CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12345678910... 57Next
Return Post new threads
Show: 114464|Reply: 1412

Diari aktiviti harian seorang andartu : jom share!

   Close [Copy link]

Challenger

Leon Family Malaysia

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 14-2-2009 10:17 AM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Salam semua... khas utk para anak dara tua / lanjut usia, biasanya aktiviti harian kowang camne ek? Kdg2 terasa boring gak menjalani rutin yg sama je... ada x korang2 yg buat aktiviti2 yg lebih best & berfaedah pd hari2 tertentu? Mana la tau bleh bertukar2 aktiviti & suggestion sesama kita... Jom la sama2 share... khas utk wanita2 yg blom bertemu jodoh sahaje ye!

Btw ni aktiviti aku masa weekdays (Isnin-Jumaat)

6:30 am - bgn pagi, mandi, solat subuh, bersiap gi keja.
8:00 am - btolak ke opis
8:15 am - sampai opis, punch card, start buat keja, bla bla...
1:00 pm - lunch dgn member kat kedai mkn
2:00 pm - balik opis, solat zohor, sambung buat keja
5:00 pm - abis keja, solat asar, p.card, lepak kat opis dgn geng utk bual2 ataupun gi window shopping / kedai mkn kat town.
6:30 pm - btolak balik umah
7:00 pm - sampai umah, mandi, solat maghrib
8:00 pm - nonton tv... tgk berita, mkn malam & cuci pinggan / kemas dapur sket, baca s.khabar, solat isyak... kalo terasa mcm rindu nk mengaji, abis je solat aku akan capai Quran & mengaji 2-3 muka surat.
9:00 pm - nonton tv lg... layan drama / citer2 best... kalo x de cite best, lepak kat dlm bilik main games kat laptop.
11:00 pm - ms ni mata dh berat, biasanya terus tido. Kalo x ngantuk2 gak, sambung layan nonton tv atau main games kat laptop sampai ngantuk & terus masuk tido.
12:00 am - kdg2 kalo x tido2 lg sbb cuaca panas ke, aku akan gi mandi lagi bagi badan segar, pastu gerenti senang nk terlena.

Aktiviti aku masa hari Sabtu:

aku keja halfday pd hari sabtu...
6:30 am - bgn pagi, mandi, solat subuh, bersiap gi keja.
8:00 am - btolak ke opis
8:15 am - sampai opis, punch card, start buat keja, bla bla...
12:30 pm - abis keja, p.card, gi lepak dgn member.
1:00 pm - gi kuar lunch dgn member2, biasanya gi fast food je.
2:00 pm - balik opis semula, lepak kejap sblm balik umah. Tp slalunya aku lepak lg kat opis layan intnt sampai kul 3 ataupun kemas2 opis / setor. Siap solat zohor sblm balik umah.
4:00 pm - sampai umah, tperap kat dlm bilik dgr lagu sambil baring2, kemas2 bilik, baca s.khabar, nonton tv...
5:00 pm - buat minum ptg utk parent, mandi & solat asar.
6:00 pm - x de aktiviti pun... slalunya lepak2 kat dlm bilik je sampai maghrib.
7:00 pm - layan tv jap sblm solat maghrib
8:00 pm - nonton berita kat tv, solat isyak, layan tv lg atau main games laptop sampai ngantuk... btw mlm minggu biasanya cite tv best2... tido lewat gak, biasanya kul 1:00 am.

Aktiviti pd hari Ahad:

Hari cuti aku..
6:30 am - bgn pagi, cuci muka, solat subuh, pastu sambung tido lagi
9:00 am - bgn semula, mandi, siapkan brekfes atau biasanya my parent suka brekfes kat kedai je..
10:00 am - mengemas di seluruh rumah
12:00 pm - kalo x masak, gi kedai beli lauk je, masak nasik kat umah. Kalo masak biasanya dh start potong2 bawang time ni..
1:30 pm - dh siap masak, terus lunch, solat zohor
2:00 pm - perut kenyang dh... biasanya mata ngantuk... layan tido la beberapa jam! Kalo x tido, biasnya kalo awal2 bulan kena gi shopping sowang2 atau dgn parent beli brg keperluan.
5:00 pm - bgn tido atau balik dr shopping, mandi & solat asar
6:00 pm - cuci keta, tp kalo keta masih bersih, x de aktiviti pun... lepak kat dlm bilik je
7:00 pm - layan tv jap sblm solat maghrib
8:00 pm - nonton berita kat tv, solat isyak, layan tv lg atau main games laptop sampai ngantuk...

lelama rasa boring la hidup mcm ni, flat sungguh especially bila usia semakin lanjut ni... nk tukar aktiviti mmg x dpt la sbb aku duk dgn parent, semua kena kontrol.. bosannya kalo kena idup mcm ni sampai menopous nnt...uhuk...

[ Last edited by  leon_mclaren78 at 14-2-2009 12:25 PM ]
Dun promise when you're happy, dun reply when you're angry, and dun decide when you're sad
Reply

Props Report

Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19

Post on 14-2-2009 10:46 AM |All posts
sedih plak baca tajuk thread ni
Apa harus ku bilang wowwwww gitu?
Reply

Props Report

Challenger

Leon Family Malaysia

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 14-2-2009 11:59 AM |All posts
Originally posted by auntie_girl at 14-2-2009 10:46 AM
sedih plak baca tajuk thread ni



hee... sedih ke...

btw ni la hakikat hidup wanita2 seangkatan dgn aku nih... t/jwb masih kurang, terhad kpd diri sendiri & parent je. Ada org berpendapat bagus la x byk t/jwb sbb x byk dosa... tp pd pdpt aku, kalo takut / malas nk pegang t/jwb byk2, baek jgn jadik manusia, jadik ayam lagi bagus... eh, tp ayam pun ada t/jwb gak kan, kan... sbb dia kena bertelur byk2 sbb tuan dia dh bg dia mkn, kira t/jwb gak tu! Pendek kata setiap makhluk Tuhan x bleh lari drp t/jwb. Lg byk t/jwb yg dipikul, lg byk ganjaran yg Tuhan akan bagi kat kita kalo kita jalankan amanah ni dgn cara yg sepatutnya.

Bkn apa, aku penah gak ditanya secara sinis oleh bini2 org kat tpt aku ni... biasanya mlm2 aku buat ape? tido kul brape? bila cuti kat umah buat ape? mcm reporter je. Lps aku bgtau apa aktiviti aku (sptmana yg diaorg tanye), tanpa disuruh diaorg akan cite plak rutin diaorg kat aku even aku x tanye pun... sibuk la bercerita (sambil meminta "simpati" ) tido x cukup sbb kena layan baby la, hasben la... eeeiii... sajeeee je nk suwoh haku jeles dgn kehidupan diaorg yg dh perfect sgt tu... maklum je la idop aku ni blom lengkap, umo dh byk tp blom merasa hidup berkeluarga...pendek kata blom setat apa2 lg pun (blom kuar drp kepompong parent). Biasanya bini2 org yg tanye aku soklan2 ni baru je lepas branak sulung... nak2 lg yg kawen mude tu, sibuk je nk tau apa aktiviti anak dara tua mlm2 sblum tido. Patutnya kena respek la perasaan org tua mcm aku ni sbb smakin tua kita ni smakin sensitip..

Siapa la x nk berkeluarga sendiri wei... tp dh ditakdirkan jodoh lambat atau x de jodoh kat dunia ni, patutnya kena la simpati kat andartu2 nih, bkn perli2 atau menunjuk2 kebahagiaan yg sedang mereka (bini2 org) kecapi... betoi x?!

p/s: nobody want to be lonely...
Dun promise when you're happy, dun reply when you're angry, and dun decide when you're sad
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 14-2-2009 01:45 PM |All posts
andartu ni umo bape? huh
aku pon single gak...tp bezanye aku tinggal ngn kwn2...housemate aku pon xde pakwe gak...
kitorang ni dlm umo 27-28 ....so kitorang pi jln2....
tgk wayang mlm2 klu hr cuti....xder la busan & berperaturan sgt...
klu hr keje memang rutin same...

aku sokong!! nobody want to be lonely...

mase je xsampai lg.....
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 14-2-2009 02:04 PM |All posts

Balas #3 leon_mclaren78\ catat

... ,,,
takpe aku teman kan ko...
aku dh rasa ape yg ko rase...
kekadang tu diorg akan tnya ape yg kita buat waktu mlm and weekends...
bila kita ckp duk umah jer x der aktiviti yg menarik ,,,
mulalah senyum sinis..@ perli ..@ kutuk..

yg paling sedey,,
kwn baik sendiri dok perli@kutuk2 psl kita..:@ :@
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 14-2-2009 06:13 PM |All posts

Reply #1 leon_mclaren78's post

tak der ker activity exercise ker beriadah ker??
pegi gym boleh release tension, besides, kesihatan pon akan terjaga
maner ler tau terjumpa jodoh kat gym
sabar byk2 ok
♥>> GGH 024 <<♥
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 14-2-2009 08:22 PM |All posts
Sedeynye bace thread ni..
bace rutin akk stp hari..
rase sayu je..
xpelah kak....sha ade..
akk jd membe sha,,,mesti x boring..
pape pon kak..sabe ea..
at lez,akk wat keje akk..
akk x kaco org..x gngu org..
hdup kene truskan kak..
~nothing~
Reply

Props Report

Rank: 16Rank: 16Rank: 16Rank: 16

Post on 14-2-2009 09:47 PM |All posts

Reply #1 leon_mclaren78's post

kalau susah sgt nak keluar dgn kawan2 hujung minggu,
apa kata keluar beriadah dgn keluarga atau ke rumah saudara mara sekali sekala....sekurang-kurangnya xdelah terperuk kat rumah

aku dapat bayangkan mesti tension kalau asyik terperuk kat rumah....dah ler rutin harian sama
비스트 비투비
Reply

Props Report

Defender

Saje je provoke......

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 14-2-2009 10:02 PM |All posts
Originally posted by auntie_girl at 14-2-2009 10:46 AM
sedih plak baca tajuk thread ni


It shouldn't be a sad topic

Berbanggalah orang yg menjadi anak dara terlebih umur, kerana kalian boleh menjalankan kehidupan kalian secara independant. Boleh lakukan macam-macam perkara yg mungkin tidak boleh dilakukan oleh wanita berkahwin kerana mereka terikat dengan sesuatu.

Enjoy life as anak dara tua.. setiap keadaan tu mempunyai kelebihan jika individu tu sendiri pandai menjalani hidupnya, tak kira samada dia berkahwin atau tidak
If you are ashamed to stand by your color, you better seek another flag.
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 15-2-2009 10:22 AM |All posts
jgn sedih2....nnt muka cpt berkedut
senyum selalu..
aku pun dh nk msk 27thn..
kdg2 bohsan gak..
tp tulah ade housemate..
boring2 g jln2.
rasa btul2x xleh nk wat pa..blik kg..
bercuti bersama keluarga..
itu yg penting sekirannya kita blum berkahwin..
krn masa ini la selalu dpt bersama keluarga...
yg pentng..jgn sedih..gembirakan ati anda....
yg penting..kita ENJOY
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 16-2-2009 10:08 AM |All posts
salam my fellow ladies,

Sebelum aku kawin dulu rutin life aku memang sama dgn leon. Cuma bezanya aku tak dok dengan mak aku, aku dok menyewa sensorang kat luar.

Life aku masa aku single dulu mmg sangat independent, jauh sangat beza dgn sekarang. Kebanyakkan masa aku habis pada kerja. Masa lapang aku banyak habis depan tv, dvd & berinternet. Itu pun sebab aku ni jenis tak suka outing.

Dulu pun bukan sorang yang tanya kenapa aku lambat kawin? Tapi percayalah, lebih baik hidup sendiri dari ada suami yang menyakitkan hati. Banyak yang aku tengok kengkawan aku yang dah kawin sibuk2 nak bercerai sbb masalah rumah tangga. Ramai juga kengkawan aku yang single, tapi aku tengok life dorang pun happy jer.

Lambat kahwin lebih baik dari berkahwin dgn pasangan yang salah. Ini sebenarnya peluang untuk kita mencari pasangan yang sesuai,  utk pilihan yang lebih baik.


Tips dari aku;
Cuba bela pets macam kucing atau rabbit, ikhlaskan kasih kasang korang untuk pets tu... insyaAllah hati kita akan tenang
For me to know and for you to find out..
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 16-2-2009 03:05 PM |All posts
housemate aku lak andartu la tp dia ni slalu membz kan diri..Weekend je g wat outdoor ngn kwn2 andartu dia, trekking la,camping la, swimming la..2 buln skali mst melancong x kira r dlm negeri ke luar negeri...Pas dia blk keje,dia lepk bilik tgk dvd, kdg2 trus tido jek dia. Cm best je dia. Tp 1 je kelemahan dia, PEMALASSS....
Reply

Props Report

Challenger

Leon Family Malaysia

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 16-2-2009 03:58 PM |All posts
Aku ekceli tingin nk kawen bkn sbb pikir nk sexxxxx je... tp aku nk baby! uhuk!   aku suka baby... jeles tgk org lain dpt belai2 zuriat sendiri! Nk amik anak angkat... sowi la mampus parent aku x bagi. Antara lelaki & baby, aku akan pilih baby... tp masalahnya nk dptkan baby kena gak carik laki... lecehnya kan...

Kalo ada baby, x de la sunyi sgt idup aku ni. Bleh la bizi2 sket... pastu dpt shopping baju & kasut baby yg kiut2 tu... bestnya! Bila dia dh besar, bleh buat geng (kalo dpt anak pempuan)... kalo kita dh mati, dpt gak dia doakan kita kat dlm kubur nnt (kalo dpt anak lelaki). Kalo membujang sampai tua alangkah malangnya insan tu... dunia akhirat rugi besar.

Aku bela kucing dh byk kali dulu, tp setiap kali kucing aku mati, setiap kali tu jugak aku berendam airmata sampai aku x sanggup nk bela kucing lg dah!   Kat umah aku mmg byk kucing skrg (parent aku suka bela kucing), tp aku dh malas nk amik pot.. bila usia dh menjangkau 30, naluri keibuan semakin kuat... aku minat kat anak manusia berbanding anak kucing or haiwan2 lain. Maybe sbb aku dh puas bela kucing sejak aku budak2 dulu..

Berat mata memandang, berat lg bahu yg memikulnya...
Dun promise when you're happy, dun reply when you're angry, and dun decide when you're sad
Reply

Props Report

Challenger

Leon Family Malaysia

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 16-2-2009 04:03 PM |All posts
Originally posted by putehh at 14-2-2009 01:45 PM
andartu ni umo bape? huh
aku pon single gak...tp bezanye aku tinggal ngn kwn2...housemate aku pon xde pakwe gak...
kitorang ni dlm umo 27-28 ....so kitorang pi jln2....
tgk wayang mlm2 klu hr  ...



kalo duk dgn member2 senasib x terasa sgt kot... tp aku duk dgn parent (sbb parent x bg kuar umah, kena duk bwh ketiak diaorg je)... mmg terasa sgt2 beb especially bila adik aku sendiri dh sibuk plan2 bila nk kawen dgn bf dia... saudara mara pun dh sibuk tanye kat adik bila nk langsung tu... aku ni mcm invisible woman la pulak.... bila kuar mkn kat memana dgn family, emak aku duk sblh bapak aku, adik aku duk sblh bf dia... aku jugak yg kena duk hujung meja sbb i'm alone! waa....
Dun promise when you're happy, dun reply when you're angry, and dun decide when you're sad
Reply

Props Report

Challenger

Leon Family Malaysia

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 16-2-2009 04:10 PM |All posts
Originally posted by babasai at 14-2-2009 02:04 PM
... ,,,
takpe aku teman kan ko...
aku dh rasa ape yg ko rase...
kekadang tu diorg akan tnya ape yg kita buat waktu mlm and weekends...
bila kita ckp duk umah jer x der aktiviti yg  ...



betul... betul... betul... :@

mostly mcm tu la... tp dlm ramai2 member aku yg dh jadik bini org just ada sowang je yg betul2 memahami aku.. dia mmg support aku & x de nk blagak perihal rumahtangga dia kat dpn aku. Bila bual2 dgn dia pun aku rasa dia mcm blum kawen je... dia simpati kat aku & bg aku peluang pegang baby dia... itu la first time aku pegang new born baby... perasaannya sukar digambarkan, hanya Tuhan saja yg tau!

[ Last edited by  leon_mclaren78 at 16-2-2009 04:11 PM ]
Dun promise when you're happy, dun reply when you're angry, and dun decide when you're sad
Reply

Props Report

Challenger

Leon Family Malaysia

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 16-2-2009 04:15 PM |All posts
Originally posted by joeblack at 14-2-2009 06:13 PM
tak der ker activity exercise ker beriadah ker??
pegi gym boleh release tension, besides, kesihatan pon akan terjaga
maner ler tau terjumpa jodoh kat gym
sabar byk2 ok



aku x bleh kuar umah la... nnt bapak aku marah. nk beriadah pun stakat main games kat laptop je. kalo nk riadah yg kuar peluh, biasanya gi cuci keta kat garaj..
Dun promise when you're happy, dun reply when you're angry, and dun decide when you're sad
Reply

Props Report

Challenger

Leon Family Malaysia

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 16-2-2009 04:50 PM |All posts
Originally posted by antiQue at 14-2-2009 10:02 PM


It shouldn't be a sad topic

Berbanggalah orang yg menjadi anak dara terlebih umur, kerana kalian boleh menjalankan kehidupan kalian secara independant. Boleh lakukan macam-macam perkara ...



Tiada apa yg nk dibanggakan kalo kita x mempunyai apa2!

Perkahwinan ekceli ialah satu stage kehidupan yg sepatutnya dilalui oleh semua manusia apabila sampai waktunya. Sama la umpama zaman kita terpaksa gi sekolah. Ada org x mo gi skolah sbb takut gagal exam sbb x pandai blaja. Tp kalo x gi skolah, mana kita nk tau kita bleh lulus exam ke x... sbb x semestinya kalo kita rasa kita bodoh kita akan failed exam. Kena tgk gak subjek apa yg kita amik, cikgu mana yg mengajar, pengurusan masa blaja, etc. Kalo ada usaha berserta tawakal & doa, tentu akan berjaya dlm exam. Pastu dpt keja yg bagus, boleh bantu parent & baiki kehidupan.

Sebaliknya kalo kita x gi skolah apa yg kita dpt? Masa dpn blum tentu terjamin kalo ABC pun kita x kenal.. terjamin ke masa dpn? Silap2 jadi tukang sapu pun x layak. Dlm agama kita pun menuntut kita blaja sampai ke mati. Begitu juga dgn perkahwinan... amat dituntut dlm Islam. Kalo kita x mo amik berat ttg hal ni, amatlah ruginya kpd diri kita sendiri... akhirat nnt, kalo org lain ada juga dibantu oleh suami & anak2 yg soleh / solehah, insya-Allah perjalanan ke sana dpt dipermudahkan walopun sikit. Kita kena ingat kaum wanitalah penghuni neraka yg teramai nnt. Bila fikirkan ttg akhirat, aku jadi kecut... siapa yg nk membantu aku di sana nnt? At least kalo ada sorang anak yg soleh/solehah, dpt juga menyelamatkan kita sedikit drp dosa yg ntah brapa byk kita pikul di dunia ni.

Masa aku gi visit rumah warga tua hari tu, hati aku tersentuh & simpati melihat mereka yg hidup sebatang kara... especially nenek2 tua yg x pernah berumahtangga tu. Semoga nasib aku x akan jadi spt mereka. Aku ingin cuba ubah nasib aku sblm tlambat... bila dibuat perkiraan, aku ada masa kurang dari 15 tahun utk membentuk keluarga sendiri sblm aku menopous... huhu... sempat ke x wallahualam sbb aku dh bazirkan almost 10 tahun just for NOTHING!!!
Dun promise when you're happy, dun reply when you're angry, and dun decide when you're sad
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 16-2-2009 07:22 PM |All posts
Originally posted by leon_mclaren78 at 14-2-2009 10:17 AM
Salam semua... khas utk para anak dara tua / lanjut usia, biasanya aktiviti harian kowang camne ek? Kdg2 terasa boring gak menjalani rutin yg sama je... ada x korang2 yg buat aktiviti2 yg lebih b ...

amboiii...mcm karangan bentuk tatacara majlis
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 16-2-2009 09:05 PM |All posts
kira ok la tu ko walaupun tak kawen lagi tapi duduk ngan parents.. so takde la rasa lonely sangat..
bayangkan andartu kat bandaraya2 yang duk sorang tu.. lagi jiwa kacau kesepian tau
Reply

Props Report

Challenger

Leon Family Malaysia

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 17-2-2009 09:47 AM |All posts
Originally posted by mesmerize at 16-2-2009 09:05 PM
kira ok la tu ko walaupun tak kawen lagi tapi duduk ngan parents.. so takde la rasa lonely sangat..
bayangkan andartu kat bandaraya2 yang duk sorang tu.. lagi jiwa kacau kesepian tau


itu maybe pdpt peribadi ko je... hakikatnya my relationship w/ parent x brapa rapat. i feel lonely at all time   Bkn semua perkara / masalah boleh dikongsi dgn parent rite?!!!

btw how can ada andartu2 yg duk kat bandaraya tu pun jiwa kacau kesepian ye... kalo aku la, mcm2 aktiviti boleh dibuat kalo hidup independent mcm tu... gi travel kat memana ke, aktif join pertubuhan2 amal ke... peluang utk bergaul dgn masyarakat terbuka luas. Mcm aku skrg mmg x mampu buat apa2 sbb x ada peluang...
Dun promise when you're happy, dun reply when you're angry, and dun decide when you're sad
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 17-2-2009 10:37 AM |All posts
leon..ko takleh gi blind date ke?
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 17-2-2009 12:44 PM |All posts
Originally posted by leon_mclaren78 at 17-2-2009 09:47 AM


itu maybe pdpt peribadi ko je... hakikatnya my relationship w/ parent x brapa rapat. i feel lonely at all time   Bkn semua perkara / masalah boleh dikongsi dgn parent rite?!!!

btw how ca ...


Leon,

Kenapa ko still dok dgn parent? rumah dkt dgn tempat kerja ke? mak ayah tak kasik pindah ke?

Aku suggest ko pindah keluar. Carik umah lain dok sensorang atau carik sorang housemate kalau takut dok sorang.

Aku dulu sebelum kawin aku dok menyewa sorang gak, wal hal abang aku yang 2 org tu dok bandar yg sama dgn aku. Pendapat aku, kaloawak dok sendiri, you'll be more independent & akan rasa lebih selesa. Sebabnya, awak akan ada ruang utk diri awak sendiri. Org lain aku tak tau lah, tapi itu lah pengalaman aku dulu.
For me to know and for you to find out..
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 17-2-2009 12:58 PM |All posts
aku blom kategori andartu lg tapi aku nk share la jgk..

6.00am - bangun cuci muke,solat subuh tido balik
8.30am - bangun balik mandi2,siap g keje
9.30am - bukak kedai,makan2,siap kan keje
10.30pm - balik umah,mandi2,siap2 tido

mcm tu la rutin harian aku setiap hari kecuali ahad & rabu...lagi teruk...bosan....

bile offday plak...bangun pg solat, makan, terperap kat umah sorang2...
kekadang kuar jalan2 kat bandar...mmg xsempat nak cari pasangan...
13jam dok kat tmp keje...
aku insan yg lemah
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 17-2-2009 03:09 PM |All posts
Originally posted by kaki_ayam at 17-2-2009 12:58 PM
aku blom kategori andartu lg tapi aku nk share la jgk..

6.00am - bangun cuci muke,solat subuh tido balik
8.30am - bangun balik mandi2,siap g keje
9.30am - bukak kedai,makan2,siap kan keje
1 ...


Cak... tiba-tiba terjumpa kaki ayam kat sini.. jauh sungguh berjalan naik vespa nih..
For me to know and for you to find out..
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 18-2-2009 10:12 AM |All posts
Originally posted by kaki_ayam at 17-2-2009 12:58 PM
aku blom kategori andartu lg tapi aku nk share la jgk..

6.00am - bangun cuci muke,solat subuh tido balik
8.30am - bangun balik mandi2,siap g keje
9.30am - bukak kedai,makan2,siap kan keje
1 ...


gi ler blind date..
blind date dpt dgn ko daftar mana2 ruangan cari jodoh..tapis..borak2 dlm phone..then..kalau rasa OK..baru kuar..
jgn bawak kawan or adik beradik..sbb nnt tak jadi..pasangan tu suka kat partner ko lakk..
so..kena berani lah sket..

lagi satu.. dgn suh kawan2/sapa2 tulun kenal kan dgn someone.. (tapi, ini susah sket nie)
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 28-8-2014 01:03 AM , Processed in 0.151411 second(s), 30 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top