg preb nak belanje sarah ngan bebop makan..
pasal sudi tolong abg preb....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-8-2005 02:47 PM | Show all posts | Share
Originally posted by cranko21 at 17-8-2005 02:09 PM
abg preb nak belajar buat kek pertunangan kita sendiri ke abg preb... ;)

hi awak
sihat ker ari nih?
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2005 02:56 PM | Show all posts | Share
Assalamualaikum abg prebet,

Isk isk isk kat KEM kan banyak bley belajor.
Masuk jer galley............

Buat baik dgn Chief Cook.
Tentu bley belajor.

Kalau nak belajor secara paksa pun bley.
Buat jer ler haper haper kesalahan seperti:
1. keluar malam tanpa kebenara
2. tak kemas katil
3. lawan bos.

Tentu deme suh pi duduk kat dapuq lepaih tu.

Wsalam
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2005 03:05 PM | Show all posts | Share
Originally posted by prebetsapuharam at 17-8-2005 02:17 PM

makasih awak..
no tepon awak ade?oops silap ..no tepon dia ade tak?kita nak call laa..



ish..ish...awak ni....kan no tepon kita ada kat bawah tuh....purak2 tak nampak laks....  :cak:  ni hah no. tipon dak fieza tuh...0127652858......jgn nanti abg prebet tersyok kat dia udah....org nyer teramat lah cunnnn....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-8-2005 03:19 PM | Show all posts | Share
Originally posted by bebop at 17-8-2005 03:05 PM



ish..ish...awak ni....kan no tepon kita ada kat bawah tuh....purak2 tak nampak laks....  :cak:  ni hah no. tipon dak fieza tuh...0127652858......jgn nanti abg prebet tersyok ...

cun?mau lepas nih abg preb cepat pandai buat kek...kekekekeke
skang jugak kita call....
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2005 10:56 AM | Show all posts | Share

[MERGED] BAKING, COOKING & DECO CLASS

Hi all

Ni nak tolong advertise kan untuk my auntie..untuk sesiapa yang berminat, boleh lah call Puan Rogayah. Nombornya ada dibawah ye..


Day/Date    :    Sunday, 4th September 2005               
Time            :    2.30 p.m.    -    5.30 p.m.
Fees            :    RM 75.00 per person


1.    Bread Pudding + Sauce
2.    Chocolate Eclairs
3.    Lemon Tartletts
4.    Apple Streudel (using ready made puff pastry)


Day/Date    :    Sunday, 18th September 2005
Time            :     2.30 p.m.     -    5.50 p.m.
Fess            :    RM 75.00 per person

1.    Streusel Cake
2.    Hazelnut Cream Puff
3.    Chocolate Tartletts
4.    Peach Triangles (using ready made puff pastry)

Handphone No         :    012-2497582    Residence Phone:  03-51917833  - Puan Rogayah

Address                    :        No. 29, Jalan Pulau Sebak 28/29
                                          Taman Alam Megah
                                          40400 Shah Alam
  
Maximum No/class    :    Limited to the first group of 12 only.

[ Last edited by shidaaziz at 23-2-2006 03:01 PM ]
Reply

Use magic Report

trisyianizaq This user has been deleted
Post time 19-9-2005 01:56 PM | Show all posts | Share

[MERGED] BAKING, COOKING & DECO CLASS

Assalamualaikum

Maaf, saya terpost lak kat thread egg tart. kacau daun lak.

saya nak tau jika ada kelas memasak di sekitar KL. saya tinggal di Gombak. Kalau ada yg tau tu tolong bagitau ye. Bila masuk forum ni rasa teringin lak nak pandai masak.

tima kasih.

[ Last edited by shidaaziz at 23-2-2006 02:49 PM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2005 10:17 AM | Show all posts | Share
Dah ada orang jawab ke tidak ni?

Nak jawab le :cak:
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2005 10:21 AM | Show all posts | Share



Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2005 10:27 AM | Show all posts | Share
selalalunya yg rajin wat kelas masak nie..
AngsaMerah..

boleh jugak PM dia dan tanya lebih lanjut..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2005 10:39 AM | Show all posts | Share
Angsa merah ada buat kelas memasak ke kak kacip? shida ni un tengah dok mencari kelas yang okey & mampu dibayar.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2005 11:28 AM | Show all posts | Share
dalam paper pancaindera selalu ada iklan kelas memasak dari tukang-masak terkenal .....kelas liza zainol, hasma noor culinary, rabiah amit
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2005 11:48 AM | Show all posts | Share
tadi ada call chef liza. bulan depan dia buat kelas royal icing. RM350 untuk 2 hari.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2005 12:03 PM | Show all posts | Share
Originally posted by shidaaziz at 21-11-2005 10:39 AM
Angsa merah ada buat kelas memasak ke kak kacip? shida ni un tengah dok mencari kelas yang okey & mampu dibayar.

dulu dia rajin laa posting pasal nie..tapi rasanya auntie dia yang wat..mana ntah angsa nie..sepi tanpa berita pulak..hihi..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2005 01:19 PM | Show all posts | Share
tadi dah PM kat angsa. dia tak online lagi kut. senyap je.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2005 01:20 PM | Show all posts | Share
dah PM angsa. tapi maybe dia belum online lagi kut.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2005 02:52 PM | Show all posts | Share
Bagus yang dekat taman melawati tu ada buat baking class tak? ada sesiapa boleh tolong clarify?
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2005 06:29 PM | Show all posts | Share
BAKING CLASS

Hi all

Ni nak tolong advertise kan untuk my auntie..untuk sesiapa yang berminat, boleh lah call Puan Rogayah. Nombornya ada dibawah ye..


Day/Date    :    Sunday, 4th September 2005               
Time            :    2.30 p.m.    -    5.30 p.m.
Fees            :    RM 75.00 per person


1.    Bread Pudding + Sauce
2.    Chocolate Eclairs
3.    Lemon Tartletts
4.    Apple Streudel (using ready made puff pastry)


Day/Date    :    Sunday, 18th September 2005
Time            :     2.30 p.m.     -    5.50 p.m.
Fess            :    RM 75.00 per person

1.    Streusel Cake
2.    Hazelnut Cream Puff
3.    Chocolate Tartletts
4.    Peach Triangles (using ready made puff pastry)

Handphone No         :    012-2497582    Residence Phone:  03-51917833  - Puan Rogayah

Address                    :        No. 29, Jalan Pulau Sebak 28/29
                                          Taman Alam Megah
                                          40400 Shah Alam
  
Maximum No/class    :    Limited to the first group of 12 only.


posted by AngsaMerah..[iklan lama]
tapi bleh juga hubungi di no fon tertera ..


[ Last edited by Kacip_Fatimah at 21-11-2005 06:31 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2005 06:33 PM | Show all posts | Share
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

30-7-2015 01:55 AM GMT+8 , Processed in 0.063345 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list