CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12345678910... 50Next
Return Post new threads
Show: 394048|Reply: 1233

RUMAH - design, laman, deko yg terCANTIK

[Copy link]

Rank: 4

Post on 6-10-2008 08:08 PM |All posts

gambar rumah menarik cantik mewah

salam....
sory kalau thread ni dah ade....dah try search tapi x jumpa....
thread ni aku buke pasal nak tengok gambar rumah yang menarik.....


tujuan nya aku nka tepek gambar tu dalam bilik aku.....nak tengok tiap2 hari bagi memotivasikan aku supaya lebih gigh berusaha...

so sesiapa yg ade gambar tu kongsi2 lah yer
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 6-10-2008 08:36 PM |All posts
Originally posted by mfr892005 at 6-10-2008 08:08 PM
salam....
sory kalau thread ni dah ade....dah try search tapi x jumpa....
thread ni aku buke pasal nak tengok gambar rumah yang menarik.....


tujuan nya aku nka tepek gambar tu dalam bilik  ...


Kata-kata awak mmg betul, elok tu dijadikan motivasi...hari raya keempat yang lepas, eisya pergi melawat rumah semi-d di seremban...huh mmg ken ngan citarasa...tapi harganya belum la lagi mampu untuk dimiliki...tapi bila teringatkan rumah tu rasa nak kerja kuat makin bersemangat la..
Lestary Chinta Studio
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 10-10-2008 09:51 AM |All posts

dapat sebuah cam ni pun dah syukur sgt..



dapat yg ni pun ok...




kalau dapat yg ni lagi tak terkata laaa...dalam mimpi jer la...




siap ada kolam mandi tuhhh....
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 12-10-2008 06:37 PM |All posts

Reply #3 fidajeff's post

rumah yg gambar first tu cantik ahhh...
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 13-10-2008 10:31 AM |All posts
teringinnyerr kalo dapat rumah besar tue
nangis pun dah x guna lagi.......
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 15-10-2008 08:47 PM |All posts
mcm silap masuk umah jer nie...
aluns78.blogspot.com
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 15-10-2008 08:54 PM |All posts

Reply #2 Eisya's post

bro..lu silap Parking laaaa...ni kena mintak mod moved ke hobby n living aaa....
fb: cikgu ct z
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 15-10-2008 09:05 PM |All posts

Balas #7 cguct1970\ catat

hehehe akak gune word silap parking....dah PM ..kite tgk apa respon dalam seminggu nie....
aluns78.blogspot.com
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 16-10-2008 10:44 AM |All posts

Reply #4 jo_je's post

aah aku setuju - aaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrghhhhhhhhh - blh curi tak? buat masuk poket. geram betul
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 16-10-2008 11:08 AM |All posts
itu pasal wa tamau komen...

kita bleh komen kebun dan landskap dia aje... lain2 diluar bidang kuasa kita...
kalaulah boleh berpatah balik...
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 16-10-2008 08:36 PM |All posts

Balas #10 nazurah\ catat

....
aluns78.blogspot.com
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 15-12-2008 01:00 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Aku dah lama perhati rumah ni kat kemensah..
Dr masa tengah pembinaan, hingga sekarang dah ada penghuni  duduk pon..

Located kat Kemensah, sempadan melawati..
bagi aku mmg cantik..

sapa nak buat rumah, boleh lah ambil contoh..

Gambar yang ditunjukkan dr bahagian belakang.
Bhg depan, terus naik tingkat 3, maknanya kitchen may be ditingkat 3.
Rumah ni atas bukit.

?t=1229317177

[ Last edited by  ctredzuan at 8-5-2009 19:23 ]
1

View rating log

GENG CONSULTANT UNIT TRUST..
Kirawang, GROUP AGENCY MANAGER,  UNIVEST GROUP, PUBLIC MUTUAL BHD.
www.univestgroup.com.my.. 012 381 1974, shaari71@gmail.com

PORT KAMI BERSTRATEGI UTK PRODUCE WANG DI CARI.COM
http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=375319&extra=page%3D1

KISAH BENAR GENG CARI.COM YG DULU SIBUK  BERFORUM,  LA NI SIBUK CARI WANG
http://univestgroup.com.my/main/index.php?option=com_content&task=view&id=33&Itemid=1
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 15-12-2008 01:02 PM |All posts
tengok, persekitaran belakang , laman yang luas dan hijau...
?t=1229317281
GENG CONSULTANT UNIT TRUST..
Kirawang, GROUP AGENCY MANAGER,  UNIVEST GROUP, PUBLIC MUTUAL BHD.
www.univestgroup.com.my.. 012 381 1974, shaari71@gmail.com

PORT KAMI BERSTRATEGI UTK PRODUCE WANG DI CARI.COM
http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=375319&extra=page%3D1

KISAH BENAR GENG CARI.COM YG DULU SIBUK  BERFORUM,  LA NI SIBUK CARI WANG
http://univestgroup.com.my/main/index.php?option=com_content&task=view&id=33&Itemid=1
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 15-12-2008 01:04 PM |All posts
cantiq nyer...
atas bukit
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 15-12-2008 01:05 PM |All posts
Persekitaran rumah ni...jiran jiran..rumah tak lah lawa, tapi aku tempek, ianya dikaki bukit atau dilereng bukit..


Ini project amber Hill ..kalu runtuh, habis lah jalan nak masuk rumah elit elit tu..
?t=1229317477
GENG CONSULTANT UNIT TRUST..
Kirawang, GROUP AGENCY MANAGER,  UNIVEST GROUP, PUBLIC MUTUAL BHD.
www.univestgroup.com.my.. 012 381 1974, shaari71@gmail.com

PORT KAMI BERSTRATEGI UTK PRODUCE WANG DI CARI.COM
http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=375319&extra=page%3D1

KISAH BENAR GENG CARI.COM YG DULU SIBUK  BERFORUM,  LA NI SIBUK CARI WANG
http://univestgroup.com.my/main/index.php?option=com_content&task=view&id=33&Itemid=1
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 15-12-2008 01:09 PM |All posts
stabil ker kat atas bukit tu ? Hehehe.. kitchen tak semesti kat belakang kan, maybe kat tepi pon buleh buat kitchen, kat atas sekalik mesti bilik.. try2 la amik gmbr depan plak.. org melayu nyer ehh
The secret of happiness is to adore without desiring
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 15-12-2008 01:09 PM |All posts
Berani tak U all duduk rumah ni...

GENG CONSULTANT UNIT TRUST..
Kirawang, GROUP AGENCY MANAGER,  UNIVEST GROUP, PUBLIC MUTUAL BHD.
www.univestgroup.com.my.. 012 381 1974, shaari71@gmail.com

PORT KAMI BERSTRATEGI UTK PRODUCE WANG DI CARI.COM
http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=375319&extra=page%3D1

KISAH BENAR GENG CARI.COM YG DULU SIBUK  BERFORUM,  LA NI SIBUK CARI WANG
http://univestgroup.com.my/main/index.php?option=com_content&task=view&id=33&Itemid=1
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 15-12-2008 01:09 PM |All posts
dah lama tak pegi area tu....

khabar angin kata rumah vip ni...melayu

janda dto K pun bermastatin kat sini (khabar angin gak)


ko org sana ke? nak tanya pasal jalan naik ke prima court....condition dia camana?
Grazie amore per sapermi amare
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 15-12-2008 01:11 PM |All posts
Originally posted by Dulcy at 15-12-2008 01:09 PM
stabil ker kat atas bukit tu ? Hehehe.. kitchen tak semesti kat belakang kan, maybe kat tepi pon buleh buat kitchen, kat atas sekalik mesti bilik.. try2 la amik gmbr depan plak.. org melayu nyer ehh



maksud saya, kitchen may be tingkat 3 terus,,
Parking terus tingkat 3.
Bahagian depan tak nampak sangat, pagar tinggi...
lagipon nampak biasa je, nampak macam rumah teres 1 tingkat saja.
GENG CONSULTANT UNIT TRUST..
Kirawang, GROUP AGENCY MANAGER,  UNIVEST GROUP, PUBLIC MUTUAL BHD.
www.univestgroup.com.my.. 012 381 1974, shaari71@gmail.com

PORT KAMI BERSTRATEGI UTK PRODUCE WANG DI CARI.COM
http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=375319&extra=page%3D1

KISAH BENAR GENG CARI.COM YG DULU SIBUK  BERFORUM,  LA NI SIBUK CARI WANG
http://univestgroup.com.my/main/index.php?option=com_content&task=view&id=33&Itemid=1
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 15-12-2008 01:13 PM |All posts
lagi dilereng bukit...

Yang ni, nampak tingkat 3 terus,,,
?t=1229317924
GENG CONSULTANT UNIT TRUST..
Kirawang, GROUP AGENCY MANAGER,  UNIVEST GROUP, PUBLIC MUTUAL BHD.
www.univestgroup.com.my.. 012 381 1974, shaari71@gmail.com

PORT KAMI BERSTRATEGI UTK PRODUCE WANG DI CARI.COM
http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=375319&extra=page%3D1

KISAH BENAR GENG CARI.COM YG DULU SIBUK  BERFORUM,  LA NI SIBUK CARI WANG
http://univestgroup.com.my/main/index.php?option=com_content&task=view&id=33&Itemid=1
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 15-12-2008 01:15 PM |All posts
yang ni, nampak 1/2 masuk gaung rumah dia..

?t=1229318054
GENG CONSULTANT UNIT TRUST..
Kirawang, GROUP AGENCY MANAGER,  UNIVEST GROUP, PUBLIC MUTUAL BHD.
www.univestgroup.com.my.. 012 381 1974, shaari71@gmail.com

PORT KAMI BERSTRATEGI UTK PRODUCE WANG DI CARI.COM
http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=375319&extra=page%3D1

KISAH BENAR GENG CARI.COM YG DULU SIBUK  BERFORUM,  LA NI SIBUK CARI WANG
http://univestgroup.com.my/main/index.php?option=com_content&task=view&id=33&Itemid=1
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 15-12-2008 01:18 PM |All posts
Originally posted by misy at 15-12-2008 01:09 PM
dah lama tak pegi area tu....

khabar angin kata rumah vip ni...melayu

janda dto K pun bermastatin kat sini (khabar angin gak)


ko org sana ke? nak tanya pasal jalan naik ke prima court. ...


mereka dok kat bukit kemensah..Yang ni, bukan bkt kemensah..
kemensah je.

Bkt kemensah, belakang zoo, yang tengah kecoh sekarang.

Aku tak dok sini, tapi 2009 pindah area ni.
GENG CONSULTANT UNIT TRUST..
Kirawang, GROUP AGENCY MANAGER,  UNIVEST GROUP, PUBLIC MUTUAL BHD.
www.univestgroup.com.my.. 012 381 1974, shaari71@gmail.com

PORT KAMI BERSTRATEGI UTK PRODUCE WANG DI CARI.COM
http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=375319&extra=page%3D1

KISAH BENAR GENG CARI.COM YG DULU SIBUK  BERFORUM,  LA NI SIBUK CARI WANG
http://univestgroup.com.my/main/index.php?option=com_content&task=view&id=33&Itemid=1
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 15-12-2008 01:31 PM |All posts
Yang ni rumah lain...ID ...lawa lawa,,

Bawah tangga, mereka buat pond...

Nampak luxury..

?t=1229318912
GENG CONSULTANT UNIT TRUST..
Kirawang, GROUP AGENCY MANAGER,  UNIVEST GROUP, PUBLIC MUTUAL BHD.
www.univestgroup.com.my.. 012 381 1974, shaari71@gmail.com

PORT KAMI BERSTRATEGI UTK PRODUCE WANG DI CARI.COM
http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=375319&extra=page%3D1

KISAH BENAR GENG CARI.COM YG DULU SIBUK  BERFORUM,  LA NI SIBUK CARI WANG
http://univestgroup.com.my/main/index.php?option=com_content&task=view&id=33&Itemid=1
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 15-12-2008 01:33 PM |All posts
Perhatikan wall..

Nampak kemas,,,mereka cover dengan kayu..

?t=1229319162
GENG CONSULTANT UNIT TRUST..
Kirawang, GROUP AGENCY MANAGER,  UNIVEST GROUP, PUBLIC MUTUAL BHD.
www.univestgroup.com.my.. 012 381 1974, shaari71@gmail.com

PORT KAMI BERSTRATEGI UTK PRODUCE WANG DI CARI.COM
http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=375319&extra=page%3D1

KISAH BENAR GENG CARI.COM YG DULU SIBUK  BERFORUM,  LA NI SIBUK CARI WANG
http://univestgroup.com.my/main/index.php?option=com_content&task=view&id=33&Itemid=1
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 15-12-2008 01:36 PM |All posts
Toilet..

sambil dok dalam bath up, sambil menikmati kehijaun pokok.

?t=1229319304
GENG CONSULTANT UNIT TRUST..
Kirawang, GROUP AGENCY MANAGER,  UNIVEST GROUP, PUBLIC MUTUAL BHD.
www.univestgroup.com.my.. 012 381 1974, shaari71@gmail.com

PORT KAMI BERSTRATEGI UTK PRODUCE WANG DI CARI.COM
http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=375319&extra=page%3D1

KISAH BENAR GENG CARI.COM YG DULU SIBUK  BERFORUM,  LA NI SIBUK CARI WANG
http://univestgroup.com.my/main/index.php?option=com_content&task=view&id=33&Itemid=1
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 23-7-2014 07:54 PM , Processed in 0.160593 second(s), 30 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top