Chinese
Facebook Login
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Hari Raya
Euro2016
Search
12Next
Return to list New
19057
View
32
Reply

Pengesahan Sijil

[Copy link]

Author: anticuado       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-12-2008 11:27 AM | Show all posts |Read mode
Salam semua..... aku nak tye sikit ni, aku nak sahkan salinan sijil aku, masalahnyer sekarang
1  ) aku nak g sekolah yg kat depan umah aku, nak mintak guru besar sain sekolah tgh cuti.
2  ) nak mintak kat lecturer , aku dah duduk jauh dari uni aku.
3  ) nak mintak kat penghulu, aku tak tau pun mana nak cari penghulu.
4  ) member yg keje gomen pun duduk jauh...

so kat sapa lagi ek aku boleh mintak sain sahkan salinan sijil ek? mintak kat balai polis boleh?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2008 11:38 AM | Show all posts

Reply #1 anticuado's post

g pejabat daerah..
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2008 11:40 AM | Show all posts
Gi pejabat polis jer senang.
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2008 12:06 PM | Show all posts
haloo...nak carik penghulu mudah jer....ko pergi lah kat pejabat daerah

kat situ penuh dgn org yang boleh tolong ko sah kan aper aper yang ko nak sah...
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2008 12:22 PM | Show all posts

Reply #4 sagiman91's post

tu le..untung2 ade DO..2nd class magistrate lagik..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-12-2008 01:02 PM | Show all posts

Balas #4 sagiman91\ catat

klu kat area PJ , pejabat daerah kat mane?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-12-2008 01:03 PM | Show all posts
Originally posted by GAMEOVER at 10-12-2008 11:40 AM
Gi pejabat polis jer senang.


balai polis boleh ek?
klu boleh aku nak g balai jer.... senang sikit, sebab esok selangor cuti
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2008 01:52 PM | Show all posts

Reply #6 anticuado's post

gugel..

takpon ko naik seme opis2 gomen terdekat..mintyak sahkan ngan peg. kump A.

btw, doc2 ko tu utk ape?
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2008 02:29 PM | Show all posts

Reply #7 anticuado's post

Boleh jer. Ko gi jumpa ketua balai kat situ.

Tak banyak kerenah.
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2008 09:09 AM | Show all posts

Hmmm...

Originally posted by anticuado at 10-12-2008 11:27
Salam semua..... aku nak tye sikit ni, aku nak sahkan salinan sijil aku, masalahnyer sekarang
1  ) aku nak g sekolah yg kat depan umah aku, nak mintak guru besar sain sekolah tgh cuti.
2  ) na ...




Kalau kat pejabat daerah pernah lar aku mintak... Mahkamah... Pejabat pendidikan... Balai polis tak tahu lar pulak aku... Kalau sign ketua balai wokeh kot...


Jizzz... Klong! Klong!
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2008 10:48 AM | Show all posts
klu bukan pengetua, penlong kanan pon bole...
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2008 02:29 PM | Show all posts
pesuruhjaya sumpah tak boleh ke?
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2008 03:00 PM | Show all posts
Errrrrrrrrr....kat Ketua Jabatan takleh ke....kalau x silap..ada beberapa staff aku mintak sign dr Ketua Jabatan.....siap cop....
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2008 03:52 AM | Show all posts

Hah! Hah! Hah!

Originally posted by shidaaziz at 15-12-2008 14:29
pesuruhjaya sumpah tak boleh ke?




Ini pong boleh... Tapi kena caj lar... RM 5 sekeping sijil kalau tak silap aku... Standard caj untok semer pesuruhjaya sumpah kat Malaysia ni... Dia worang tak boleh caj lebih atau kurang dari tu sebab semer kena masok rekod nanti...


Jizzz... Klong! Klong!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-12-2008 12:28 PM | Show all posts

Balas #8 rhys88\ catat

actually aku nak sahkan sijil wife aku, die nak mintak keje ...... leceh betul, nak kena sahkan sijil ni......
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-12-2008 12:31 PM | Show all posts
hari tu aku  dah try pegi kat balai polis, sekali kat balai tu tak der pegawai yg bertugaas plak...... ada sarjan misai jek..... so tak leh la mintak cop ngan sain.... die suruh g ibu pejabat polis, die kata kat situ ramai pegawai.....

btw, aku dah sahkan dah sijil tu, mintak tlg member sepupu aku, die pegawai kerajaan...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-12-2008 12:33 PM | Show all posts
Originally posted by AceHand at 16-12-2008 03:52 AM


http://acehandspectacelar.com/a/ace/AceBar.gif

Ini pong boleh... Tapi kena caj lar... RM 5 sekeping sijil kalau tak silap aku... Standard caj untok semer pesuruhjaya sumpah kat Malaysia ni ...


mahal betul, sekeping 5 hengget... hari tu ada la dalam 10-15 keping sijil yg nak disahkan.... klu tak mampus nak membayar
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 03:28 AM | Show all posts

Hmmm...

Originally posted by anticuado at 16-12-2008 12:33


mahal betul, sekeping 5 hengget... hari tu ada la dalam 10-15 keping sijil yg nak disahkan.... klu tak mampus nak membayar




Ada satu cara kalau nak jimat... Ko buat satu surat rasmi yang menyatakan sijil ko semer tu telah disahkan oleh mereka... Jangan lupa bagi list semer sijil tu sekali kat dalam surat tu... Pastu ko suh lar dia sahkan surat tu... Heh! Heh! Heh!


Jizzz... Klong! Klong!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2008 04:35 PM | Show all posts
paling senang paling mudah nak sahkan sijil-sijil nie kat mana2 balai...........lagi satu kalau ko dah sahkan semua sijil2 tu ko buat salinan banyak2............lain kali kalau ada apa-apa tak payah lagi nak cari2 orang nak sahkan semua sijil..........
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2010 01:23 AM | Show all posts
paling senang paling mudah nak sahkan sijil-sijil nie kat mana2 balai...........lagi satu kalau ko dah sahkan semua sijil2 tu ko buat salinan banyak2............lain kali kalau ada apa-apa tak payah l ...
hasmania Post at 19-12-2008 16:35


so memang bole la buat kat balai polis??
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2010 12:41 PM | Show all posts
preffered to pesauruhjaya sumpah
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2010 12:46 AM | Show all posts
dulu2 aku slalu gak sign menda ni.
cari je sesapa yg keja kerajaan klu ade. gred 41 dah boleh sign

btw,aku nak tau,depa ni cek ke pun salinan sah ni? ade ke mana2 kes yg menipu salinan sah ni-and kantoi?
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2010 12:47 AM | Show all posts
paling senang paling mudah nak sahkan sijil-sijil nie kat mana2 balai...........lagi satu kalau ko dah sahkan semua sijil2 tu ko buat salinan banyak2............lain kali kalau ada apa-apa tak payah l ...
hasmania Post at 19-12-2008 16:35


boleh ke buat camni?
lepas sahkan sijil,pastu kita fotostat..leh ke?
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2010 12:55 PM | Show all posts
boleh ke buat camni?
lepas sahkan sijil,pastu kita fotostat..leh ke?
TumblerTK Post at 3-4-2010 00:47

boleh juge buat camtu.... tp utk simpanan anak cucu ko tgk je laa.... hehehe...
klu buat camtu tak laku juge... sia2 je buang duit...
ko potostet bnyk2 pastu bg dorang certify seme... skali jln je...
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2010 01:39 PM | Show all posts
boleh ke buat camni?
lepas sahkan sijil,pastu kita fotostat..leh ke?
TumblerTK Post at 3-4-2010 00:47


tkleh rasanya...dia nak cop ori utk setiap salinan...bukan cop yg dh disalinkan
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2016 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.079427s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list