Bot kawalan Jauh - Mainan,Elektronik,Audio & Video - Hobi & Kehidupan - CARI Infonet -

CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Search
12Next
Return to list New
View: 9476|Reply: 41

Bot kawalan Jauh

[Copy link]
Post time 17-1-2009 01:35 AM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Aku nak beli bot kawalan jauh dimana budget aku antara RM 100 - RM 700 tapi aku tak tahu kedai mana ada jual.

Jika kau org tahu kedai area Sel, KL dan N9 yg jual bot kawalan jauh..inform la aku no...

Thanks...
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2009 02:48 PM | Show all posts | Share

Balas #1 alif_fukada\ catat

owhh..ko nk beli bot ekk...
nak pi melancong ekkk..
hikhikhik...
nieeee...ko pi servey kat N9..kat nilai 3..
fuhhh..bersepahhhhh~~~
aku takot niat ko terbatal bot time ko smpai sane....
bkn stakat RM100-700..
smpai RM3000 pon adeeeeee....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-1-2009 02:52 PM | Show all posts | Share

Balas #2 Gadjet\ catat

Ye ke...dah lama tak gi Nilai 3..maklum la dah lebih 3 tahun tak balik kg......

Aha..kg aku dekat Mantin...hanya beberapa KM dr Nilai 3........

Rupanya benda yg aku cari ade dekat kg aku sendiri........
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2009 02:53 PM | Show all posts | Share

Balas #3 alif_fukada\ catat

hahaha..ade laa...
aku sambar helikopter E-sky kat nilai 3 la...
aku ingat sume kedai kain...upe2 ade gak kedai mainan..
hahahaha...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-1-2009 03:02 PM | Show all posts | Share

Balas #4 Gadjet\ catat

Helikopter E-Sky?

Berapa ko beli? Mesti pakai minyak kan.......

Heli ke..kapal terbang ke..bukan apa terlalu menonjol la...rasa segan lak nak main...

Kapal tu takder la menonjol sgt.......
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2009 03:06 PM | Show all posts | Share

Balas #5 alif_fukada\ catat

hahaha...pakai beteri la..
aku tngok murah giler....RM800 lebih 6 chenal..
aku geram...tu yg aku smbar...
siap pree aluminium beg..yg ala2 sniper nye beg tuu...hahaha
menojol la best,,wakakakaka
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-1-2009 03:14 PM | Show all posts | Share
Sebenarnya aku selalu dgr psl chanel ni..

Chanel ni apa sebenarnya..tahap kelajuan ke? Cam gear 1,2,3 camtu?

Sorry bertanya..sbb tak tahu.

Oh yer yg heli ko tu blh berjarak berapa meter jauh dier?
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2009 07:57 PM | Show all posts | Share

Balas #7 alif_fukada\ catat

owhh..chanel nie ade function2 die..
biase heli yg jual2 kat kedia2 biase tuh...2 chanel...
2 chanel=depan, kiri n kanan,
3 chanel=depan,belakang,kiri n kanan,
6 chanel=depan,belakang,kiri n kanan, then boleh inveter(terbang kipas ke bawah)<--utk pro
hehehe...xpe...x bertanye sesat jalan...
huhuhu..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-1-2009 12:59 AM | Show all posts | Share
Berapa jauh Heli ko blh pergi? Aku ingat nak beli cam ko juga la...(jika harga boat mahal sgt)

Ko ada simpan ;g tak resit? Sbb ko pas la kat aku alamat kedai yg ko beli tu..aku confirm mesti byk kedai yg jual Heli kat Nilai 3 tu..malas la aku nak survey satu2 kedai........
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2009 01:23 AM | Show all posts | Share

Balas #9 alif_fukada\ catat

hehe....klu ko nk beli bot tuh boleh..
mcm tdi aku stay kat tasek pasir gudang...(aku dok jb)
aku tngok la sorang mamat nie men bot..pakai myak die..
dlm ati aku ckp...klu la bot nie mati tngah2 tasek...mcm mane la ekk..
tup2..betol2 mati..hahhaha...nak taknak..kene la mamat tu tunggu bot die smpai ke tepi..
hahaha...
hummm..klu ko nk beli heli tu boleh...
tpi ko kene start dari 2-3chanel..
sbb klu ko trus main 6 chenal...cara control berbeze...
silap2 takut cresh ko nye heli...
ok2..nnti aku kasi alamat n no phone kedai tuh..
kat situ mcm2 barang remote control ade...
n mcm2 type ade...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-1-2009 01:53 AM | Show all posts | Share

Balas #10 Gadjet\ catat

Ko blh pulak main yg 6 chanel? Ooo..aku agak mesti sblm ni ko dah biasa main yg 2,3 chanel.

Aku ingat aku nak beli yg 3 chanel terus la.

Ko pernah main yg kapal terbang? Kalo pernah..antara heli dgn plane..mana lg susah nak kontrol n lebih best main?
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2009 02:04 AM | Show all posts | Share

Balas #11 alif_fukada\ catat

aku dulu mule ngn 2 chanel..
then..3...4..6 chanel..
3 chanel aku syorkan ko gune E-sky Lama V4....
ko tngok kat youtube...mmg syok...
huhuhu...
humm...heli lagi susah dari plane....
then klu heli...time da terbang tinggi2....then beteri abis...buuuuuuuummmm!!!!berkecai...(penah kene)
hahahhaa...
tpi klu plan...beteri abis..die still boleh slide....
susah kontrol = heli (tapi 2-3 chanel senang)
senang kontrol = plane...(tpi kene cari tmpat lapang utk landing)
plane nie pon ade chanel2 gak tau...

[ Last edited by  Gadjet at 19-1-2009 02:17 AM ]
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-1-2009 02:16 AM | Show all posts | Share

Balas #12 Gadjet\ catat

Kalo camtu aku ingat nak beli Plane la...

Plane chanel dia cam heli gak ke? Ko syorkan aku beli yg berapa chanel utk mula2 ni? Tapi jgn terlebih senang sudah...aku sebelum ni dah ada basic RC Car yg rega tak sampai RM100 tu (aku beli kat Nilai 3 gak..tahun 2005)....

Ko leh cadangkan plane tak? Cam ko cadangkan  E-sky Lama V4 tu..?

Thanks....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-1-2009 02:20 AM | Show all posts | Share
Ko punya besar camni ke or lg besar?

http://www.youtube.com/watch?v=KFg-q718YBQ
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2009 02:28 AM | Show all posts | Share

Balas #13 alif_fukada\ catat

hehehe...
hmmm...die smpai 4 chnel jek...
4 chnel nie...sayap depan..belakang n ekor die berfunction...
klu 2 chnel nie..mcm biase la...terbang..then kiri kanan....
1 st aku men plane yg jenis baling pakai tngan tuh...2 chnl...
then baru up 4 chnel...
klu ko betol2 berminat nk men plane...ko kene men tmpat lapang la..utk landing...
aku syok kn ko 4 chnl je trus..
ko try masuk http://www.hobbysportz.com/
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2009 02:30 AM | Show all posts | Share

Balas #14 alif_fukada\ catat

aku nye basar skit...tpi V4 aku ade gak..
e-sky Blet-cp

http://www.youtube.com/watch?v=zv-COsOv1_A
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-1-2009 02:39 AM | Show all posts | Share

Balas #16 Gadjet\ catat

Dari youtube yg ko bagi ni..mcm susah jer nak main heli 6 chanel ni............ n mcm tak normal jer pergerakan Heli ni.........

Ke ko tak main camtu?

[ Last edited by  alif_fukada at 19-1-2009 02:40 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2009 02:44 AM | Show all posts | Share

Balas #17 alif_fukada\ catat

yup..mmg susah nk kawal..
tpi klu ko nk menceburi dlm heli baik try 3 chnel....
mmg senag gile....
tpi klu yg youtube yg ko kasi tdi..tu 4chnel agak susah skit laa..tpi senang...

http://www.lelong.com.my/Auc/Lis ... t_RC_Helicopter.htm   <--3 chnel
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2009 02:47 AM | Show all posts | Share

Balas #17 alif_fukada\ catat

hahaha...tu namenye 3D @ aerobatik..
tpi sekali jek penah terbalik kan..pastu da serik...aku kene bljar lagi utk terbalikkn...
hohohoho
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2009 02:48 AM | Show all posts | Share
http://www.youtube.com/watch?v=bVgiF7F7xIM&amp;feature=PlayList&p=6273590DD8AED8F3&index=0&playnext=1 <--3 chanel
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-1-2009 02:48 AM | Show all posts | Share

Balas #18 Gadjet\ catat

Oh ni ke 3 chanel..aku rasa aku selalu tgk penjual (kedai mainan) testing main kat depan premis diorang..ada la dlm 4,5 kali aku tgk..mmg byk la kat area KL..tapi aku tak ingat kat mana...

Tapi tak sangka lak aku yg RC Heli ni kecik jer sebnrnya..ingatkan besar...

Tapi minat aku skrg lebih kpd Plane........or apa kata ko jual jer koleksi (yg ko taknak) pd aku......?   Gurau jer......

[ Last edited by  alif_fukada at 19-1-2009 02:49 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2009 02:52 AM | Show all posts | Share

Balas #20 alif_fukada\ catat

hahahaha...xmo jual la broo..
aku pon men time2 ade mase...
but skung kat sini angin kuat gile....
nak men pon x bleh sngat...
silap2 jadi layang2..wakakaka
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-1-2009 02:52 AM | Show all posts | Share

Balas #21 Gadjet\ catat

Youtube yg ko bagi tadi..lagu latar tak sesuai langsung........

Actually..ketinggian heli pun takder la tinggi mana kan? Rendah jer...cam yg 3 chanel ni cam tinggi manusia pun ada...

Plane pun camni eh? Maksud aku tinggi camni cam heli 3 chanel td? Ke kena tgk harga gak...maksudnya lg mahal harga..lagi tinggi @ jauh blh pergi?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-1-2009 02:54 AM | Show all posts | Share

Balas #22 Gadjet\ catat

Ko kerja apa ni? Sbb aku tak rasa ko bljr..kalo x..mana ko ada duit nak beli menda2 camni..bukannya murah..

Ke ko anak org berada?

Sajer tanya..
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2009 03:02 AM | Show all posts | Share

Balas #23 alif_fukada\ catat

hahaha..aku pon xtau mcm mane die org bleh selit lagu tuh...haha..
yg 3chnl boleh tinggi dlm 3-4 tingkat umah....then jauh dlm 500 mter...
..klu yg biase(2-3chnl) gune Mhz
then klu yg 4-6 chnel die gune FM fqunsi...
ade yg boleh jauh lagi...kontroler jenis 2.4G(belom penah gune..mahal sgt)
http://www.hobbysportz.com/index ... nfo&products_id=148

aku da abis blajar..then skung dok umah..hehehe..
aku biasa2 ja...bkn anak org berada...
hehehehe
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

3-7-2015 02:14 PM GMT+8 , Processed in 0.613850 second(s), 11 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list