CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12345678Next
Return Post new threads
Show: 16286|Reply: 178

Korg prefer amik Collagen ker Omega 3

[Copy link]

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 8-2-2009 03:09 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Hi uolls..
klu korg terpaksa pilih satu..
korg prefer amik Collagen ker Omega 3..
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 8-2-2009 03:10 PM |All posts
btw ...klu sesiapa pilih dua dua...just get the fak out of my thread...

pilih satu jerk k...yg mana korg lebey prefer...and why?

[ Last edited by  makcikmengamok at 8-2-2009 03:11 PM ]
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 8-2-2009 03:20 PM |All posts

Balas #2 makcikmengamok\ catat

I prefer OMEGA because dia boleh memberikan benefit lebih..bukan sahaja boleh merawat kulit kau..dia juga boleh memberikan khasiat kat otak kau...jadi ko bukan sahaja akan cantik, malah akan brainy juga...InsyaAllah
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 8-2-2009 07:53 PM |All posts
Collagen for overall anti-aging and skin tightening effect.
ANYTHING YOU CAN DO, I CAN DO BETTER.

Ke arah karatz sampah sifar.
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 8-2-2009 08:15 PM |All posts

Reply #4 Santeira's post

but still ko tak dapat benefit untuk otak..baik amik omega...
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 8-2-2009 08:17 PM |All posts
both
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 8-2-2009 09:10 PM |All posts

Balas #6 clairekimberly\ catat

kim kang makcikmengamok ngamok sbb dia tulis awal2 cmni "btw ...klu sesiapa pilih dua dua...just get the fak out of my thread..." huhuhu!

for me so far ambik collagen jek....
Lelong Kurung Cotton http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=809718&page=1&
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 8-2-2009 11:24 PM |All posts
Jul pula, belum try any of those 2 items...
so am i allow to reply or get out of this thread???
Tapi ada pertanyaan ni...
if omega, yang mana best...my dad amalkan Blackmores and
If collagen, apa pula yang bagus???
~tHoSe whO saY do Not kNow, tHOse Who knOw dO nOT SaY~
http://www.facebook.com/profile.php?id=533177797
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 9-2-2009 02:23 PM |All posts
me currentlt omega ler... rasa cam nak try collagen lak... tapi kan... sesapa leh list kan benefit dua2 neh ? hehe kurang ilmu ler
"Mengkritik tidak bererti menentang, menyetujui tidak semestinya menyokong, menegur tidak bermakna membenci, dan berbeza pendapat adalah kawan berfikir yang baik"
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 9-2-2009 03:07 PM |All posts

Reply #7 220796's post

ni kan thread perkongsian...bukan thread untuk diri sundiri...kalau nak pendapat kena pegi bod pendapat leyhh apa2 pon aku memang ambek dua2...omega 3 lebih kepada perkembangan otak omega 6 untuk jantung dlm keloga OMEGA at da same time boleh kawal kolestrol dlm badan...collagen untuk hormon + kulit..beza duhhhh..besar beza tuu...so aku tak paham apa objektif thread ni?nak mentenkan kulit + hormon ke?atau nak jaga kecekapan otak ke?nak pertahankan sistem imun jantung kow?

collagen and omega sgt jauh bezanya
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 9-2-2009 03:11 PM |All posts
oo satu lagi..kalau obesiti better ambek OMEGA je..collagen ni fungsi untuk hormon + kulit je..jgn ikut pendapat org lain...sebab kedua menda ni fungsi dia berbeza..untuk aku kedua2 menda ni diperlukan badan..
Reply

Props Report

Rank: 16Rank: 16Rank: 16Rank: 16

Post on 9-2-2009 04:17 PM |All posts
sini bukan topik kena bayar jadi semua org leh masuk kasi pendapat lah
SKYBOX/YUMY
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 9-2-2009 05:58 PM |All posts
woiii relax la korg neh...
nak gaduh2 jerk lam thread aku...

klu nak gaduh...tolong kuar dari thread aku k!
ni tempat utk org bebas bagi pendapat!
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 9-2-2009 06:01 PM |All posts
Originally posted by Santeira at 8-2-2009 07:53 PM
Collagen for overall anti-aging and skin tightening effect.


aku lom pernah pakai collagen...tapi pernah pakai Omega 3...
hmm...Omega 3 ni..masa aku pakai..kedut berkurangan...pahtuh...mana2 kulit yg kering...dier cam kene "isi" and bersinar...and nampak cam "moist"

Collagen dier cam tu ka?
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 9-2-2009 06:01 PM |All posts
Originally posted by eastrun at 8-2-2009 03:20 PM
I prefer OMEGA because dia boleh memberikan benefit lebih..bukan sahaja boleh merawat kulit kau..dia juga boleh memberikan khasiat kat otak kau...jadi ko bukan sahaja akan cantik, malah akan brai ...


oic...
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 9-2-2009 06:04 PM |All posts
Originally posted by clairekimberly at 9-2-2009 03:07 PM
ni kan thread perkongsian...bukan thread untuk diri sundiri...kalau nak pendapat kena pegi bod pendapat leyhh apa2 pon aku memang ambek dua2...omega 3 lebih kepada perkembangan otak omega 6 ...


collagen ni utk hormon dan kulit? explain in detail pls..
collagen ni..dier buat apa kat hormon? dier balance kan ka?
collagen ni buat org makin gemok ker?

umm...well aku nak...bagus utk kulit...supaya kulit nampak "moist"..berseri..bersinar..cam plump up cell..

[ Last edited by  makcikmengamok at 9-2-2009 06:06 PM ]
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 9-2-2009 06:22 PM |All posts
both..


lebih efficient
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 9-2-2009 06:23 PM |All posts
tak tahu kenapa kena amik salah satu

dedua nya fungsi ada yang tak melengkapi.
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 10-2-2009 01:41 PM |All posts

Balas #14 makcikmengamok\ catat

Collagen ni sebenarnya kesan dia bagi aku bukan untuk moist gitu, dia ada kesan moist tapi tak ketara sangat. Collagen ni lebih untuk tegangkan kulit dan anti penuaan, pastu kecilkan pori2 muka. Bila ko pakai kulit macam pakai botox tapi nampak natural. Aku dah experience weight loss pastu kulit aku jadi cam kendur sebab weight loss tu, tapi bila aku start makan collagen kulit aku kembali tegang macam umo 18 tahun beb.

Aku tak cadangkan minuman2 kolagen tu semua, lebih baik ko beli Total Image Collagen, 80 tablets tu dalam hundred plus kat farmasi ada. Sebab collagen dia high grade, hydrolyzed and guaranteed authentic, tanyalah aku yg dah pakai ni. You should be taking 2 tablets a day, before meals. Only take meals after half an hour of tablet intake.

tapi aku pun tgh konsider untuk amik omega 3 supaya kulit aku moist gitu. Aku cadangkan ko amik dua2, and don't really trust those minuman serbuk yg claim they have everything tu, better get proper supplements like soft gels, capsules or tablets.

Kalau ikut pamphlet total image ni, kesan collagen:-

mengurangkan kedutan serta garis2 halus
-mengurangkan jeragat
-melicinkan dan membaiki tekstur kulit
-meningkatkan kekauatan kulit dan melindunginya dari sinar UV matahari
-meningkatkan keanjalan, seri dan kesihatan kulit

[ Last edited by  Santeira at 10-2-2009 01:50 PM ]
ANYTHING YOU CAN DO, I CAN DO BETTER.

Ke arah karatz sampah sifar.
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 10-2-2009 01:59 PM |All posts
Originally posted by Santeira at 10-2-2009 01:41 PM
Collagen ni sebenarnya kesan dia bagi aku bukan untuk moist gitu, dia ada kesan moist tapi tak ketara sangat. Collagen ni lebih untuk tegangkan kulit dan anti penuaan, pastu kecilkan pori2 muka.  ...


btul ke Total Image Collagen ni bgus??? cam nk cuba je....
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 10-2-2009 02:06 PM |All posts

Balas #20 faqihah82\ catat

Yup, sangat bagus especially untuk anti-penuaan. In a long run kulit akan nampak berseri2. Yang tegur my change officemate sendiri, dia kata my face nampak tegang sangat berbanding dulu. Dia tanya what I took sbb sebelum ni my face nampak kendur (sbb berat badan yo-yo I think). Dia tanya:-

"Cik *** pakai botox ke? nampak lain, nampak tegang and lagi cantik: (kembang lubang hidung mak, tapi that was what she said, exactly).

So I told her I"m taking collagen.

Total Image Collagen bagus sebab dia pure hydrolyzed collagen, 1000mg/tablet. Dalam pamphlet kata kesan nampak lepas 2 bulan yg paling optimum, in my case dalam 3 minggu jek.
ANYTHING YOU CAN DO, I CAN DO BETTER.

Ke arah karatz sampah sifar.
Reply

Props Report

aaz  

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 10-2-2009 02:28 PM |All posts

Balas #21 Santeira\ catat

total image collagen ni daripada bovine ke marine collagen?
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 10-2-2009 02:52 PM |All posts
Originally posted by Santeira at 10-2-2009 02:06 PM
Yup, sangat bagus especially untuk anti-penuaan. In a long run kulit akan nampak berseri2. Yang tegur my change officemate sendiri, dia kata my face nampak tegang sangat berbanding dulu. Dia tany ...


80 tablets...2 tablets a day...
so...40 hari...habis tablets tuh...

total image collagen..eh?
dier buat kulit ko cerah tak..

cam bettychong nyer thread...tuh...glutawhite...wat..kulit org jadi puteh...
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 10-2-2009 02:56 PM |All posts

Balas #22 aaz\ catat

it doesn't state in the pamphlet whether it's bovine or marine. I'm not sure though. Marine collagen ada side effect tak elok pada org yg allergic to seafood tapi. I'll make further research.

[ Last edited by  Santeira at 10-2-2009 03:01 PM ]
ANYTHING YOU CAN DO, I CAN DO BETTER.

Ke arah karatz sampah sifar.
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 10-2-2009 03:03 PM |All posts

Balas #23 makcikmengamok\ catat

Yeap, 40 days supply. But you have to spend to get results kan selalunya. Dia tak buat kulit cerah pun. Tapi kulit aku mmg makin cerah sbb at the same time I'm taking Glutathione. Glutathione tu confirm buat kulit makin cerah. About Glutawhite, I dunno the composition or if their claims are true.

My own experience from taking 2000mg L-glutathione per day, my skin is about 2-3 tones lighter.
ANYTHING YOU CAN DO, I CAN DO BETTER.

Ke arah karatz sampah sifar.
Reply

Props Report

12345678Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 22-10-2014 03:57 AM , Processed in 0.137341 second(s), 28 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top