CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12345678910... 22Next
Return Post new threads
Show: 198068|Reply: 544

KELAS MEMASAK & MEMBUAT KEK [JADUAL & LOKASI]

[Copy link]

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 17-8-2005 09:55 AM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Hi sayang semua..kekekeke

Kita nak tau laa..kalau boleh kat  sekitar Lembah Klang..

Bye ..

[ Last edited by  Kacip_Fatimah at 28-3-2009 13:53 ]
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 17-8-2005 10:08 AM |All posts
nak tambah lagi ..kalau leh bagi laa website dia sekali..

terimakasih..
Reply

Props Report

Post on 17-8-2005 12:11 PM |All posts
rajin abang preb nak belajor buat kek.....auwww....:cak:  heheheh...jgn marah ye preb....saya gurau je.....kalau u ada beli sokabar mingguan malaysia....dorang setiap minggu ada iklankan mcm2 kursus ...memasak, menjahit, photography, mekap2...etc...dorang nyer iklan ni ada  kat pancaindera (sokabar yg kecik)....klu u tgk nama fieza baking house....tu lah tempat saya gi belajar dulu.....
Reply

Props Report

sarah This user has been deleted
Post on 17-8-2005 12:53 PM |All posts
assalamualaikum abg preb... baru join ke kat sini? hihi, tak penah nampak pun seblum nih...
kalau nak belajar buat kek, biskut, kuih talam dan sebagainya lagi.... yg paling murah yg sarah pernah nampak kat Bake With Yen, Bandar Puteri Puchong. Satu kelas tu dlm RM10 - RM50, bergantung dengan jenis masakan yg diajar.
Sarah dengar cerita, chef yg dok ajar tu pun, hotel mali woooo....
tapi setakat ni sarah belum pernah lagi laa attend kelas tu, masa tak mengizinkan.

Abg preb boleh clik kat sini :dia: http://www.bakewithyen.com/classes.html
Reply

Props Report

Warrior

Mesyuarat Tingkap

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 17-8-2005 02:09 PM |All posts
abg preb nak belajar buat kek pertunangan kita sendiri ke abg preb... ;)
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 17-8-2005 02:17 PM |All posts
Originally posted by bebop at 17-8-2005 12:11 PM
rajin abang preb nak belajor buat kek.....auwww....:cak:  heheheh...jgn marah ye preb....saya gurau je.....kalau u ada beli sokabar mingguan malaysia....dorang setiap minggu ada iklank ...

makasih awak..
no tepon awak ade?oops silap ..no tepon dia ade tak?kita nak call laa..
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 17-8-2005 02:25 PM |All posts
Originally posted by sarah at 17-8-2005 12:53 PM
assalamualaikum abg preb... baru join ke kat sini? hihi, tak penah nampak pun seblum nih...
kalau nak belajar buat kek, biskut, kuih talam dan sebagainya lagi.... yg paling murah yg sarah pernah n ...

makasih jugak utk cik sarah..

niat dihati teringin abg preb nak belanje sarah ngan bebop makan..
pasal sudi tolong abg preb....
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 17-8-2005 02:47 PM |All posts
Originally posted by cranko21 at 17-8-2005 02:09 PM
abg preb nak belajar buat kek pertunangan kita sendiri ke abg preb... ;)

hi awak
sihat ker ari nih?
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 17-8-2005 02:56 PM |All posts
Assalamualaikum abg prebet,

Isk isk isk kat KEM kan banyak bley belajor.
Masuk jer galley............

Buat baik dgn Chief Cook.
Tentu bley belajor.

Kalau nak belajor secara paksa pun bley.
Buat jer ler haper haper kesalahan seperti:
1. keluar malam tanpa kebenara
2. tak kemas katil
3. lawan bos.

Tentu deme suh pi duduk kat dapuq lepaih tu.

Wsalam
Reply

Props Report

Post on 17-8-2005 03:05 PM |All posts
Originally posted by prebetsapuharam at 17-8-2005 02:17 PM

makasih awak..
no tepon awak ade?oops silap ..no tepon dia ade tak?kita nak call laa..



ish..ish...awak ni....kan no tepon kita ada kat bawah tuh....purak2 tak nampak laks....  :cak:  ni hah no. tipon dak fieza tuh...0127652858......jgn nanti abg prebet tersyok kat dia udah....org nyer teramat lah cunnnn....
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 17-8-2005 03:19 PM |All posts
Originally posted by bebop at 17-8-2005 03:05 PM



ish..ish...awak ni....kan no tepon kita ada kat bawah tuh....purak2 tak nampak laks....  :cak:  ni hah no. tipon dak fieza tuh...0127652858......jgn nanti abg prebet tersyok ...

cun?mau lepas nih abg preb cepat pandai buat kek...kekekekeke
skang jugak kita call....
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 24-8-2005 10:56 AM |All posts

[MERGED] BAKING, COOKING & DECO CLASS

Hi all

Ni nak tolong advertise kan untuk my auntie..untuk sesiapa yang berminat, boleh lah call Puan Rogayah. Nombornya ada dibawah ye..


Day/Date    :    Sunday, 4th September 2005               
Time            :    2.30 p.m.    -    5.30 p.m.
Fees            :    RM 75.00 per person


1.    Bread Pudding + Sauce
2.    Chocolate Eclairs
3.    Lemon Tartletts
4.    Apple Streudel (using ready made puff pastry)


Day/Date    :    Sunday, 18th September 2005
Time            :     2.30 p.m.     -    5.50 p.m.
Fess            :    RM 75.00 per person

1.    Streusel Cake
2.    Hazelnut Cream Puff
3.    Chocolate Tartletts
4.    Peach Triangles (using ready made puff pastry)

Handphone No         :    012-2497582    Residence Phone:  03-51917833  - Puan Rogayah

Address                    :        No. 29, Jalan Pulau Sebak 28/29
                                          Taman Alam Megah
                                          40400 Shah Alam
  
Maximum No/class    :    Limited to the first group of 12 only.

[ Last edited by shidaaziz at 23-2-2006 03:01 PM ]
Reply

Props Report

trisyianizaq This user has been deleted
Post on 19-9-2005 01:56 PM |All posts

[MERGED] BAKING, COOKING & DECO CLASS

Assalamualaikum

Maaf, saya terpost lak kat thread egg tart. kacau daun lak.

saya nak tau jika ada kelas memasak di sekitar KL. saya tinggal di Gombak. Kalau ada yg tau tu tolong bagitau ye. Bila masuk forum ni rasa teringin lak nak pandai masak.

tima kasih.

[ Last edited by shidaaziz at 23-2-2006 02:49 PM ]
1

View rating log

Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 21-11-2005 10:17 AM |All posts
Dah ada orang jawab ke tidak ni?

Nak jawab le :cak:
aku & dia
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 21-11-2005 10:21 AM |All posts



aku & dia
Reply

Props Report

Defender

ciptaanNya..alhamdulillah

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 21-11-2005 10:27 AM |All posts
selalalunya yg rajin wat kelas masak nie..
AngsaMerah..

boleh jugak PM dia dan tanya lebih lanjut..
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 21-11-2005 10:39 AM |All posts
Angsa merah ada buat kelas memasak ke kak kacip? shida ni un tengah dok mencari kelas yang okey & mampu dibayar.
aku & dia
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 21-11-2005 11:28 AM |All posts
dalam paper pancaindera selalu ada iklan kelas memasak dari tukang-masak terkenal .....kelas liza zainol, hasma noor culinary, rabiah amit
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 21-11-2005 11:48 AM |All posts
tadi ada call chef liza. bulan depan dia buat kelas royal icing. RM350 untuk 2 hari.
aku & dia
Reply

Props Report

Defender

ciptaanNya..alhamdulillah

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 21-11-2005 12:03 PM |All posts
Originally posted by shidaaziz at 21-11-2005 10:39 AM
Angsa merah ada buat kelas memasak ke kak kacip? shida ni un tengah dok mencari kelas yang okey & mampu dibayar.

dulu dia rajin laa posting pasal nie..tapi rasanya auntie dia yang wat..mana ntah angsa nie..sepi tanpa berita pulak..hihi..
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 21-11-2005 01:19 PM |All posts
tadi dah PM kat angsa. dia tak online lagi kut. senyap je.
aku & dia
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 21-11-2005 01:20 PM |All posts
dah PM angsa. tapi maybe dia belum online lagi kut.
aku & dia
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 21-11-2005 02:52 PM |All posts
Bagus yang dekat taman melawati tu ada buat baking class tak? ada sesiapa boleh tolong clarify?
aku & dia
Reply

Props Report

Defender

ciptaanNya..alhamdulillah

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 21-11-2005 06:29 PM |All posts
BAKING CLASS

Hi all

Ni nak tolong advertise kan untuk my auntie..untuk sesiapa yang berminat, boleh lah call Puan Rogayah. Nombornya ada dibawah ye..


Day/Date    :    Sunday, 4th September 2005               
Time            :    2.30 p.m.    -    5.30 p.m.
Fees            :    RM 75.00 per person


1.    Bread Pudding + Sauce
2.    Chocolate Eclairs
3.    Lemon Tartletts
4.    Apple Streudel (using ready made puff pastry)


Day/Date    :    Sunday, 18th September 2005
Time            :     2.30 p.m.     -    5.50 p.m.
Fess            :    RM 75.00 per person

1.    Streusel Cake
2.    Hazelnut Cream Puff
3.    Chocolate Tartletts
4.    Peach Triangles (using ready made puff pastry)

Handphone No         :    012-2497582    Residence Phone:  03-51917833  - Puan Rogayah

Address                    :        No. 29, Jalan Pulau Sebak 28/29
                                          Taman Alam Megah
                                          40400 Shah Alam
  
Maximum No/class    :    Limited to the first group of 12 only.


posted by AngsaMerah..[iklan lama]
tapi bleh juga hubungi di no fon tertera ..


[ Last edited by Kacip_Fatimah at 21-11-2005 06:31 PM ]
Reply

Props Report

Defender

ciptaanNya..alhamdulillah

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 21-11-2005 06:33 PM |All posts
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 19-4-2014 02:29 AM , Processed in 0.136353 second(s), 24 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top