CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
1234Next
Return Post new threads
Show: 31148|Reply: 88

Kesihatan Batin Lelaki..?

[Copy link]
jijigren   cPlan User 

Rank: 3Rank: 3

Post on 23-5-2007 12:23 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Sesaper tahu produk yang paling mujarab untuk mengatasi masalah kesihatan batin lelaki..? Sebab saya tengok terlalu banyak dalam pasaran... tablet, minyak dsb... Antara jenama mcm sensaoil, venergy, minyak belacak, bala bla bla... Sesapaer yang pernah ader pengalaman guna produk2 sebegini boleh tolong rekomenkan..?
Pasaran.my
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 23-5-2007 01:24 PM |All posts
minum lah lasindah cafe.......
aaaaaaaaaaaaaaa......ape lasindah cafeeeeeeeee?
~ v(",)v ~
"A MaN CaNnOt Be DeStRoyEd bUt DeFeAtEd"
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 23-5-2007 10:03 PM |All posts

Reply #1 jijigren's post



ni minyak urut..nak buat apa..
Reply

Props Report

Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20

Legenderer

Post on 24-5-2007 03:47 PM |All posts
Originally posted by lows^man^lyrics at 23-5-2007 10:03 PM


ni minyak urut..nak buat apa..



Minyak Belacak

Kegunaannya:
Ubat penyakit lemah syahwat
Memanjangkan Z***r
Membesarkan Z***r
Mati Pucuk
Membaikpulih semua urat syahwat
Membesarkan Payudara ( Bagi Perempuan)

Diperbuat daripada:
80% minyak ikan belacak
20% akar kayu   

=======================================================================
Majun Belacak

Diperbuat daripada:
20% Pati Ikan Belacak
70% Akar Kayu
10% Madu Lebah Asli


Khasiat Majun Belacak Mampu Merawat dan melegakan :
1. Sakit Pinggang
2. Sakit Urat Belakang
3. Badan Lesu tak bermaya
4. Membuang angin dalam badan
5. Melawaskan kencing
6. Sakit Urat Saraf
7. Lemah tenaga dalaman

Aturan Pemakanan
2 Biji Dimakan sebelum melakukan persetubuhan
1 Biji dimakan untuk harian (selepas makan)

Pantang.
Jangan makan atau minum perkara dibawah 4 jam selepas makan majun.
1. Air Kelapa
2. Air Gas
3. Air Nenas
4. Air Limau

AMARAN.
Wanita mengandung dilarang makan sama sekali
1

View rating log

LEAVE^ME^ALONE

~★Do you know what it feels like loving someone that's in a rush to throw you away?★~
=====================================================
  ✿ ܓ Tuhanku biarlah dia di situ menemani diriku, pada saat daku pejam mataku ✿ ܓ
Reply

Props Report

Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20

Legenderer

Post on 24-5-2007 04:35 PM |All posts
Pantang larang untuk kesihatan tenaga batin        
Jumaat, 28 Julai 2006  


Segala apa yang dilakukan mempunyai kesan samada sertamerta atau berjangka panjang. Pelbagai petua pantang larang telah diajarkan oleh orang-orang tua Melayu bagi menjaga kesihatan tenaga batin. Ia bukan bertujuan mengharamkan yang halal tetapi berupa nasihat hasil dari pengalaman orang-orang terdahulu.

- Jangan amalkan minum air batu kerana ia mengakibatkan z***r menjadi sejuk serta lembik dan mengakibatkan b****g z***r ngilu bila jima'. B****g z***r harus sentiasa panas. - Jangan makan nasi berulamkan air. Minum air setelah selesai makan nasi, melainkan jika tercekik. Kesannya sama seperti minum air batu.

- Usah amalkan makan makanan bersifat sejuk atau telah sejuk atau disejukkan. Ia boleh mengakibatkan air mani cair dan terpancut awal.

- Jauhi makan makanan yang kuahnya berlinang kerana ia melemahkan z***r. Jangan terus minum air selepas makan nasi, minum hanya setelah 2 minit suapan terakhir.

- Jangan hembus nafas ketika minum, tahani nafas, ini membantu mengelakkan dari mudah lelah ketika jima'.

- Elakkan minum air ketika badan sedang panas, selepas berlari atau bekerja berat. Berehatlah terlebih dahulu, sejukkan badan, kemudian baharulah minum air.

- Jangan makan kepak ayam daging kerana ia melemahkan z***r.

-Jangan makan nasi sejuk, panaskan dahulu.

- Kurangkan dari memakan Pisang Embun.

- Elakkan minum air selepas jan 11.00 malam walaupun air panas kerana ia melemahkan otot pinggang dan membawa sengal badan.

- Elakkan dari buang air ditempat air bertakung, carilah tempat yang kering dahulu kemudian buang air besar.

- Ini melatih mengawal otot z***r dengan baik.

- Jangan amalkan melancap kerana ia memaksa mani keluar dan melemahkan z***r.

- Jangan bersetubuh dengan perempuan yang jauh lebih tua.

- Jangan biarkan isteri menindih z***r ketika tidur. Aliran darah yang sempurna amat perlu pada z***r kerana waktu tidur darah menuju z***r, tindihan dari paha dan lutut yang sejuk membantutkan aliran dan melemahkan z***r.

- Jangan buang air kecil di atas tanah atau ketika berendam dalam air.

- Jika berumur lebih 30 tahun, elakkan dari jima' lebih dari 3 kali seminggu, kerana perlu cukup masa membina kembali tenaga batin.

- Jangan jima' di dalam air.

- Jangan terus minum air selepas jima', rehat dahulu 15 minit.

- Jangan biarkan pinggang terhentak dengan kuat kerana mengakibatkan mati pucuk.

- Jangan biarkan z***r terendam begitu lama selepas klimaks.

- Jangan jima' isteri yang sedang haid kerana mendatangkan penyakit.

- Jangan cungkil gigi dengan kemuncut (tangkai bunga lalang) kerana ia mengakibatkan z***r jadi ngilu dan kurang bertenaga.

     
1

View rating log

LEAVE^ME^ALONE

~★Do you know what it feels like loving someone that's in a rush to throw you away?★~
=====================================================
  ✿ ܓ Tuhanku biarlah dia di situ menemani diriku, pada saat daku pejam mataku ✿ ܓ
Reply

Props Report

Post on 24-5-2007 04:51 PM |All posts

Reply #5 aamoi's post

thanks 4 de info....
Reply

Props Report

Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20

Legenderer

Post on 24-5-2007 04:58 PM |All posts

Reply #6 irmamanggis's post

  shamer shamer

amoi ader lagi nak share




Masalah tenaga batin lelaki        
Jumaat, 28 Julai 2006  

MASALAH prostat, lemah tenaga batin dan andropause atau penurunan hormon lelaki adalah antara yang sering dikemukakan oleh pesakit lelaki di Hospital Selayang.

Ketua & Pakar Perunding Urologi Jabatan Urologi, Dr Rohan Malek berkata, tahap kesedaran yang semakin meningkat antara punca mengapa lebih ramai lelaki tampil bertemu doktor untuk mendapatkan kepastian mengenai masalah yang dihadapi mereka. Berdasarkan rekod hospital didapati 60 peratus lelaki berusia 50 tahun ke atas tampil berjumpa doktor untuk mendapatkan kepastian mengenai gejala penyakit yang dihadapi. Antaranya seperti gejala prostat yang menyebabkan pesakit kerap bangun tengah malam untuk membuang air kecil dan aliran air kencing kurang deras. Kebanyakan pesakit menyangka ia normal dan berkaitan dengan usia meningkat sedangkan ia adalah penyakit yang memerlukan rawatan dan dikenali sebagai prostat,
1

View rating log

LEAVE^ME^ALONE

~★Do you know what it feels like loving someone that's in a rush to throw you away?★~
=====================================================
  ✿ ܓ Tuhanku biarlah dia di situ menemani diriku, pada saat daku pejam mataku ✿ ܓ
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 24-5-2007 09:50 PM |All posts
wah2... laju aje korang pasal bab ni ye?
msalah nye kalo orang dah kawin 'tak apit' sgt menda nie huhu
orang belum kawin typically yg 'excited'
betoi ka
But I ask, if I think not, am I not? I think not. Don't you think?
Reply

Props Report

Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20

Legenderer

Post on 25-5-2007 09:47 AM |All posts
Originally posted by guynextdoor at 24-5-2007 09:50 PM
wah2... laju aje korang pasal bab ni ye?
msalah nye kalo orang dah kawin 'tak apit' sgt menda nie huhu
orang belum kawin typically yg 'excited'
betoi ka

   

salah tu tak betullllllll :pmuka:



   
LEAVE^ME^ALONE

~★Do you know what it feels like loving someone that's in a rush to throw you away?★~
=====================================================
  ✿ ܓ Tuhanku biarlah dia di situ menemani diriku, pada saat daku pejam mataku ✿ ܓ
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 16-6-2007 09:55 PM |All posts
Originally posted by guynextdoor at 24-5-2007 09:50 PM
wah2... laju aje korang pasal bab ni ye?
msalah nye kalo orang dah kawin 'tak apit' sgt menda nie huhu
orang belum kawin typically yg 'excited'
betoi ka



hahaha.. biasa nye camtu ler...
Sewa Kereta & Van - Hasan 0132096360
Reply

Props Report

voes This user has been deleted
Post on 23-6-2007 07:10 PM |All posts
Saya minum madu khaula dan makan Sendayu Tinggi Rock Arrow utk jg kesihatan dalaman. Selain tu ada B complex, Vitamin C dan Fish oil omega 3 produk Bio Life.
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 29-6-2007 12:17 PM |All posts
byk kan la makan makanan yg leh membantu kesihatan lelaki...
cam bawang terutama bawang putih, jgn makan byk sgt sayur2 yg menjalar sejuk...
makan madu ngan telur...

bab ngurut ni... jgn senang2 nak gi urut nak besar or panjang kan batang...
bahaya ooo... silap2 ari kalau yg mgurut tu xpandai... kita lemah nanti...
berhati2 tau...
1

View rating log

Sewa Kereta & Van - Hasan 0132096360
Reply

Props Report

mba  

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 30-6-2007 03:30 AM |All posts
senam rimau baik utk kesihatan
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 30-6-2007 10:21 AM |All posts


suh wife je urut..lagi afdal..
Reply

Props Report

mba  

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 1-7-2007 05:53 AM |All posts

Reply #14 lows^man^lyrics's post

macam kat bangkok jer gambar tu...thai massage ker
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 3-7-2007 11:07 PM |All posts
byk2 kan la senaman,sihat zahir dan batin.
Lee Izwan,Agency Supervisor.0193641101
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 4-7-2007 11:15 PM |All posts
Nak kuat punai ni mudah aja. Kena kuat sukan, paling bagus pi gym. Jangan melancap dan limit kan seks kepada 1 kali seminggu. Jangan minum tongkat ali atau jangan ambil ubat berupa viagra. Ini kerana anda akan jadi gila seks, asyik mahu p@ntat sepanjang hari dan akibatnya badan dan mental jadi lemah dan lesu.
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 5-7-2007 12:10 AM |All posts
Originally posted by WonBin at 4-7-2007 11:15 PM
Nak kuat punai ni mudah aja. Kena kuat sukan, paling bagus pi gym. Jangan melancap dan limit kan seks kepada 1 kali seminggu. Jangan minum tongkat ali atau jangan ambil ubat berupa viagra. Ini ke ...



alamak..aku slalu minum power root la.camno nih?
Lee Izwan,Agency Supervisor.0193641101
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 5-7-2007 12:10 PM |All posts
mai
Originally posted by WonBin at 4-7-2007 11:15 PM
Nak kuat punai ni mudah aja. Kena kuat sukan, paling bagus pi gym. Jangan melancap dan limit kan seks kepada 1 kali seminggu. Jangan minum tongkat ali atau jangan ambil ubat berupa viagra. Ini ke ...



Hahaha..sronok baca komen/nasihat ko..
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 5-7-2007 07:38 PM |All posts
kalau ada lg tips,bg ler tau.hehehe.
Lee Izwan,Agency Supervisor.0193641101
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 5-7-2007 09:07 PM |All posts
Originally posted by Maxx at 5-7-2007 12:10 PM
mai


Hahaha..sronok baca komen/nasihat ko..


Power root tu tipu aja.

kalau betul tongkat Ali yang asli, kau jadi gila nak pompuan aja. Selagi dapat main dan tak pancut, jadi gila mcm orang ketagih dadah. nak buat kerja lain pon terganggu.

Cara untuk menguatkan nafsu seks ialah dengan menghadkan seks. Kalau hari2 dapat, nanti boring tak rasa apa2. Cuba puasa tak main selama sebulan.
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 5-7-2007 10:31 PM |All posts
Originally posted by WonBin at 5-7-2007 09:07 PM


Power root tu tipu aja.

kalau betul tongkat Ali yang asli, kau jadi gila nak pompuan aja. Selagi dapat main dan tak pancut, jadi gila mcm orang ketagih dadah. nak buat kerja lain po ...



mana ko tau tipu? Hehehe.Dia letak sket2 kot tongkat ali tu.Kot letak byk mungkin aku jd gila nak pompuan je..hehehe.
Lee Izwan,Agency Supervisor.0193641101
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 6-7-2007 11:17 PM |All posts
Originally posted by syafali at 5-7-2007 10:31 PM



mana ko tau tipu? Hehehe.Dia letak sket2 kot tongkat ali tu.Kot letak byk mungkin aku jd gila nak pompuan je..hehehe.


Power Root tu memang cair giler. Tongkat Ali yang asli memang pahit. Gerenti muntah punya


Body kena kuat masuk gym. Memang ada effect kat batang punai.

Kalau nak kuat dan keras batang punai, ada ubat spray
Reply

Props Report

Mr.Forensics This user has been deleted
Post on 7-7-2007 10:41 AM |All posts
punai tu apa.
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 7-7-2007 01:08 PM |All posts
Originally posted by Mr.Forensics at 7-7-2007 10:41 AM
punai tu apa.


Punai = Penis = [email=K@nek]K@nek[/email]
Reply

Props Report

1234Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 23-10-2014 04:42 PM , Processed in 0.151124 second(s), 29 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top