CARI Malay Forums

Title: RUMAH - design, laman, deko yg terCANTIK [Print]

Author: mfr892005    Time: 6-10-2008 08:08 PM
Title: gambar rumah menarik cantik mewah
salam....
sory kalau thread ni dah ade....dah try search tapi x jumpa....
thread ni aku buke pasal nak tengok gambar rumah yang menarik.....


tujuan nya aku nka tepek gambar tu dalam bilik aku.....nak tengok tiap2 hari bagi memotivasikan aku supaya lebih gigh berusaha...

so sesiapa yg ade gambar tu kongsi2 lah yer
Author: Eisya    Time: 6-10-2008 08:36 PM
Originally posted by mfr892005 at 6-10-2008 08:08 PM
salam....
sory kalau thread ni dah ade....dah try search tapi x jumpa....
thread ni aku buke pasal nak tengok gambar rumah yang menarik.....


tujuan nya aku nka tepek gambar tu dalam bilik  ...


Kata-kata awak mmg betul, elok tu dijadikan motivasi...hari raya keempat yang lepas, eisya pergi melawat rumah semi-d di seremban...huh mmg ken ngan citarasa...tapi harganya belum la lagi mampu untuk dimiliki...tapi bila teringatkan rumah tu rasa nak kerja kuat makin bersemangat la..
Author: fidajeff    Time: 10-10-2008 09:51 AM

dapat sebuah cam ni pun dah syukur sgt..



dapat yg ni pun ok...




kalau dapat yg ni lagi tak terkata laaa...dalam mimpi jer la...




siap ada kolam mandi tuhhh....
Author: jo_je    Time: 12-10-2008 06:37 PM
Title: Reply #3 fidajeff's post
rumah yg gambar first tu cantik ahhh...
Author: stokin_busuk    Time: 13-10-2008 10:31 AM
teringinnyerr kalo dapat rumah besar tue
Author: razifah    Time: 15-10-2008 08:47 PM
mcm silap masuk umah jer nie...
Author: cguct1970    Time: 15-10-2008 08:54 PM
Title: Reply #2 Eisya's post
bro..lu silap Parking laaaa...ni kena mintak mod moved ke hobby n living aaa....
Author: razifah    Time: 15-10-2008 09:05 PM
Title: Balas #7 cguct1970\ catat
hehehe akak gune word silap parking....dah PM ..kite tgk apa respon dalam seminggu nie....
Author: faizrashid80    Time: 16-10-2008 10:44 AM
Title: Reply #4 jo_je's post
aah aku setuju - aaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrghhhhhhhhh - blh curi tak? buat masuk poket. geram betul
Author: nazurah    Time: 16-10-2008 11:08 AM
itu pasal wa tamau komen...

kita bleh komen kebun dan landskap dia aje... lain2 diluar bidang kuasa kita...
Author: razifah    Time: 16-10-2008 08:36 PM
Title: Balas #10 nazurah\ catat
....
Author: kirawang    Time: 15-12-2008 01:00 PM
Title: RUMAH - design, laman, deko yg terCANTIK
Aku dah lama perhati rumah ni kat kemensah..
Dr masa tengah pembinaan, hingga sekarang dah ada penghuni  duduk pon..

Located kat Kemensah, sempadan melawati..
bagi aku mmg cantik..

sapa nak buat rumah, boleh lah ambil contoh..

Gambar yang ditunjukkan dr bahagian belakang.
Bhg depan, terus naik tingkat 3, maknanya kitchen may be ditingkat 3.
Rumah ni atas bukit.

?t=1229317177

[ Last edited by  ctredzuan at 8-5-2009 19:23 ]
Author: kirawang    Time: 15-12-2008 01:02 PM
tengok, persekitaran belakang , laman yang luas dan hijau...
?t=1229317281
Author: nuryta    Time: 15-12-2008 01:04 PM
cantiq nyer...
atas bukit
Author: kirawang    Time: 15-12-2008 01:05 PM
Persekitaran rumah ni...jiran jiran..rumah tak lah lawa, tapi aku tempek, ianya dikaki bukit atau dilereng bukit..


Ini project amber Hill ..kalu runtuh, habis lah jalan nak masuk rumah elit elit tu..
?t=1229317477
Author: Dulcy    Time: 15-12-2008 01:09 PM
stabil ker kat atas bukit tu ? Hehehe.. kitchen tak semesti kat belakang kan, maybe kat tepi pon buleh buat kitchen, kat atas sekalik mesti bilik.. try2 la amik gmbr depan plak.. org melayu nyer ehh
Author: kirawang    Time: 15-12-2008 01:09 PM
Berani tak U all duduk rumah ni...


Author: misy    Time: 15-12-2008 01:09 PM
dah lama tak pegi area tu....

khabar angin kata rumah vip ni...melayu

janda dto K pun bermastatin kat sini (khabar angin gak)


ko org sana ke? nak tanya pasal jalan naik ke prima court....condition dia camana?
Author: kirawang    Time: 15-12-2008 01:11 PM
Originally posted by Dulcy at 15-12-2008 01:09 PM
stabil ker kat atas bukit tu ? Hehehe.. kitchen tak semesti kat belakang kan, maybe kat tepi pon buleh buat kitchen, kat atas sekalik mesti bilik.. try2 la amik gmbr depan plak.. org melayu nyer ehh



maksud saya, kitchen may be tingkat 3 terus,,
Parking terus tingkat 3.
Bahagian depan tak nampak sangat, pagar tinggi...
lagipon nampak biasa je, nampak macam rumah teres 1 tingkat saja.
Author: kirawang    Time: 15-12-2008 01:13 PM
lagi dilereng bukit...

Yang ni, nampak tingkat 3 terus,,,
?t=1229317924
Author: kirawang    Time: 15-12-2008 01:15 PM
yang ni, nampak 1/2 masuk gaung rumah dia..

?t=1229318054
Author: kirawang    Time: 15-12-2008 01:18 PM
Originally posted by misy at 15-12-2008 01:09 PM
dah lama tak pegi area tu....

khabar angin kata rumah vip ni...melayu

janda dto K pun bermastatin kat sini (khabar angin gak)


ko org sana ke? nak tanya pasal jalan naik ke prima court. ...


mereka dok kat bukit kemensah..Yang ni, bukan bkt kemensah..
kemensah je.

Bkt kemensah, belakang zoo, yang tengah kecoh sekarang.

Aku tak dok sini, tapi 2009 pindah area ni.
Author: kirawang    Time: 15-12-2008 01:31 PM
Yang ni rumah lain...ID ...lawa lawa,,

Bawah tangga, mereka buat pond...

Nampak luxury..

?t=1229318912
Author: kirawang    Time: 15-12-2008 01:33 PM
Perhatikan wall..

Nampak kemas,,,mereka cover dengan kayu..

?t=1229319162
Author: kirawang    Time: 15-12-2008 01:36 PM
Toilet..

sambil dok dalam bath up, sambil menikmati kehijaun pokok.

?t=1229319304
Author: kirawang    Time: 15-12-2008 01:39 PM
Bar counter...

yang ni kemas...tp aku ada lagi yang more exclusive design..nanti tempek kemudian.
?t=1229319451
Author: anna1234    Time: 15-12-2008 01:39 PM
waaahhhh cantiknyaaaaa....

mesti mahal gilerr........dari mana duit tu haaa.....halal keerrrr mesti banyak hutang tuuu....

tak pe la., saya berazam nak buat dgn titik peluh saya sendiri...tak nak pnin kepala pk hutang...kecik pun tak pe...asal selesa...
Author: kirawang    Time: 15-12-2008 01:40 PM
Toilet lagi...

another toilet room..with bath up

?t=1229319563
Author: kirawang    Time: 15-12-2008 01:43 PM
2nd stove di dry kitchen..
?t=1229319655
Author: kirawang    Time: 15-12-2008 01:44 PM
Lighting di bed room..

?t=1229319815
Author: kirawang    Time: 15-12-2008 01:46 PM
Kitchen cabinet...simple je, tapi look smart..

?t=1229319904
Author: kirawang    Time: 15-12-2008 01:48 PM
Lighting..

?t=1229319994
Author: kirawang    Time: 15-12-2008 01:50 PM
Master bedroom, siap ada tempat study..

?t=1229320192
Author: kirawang    Time: 15-12-2008 01:52 PM
Hall kat living room..

?t=1229320289
Author: tayarayam    Time: 15-12-2008 01:54 PM
Mak ai cunnya
Author: kirawang    Time: 15-12-2008 01:54 PM
Bedroom...

lawa lighting combination..
?t=1229320398
Author: kirawang    Time: 15-12-2008 01:55 PM
lampu..

baiasa je,..
?t=1229320489
Author: kirawang    Time: 15-12-2008 01:57 PM
Curtain...

tak nampak sangat kain dia..

?t=1229320576
Author: kirawang    Time: 15-12-2008 02:02 PM
Kat luar..

?t=1229320809
Author: kirawang    Time: 15-12-2008 02:02 PM
?t=1229320940
Author: kirawang    Time: 15-12-2008 02:05 PM
Dari master bedroom, ini view..

Gambor, minah indon tengah mandi..indon construction..Bukan dia berdoa ye..

?t=1229321067
Author: kirawang    Time: 15-12-2008 02:07 PM
Gambar tepi sungai, yang nyaman...

?t=1229321182
Author: kirawang    Time: 15-12-2008 02:12 PM
Gambar ID ini diambil dr mana,,,?

Dr rumah contoh Riverview Kemensah,  except satu gambat lighting papan yang diambil dr restoran..

nak minta U all punya  feedback
Cantik  .. sederhana ke, or tak cantik lansung...?

Yr comment really appreciated ...design design tersebut..

Ini rumahnya...

Gambar diambil dr atas bukit, project 20 three kemensah..

sapa2 nak design rumah, boleh dijadikan contoh,  for me, ID ni antara tercantik saya tengok..

?t=1229321450

[ Last edited by  kirawang at 15-12-2008 02:17 PM ]
Author: kirawang    Time: 15-12-2008 02:14 PM
nanti saya tempek ID llawa2 lain lak...

sapa ada,boleh tempek..just share, kita dapat idea...
Author: kirawang    Time: 15-12-2008 02:25 PM
Originally posted by anna1234 at 15-12-2008 01:39 PM
waaahhhh cantiknyaaaaa....

mesti mahal gilerr........dari mana duit tu haaa.....halal keerrrr mesti banyak hutang tuuu....

tak pe la., saya berazam nak buat dgn titik peluh saya sen ...



kau ketuk pintu rumah mereka, lps tu kau tanya lah..

1. Mana dapat duit.
2, Halal atau haran duit mereka tu
3. Berapa hutang mereka..

Kalau dapat penampar, jangan saman aku lak...
Author: pnut    Time: 15-12-2008 02:37 PM
antara rumah melayu tercantik dan idaman kalbu ialah rumah dalam drama MAMA, lakonan azean irdawaty yang kena kanser, yang anak dia zizi ezette jadi durg addict tu..
perrghhh gila punya lawa rumah tu...mmg idaman betul..
siapa tau rumah sapa la agaknya..
daput mabeles... open, dinding kaca, panel kayu..
bukak pintu/tingkap terus view swimming pool...
kalau aku kaya, kompem nak wat rumah camtu
Author: kurusss    Time: 15-12-2008 02:41 PM
umah ko ke kirawang
Author: misy    Time: 15-12-2008 02:45 PM
Title: Reply #34 kirawang's post
  adess tergelak sensorang aku
Author: honeybee1802    Time: 15-12-2008 05:02 PM
ada 2 umah seigt aku lawo...satu umah zaid ibrahim tak silap aku, kat kg dia..then lgk satu time aku jln2 kat melaka..luper daerah mana...
Author: jo_je    Time: 15-12-2008 05:16 PM
memang cantik rumah melayu tu... syukur alhamdullilah ada org melayu yg mampu beli rumah besar mcmni.
Author: kirawang    Time: 15-12-2008 08:40 PM
Originally posted by kurusss at 15-12-2008 02:41 PM
umah ko ke kirawang


Umah melayu tercantik 1st tu, bukang.

Rumoh aku antara antara satu rumah kat Riverview je..
Gambar sungai tu, betul2 diambil dr bedroom rumah aku..
Author: kurusss    Time: 15-12-2008 08:43 PM
Title: Reply #40 kirawang's post
patutlah ko boleh zoom semua tempat

memang menarik dan teringin nak buat

rumah camni


Author: kirawang    Time: 15-12-2008 09:03 PM
Originally posted by kurusss at 15-12-2008 08:43 PM
patutlah ko boleh zoom semua tempat

memang menarik dan teringin nak buat

rumah camni




kuruss..
rumah aku kosong..still under construction..
.ID rumah contoh, yang diambil tu...
Tengah buat survey untuk ID ni...

kau jangan tidur lg, nanti aku tempek Interior Design rumah lain lak...jappp  je lgi..lawo lawo..
Tidurkan baby aku jap,,
Author: kirawang    Time: 15-12-2008 09:05 PM
Originally posted by jo_je at 15-12-2008 05:16 PM
memang cantik rumah melayu tu... syukur alhamdullilah ada org melayu yg mampu beli rumah besar mcmni.



Org melayu ramai juga yang kaya..

Kat area kemensah tu, majority bungalow lebih 5 million kebanyakan pemilik melayu..
Author: lilo1979    Time: 15-12-2008 09:18 PM
Title: Reply #40 kirawang's post
berapa harga rumah kat riverview tuu??..bestnya umah ko dekat ngan sungaii..sejuk mata memandang..air jernih pulak tuh..tp sebab ada indon tgh mandi aku tolak 20 markah..   klu takk memang perfect laaa...
Author: kirawang    Time: 15-12-2008 10:08 PM
Originally posted by lilo1979 at 15-12-2008 09:18 PM
berapa harga rumah kat riverview tuu??..bestnya umah ko dekat ngan sungaii..sejuk mata memandang..air jernih pulak tuh..tp sebab ada indon tgh mandi aku tolak 20 markah..   klu takk memang ...


laa..indon construction yg tengah buat lah..kalau tak de Indon tu,,tak siap le rumah tu..
nanti dah siap tak de le..

gambar..
masih kat riverview,,
dining chair , same pattern dgn bar counter chair..





[ Last edited by  kirawang at 15-12-2008 10:47 PM ]
Author: kirawang    Time: 15-12-2008 10:14 PM
zommmm..






[ Last edited by  kirawang at 15-12-2008 10:18 PM ]
Author: kirawang    Time: 15-12-2008 10:44 PM
Ini gambat rumah depan bungalow melayu yang lawa tu..kalau u all tengok, terus tingkat 3 dari depan..

?t=1229352103







Author: kirawang    Time: 15-12-2008 10:46 PM
masih lg main entrance..

?t=1229352304
Author: kirawang    Time: 15-12-2008 10:49 PM
Lagi rumah lawa di area kemensah.

?t=1229352537
Author: kirawang    Time: 15-12-2008 10:52 PM
Yang ni ...weird sikit..Tiinggi..


?t=1229352621
Author: kirawang    Time: 15-12-2008 10:54 PM
Kemensah height..

?t=1229352784
Author: kirawang    Time: 15-12-2008 11:03 PM
ini bar counter Amber hill, kemensah..
My friend beli seketul rumah ni, located after reverview..
so, u all boleh tengok design yang cantik cantik ID dia...

Sebenarnya gambil tak leh ambik, tp my friend beli pasal, mereka bagi permisson..
so, U all boleh ambil idea bulat bulat ke, sipi sipi ke..mmg comel Interior  design mereka

?t=1229353282

[ Last edited by  kirawang at 16-12-2008 08:33 AM ]
Author: kirawang    Time: 15-12-2008 11:04 PM
?t=1229353408

very modern..
Glass..
Tapi kenapa bar counter tempat hang glasses tak cantik...
Nampak macam cikai je guna besi empat segi ni.,,

sapa ada idea yang lain....tolong bagi idea,..

[ Last edited by  kirawang at 16-12-2008 08:29 AM ]
Author: kirawang    Time: 15-12-2008 11:16 PM
?t=1229354150

Untuk mereka yang mempunyai masalah dapur yang kecil, U all boleh follow this style. Replaced dengan glass dan nampak yr kitchen more bigger.

Selain tu, nampak more luxury...

[ Last edited by  kirawang at 16-12-2008 08:27 AM ]
Author: penatpilih    Time: 16-12-2008 09:19 AM
Originally posted by kirawang at 15-12-2008 10:44 PM
Ini gambat rumah depan bungalow melayu yang lawa tu..kalau u all tengok, terus tingkat 3 dari depan..

http://i96.photobucket.com/albums/l199/shaari_anuar/DSC01661.jpg?t=1229352103






...



selipar hang ka tu.........
Author: kirawang    Time: 16-12-2008 09:22 AM
sambung tempek lagi..

best pulok, main tempek tempek ni..macam ketagih ..

Amber Hill lagi..

Ini toilet , jacuzzi dia ..very open..Boleh dapat cahaya matahari..
Tapi berhati hati, takut U buat design sebegini, tengah mandi telanjang bulat, ada yang skodeng..


?t=1229390372
Author: kirawang    Time: 16-12-2008 09:24 AM
Originally posted by penatpilih at 16-12-2008 09:19 AM



selipar hang ka tu.........



laa..tuan rumah punya lee..
Aku tak berani nak snap picture ni..

Tapi my PA tolong ambilkan...
Nasib baik dia tak kena tangkap... Tapi rumah ni tak ada guard..
Author: penatpilih    Time: 16-12-2008 09:25 AM
suke tengok..........tepek lg banyak xpa........lg2 design rumah tgh cr idea........tp bkn la yg berjuta2 ongkos nyer..
Author: kirawang    Time: 16-12-2008 09:27 AM
Dr balcony tingkat 3.
Siap mereka tanam rumput hidup atas simen tu...dan ada pagola lagi..
diffent with others..

?t=1229390715
Author: kirawang    Time: 16-12-2008 09:32 AM
Originally posted by penatpilih at 16-12-2008 09:25 AM
suke tengok..........tepek lg banyak xpa........lg2 design rumah tgh cr idea........tp bkn la yg berjuta2 ongkos nyer..



U kena kreatif..

U tengok je design design ni, so u boleh copy.
Tapi tak perlu guna material yang sama..
Cari lah yang murah sikit..

Saya tempek ni, design exclusive, susah nak jumpa yang cantik dan luxury sebegini..
Kalau yang rumah less than 1.5 million, rasanya tak ada sebegini punya design untuk ID mereka..
Infact kalau U all pergi ke showroom mereka pon, nak ambil gambar pon meerka tak benarkan..

Dan bungalow2 design ni saya buat collection, psl satu hari nanti nak buat satu kat kg saya. kuala terengganu..
Bila ada duit lah.........................
Author: kirawang    Time: 16-12-2008 09:35 AM
Ini living room...
perhatikan wall tempat TV...cover dengan kayu..

dan mereka attach glass lagi..kat living room..

?t=1229391192
Author: kirawang    Time: 16-12-2008 09:37 AM
Ini dinding dan pintu toilet...
tak perasan ada toilet kat sini ...kan...?

?t=1229391354
Author: kirawang    Time: 16-12-2008 09:39 AM
Lawo dok rumput mereka...?

hijau sokmo, tak pernah tak hijau...
dan forever hijau..

pasal....Rumput tiruan....
I think very expensive ...Beratus ratus ringgit malaysia per square feet..
?t=1229391464
Author: kirawang    Time: 16-12-2008 09:42 AM
Ini dalam master bedroom..
Tempat TV...
mesti romantik, U all tengok TV sambil buat apa patut atas katil......

?t=1229391627
Author: kirawang    Time: 16-12-2008 09:44 AM
Bedroom...
Tak cantik sangat, Riverview lagi lawo..

?t=1229391811
Author: kirawang    Time: 16-12-2008 09:45 AM
bedroom lagi..

?t=1229391881
Author: kirawang    Time: 16-12-2008 09:48 AM
Rumput yang ditanam (asli) di balcony tingkat 3..
?t=1229391976
Author: kirawang    Time: 16-12-2008 09:50 AM
Wall...
?t=1229392179
Author: kirawang    Time: 16-12-2008 09:53 AM
Iklan Jap..

cantik cantik jugak, tapi tengok lah keaadaan bukit yang ditarah di kemensah ni..
Macamana alam tak memberontak...
Perliharakanlah alam sekitar kita, SAY NO to  developers yang tak berhat perut..

?t=1229392258
Author: kirawang    Time: 16-12-2008 09:55 AM
sambung amber hill

tempat bersantai..

?t=1229392453
Author: kirawang    Time: 16-12-2008 09:56 AM
?t=1229392531
Author: kirawang    Time: 16-12-2008 09:59 AM
Cantik sinki ni kan..Bukan kat amber hill tapi rasanya bini aku snap picture ni kat le meridian hotel room, kalau tak silap..

?t=1229392661
Author: kirawang    Time: 16-12-2008 10:02 AM
Ini room kat Le meridian KL..

tengok curtain dia....

?t=1229392845
Author: kirawang    Time: 16-12-2008 10:05 AM
Ini taman kat mana tah..

U all boleh buat ni, tepi rumah...tak lah mahal sangat..

?t=1229393070
Author: penatpilih    Time: 16-12-2008 10:10 AM
aku amik dr tenet..........nak menempek jgak


Author: kirawang    Time: 16-12-2008 10:11 AM
Ini project 20 three..Atas bukit dr Riverview dan amberhill

ID dia aku tak ambil gambar , may be aku visit next time, aku ambil
Tapi ID dia tak biasa biasa je, nothing special sangat..

Tapi apa yg U all boleh tengok, design rumah macam kilang..
Kat sini meerka buat double storey je..tapi price mereka min 1/2 million seketul.

Tanah kat area ni, mmg mahal, dan freehold..
?t=1229393232
Author: kirawang    Time: 16-12-2008 10:13 AM
Pandangan depan..
for me, aku tak suka lansung...may be diff di mata U all.
Dengar cerita, even harga murah, tapi susah nak jual gak..

?t=1229393530
Author: kirawang    Time: 16-12-2008 10:14 AM
Pandangan sisi..


Author: kirawang    Time: 16-12-2008 10:17 AM
Berhenti rehat jap..
Nak tengok baby aku tidur tak bangun bangun lagi ni...
sapa ada design cantik, jom lah share...

at least kita share idea..untuk mencantikkan rumah masing masing....
Author: kirawang    Time: 16-12-2008 10:20 AM
Originally posted by penatpilih at 16-12-2008 09:19 AM



selipar hang ka tu.........



penat pilih, selepas kau penat memilih pasangan hidup, kau pilih lelaki berurmur yee..

bijak lah kau ni..
mesti tok laki mu tu kaya raya...

penatpilih

Conqueror





[ Last edited by  kirawang at 16-12-2008 10:22 AM ]
Author: kirawang    Time: 16-12-2008 10:25 AM
Originally posted by penatpilih at 16-12-2008 10:10 AM
aku amik dr tenet..........nak menempek jgak

http://id.media2.88db.com/DB88UploadFiles/2008/04/26/68633D88-9C47-4F48-A24D-5B0C79251F22.jpg


tak best lah internet..kau pi jalan jalan dengan tok laki mu..lps tu ambil gambar dan suruh tok laki mu buat satu...yang comel comel...
klau dia kata, tak de budget, mu suruh dia kerja kuat tahun 2009, naik pangkat cepat cepat..

sapa yang untung....?

mu dan family jugak..
Author: penatpilih    Time: 16-12-2008 10:37 AM
Title: Reply #81 kirawang's post
bijak la ko mcm nickname ko.....mesti wang berkepuk nih

p jln2 blh tp aku xdak PA la nak p snap umah owang perhati dr jauh jer n save dlm otak...

gmbr dlm simpanan ada x gheti nak tepek la...bagus jgak ko bukak thread nih aku x sabar dah nak wat umah kt kg.........tp bila blh dok kt kg x tau la.....wat banglow tp balik skali skala
Author: penatpilih    Time: 16-12-2008 10:40 AM
Originally posted by kirawang at 16-12-2008 10:20 AM



penat pilih, selepas kau penat memilih pasangan hidup, kau pilih lelaki berurmur yee..

bijak lah kau ni..
mesti tok laki mu tu kaya raya...

penatpilih

Conqueror
http://forum.car ...



baguih pilih laki kaya n berumur ni.......kalau2 dia meninggal dulu.....pahtu cr yg muda la
Author: paksamad    Time: 16-12-2008 10:56 AM
Originally posted by kirawang at 16-12-2008 10:17 AM
Berhenti rehat jap..
Nak tengok baby aku tidur tak bangun bangun lagi ni...
sapa ada design cantik, jom lah share...

at least kita share idea..untuk mencantikkan rumah masing masing....



prftt..Duduk rumah jaga baby, dapat rumah juta juta lemon...
cute  baby kau ..berapa umur tu...
mana pi emak dia..
Author: paksamad    Time: 16-12-2008 10:58 AM
Cantik betul rumah rumah..
Aku pon nak belajar kerja kuat macam kau....
nak buat bungalow..

semangat berkobar kobar ni.
Author: kirawang    Time: 16-12-2008 11:28 AM
Originally posted by paksamad at 16-12-2008 10:56 AM



prftt..Duduk rumah jaga baby, dapat rumah juta juta lemon...
cute  baby kau ..berapa umur tu...
mana pi emak dia..


haa..kau puji baby aku,..dia cakap tq dan beri satu senyuman untuk kau..
btw, baby aku ni baru masuk 6 bulan..
emak dia outstation seminggu kat JB..

Nak hantar kat rumah baby sitter jap lagi, tapi hantar lambat2..
rumah baby sitter tu, kotor sikit..aku tak de choice..


Author: kirawang    Time: 16-12-2008 11:33 AM
Originally posted by penatpilih at 16-12-2008 10:37 AM
bijak la ko mcm nickname ko.....mesti wang berkepuk nih

p jln2 blh tp aku xdak PA la nak p snap umah owang perhati dr jauh jer n save dlm otak...

gmbr dlm simpanan ada x gheti nak tep ...


Nickname tu.nickname cari makan...
Mana ada duit berkepuk, yang berkepuk tu tauke keropok kat kampung aku...
boleh la, nak sara bini sorang, my son sorang ....

dan...
kebanyakan gambar tu, aku snap sendiri...time yg rumah lawa tu, aku takut sikit.
pagar dia tinggi..
tapi member tu selamba je hulur kamera..

tak pe, untuk tatapan semua....

[ Last edited by  kirawang at 16-12-2008 12:13 PM ]
Author: kirawang    Time: 16-12-2008 11:35 AM
Originally posted by penatpilih at 16-12-2008 10:40 AM



baguih pilih laki kaya n berumur ni.......kalau2 dia meninggal dulu.....pahtu cr yg muda la  



bijak..bijak..

jandi janda kaya berhias,,,,,
Author: kirawang    Time: 16-12-2008 12:16 PM
Originally posted by paksamad at 16-12-2008 10:58 AM
Cantik betul rumah rumah..
Aku pon nak belajar kerja kuat macam kau....
nak buat bungalow..

semangat berkobar kobar ni.


tak lah kerja kuat sangat pon..
tengok sekarang pon, masih kat rumah jaga my son..

btw, aku suka tengok benda benda mahal ni, untuk push diri aku bekerja dengan smart lagi..(bukan kuat.. )




Welcome CARI Malay Forums (http://mforum.cari.com.my/) Powered by Discuz! X2.5