www.daftar.umno.org.my - Internet,Multimedia,Rekabentuk Laman Web - Komputer & Internet - CARI Infonet -

CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Search
View: 10521|Reply: 7

www.daftar.umno.org.my

[Copy link]
Post time 30-1-2009 08:48 AM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Baca paper Utusan Online selepas subuh, tiba tiba ada cerita Pak Lah baru lancarkan portal daftar online Partai UMNO

So, aku pun mencuba ke sana, guna Mozilla Firefox. Lepas masukkan IC dah tak boleh buat apa..nak next tak boleh nak undur pun tak boleh.

Kenapa ye ?

Lepas itu, baca di disclaimer

                                         @2008-2010 Setiausaha Agong UMNO Malaysia. Hak Cipta Terpelihara.
       
                         Paparan Terbaik dengan Internet dengan Internet Explorer 6.0 atau ke                 atas (800 x 600 piksel)
       
                         Dibangunkan oleh Bahagian Sistem Maklumat Ibu Pejbat UMNO
       
         Kemaskini terakhir 28/08/2008 12.05 PM



Rupanya hanya perlu guna Internet Explorer.  Disclaimer ada typo ( padahal Perdana Menteri yg launch )

Ada sesiapa berjaya daftar ?
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2009 10:38 AM | Show all posts | Share
wa daftar kat pwtc masa pameran motoshow pun kena songlap gak duit pendaftran .. borang isi , resit hambek..

samapi skrg sonyap..takde kad ahli .. check kat bahagian.. takde rekod .. tel ibupejabat tak berangkat  , email tak jwb..

ini ler parti memperjuangan org melayu.. duit pendaftran org melayu (bukan mamak mengaku melayu ) terang2 le dikantoikan , kat pwtc lak tu..

taktau le kalau regsiter kat website... berjuta ler masuk kantung webmaster.. pastu Kemaskini terakhir 28/08/2008 12.05 PM


pasni  mau join dap la.. terang2 masuk paper.. wartawan tangkap gambar lak.

[ Last edited by  trunks at 31-1-2009 06:38 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2009 11:39 AM | Show all posts | Share
dah cuba...tak leh masuk..... mesti jem gila ni..... suma pakat nak masuk.... baru lancar dah berjuta hit...............
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2009 09:40 PM | Show all posts | Share
laman2 web kerajaan ni.. memang setia betul dengan IE saja...
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2009 06:54 AM | Show all posts | Share
Ini ,selepas aku masukan IC dan guna Firefox, nampak ok..



maksud Paparan Terbaik dengan Internet Explorer BIASANYA
paparan sahaja..(lebih kepada display image atau layout dan sebagainya)
bukan maksud tak boleh display kalau guna browser lain..
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2009 04:15 PM | Show all posts | Share

Reply #1 bmw_e34's post

kalo gune mozilla...
cube guna IE tabs..
bila nak masuk web kerajaan...just klik kat IE tabs jek..
dia akan bukak guna IE tp still kat mozilla

baru tadik aku cuba daftar...
berjaya plak..
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2009 06:42 PM | Show all posts | Share
Originally posted by craven at 30-1-2009 11:39 AM
dah cuba...tak leh masuk..... mesti jem gila ni..... suma pakat nak masuk.... baru lancar dah berjuta hit...............

'Hits' tu leh adjust kat codes blakang... baru 3 minit buka nak capai 3juta hits pun leh.
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2009 06:45 PM | Show all posts | Share

Reply #6 dealova_fan's post

Good info.

Untuk yg tak biasa ngan Firefox, IE Tabs tu adalah addon utk Firefox. Leh 'tipu' site tersebut buat2 macam kita tengah surf menggunakan IE and Firefox akan menggunakan IE engine untuk papar site tersebut dalam Firefox.

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1419
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

5-7-2015 09:20 PM GMT+8 , Processed in 0.112999 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list