CARI Malay Forums

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Search
View: 9800|Reply: 7

www.daftar.umno.org.my

[Copy link]
Post time 30-1-2009 08:48 AM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Baca paper Utusan Online selepas subuh, tiba tiba ada cerita Pak Lah baru lancarkan portal daftar online Partai UMNO

So, aku pun mencuba ke sana, guna Mozilla Firefox. Lepas masukkan IC dah tak boleh buat apa..nak next tak boleh nak undur pun tak boleh.

Kenapa ye ?

Lepas itu, baca di disclaimer

                                         @2008-2010 Setiausaha Agong UMNO Malaysia. Hak Cipta Terpelihara.
       
                         Paparan Terbaik dengan Internet dengan Internet Explorer 6.0 atau ke                 atas (800 x 600 piksel)
       
                         Dibangunkan oleh Bahagian Sistem Maklumat Ibu Pejbat UMNO
       
         Kemaskini terakhir 28/08/2008 12.05 PM



Rupanya hanya perlu guna Internet Explorer.  Disclaimer ada typo ( padahal Perdana Menteri yg launch )

Ada sesiapa berjaya daftar ?
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2009 10:38 AM | Show all posts | Share
wa daftar kat pwtc masa pameran motoshow pun kena songlap gak duit pendaftran .. borang isi , resit hambek..

samapi skrg sonyap..takde kad ahli .. check kat bahagian.. takde rekod .. tel ibupejabat tak berangkat  , email tak jwb..

ini ler parti memperjuangan org melayu.. duit pendaftran org melayu (bukan mamak mengaku melayu ) terang2 le dikantoikan , kat pwtc lak tu..

taktau le kalau regsiter kat website... berjuta ler masuk kantung webmaster.. pastu Kemaskini terakhir 28/08/2008 12.05 PM


pasni  mau join dap la.. terang2 masuk paper.. wartawan tangkap gambar lak.

[ Last edited by  trunks at 31-1-2009 06:38 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2009 11:39 AM | Show all posts | Share
dah cuba...tak leh masuk..... mesti jem gila ni..... suma pakat nak masuk.... baru lancar dah berjuta hit...............
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2009 09:40 PM | Show all posts | Share
laman2 web kerajaan ni.. memang setia betul dengan IE saja...
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2009 06:54 AM | Show all posts | Share
Ini ,selepas aku masukan IC dan guna Firefox, nampak ok..



maksud Paparan Terbaik dengan Internet Explorer BIASANYA
paparan sahaja..(lebih kepada display image atau layout dan sebagainya)
bukan maksud tak boleh display kalau guna browser lain..
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2009 04:15 PM | Show all posts | Share

Reply #1 bmw_e34's post

kalo gune mozilla...
cube guna IE tabs..
bila nak masuk web kerajaan...just klik kat IE tabs jek..
dia akan bukak guna IE tp still kat mozilla

baru tadik aku cuba daftar...
berjaya plak..
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2009 06:42 PM | Show all posts | Share
Originally posted by craven at 30-1-2009 11:39 AM
dah cuba...tak leh masuk..... mesti jem gila ni..... suma pakat nak masuk.... baru lancar dah berjuta hit...............

'Hits' tu leh adjust kat codes blakang... baru 3 minit buka nak capai 3juta hits pun leh.
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2009 06:45 PM | Show all posts | Share

Reply #6 dealova_fan's post

Good info.

Untuk yg tak biasa ngan Firefox, IE Tabs tu adalah addon utk Firefox. Leh 'tipu' site tersebut buat2 macam kita tengah surf menggunakan IE and Firefox akan menggunakan IE engine untuk papar site tersebut dalam Firefox.

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1419
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

31-1-2015 02:32 AM GMT+8 , Processed in 0.104129 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list