CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12Next
Return Post new threads
Show: 7521|Reply: 46

Kisah seram di area Kolej Mara Banting

[Copy link]

Rank: 4

Post on 2-2-2009 09:17 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Aku penah duk area situ. Dalam tahun 91-97. Masa tu Kolej Mara Banting ni masih dalam projek pembinaan.
Betul2 kat hujung pagar kolej tu, berdepan dengan tanah perkuburan. Sesapa yang pernah duk area sana sure tau area yang aku maksudkan

Family aku duk kat deret rumah kedai kat situ. Ada pondok polis, pejabat pos mini, bengkel keta dan kilang buat botol (time dulu2 la). klinik pun ada, tapi jauh sket la. Family kitorang baik gak dengan HA klinik tu, sebab bini dia cikgu kat sekolah aku. awal2 kolej tu buka, boleh katakan tiap2 malam ada student kena hantar ke klinik tu. Histeria lah... macam2 lagi la

Kat area kedai tempat aku tinggal pun, seram gak. Mak aku jaga pejabat pos mini kat situ, so selalu ada la buat kerja cop setem untuk surat2 yang nak dihantar. Oleh sebab kitorang sekolah lagi, so mak aku selalu kul 5 lebih dah bangun buat breakfast. Tiap2 hari la dia dengar bunyi orang cop setem kul 5 pagi kat bawah umah. (kitorang duk kat tingkat atas) Kalau pikir logik, mana la kitorang buka lagi pejabat pos tu pagi2.

Ada orang kampung situ citer, kat jalan antara kolej dengan kubur tu selalu ada pocong kalau malam2. Dalam 5,6 ekor la berguling2 atas jalan kejar orang. Sesiapa pun takut nak lalu situ time malam2. masalahnya, jalan tu la paling dekat kalau nak gi pasar malam kat kampung sebelah.

Ada sesiapa antara korang penah blajar kat situ, especially tahun awal2 kolej tu buka?
Kadang2 aku dengar citer student2 sana ada yang berdarah2 malam2 masa dihantar ke klinik. Entah betul atau tak, aku pun tak sure. Sebab tahun 91 tu aku baru darjah 3. Citer2 antu ni mak aku jarang bagi kitorang dengar. Ada takde, aku curi2 dengar waktu malam bila ada orang lepak kat pondok polis tu main badinton

[ Last edited by  Santeira at 19-2-2009 02:26 PM ]
1

View rating log

Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 2-2-2009 09:20 PM |All posts
Family aku duk kat deret rumah kedai kat situ. Ada pondok polis, pejabat pos mini, bengkel keta dan kilang buat botol (time dulu2 la). klinik pun ada, tapi jauh sket la. Family kitorang baik gak dengan HA klinik tu, sebab bini dia cikgu kat sekolah aku. awal2 kolej tu buka, boleh katakan tiap2 malam ada student kena hantar ke klinik tu. Histeria lah... macam2 lagi la
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 2-2-2009 09:25 PM |All posts
Kat area kedai tempat aku tinggal pun, seram gak. Mak aku jaga pejabat pos mini kat situ, so selalu ada la buat kerja cop setem untuk surat2 yang nak dihantar. Oleh sebab kitorang sekolah lagi, so mak aku selalu kul 5 lebih dah bangun buat breakfast. Tiap2 hari la dia dengar bunyi orang cop setem kul 5 pagi kat bawah umah. (kitorang duk kat tingkat atas) Kalau pikir logik, mana la kitorang buka lagi pejabat pos tu pagi2.
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 2-2-2009 09:28 PM |All posts
Ada orang kampung situ citer, kat jalan antara kolej dengan kubur tu selalu ada pocong kalau malam2. Dalam 5,6 ekor la berguling2 atas jalan kejar orang. Sesiapa pun takut nak lalu situ time malam2. masalahnya, jalan tu la paling dekat kalau nak gi pasar malam kat kampung sebelah.
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 2-2-2009 09:31 PM |All posts
Ada sesiapa antara korang penah blajar kat situ, especially tahun awal2 kolej tu buka?
Kadang2 aku dengar citer student2 sana ada yang berdarah2 malam2 masa dihantar ke klinik. Entah betul atau tak, aku pun tak sure. Sebab tahun 91 tu aku baru darjah 3. Citer2 antu ni mak aku jarang bagi kitorang dengar. Ada takde, aku curi2 dengar waktu malam bila ada orang lepak kat pondok polis tu main badinton
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 2-2-2009 09:36 PM |All posts
erkkk....aku pun nak join gak la
aku dulu buat a-level kat kolej mara banting ni la...batch 97/98
aku dulu dok kat bilik ujung2 kat blok D
sebelah bilik aku tu (bilik paling hujung) kosong....time mula2 aku dok kat situ aku pelik la nape sebelah bilik aku tu kosong
sampai la ada sorang senior ni bagitau bilik sebelah bilik aku tu berantu tapi aku tak nak ambik tau sbb aku takooootttt
tapi alhamdulillah sampai la aku grad...takde plak kena apa2 cuma aku pernah kena kacau ngan hantu katil...
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 2-2-2009 09:40 PM |All posts
senior2 tak penah citer apa2 ker?
Camne hantu katil tu?
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 2-2-2009 09:45 PM |All posts
ok...camni citenya
takde la seram sgt kot tapi dulu dgn diizinkan Allah,aku ni takde la penakut sgt
kiranya kat KMB tu aku ni kiranya selalu dok sorang2 kat bilik kalau weekend sbb roomate aku org kl dan aku
org jauh
anyway...ada satu mlm tu time weekend tu aku stay up sbb dulu aku rajin ar studi2 ni
pastu aku tido dlm pukul 2 pg camtuh...baru je aku nak tido...jeng jeng jeng

katil aku tu mcm terangkat2...aku musykil gak time tu tapi aku selalu pikir +ve je...so aku anggap body movement aku yg caused katil aku terangkat dgn sendirinya...heheeh...positive thinker kan aku ni

sampai la mamat sorang ni cite kat aku (bila class start the next monday) dah heboh kat blok lelaki pasal hantu katil yg suka angkat2 katil org...terus aku seriauuuuuuuu dan tak berani dah stay kat bilik sorang2 time wiken...kalau wiken je mesti aku carik geng yg tak balik jugak
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 2-2-2009 09:52 PM |All posts
Huhu...kat hostel selalu citer pasal budak itam kacau orang tido. 3 orang budak kecik kejutkan orang tido ajak main. Tapi hantu katil nih tak penah dengar lagi la..
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 2-2-2009 09:59 PM |All posts
takot nyeeee
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 2-2-2009 10:03 PM |All posts
kalau budak itam tu, masa aku blaja kat sek sains kat pahang. senior2 ramai la citer. tahun sebelum aku masuk tu ada budak2 itam malam2 suka kejutkan orang. ajak2 main dengan diorang.. hi..takut. tapi tak pernah kena lagi...
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 2-2-2009 10:03 PM |All posts
eh siyes? tak pernah dgr la plak pasal 3 org budak kecik kejut ajak main...alamak..seram seyyy
tapi dulu ada sorang minah ni period pain yg sgt teruk time class so dia balik awal(dlm pukul 12 tghari camtu la)
on the way nak balik ke bilik dia...dia ternampak ada perempuan berambut panjang tgh jalan sorang2 kat tingkat atas (time tu kat level atas kitorang kosong sbb junior sume tukar ke ypm cheras kalau tak silap)
so dia pun pelik dan tak tau sapa pompuan tu sbb makcik2 cleaner pun takde time tu...ish...seram laks bila aku cite ni...
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 2-2-2009 10:08 PM |All posts
Kat area kolej ni, ada satu sek. men. Kat jalan depan sek. tu ada bonggol2 la. konon2 nak bagi orang bawa motor slow2.
ada satu ketika ni, sorang lelaki ni bawa wife dia lalu jalan situ time maghrib. ntah macam mana, terberenti pulak motor tengah jalan. wife dia pun turun la dari motor, kot2 la motor ada problem ke. bila cek dah ok, laki tu pun terus la pandang depan. Rasa cam ada orang dah naik kat belakang dia, terus jelah jalan. dia ingatkan bini dia dah naik. Rupa2nya, bini dia tertinggal lagi kat depan sek tu
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 2-2-2009 10:11 PM |All posts

Balas #12 suleyna\ catat

yang budak itam ni bukan kat kolej mara banting la tapi..ni kat sek aku dulu kat pahang
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 3-2-2009 08:24 AM |All posts
sekerat-sekerat, susah nak feel
ku dakap erat ke.I.N.S.A.F.an yg hadir
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 3-2-2009 10:40 AM |All posts
seremmmmmmm tp citer la btul2,jgn sekerat2..baru nk rase tatot ni
.......seLaMAnya Di SisiMu.......
>>>piNky46 & rOssI46<<<<
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 3-2-2009 10:54 AM |All posts

Reply #12 suleyna's post

makcik cleaner baru kot...
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 3-2-2009 04:39 PM |All posts
ade kisah yg aku dgr, mende tu nyanyi..
die tau sape yg lum tido/wat&sup2; tido..
camne lagu tu..alaaa..
lebey kurang camni laa..

  "10 budak tgh main&sup2;..
    9 dah tido..
    tinggallah seorang.."

kisah ni kwn&sup2; aku yg cite..
xtau laa ye ke x..
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 3-2-2009 05:54 PM |All posts

Reply #18 kucincomey's post

"sorang budak buat2 tido...
kejap tido tegak, kejap tido ngereng,
ekau jangan ingat eden tak tauuu...
dengan den, kau jangan nak main2"

cenggini ke penghujung lagu tu...?
my life, is my self!

Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator Legenderer

Post on 3-2-2009 06:18 PM |All posts

Reply #19 putratropika's post

u ler antu yg nyanyi tu ekkk
Selamat Berpuasa!
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 3-2-2009 06:20 PM |All posts
Originally posted by lily_kama at 3-2-2009 06:18 PM
u ler antu yg nyanyi tu ekkk


erkkkkkk!!!

antu lily sampai sini!!!!!

*a'ah...iD jadik tukang pak carutnya...'alaaaa si dondanggg saaaaaaaaaayaaaaaaaangggg!"
my life, is my self!

Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 3-2-2009 07:33 PM |All posts
Ada lagu, teringat plak kat citer kawan. Tak tau la berlaku kat hostel mana. Maybe dah ramai yang dengar tentang citer ni. Ada budak pompuan gi basuh baju tengah2 malam. Masa masuk kat toilet tu, ada lagi sorang pompuan tgh basuh baju gak. Dalam hati pikir, ada jugak orang basuh baju. Boleh buat kawan...
Tengah seronok basuh baju, tetiba berus baju pompuan nih terpelanting ke depan. So, dia amik la. Sekali masa amik berus tu, ternampak pompuan yang tgh membasuh tu...bukannya basuh baju. Huhu...hati dah takut dah, tapi cekalkan diri gak sambung basuh baju. Akhirnya siap la basuh...
Haa...Dah siap, kata pempuan tu sambil kemas2 barang. Sekali 'pempuan' lagi sorang tu cakap...Dah siap ke...dah tau....

[ Last edited by  astatine at 3-2-2009 07:34 PM ]
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 3-2-2009 08:21 PM |All posts
bukannya basuh baju? habis tu basuh apa?
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 3-2-2009 09:59 PM |All posts
basuh apa tu lupa la plak..
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 3-2-2009 10:10 PM |All posts
Originally posted by astatine at 3-2-2009 07:33 PM
Ada lagu, teringat plak kat citer kawan. Tak tau la berlaku kat hostel mana. Maybe dah ramai yang dengar tentang citer ni. Ada budak pompuan gi basuh baju tengah2 malam. Masa masuk kat toilet tu, ...


fuhh serammmmmmmmmm....
kena pulak dok tengak asyik layan baca posting ko, tetiba `pappp` kena tampar kat bahu aku ni haaa...berderau darah aku...terkejut campur ngan dok feeling citer seram ni....
ropenya anak aku yg umur 5 tahun tolong tampar nyamuk kat bahu aku...huhuhu
siapa rajin,hidup mewah
Reply

Props Report

12Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 1-11-2014 07:42 PM , Processed in 0.144854 second(s), 28 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top