CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12Next
Return Post new threads
Show: 12067|Reply: 32

Pengesahan Sijil

[Copy link]

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 10-12-2008 11:27 AM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Salam semua..... aku nak tye sikit ni, aku nak sahkan salinan sijil aku, masalahnyer sekarang
1  ) aku nak g sekolah yg kat depan umah aku, nak mintak guru besar sain sekolah tgh cuti.
2  ) nak mintak kat lecturer , aku dah duduk jauh dari uni aku.
3  ) nak mintak kat penghulu, aku tak tau pun mana nak cari penghulu.
4  ) member yg keje gomen pun duduk jauh...

so kat sapa lagi ek aku boleh mintak sain sahkan salinan sijil ek? mintak kat balai polis boleh?
1

View rating log

Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 10-12-2008 11:38 AM |All posts

Reply #1 anticuado's post

g pejabat daerah..
20.11.2010 - 23.4.2012
Reply

Props Report

Fighter

Press ALT+F4 to continue

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 10-12-2008 11:40 AM |All posts
Gi pejabat polis jer senang.
◄◄◄ Now I know why you want to hate me ►►►
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 10-12-2008 12:06 PM |All posts
haloo...nak carik penghulu mudah jer....ko pergi lah kat pejabat daerah

kat situ penuh dgn org yang boleh tolong ko sah kan aper aper yang ko nak sah...
henshin!!!
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 10-12-2008 12:22 PM |All posts

Reply #4 sagiman91's post

tu le..untung2 ade DO..2nd class magistrate lagik..
20.11.2010 - 23.4.2012
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 10-12-2008 01:02 PM |All posts

Balas #4 sagiman91\ catat

klu kat area PJ , pejabat daerah kat mane?
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 10-12-2008 01:03 PM |All posts
Originally posted by GAMEOVER at 10-12-2008 11:40 AM
Gi pejabat polis jer senang.


balai polis boleh ek?
klu boleh aku nak g balai jer.... senang sikit, sebab esok selangor cuti
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 10-12-2008 01:52 PM |All posts

Reply #6 anticuado's post

gugel..

takpon ko naik seme opis2 gomen terdekat..mintyak sahkan ngan peg. kump A.

btw, doc2 ko tu utk ape?
20.11.2010 - 23.4.2012
Reply

Props Report

Fighter

Press ALT+F4 to continue

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 10-12-2008 02:29 PM |All posts

Reply #7 anticuado's post

Boleh jer. Ko gi jumpa ketua balai kat situ.

Tak banyak kerenah.
◄◄◄ Now I know why you want to hate me ►►►
Reply

Props Report

Super Moderator

Legends Of The Dark Knight

Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24

Sr Super Moderator Legenderer

Post on 11-12-2008 09:09 AM |All posts

Hmmm...

Originally posted by anticuado at 10-12-2008 11:27
Salam semua..... aku nak tye sikit ni, aku nak sahkan salinan sijil aku, masalahnyer sekarang
1  ) aku nak g sekolah yg kat depan umah aku, nak mintak guru besar sain sekolah tgh cuti.
2  ) na ...




Kalau kat pejabat daerah pernah lar aku mintak... Mahkamah... Pejabat pendidikan... Balai polis tak tahu lar pulak aku... Kalau sign ketua balai wokeh kot...


Jizzz... Klong! Klong!
I saw the worst in the human nature. My Hands are stained with blood of death. Attack all ghosts. I'm like a soldier. Wasted minds that are all alike. I never came back from that trench. I can't be alone. I won't be alone. A schizophrenic cycle of paranoia. Trauma of war! Freedom comes with a hail of bullets. - SePuLTuRa
(C) 1997 - 2014 tangAND
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 11-12-2008 10:48 AM |All posts
klu bukan pengetua, penlong kanan pon bole...
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 15-12-2008 02:29 PM |All posts
pesuruhjaya sumpah tak boleh ke?
aku & dia
Reply

Props Report

Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24

Super Moderator

Post on 15-12-2008 03:00 PM |All posts
Errrrrrrrrr....kat Ketua Jabatan takleh ke....kalau x silap..ada beberapa staff aku mintak sign dr Ketua Jabatan.....siap cop....
Reply

Props Report

Super Moderator

Legends Of The Dark Knight

Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24

Sr Super Moderator Legenderer

Post on 16-12-2008 03:52 AM |All posts

Hah! Hah! Hah!

Originally posted by shidaaziz at 15-12-2008 14:29
pesuruhjaya sumpah tak boleh ke?




Ini pong boleh... Tapi kena caj lar... RM 5 sekeping sijil kalau tak silap aku... Standard caj untok semer pesuruhjaya sumpah kat Malaysia ni... Dia worang tak boleh caj lebih atau kurang dari tu sebab semer kena masok rekod nanti...


Jizzz... Klong! Klong!
I saw the worst in the human nature. My Hands are stained with blood of death. Attack all ghosts. I'm like a soldier. Wasted minds that are all alike. I never came back from that trench. I can't be alone. I won't be alone. A schizophrenic cycle of paranoia. Trauma of war! Freedom comes with a hail of bullets. - SePuLTuRa
(C) 1997 - 2014 tangAND
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 16-12-2008 12:28 PM |All posts

Balas #8 rhys88\ catat

actually aku nak sahkan sijil wife aku, die nak mintak keje ...... leceh betul, nak kena sahkan sijil ni......
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 16-12-2008 12:31 PM |All posts
hari tu aku  dah try pegi kat balai polis, sekali kat balai tu tak der pegawai yg bertugaas plak...... ada sarjan misai jek..... so tak leh la mintak cop ngan sain.... die suruh g ibu pejabat polis, die kata kat situ ramai pegawai.....

btw, aku dah sahkan dah sijil tu, mintak tlg member sepupu aku, die pegawai kerajaan...
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 16-12-2008 12:33 PM |All posts
Originally posted by AceHand at 16-12-2008 03:52 AM


http://acehandspectacelar.com/a/ace/AceBar.gif

Ini pong boleh... Tapi kena caj lar... RM 5 sekeping sijil kalau tak silap aku... Standard caj untok semer pesuruhjaya sumpah kat Malaysia ni ...


mahal betul, sekeping 5 hengget... hari tu ada la dalam 10-15 keping sijil yg nak disahkan.... klu tak mampus nak membayar
Reply

Props Report

Super Moderator

Legends Of The Dark Knight

Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24

Sr Super Moderator Legenderer

Post on 17-12-2008 03:28 AM |All posts

Hmmm...

Originally posted by anticuado at 16-12-2008 12:33


mahal betul, sekeping 5 hengget... hari tu ada la dalam 10-15 keping sijil yg nak disahkan.... klu tak mampus nak membayar




Ada satu cara kalau nak jimat... Ko buat satu surat rasmi yang menyatakan sijil ko semer tu telah disahkan oleh mereka... Jangan lupa bagi list semer sijil tu sekali kat dalam surat tu... Pastu ko suh lar dia sahkan surat tu... Heh! Heh! Heh!


Jizzz... Klong! Klong!
1

View rating log

I saw the worst in the human nature. My Hands are stained with blood of death. Attack all ghosts. I'm like a soldier. Wasted minds that are all alike. I never came back from that trench. I can't be alone. I won't be alone. A schizophrenic cycle of paranoia. Trauma of war! Freedom comes with a hail of bullets. - SePuLTuRa
(C) 1997 - 2014 tangAND
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 19-12-2008 04:35 PM |All posts
paling senang paling mudah nak sahkan sijil-sijil nie kat mana2 balai...........lagi satu kalau ko dah sahkan semua sijil2 tu ko buat salinan banyak2............lain kali kalau ada apa-apa tak payah lagi nak cari2 orang nak sahkan semua sijil..........
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 2-4-2010 01:23 AM |All posts
paling senang paling mudah nak sahkan sijil-sijil nie kat mana2 balai...........lagi satu kalau ko dah sahkan semua sijil2 tu ko buat salinan banyak2............lain kali kalau ada apa-apa tak payah l ...
hasmania Post at 19-12-2008 16:35


so memang bole la buat kat balai polis??
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 2-4-2010 12:41 PM |All posts
preffered to pesauruhjaya sumpah
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 3-4-2010 12:46 AM |All posts
dulu2 aku slalu gak sign menda ni.
cari je sesapa yg keja kerajaan klu ade. gred 41 dah boleh sign

btw,aku nak tau,depa ni cek ke pun salinan sah ni? ade ke mana2 kes yg menipu salinan sah ni-and kantoi?
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 3-4-2010 12:47 AM |All posts
paling senang paling mudah nak sahkan sijil-sijil nie kat mana2 balai...........lagi satu kalau ko dah sahkan semua sijil2 tu ko buat salinan banyak2............lain kali kalau ada apa-apa tak payah l ...
hasmania Post at 19-12-2008 16:35


boleh ke buat camni?
lepas sahkan sijil,pastu kita fotostat..leh ke?
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 4-4-2010 12:55 PM |All posts
boleh ke buat camni?
lepas sahkan sijil,pastu kita fotostat..leh ke?
TumblerTK Post at 3-4-2010 00:47

boleh juge buat camtu.... tp utk simpanan anak cucu ko tgk je laa.... hehehe...
klu buat camtu tak laku juge... sia2 je buang duit...
ko potostet bnyk2 pastu bg dorang certify seme... skali jln je...
Don't complain about others; change urself if u want peace...
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 4-4-2010 01:39 PM |All posts
boleh ke buat camni?
lepas sahkan sijil,pastu kita fotostat..leh ke?
TumblerTK Post at 3-4-2010 00:47


tkleh rasanya...dia nak cop ori utk setiap salinan...bukan cop yg dh disalinkan
hei..rindulah...awak rindu saya tak?
Reply

Props Report

12Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 20-12-2014 08:07 AM , Processed in 0.151142 second(s), 32 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top