CARI Malay Forums

Title: Korg prefer amik Collagen ker Omega 3 [Print]

Author: makcikmengamok    Time: 8-2-2009 03:09 PM
Title: Korg prefer amik Collagen ker Omega 3
Hi uolls..
klu korg terpaksa pilih satu..
korg prefer amik Collagen ker Omega 3..
Author: makcikmengamok    Time: 8-2-2009 03:10 PM
btw ...klu sesiapa pilih dua dua...just get the fak out of my thread...

pilih satu jerk k...yg mana korg lebey prefer...and why?

[ Last edited by  makcikmengamok at 8-2-2009 03:11 PM ]
Author: eastrun    Time: 8-2-2009 03:20 PM
Title: Balas #2 makcikmengamok\ catat
I prefer OMEGA because dia boleh memberikan benefit lebih..bukan sahaja boleh merawat kulit kau..dia juga boleh memberikan khasiat kat otak kau...jadi ko bukan sahaja akan cantik, malah akan brainy juga...InsyaAllah
Author: Santeira    Time: 8-2-2009 07:53 PM
Collagen for overall anti-aging and skin tightening effect.
Author: eastrun    Time: 8-2-2009 08:15 PM
Title: Reply #4 Santeira's post
but still ko tak dapat benefit untuk otak..baik amik omega...
Author: clairekimberly    Time: 8-2-2009 08:17 PM
both
Author: 220796    Time: 8-2-2009 09:10 PM
Title: Balas #6 clairekimberly\ catat
kim kang makcikmengamok ngamok sbb dia tulis awal2 cmni "btw ...klu sesiapa pilih dua dua...just get the fak out of my thread..." huhuhu!

for me so far ambik collagen jek....
Author: julyangel    Time: 8-2-2009 11:24 PM
Jul pula, belum try any of those 2 items...
so am i allow to reply or get out of this thread???
Tapi ada pertanyaan ni...
if omega, yang mana best...my dad amalkan Blackmores and
If collagen, apa pula yang bagus???
Author: tulip5816    Time: 9-2-2009 02:23 PM
me currentlt omega ler... rasa cam nak try collagen lak... tapi kan... sesapa leh list kan benefit dua2 neh ? hehe kurang ilmu ler
Author: clairekimberly    Time: 9-2-2009 03:07 PM
Title: Reply #7 220796's post
ni kan thread perkongsian...bukan thread untuk diri sundiri...kalau nak pendapat kena pegi bod pendapat leyhh apa2 pon aku memang ambek dua2...omega 3 lebih kepada perkembangan otak omega 6 untuk jantung dlm keloga OMEGA at da same time boleh kawal kolestrol dlm badan...collagen untuk hormon + kulit..beza duhhhh..besar beza tuu...so aku tak paham apa objektif thread ni?nak mentenkan kulit + hormon ke?atau nak jaga kecekapan otak ke?nak pertahankan sistem imun jantung kow?

collagen and omega sgt jauh bezanya
Author: clairekimberly    Time: 9-2-2009 03:11 PM
oo satu lagi..kalau obesiti better ambek OMEGA je..collagen ni fungsi untuk hormon + kulit je..jgn ikut pendapat org lain...sebab kedua menda ni fungsi dia berbeza..untuk aku kedua2 menda ni diperlukan badan..
Author: KaKLaLa_Lost_id    Time: 9-2-2009 04:17 PM
sini bukan topik kena bayar jadi semua org leh masuk kasi pendapat lah
Author: makcikmengamok    Time: 9-2-2009 05:58 PM
woiii relax la korg neh...
nak gaduh2 jerk lam thread aku...

klu nak gaduh...tolong kuar dari thread aku k!
ni tempat utk org bebas bagi pendapat!
Author: makcikmengamok    Time: 9-2-2009 06:01 PM
Originally posted by Santeira at 8-2-2009 07:53 PM
Collagen for overall anti-aging and skin tightening effect.


aku lom pernah pakai collagen...tapi pernah pakai Omega 3...
hmm...Omega 3 ni..masa aku pakai..kedut berkurangan...pahtuh...mana2 kulit yg kering...dier cam kene "isi" and bersinar...and nampak cam "moist"

Collagen dier cam tu ka?
Author: makcikmengamok    Time: 9-2-2009 06:01 PM
Originally posted by eastrun at 8-2-2009 03:20 PM
I prefer OMEGA because dia boleh memberikan benefit lebih..bukan sahaja boleh merawat kulit kau..dia juga boleh memberikan khasiat kat otak kau...jadi ko bukan sahaja akan cantik, malah akan brai ...


oic...
Author: makcikmengamok    Time: 9-2-2009 06:04 PM
Originally posted by clairekimberly at 9-2-2009 03:07 PM
ni kan thread perkongsian...bukan thread untuk diri sundiri...kalau nak pendapat kena pegi bod pendapat leyhh apa2 pon aku memang ambek dua2...omega 3 lebih kepada perkembangan otak omega 6 ...


collagen ni utk hormon dan kulit? explain in detail pls..
collagen ni..dier buat apa kat hormon? dier balance kan ka?
collagen ni buat org makin gemok ker?

umm...well aku nak...bagus utk kulit...supaya kulit nampak "moist"..berseri..bersinar..cam plump up cell..

[ Last edited by  makcikmengamok at 9-2-2009 06:06 PM ]
Author: elysyle    Time: 9-2-2009 06:22 PM
both..


lebih efficient
Author: elysyle    Time: 9-2-2009 06:23 PM
tak tahu kenapa kena amik salah satu

dedua nya fungsi ada yang tak melengkapi.
Author: Santeira    Time: 10-2-2009 01:41 PM
Title: Balas #14 makcikmengamok\ catat
Collagen ni sebenarnya kesan dia bagi aku bukan untuk moist gitu, dia ada kesan moist tapi tak ketara sangat. Collagen ni lebih untuk tegangkan kulit dan anti penuaan, pastu kecilkan pori2 muka. Bila ko pakai kulit macam pakai botox tapi nampak natural. Aku dah experience weight loss pastu kulit aku jadi cam kendur sebab weight loss tu, tapi bila aku start makan collagen kulit aku kembali tegang macam umo 18 tahun beb.

Aku tak cadangkan minuman2 kolagen tu semua, lebih baik ko beli Total Image Collagen, 80 tablets tu dalam hundred plus kat farmasi ada. Sebab collagen dia high grade, hydrolyzed and guaranteed authentic, tanyalah aku yg dah pakai ni. You should be taking 2 tablets a day, before meals. Only take meals after half an hour of tablet intake.

tapi aku pun tgh konsider untuk amik omega 3 supaya kulit aku moist gitu. Aku cadangkan ko amik dua2, and don't really trust those minuman serbuk yg claim they have everything tu, better get proper supplements like soft gels, capsules or tablets.

Kalau ikut pamphlet total image ni, kesan collagen:-

mengurangkan kedutan serta garis2 halus
-mengurangkan jeragat
-melicinkan dan membaiki tekstur kulit
-meningkatkan kekauatan kulit dan melindunginya dari sinar UV matahari
-meningkatkan keanjalan, seri dan kesihatan kulit

[ Last edited by  Santeira at 10-2-2009 01:50 PM ]
Author: faqihah82    Time: 10-2-2009 01:59 PM
Originally posted by Santeira at 10-2-2009 01:41 PM
Collagen ni sebenarnya kesan dia bagi aku bukan untuk moist gitu, dia ada kesan moist tapi tak ketara sangat. Collagen ni lebih untuk tegangkan kulit dan anti penuaan, pastu kecilkan pori2 muka.  ...


btul ke Total Image Collagen ni bgus??? cam nk cuba je....
Author: Santeira    Time: 10-2-2009 02:06 PM
Title: Balas #20 faqihah82\ catat
Yup, sangat bagus especially untuk anti-penuaan. In a long run kulit akan nampak berseri2. Yang tegur my change officemate sendiri, dia kata my face nampak tegang sangat berbanding dulu. Dia tanya what I took sbb sebelum ni my face nampak kendur (sbb berat badan yo-yo I think). Dia tanya:-

"Cik *** pakai botox ke? nampak lain, nampak tegang and lagi cantik: (kembang lubang hidung mak, tapi that was what she said, exactly).

So I told her I"m taking collagen.

Total Image Collagen bagus sebab dia pure hydrolyzed collagen, 1000mg/tablet. Dalam pamphlet kata kesan nampak lepas 2 bulan yg paling optimum, in my case dalam 3 minggu jek.
Author: aaz    Time: 10-2-2009 02:28 PM
Title: Balas #21 Santeira\ catat
total image collagen ni daripada bovine ke marine collagen?
Author: makcikmengamok    Time: 10-2-2009 02:52 PM
Originally posted by Santeira at 10-2-2009 02:06 PM
Yup, sangat bagus especially untuk anti-penuaan. In a long run kulit akan nampak berseri2. Yang tegur my change officemate sendiri, dia kata my face nampak tegang sangat berbanding dulu. Dia tany ...


80 tablets...2 tablets a day...
so...40 hari...habis tablets tuh...

total image collagen..eh?
dier buat kulit ko cerah tak..

cam bettychong nyer thread...tuh...glutawhite...wat..kulit org jadi puteh...
Author: Santeira    Time: 10-2-2009 02:56 PM
Title: Balas #22 aaz\ catat
it doesn't state in the pamphlet whether it's bovine or marine. I'm not sure though. Marine collagen ada side effect tak elok pada org yg allergic to seafood tapi. I'll make further research.

[ Last edited by  Santeira at 10-2-2009 03:01 PM ]
Author: Santeira    Time: 10-2-2009 03:03 PM
Title: Balas #23 makcikmengamok\ catat
Yeap, 40 days supply. But you have to spend to get results kan selalunya. Dia tak buat kulit cerah pun. Tapi kulit aku mmg makin cerah sbb at the same time I'm taking Glutathione. Glutathione tu confirm buat kulit makin cerah. About Glutawhite, I dunno the composition or if their claims are true.

My own experience from taking 2000mg L-glutathione per day, my skin is about 2-3 tones lighter.
Author: gwenrocks    Time: 10-2-2009 03:07 PM
Title: Balas #21 Santeira\ catat
wah menarik sungguh.... this total image collagen memang ada kat  kat any pharmacy ke?
Author: Santeira    Time: 10-2-2009 03:19 PM
Title: Balas #22 aaz\ catat
Ok Total Image Collagen is Marine Collagen.

From the Total Image website:-

Rest assured, Total Image Collagen is 100% natural and very safe. Extensive clinical tests have shown no side effects and it can be taken by individuals with known allergies to seafood. Total Image is an exclusive skincare formulation consists of scientifically proven natural ingredients of pure amino acids (Glycine, Proline, Hydroproline & Hydroxylysine) that is compatible with the body¡¯s collagen supply.
Author: Santeira    Time: 10-2-2009 03:20 PM
Title: Balas #26 gwenrocks\ catat
Yup, semua pharmacy ada, I think both Watson's and Guardian's pun ada jual Total Image Collagen. I bought my first box in Watson's kalau tak silap.
Author: bettybencong    Time: 10-2-2009 03:21 PM
Originally posted by Santeira at 10-2-2009 03:03 PM
Yeap, 40 days supply. But you have to spend to get results kan selalunya. Dia tak buat kulit cerah pun. Tapi kulit aku mmg makin cerah sbb at the same time I'm taking Glutathione. Glutathione tu  ...


nok pasal glutawhite tue kan
actually ikut dalaman badan kita nok
kalo cepat cerah kulit....itu bonus wat kita nok
merk pun x sangka kulit maintain cantik sejak makan gluta nie
lagi pun produk nie merk yakin sgt....dan keluaran bumiputra nok
Author: Santeira    Time: 10-2-2009 03:33 PM
Title: Balas #29 bettybencong\ catat
Yeah I've heard some people saying their skin is getting fairer and more beautiful using glutawhite. I'm not saying it's not good. Tapi kalau Total Image Collagen mmg tak cerahkan kulit lah, maybe Glutawhite can do that since kak betty would be a good testimony, I see your skin getting very much fairer. Mine, dalam 2 bulan amik total image collagen, skin tone tak berubah tapi kulit mmg tegang sangat sampai org tegur tu yang best tu.

Masa amik Glutathione baru skin tone cerah 2-3 tone, and I've only taken it for a month or so. Akak betty jangan rasa I'm pandang rendah kat your product lak, I'm just used to tablets and soft gels and stuff and others may fare differently. Maybe one day i'll try Glutawhite too you know.
Author: gwenrocks    Time: 10-2-2009 03:44 PM
Title: Balas #25 Santeira\ catat
wat about this glutathione.....mana nak beli?
Author: Santeira    Time: 10-2-2009 03:50 PM
Title: Balas #31 gwenrocks\ catat
I know someone who can sell you Rm 150 per bottle of 60 caps if you buy two bottles, she's a Filipina. I took White L-Glutathione 60 caps per bottle. Kalau beli sebotol dia caj RM 160. Tapi kat dalam ni pun ada seller yg jual White L-Glutathione rasanya. Cuba ko search thread guna Glutathione.

Tapi sekarang ni aku dah tak pakai White Glutathione sbb aku pakai brand lain. Brand Glutathione yang aku pakai sekarang ni Claire Blanche--dia 1500mg punya capsule. Kalau white gluta  dalam 700mg Glutathione pastu 300mg lagi Alpha Lipoic Acid ngan Vitamin C. Kalau Claire Blanche, 1000mg Glutathione, 500mg lagi Rosehip extract, vitamin c, grapeseed extract ngan vitamin C. For glutathione however, each tablet sebolehnya amik ngan 1000mg vitamin C tablet untuk kesan optimum.

However, Claire Blanche ni lagi mahal and aku order direct dari Phillppines. Dalam RM 250++ gitu. 60 caps per bottle. Jap aku amik gambar yg seller bagi kat aku untuk perubahan kulit dia.

[ Last edited by  Santeira at 10-2-2009 03:53 PM ]
Author: Santeira    Time: 10-2-2009 04:00 PM
Okay, ni claire blanche user punya effect:-






Claire blanche is about 7x faster than White L-Glutathione and 5x faster than Dr. James. If you have high metabolic rate you'll be white in just three weeks like the seller. My skin sekarang macam gambar ketiga, when i started using glutathione my skin exactly sama macam the first picture dia punya tone.

[ Last edited by  Santeira at 10-2-2009 04:11 PM ]
Author: vantage    Time: 10-2-2009 04:07 PM
Title: Reply #21 Santeira's post
haduh....teruja la pulak baca nih...
Author: Santeira    Time: 10-2-2009 04:11 PM
Title: Balas #34 vantage\ catat
I'm only sharing with you my experience,. I wouldn't recommend anything that is not good. My skin condtion now is surprising people who've known me before. EVen my boss "*** what did you do to your skin?" You pegi facial ke kulit you tegang, ke you suntik?"

And I was like lifted to the sky, ahahhaha. I'm just taking collagen, that's all.
Author: gwenrocks    Time: 10-2-2009 04:38 PM
Title: Balas #33 Santeira\ catat
hmmmm rite.... very interesting but i would say i'm mre inclined to try out the total image collagen. i'm already quite fair so rasanye tak perlu kot nak jadi putih lagi??? currently i'm only taking redoxon daily.
Author: Santeira    Time: 10-2-2009 04:43 PM
Title: Balas #36 gwenrocks\ catat
yeah you should try it out. Sure your skin will be tightened, but remember to take collagen tablet before any meal, and wait about 30 minutes before eating anything so your body will absorb the collagen thoroughly. You can also try blending it with some fruit juice you know, pakai blender, buat macam clairekimberly wat--dia blend carrot + susu + collagen tablet supaya penyerapan lebih baik. In my case I just take the tablets as ithey are, and try drinking as much plain water as you can.
Author: clairekimberly    Time: 10-2-2009 05:19 PM
Title: Reply #16 makcikmengamok's post
kalau nak untuk kulit aku prefer collagen ...next time bagitahu apa objektif anda membuka thread ekceli omega pon ok..cuma untuk rangsangan kulit aku rasa omega cam takde fungsi sgt laa...collagen bukan setakat membantu kulit lebih anjal/anti aging (take time tau!bukan ambek sehari dah nampak kesan) collagen juga boleh balance kan hormon..ni doc india dlm cenel tv9 bagitahu..hormon apa tu aku tak berapa jelas...untuk mencerahkan tu sedikit sebanyak jee membantu..itu CUMA sebahagian bonus sahaja bukan main benefit..tapi masyarakat skang lebih ramai teruja dgn kata2 penjual...mereka melabelkan collagen mahupon gluta sebagai supplement memutihkan kulit walhal putih ni aku rasa tidak laa seberapa...cuma ianya membantu untuk balance kan semula warna tona kulit ko dari dalam (pengalaman aku)  bukan secara luaran (macam ko ambek cream ini hanya lah temporary semata2)

ekceli collagen is PROTEIN yg diperlukan badan...igt tu..letak lam otak...samada marine collagen (protein berasaskan hidupan lautan) mahupon soy collagen (protein soya)

OMEGA dan keluarganya more 2 otak, jantung, limpa, hati dan buah pinggang...jadi pilihan di tangan anda
Author: clairekimberly    Time: 10-2-2009 05:20 PM
Title: Reply #33 Santeira's post
aku dah nak beli ngan sant menda ni sebotol..bulan depan aku bayo kat dia claire blanche...sant pon dah consume ada positive feedback...beshnyee
Author: Santeira    Time: 10-2-2009 08:58 PM
Title: Balas #39 clairekimberly\ catat
Walaupun aku tak paham napa ko nak makan claire blanche sedangkan ko dah putih melepak.
Author: 220796    Time: 10-2-2009 10:27 PM
Title: Balas #13 makcikmengamok\ catat
bukan gaduh...tp ayat mola2 tu sj sy highlight kan..kasar tul bunyi....mcm ni thread berbayar...but then lama2 baru ok...smua bg pndapat bernas...kene ambik omega 3 lak nih..byknye $$ nak spend bulan2.
Author: aina_shaira    Time: 10-2-2009 10:58 PM
Title: Reply #39 clairekimberly's post
ko beli gluta claire blanche kat sapa nick forumer tue?

kim,share lerr pic ko...
Author: aina_shaira    Time: 10-2-2009 11:00 PM
Title: Reply #33 Santeira's post
aku dah tgok pic pompuan dia before n after...

mmg result gluta nie marvelos...

kulit pompuan tue akhir jadik pink keputihan..

ya rabbi,mmg berbeza sungguh...

agak2 brapa lama nak consume gluta nak kasik jadik putih pink marvelos gitu...

aku nie nak kembalikan kulit asal aku jer,kuning langsat...biaq sekata dgn badan...
Author: fymien    Time: 11-2-2009 11:41 AM
at this stage punyer idea n discussion,bole buat summary as:
Collagen       =   membaiki struktur kulit menjadi lebih cantik dan anjal (anti-tua)
Omega         =   suplement utk otak,jantung,limpa etc
Gluthathione = mencerahkan kulit   


Author: Santeira    Time: 11-2-2009 01:22 PM
Title: Balas #43 aina_shaira\ catat
Tu la pasal jadik putih pink gitu. Seller tu dia amik masa 3 minggu je. Dia bergantung pada ko punya metabolism rate. Kalau metabolic rate tinggi lagi cepat. Kalau metabolic rate rendah mmg lambat. Dosage glutathione juga mainkan peranan yang besar. Lagi besar dosage lagi cepat effect. Vitamin C intake pun beri kesan jugak. Glutathione perlukan vitamin c supaya ianya dioksidakan dalam perut dengan berkesan supaya hasilnya optimum.
Author: 220796    Time: 11-2-2009 01:46 PM
cmtu kene bergluta dulu le ek? bg beza 2-3 ton kaler kulit. pstu ambik collagen bg kulit nmpk firm & sihat...omega 3 kene ambik time bebila pon x kira b4 or after kulit cntik...hehehe!
Author: anisa    Time: 11-2-2009 02:04 PM
saya amalkan omega 3. utk kawal kalestrol. juga utk jantung.
Author: faqihah82    Time: 11-2-2009 02:23 PM
Title: Balas #37 Santeira\ catat
salam,
kt mn nk dptkn gluta claire blanche  ni ek??? brp RM?
Author: Santeira    Time: 11-2-2009 02:43 PM
Title: Balas #48 faqihah82\ catat
I don't sell it, jgn salah faham. I can help you buy it though. It's RM 250++.
Author: Santeira    Time: 11-2-2009 02:45 PM
Title: Balas #46 220796\ catat
Kalau makan sekaligus pun boleh. The petua is, always take collagen, glutathione or vitamin c with an empty stomach. eat only after 30 minutes of any supplement intake so the body thoroughly absorbs the substance. And make sure to drink 6 glasses of water per day.
Author: elysyle    Time: 11-2-2009 03:13 PM
betul ker berkesan?

Author: 220796    Time: 11-2-2009 03:38 PM
Title: Balas #49 Santeira\ catat
tu ada 60 capsule ke?
Author: 220796    Time: 11-2-2009 03:39 PM
Title: Balas #51 elysyle\ catat
betui le gamaknye..bak kata pepatah "tak sungguh tak melata...tak sungguh org tak kata.." (lama x dgr pepatah tu ek?)
Author: elysyle    Time: 11-2-2009 04:34 PM
tak penah dengar pun
seriously
Author: ameliaizlyn    Time: 12-2-2009 08:57 AM
i minum swisscolagen beli kat pharmacy
so far yg paling nampak kesannya tumit kaki dah tak pecah2 lagi
yg penting dalamnya ade campuran vit c dan glutathione
bole kasi lagi putih cepat
Author: fymien    Time: 12-2-2009 10:55 AM
Title: Reply #55 ameliaizlyn's post
dah brp lama u amik produk nih?
Author: gwenrocks    Time: 12-2-2009 03:58 PM
ada promotion for Total Image Collagen at Guardian now. Normal price RM 117 for 80 capsules. Promo price RM197 for 2x80 capsules plus 20 more capsules free. On top of that u get Guardian voucher yang boleh diguna to purchase other stuffs. Every RM40 purchase of vitamins/supplement purchase u get RM 10 voucher.
Author: 220796    Time: 12-2-2009 04:07 PM
Title: Balas #57 gwenrocks\ catat
wahh...ada 180's le ye dgn hrga rm197...smlm tgk kat 1 farmasi rm180 tuk 2x80's..xde 20's tuh....
Author: elysyle    Time: 12-2-2009 04:33 PM
glutathion berkesan kat badan ker?
Author: fymien    Time: 12-2-2009 04:49 PM
Title: Reply #57 gwenrocks's post
Total Image collagen nih ader yg size kecik kan? 1 botol of 20's kalo tak silap...yg ni takder offer ker?
bukan per,nak buat trial run la...  
Author: fymien    Time: 12-2-2009 04:50 PM
Title: Reply #59 elysyle's post
kat kulit kan...
Author: 220796    Time: 12-2-2009 05:09 PM
Title: Balas #59 elysyle\ catat
glutathione tu berkesan tuk putihkan dari hujg kaki smpi hujung kepala...tak termasuk rambut ...kan..kan?
Author: elysyle    Time: 12-2-2009 05:32 PM
tu la
baca kat health report body kita tak dapat utilise glutathione..


tu la. kkekekee nanti kena tengok dulu
Author: 220796    Time: 12-2-2009 05:36 PM
Title: Balas #63 elysyle\ catat
ada testimoni kat sini gak ckp mmg berkesan mencerah kan....collagen juz cntikkan kulit bukan mencerahkan....b4 this dok fikir collagen mencerahkan...
Author: gwenrocks    Time: 13-2-2009 09:34 AM
Title: Balas #60 fymien\ catat
hmmm tak perasan pulak yang small pack of 20s.... smlm yang nampak cuma normal pack of 80s ngan the promo pack....
Author: 220796    Time: 13-2-2009 09:40 AM
Title: Balas #65 gwenrocks\ catat
kat guardian xde..tp penah nmpk kat watson botol yg kecik tu...x pasan lak bape regenye....tp worth it le rm197 dpt 80's+80's+extra 20's = 180's kan...ambik 2 biji sehari leh tahan tuk 3 bulan tu...hehehe!
Author: ayuzai    Time: 13-2-2009 11:28 AM
kat watsons total image collagen 80's+10's rm112.80 sampai 15 Feb ni aja.
Author: clairekimberly    Time: 13-2-2009 12:33 PM
Title: Reply #40 Santeira's post
aku saje je consume untuk lembabkan kulit..aku tak target nak putih pon...lagipon aku kureng skit nak caya effect putih2 ni...lagipon tab tathione gluta aku dah habes stock...so aku carik laa brand lain plak...mana tahu leh menten kan kelembapan so tak yah laa aku susahkan diri pakai lotion kat kaki tgn seme...aku sebnonye rimas nak pakai jensi2 lotion cream kat badan semata2 taknak bagi kulit kekeringan...disamping jaga makan..aku ambek xtra suppliment pon mungkin membantu
Author: clairekimberly    Time: 13-2-2009 12:44 PM
Title: Reply #44 fymien's post
dear..gluta not for putihkan kulit..u better search kat google...ianya HANYA MEMBANTU SAHAJA... mungkin percentage untuk cerahkan kepada tona kulit asal tu membantu sedikit sebanyak..bukan putih melepak...contoh kulit ko dah dari lahir coklat..pastu ko ambek gluta ke collagen ke yg di katakan oleh penjual boleh PUTIHKAN kulit..lepas ko ambek boleh berbotol2..kulit ko memang jadi kulit asal je...bukan putih bak mutiara pon...aku tak caya kata2 penjual kecuali ko wat plastic surgery macam mikeljeksen tu..cuba ambek contoh jlo laa..dia tak putih pon aku tgk kulit dia without mekap...cream + pondesen jee yg jadikan kulit dia hala2  gold..hala2 cekelet pudar cerah..walhal kulit dia still coklat kalau dia buang mekap seluruh badan..sampaikan peha pon dia sapu cream untuk bagi balancekan kaler kulit muka leher tgn peha kaki etc

so pada aku...jgn obses sgt nak putih...kalau kulit asal kita tak berapa nak putih jgn xpect product2 yg di promot kat market tu leh memutihkan secara ajaib...pada aku better target nak mentenkan lembab or melambatkan penuaan...sebab ye laa kan?kita ni cuaca tak menentu...keje plak kejap kena panas kejap sejuk...persekitaran plak tak memuaskan...asap debu semua...jadi menda ni mungkin membantu sikit sebanyak waluapon kita still makan sayur makan buah...tapi persekitaran dan udara juga boleh menjejaskan quality kesihatan kulit + badan
Author: jenna    Time: 13-2-2009 01:18 PM
Title: Reply #69 clairekimberly's post
apa nak buat claire.. kalu seller tu dah putih tp claim konon produk tu yang 'memutihkan' dia jadiknya org pun macam gilalah nak order produk tu... cariklah gambar tak berapa nak putih sebagai testi before dan kasik plak gambar yg lighting cantik konon itulah after... padahal hampeh jer... gambar after yg close up tu gambar lama sajork.... tipah tertipu, beb...
Author: melonmadu    Time: 13-2-2009 01:51 PM
aku dah ambik total image collagen ni dah about 4 bulan kot! tapi aku makan ada on off sebab kekadang berkejar nak ke opis tak makan diwaktu pagi n kengkadang aku outstation lupa nak bawak

tapi nampak gak perubahan, muka aku ni open pores n ada jeragat n ada perut2 jerawat..sekang ni aku baru masuk botol kedua sebab aku makan on off kan...

nampak lah open pores tu makin mengecil, parut lak makin pudar...

Alhamdulillah ada gak forumer kat sini yg ambik brand total image ni..
aku beli kat farmacy rege 199 tuk dua botol n ada satu voucher free..

bila tau kat guardian ada offer ni aku nak gi rembat lah wat stok
tapi kesan dia agak lambat sikit kat aku sebab muka aku ni byk ngat masalah...cuma kulit badan aku rasa lebih lembut dan jerawat2 kat bdn dah tak ade..(ni komen asben aku)

tapi aku rasa kalau nak kesan yg cepat kena byk minum air..pharmacys tempat aku beli tu pun ckp gitu..cuma aku je yg malas minum air byk2 sebab malas ke tandas hehehe

n yg aku tau, selepas abiskan 3 botol, dosage tu boleh dikurangkan 1 biji pagi dan satu biji malam...tak silap aku kat phamplet pun ada tulis cam ni...
Author: 220796    Time: 13-2-2009 01:53 PM
Title: Balas #71 melonmadu\ catat
awal2 pengambilan kene ambik 2biji pagi & 2biji mlm ek? igt 1biji pg & 1biji mlm....tu la offer guardian tu nmpk best...tp byk produk dlm waiting list nih...
Author: aaz    Time: 15-2-2009 03:56 PM
Title: Balas #57 gwenrocks\ catat
guardian mana gwen? saya dah pi 2 guardian kat bandar baru bangi tak de pun value pack.
Author: 220796    Time: 15-2-2009 04:06 PM
Title: Balas #73 aaz\ catat
awat x tnye SA guardian pasal promosi tuh...guardian smua branch le..mane boleh dorg wat promotion lain2....kat penang ni sy gi tgk kat guardian bayan baru dekat dlm giant ada....kat BJ ada....
Author: elysyle    Time: 15-2-2009 05:07 PM
Title: Balas #69 clairekimberly\ catat
betul claire
ada satu budak ni betul2 taksub ngan gluta.. even kata diri dia hitam.. adui.. padahal tengok pic comel lote jer..tak hitam pun ... even she looks like yellow.. jauh skali kulit nurul-ajai.. macam kulit norish karman jer.. not that cerah..sedang2 elok je.. adui...
i pun tak tahu la.. i ada buat research tentang gluta ni ke... kalu betul dah konfirm berkesan, sure i beli..
glutathione ni anti oxidant ..   mmg utk cerahkan kulit.. maybe it helps a lil bit.. ye lah kita hidup dalam cahaya matahari.. sure la gelap sikit kan.. tak sama masa kita baby..cerah mulus.. keekeke even dok dalam umah pun kulit bleh jadi 1 color darker cuz of uvb rays.
usually i kalu nak pergi beach ke apa i mmg konsum banyak2 anti oxidant.. from supplement.. and from veggies.. huh
i'm a big fan of salad... 1 week before going to the beach i mandi dalam air green tea lagi.. kemain la aku ni )

[ Last edited by  elysyle at 15-2-2009 05:12 PM ]
Author: Santeira    Time: 15-2-2009 08:45 PM
Title: Balas #60 fymien\ catat
20's wouldn't be enough for you to get the right result. Collagen needs time and needs to be gradually taken to see the effcts, and according to pamphlet the real / optimum result can only be felt or seen after 2 months. So I think lebih baik you try terus yg 80's, take double-caps everyday until 40 days, masa tu you judge if the collagen is doing good for you.
Author: Santeira    Time: 15-2-2009 08:50 PM
Title: Balas #69 clairekimberly\ catat
other than that consuming glutathione is not for the sole purpose of skin whiteniing kan claire. but for overall health benefit because Glutathione has been researched and confirmed as master antioxidant that can help prevent cancer in the long run. I've just suggested this to a friend of mine who has cancer-prone genetics, maybe it can help him avoid from developing cancer. I consider taking glutathione as a cancer-avoidance supplement with skin-whitening as side effect. But for it to be able to be consumed by the body thoroughly it has to be taken with vitamin C or alpha lipoic acid. So the glutathione will be properly oxidized and used by the body.
Author: aaz    Time: 16-2-2009 01:14 AM
Title: Balas #74 220796\ catat
dah tanya. SA guardian yang satu ni cakap tak de stok. Pi guardian 1 lagi lak, mmg ada yg botol 80s tu harga RM117 tapi dia cakap kat situ takde value pack. Tanya kat cawangan mana ada pun dia tak leh nak cakap..
Author: 220796    Time: 16-2-2009 10:45 AM
Title: Balas #78 aaz\ catat
ye ke? rm117 tuk 80's kira mahal gak le...tmbh lg rm80 dpt lg 80's + extra 20's kan...pstu dpt voucher rm10 4keping utk beli brg lain kat guardian dlm tempoh 7 hari dari tarikh pembelian....boleh pakat sape2 nak jv ke...hehehe!
Author: fymien    Time: 16-2-2009 03:45 PM
Title: Reply #69 clairekimberly's post
i pun prefer nak lembapkan kulit jerk rather than keep focusing on whitening.Lebih hepi kalo kuku,rambut dan kulit maintain cantik mcm waktu anak dara dulu2...tumit tak pecah   dan mcm2 lagi laaa.....
Author: fymien    Time: 16-2-2009 03:48 PM
Title: Reply #76 Santeira's post
Santeira,
if not in urgency to see the result,if i consume half of it meaning within 4mths la can see the result kann?
slow and steady kata org....lagi pun ok kot utk budget ciput mcm i nih.....

[ Last edited by  fymien at 16-2-2009 03:50 PM ]
Author: fymien    Time: 16-2-2009 03:49 PM
Title: Reply #79 220796's post
i loooikee the jv thingy laa.....
anyone?
Author: 220796    Time: 16-2-2009 04:11 PM
Title: Balas #82 fymien\ catat

Author: 220796    Time: 16-2-2009 04:13 PM
collagen more expensive than omega 3...omega 3 ada byk brand & boleh pilih hrga yg affordable....juz takut kualitinye kureng sikit la....
Author: fymien    Time: 16-2-2009 04:55 PM
btw,Total Image collagen tu halal ker?
kalo tak silap aritu ader org pertikaikan nyer laa....
Author: Santeira    Time: 16-2-2009 09:10 PM
Title: Balas #85 fymien\ catat
it is 100% marine collagen and nothing more than that. mmg tak ada tanda halal tapi ikut logik, marine collagen tak ada bahan tambahan. unless dia dalam bentuk capsule dan ada gelatine tu mmg boleh kita ragui la. but it depends on people, kalau was2 apa pun tak leh makan. as for me, i tak ada was2 sbb kalau ikutkan hampir semua supplement lain tak ada tanda halal
Author: 220796    Time: 16-2-2009 10:01 PM
Title: Balas #85 fymien\ catat
ada kelulusan KKM...logo/tanda HALAL mmg xde...xpe, nnti try cek dulu....mulanye sy pon mcm Santeira fikir ni marine collagen so sure halal...but bagus jugak isu ni diutarakan....laman web dia: www.totalimage.com.my jom cari info....
Author: fymien    Time: 17-2-2009 08:03 AM
Title: Reply #86 Santeira's post
yer la kan.....musykil gak tetiba tang TIC ni org pertikaikan lak...kiter pun jadi musykil sama....
Author: fymien    Time: 17-2-2009 08:04 AM
selain TIC ni takder ker produk lain yg boleh kongsi kat sini?
sukkerr sgt citer2 psl collagen nih....
Author: gwenrocks    Time: 17-2-2009 09:32 AM
[quote]Originally posted by aaz at 15-2-2009 03:56 PM
guardian mana gwen? saya dah pi 2 guardian kat bandar baru bangi tak de pun value pack. [/quote

kat guardian mid valley aritu ku tengok.... tak tau la skrang ada lagi ke tak.....
Author: 220796    Time: 17-2-2009 10:12 AM
Title: Balas #89 fymien\ catat
produk collagen lain smua ada thread yg tersendiri...kene rajin guna fucntion "cari"...hehehe!
Author: fymien    Time: 17-2-2009 10:21 AM
nampak gaya mcm ramai org amik collagen than omega....
Author: fymien    Time: 17-2-2009 11:15 AM
ni dia link utk citer pasal TIC

http://forum.cari.com.my/viewthr ... &extra=page%3D1
Author: elysyle    Time: 17-2-2009 01:37 PM
cell kita renew every 90-120 days, jangan mimpi la nak nampak kesan optima in 2 weeks


for me , utamakan kesihatan, kecantikan tu pasti akan datang kemudian..
Author: clairekimberly    Time: 17-2-2009 07:02 PM
sepupu aku penah makan total image collagen...penuh jerawat tumbuh sampai belakang badan...healing crisis...pastu period jadi gila kejap...2bulan tak datang piyed...pastu dia stop...ambek masa sebulan setengah gak nak pulih...tapi parut jerawat tu takleh di elakkan...so sape2 yg ada banyak toksin dlm badan...better detox dulu ye...samada detox usus mahupon darah....kalau tak nanti toksin tu keluar melalui kulit habis kulit muka dan badan
Author: mizz_aurora    Time: 17-2-2009 11:10 PM
Title: Balas #75 elysyle\ catat
hohoho... hebat.. ni mst setarap ngn artis ni...

p/s: salu nmpk awk kt sume thread kecantikan
Author: elysyle    Time: 18-2-2009 12:39 AM
ha..setarap ngan artis ka?

hmmmmmm tak lah.. biasa2ja.. kekekekkekeke
Author: dhanishdhania    Time: 18-2-2009 01:16 AM
start umo brape leh mkn colagen ni?
25 ke atas ke?
Author: opocot    Time: 18-2-2009 03:14 PM
nak tanya la.... kalau ada plan nak pregnant, is it okay comsume TIC ni ek?
Author: 220796    Time: 18-2-2009 03:17 PM
Title: Balas #100 opocot\ catat
klu plan nak peknen ambik le folic acid...collagen2 ni x payah la dulu sbb bila peknen trs hormon jd lain ada org kulit jd gelap kat celah2an bagai....




Welcome CARI Malay Forums (http://mforum.cari.com.my/) Powered by Discuz! X2.5