CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12Next
Return Post new threads
Show: 46555|Reply: 39

INFO TTG KEDAI ALATAN & HIASAN PENGANTIN DI PENANG

[Copy link]

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 23-2-2009 05:00 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

sabtu lalu aku berkesempatan p kedai a tu z. memang dasyat kedai ni memang sesuai dgn nama, macam2 alatan pengantin ada dijual, dan boleh dikatankan murah jugalah, tapi untuk penjimatan daftar ahli dulu, alah murah saja, seumur hidup rm10, kalau nak jimat juga pinjam la kad kawan2. so kalau ada siapa2 yg tahu tempat2 lain, baik dan buruk tempat 2 mai la kita berkongsi, untuk kemudahan org2 penang jugak


PERNIAGAAN A TU Z
27, 28, 1ST, 2ND, 3RD FLOOR, JALAN TODAK 2, BANDAR SUNWAY, SEBERANG JAYA, 13700 PERAI, PULAU PINANG

TEL:04-3978898

[ Last edited by  BabeYSHa at 24-2-2009 10:49 AM ]
1

View rating log

Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 23-2-2009 05:03 PM |All posts
satu lagi kedai belah pulau lokasi dia tepi komtar, kedai ni ada jual banyak la juga alat2 pengantin tapi lebih kepada barang2 hiasan, kala sesak2 boleh la p beli kat sana, kedai ni ada banyak jual benang2 dan barang2 jahitan, nanti kalau aku ronda2 belah sana aku update nama kedai ni.
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 23-2-2009 07:05 PM |All posts
hermmm.bagus gak ko buka topik ni...

kad kawin nak carik mana ek??? any info??
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 24-2-2009 08:57 AM |All posts

Balas #3 fazyan\ catat

la ni banyak kedai ada jual kad kahwin, tapi bagahian dalam kena fotostat dan lekat la. kalau rajin buat sendiri guna microsoft publisher, than p kedai print la.
Reply

Props Report

Moderator

~SexY~NaUgHTy~CheeKy~

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator Legenderer

Post on 24-2-2009 09:08 AM |All posts
amboih.... dekat2 nak menikah neh sakan hang noh max...

alamak.. takleh bagi tacang lak... tatau napa.. tengok petang kang la kalo okey, haku bagi tacang na..
❣❤❣1981-2013 Ŗ0cқάMάN|άC❣❤❣
(◕‿◕)(◕‿◕✿)
Reply

Props Report

Moderator

~SexY~NaUgHTy~CheeKy~

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator Legenderer

Post on 24-2-2009 09:11 AM |All posts
Originally posted by fazyan at 23-2-2009 07:05 PM
hermmm.bagus gak ko buka topik ni...

kad kawin nak carik mana ek??? any info??

amboihhh.... kalutnya hang kak.... nak pasang lagi satu ka?

kakk... kat website kadkahwin.com manyak gak pilihan..
❣❤❣1981-2013 Ŗ0cқάMάN|άC❣❤❣
(◕‿◕)(◕‿◕✿)
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 24-2-2009 09:16 AM |All posts

Balas #5 BabeYSHa\ catat

, lagi satu tempat yg org penang selalu p beli semua jenis alatan termasuk kain ialah juai murah tempat ni sebelah chowrasta betul2 depan mydin(penang road). depan memang nampak berserabut dgn org juai beg semua, dalam memang ada macam2. banyak org suka p sana sebab sepanjang jalan ada nasi kandar line clear, jeruk2 terkenal penang, kain2, alatan pengantin dan tak lupa cendol paling famous kat pulau, tapi pastikan ilmu tawaq menawaq hangpa tinggi sebab biasanya price tag depa memang tinggi
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 24-2-2009 09:17 AM |All posts

Balas #6 BabeYSHa\ catat

tu dia sakan no hang dok mengata, hang bila lagi,
Reply

Props Report

Moderator

~SexY~NaUgHTy~CheeKy~

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator Legenderer

Post on 24-2-2009 10:29 AM |All posts
Originally posted by skimax2 at 24-2-2009 09:16 AM
, lagi satu tempat yg org penang selalu p beli semua jenis alatan termasuk kain ialah juai murah tempat ni sebelah chowrasta betul2 depan mydin(penang road). depan meman ...

jauhnya nak pi sampai shaner max oi!!!
❣❤❣1981-2013 Ŗ0cқάMάN|άC❣❤❣
(◕‿◕)(◕‿◕✿)
Reply

Props Report

Moderator

~SexY~NaUgHTy~CheeKy~

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator Legenderer

Post on 24-2-2009 10:31 AM |All posts
Originally posted by skimax2 at 24-2-2009 09:17 AM
tu dia sakan no hang dok mengata, hang bila lagi,

umffff.....

tunggu la hang nek pelamin dulu...
❣❤❣1981-2013 Ŗ0cқάMάN|άC❣❤❣
(◕‿◕)(◕‿◕✿)
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 24-2-2009 10:42 AM |All posts

Balas #9 BabeYSHa\ catat

alasan saja 2 perak boleh p tak kan pulau tak boleh p,   mai la mana tau anak mamu2 kat kat penang mengorat hang kan best , by the way pasai apa hang tukaq tajuk, aku memang bubuh tajuk tu untuk specific kedai alatan dan hiasan pengantin, kalau tread butik kat dalam ni dah ada.
Reply

Props Report

Moderator

~SexY~NaUgHTy~CheeKy~

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator Legenderer

Post on 24-2-2009 10:47 AM |All posts
Originally posted by skimax2 at 24-2-2009 10:42 AM
alasan saja 2 perak boleh p tak kan pulau tak boleh p,   mai la mana tau anak mamu2 kat kat penang mengorat hang kan best , by the way pasai apa hang tukaq tajuk, aku memang bubuh  ...

wokeh2... hang edit la balik.. pakai tulisan HURUF BESAQ na.....
❣❤❣1981-2013 Ŗ0cқάMάN|άC❣❤❣
(◕‿◕)(◕‿◕✿)
Reply

Props Report

Moderator

~SexY~NaUgHTy~CheeKy~

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator Legenderer

Post on 24-2-2009 10:48 AM |All posts
mukan apa max... malasnya nak drive kat jalan Penang nu... bizinya jalan sana.. haku mukan cekap sgt jalan Penang ha..

kalo hang nak bawak haku... muleh gak... muleh ka max?
❣❤❣1981-2013 Ŗ0cқάMάN|άC❣❤❣
(◕‿◕)(◕‿◕✿)
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 24-2-2009 11:08 AM |All posts

Balas #13 BabeYSHa\ catat

boleh tapi kalau hang sorang malas la nak bawa hang mai, tapi kalau hang mai dgn bakal laki hang, no prob, lagi pun tempat ni kalau mai dengan feri memang dekat dan senang , tapi kalau mai semata mata untuk shopping barang2 pengantin(hiasan hantaran, pelamain, bunga telur dll) lagi baik p A tu Z, tapi kalau nak makan nasi kandaq, beli jeruk, dan shopping penang road semua ada. kat situ ada satu kedai nasik kandaq yg tak banyak org tau, kedai dia sebelah market chowrasta bukan jalan sebelah yg juai buah pala 2, jalan lagi satu (jalan tamil) ikan dia sedap tapi agak mahal la kalau compare dgn kedai lai


sebelum lupa kalau kedai yg jual ikan kering dalam chowrasta, depa ada juai keropok ikan sekali, dan memang sedap keropok ikan depa, bentuk dia panjang sekilo RM10.



so kalau nak mai shopping barangan pegantin kat sini jangan lupa budget tu upgrade la sikit
secara tak langsung merancakan ekonomi
Reply

Props Report

Moderator

~SexY~NaUgHTy~CheeKy~

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator Legenderer

Post on 24-2-2009 11:15 AM |All posts
Originally posted by skimax2 at 24-2-2009 11:08 AM
boleh tapi kalau hang sorang malas la nak bawa hang mai, tapi kalau hang mai dgn bakal laki hang, no prob, lagi pun tempat ni kalau mai dengan feri memang dekat dan senang :loveliness ...

wauuu!! manyak info betui hang neh max...

wey max!!!   haku nak lik Penang esok.. hang belikan sekilo kopok lekor neh muleh? nnti haku bayaq la... mcm sedap ja weyyy...
❣❤❣1981-2013 Ŗ0cқάMάN|άC❣❤❣
(◕‿◕)(◕‿◕✿)
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 24-2-2009 11:15 AM |All posts
ni lagi satu tempat aku jumpa, tapi takda alamat la, yg best dia ada harga sekali la
http://www.hantarancinta.blogspot.com/
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 24-2-2009 11:18 AM |All posts

Balas #15 BabeYSHa\ catat

chek oi ni keropok biasalah, tapi lepas goreng dia keras sikit and rasa ikan memang kaw2 punya. aku makan sekali memang rasa nak beli banyak2. (kalau org takda gigi mau 5minit untuk hancurkan keropok ni ) aku tau la juga tempat2 macam ni sebab kadang2 kalau aku free aku bawa parents aku p market dan p beli barang2 apa yg depa mau.    

[ Last edited by  skimax2 at 24-2-2009 11:20 AM ]
Reply

Props Report

Moderator

~SexY~NaUgHTy~CheeKy~

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator Legenderer

Post on 24-2-2009 11:27 AM |All posts
Originally posted by skimax2 at 24-2-2009 11:18 AM
chek oi ni keropok biasalah, tapi lepas goreng dia keras sikit and rasa ikan memang kaw2 punya. aku makan sekali memang rasa nak beli banyak2. (kalau org takda gigi mau 5minit untuk hancurkan ker ...

rasa ikan saja yg wat haku terlioq tue... kebanyakan kopok leko neh depa boh tepung lebeh dari isi ikan.. hagak2 rasa mcm kopok losong ganu dak wey?
❣❤❣1981-2013 Ŗ0cқάMάN|άC❣❤❣
(◕‿◕)(◕‿◕✿)
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 24-2-2009 12:15 PM |All posts

Balas #18 BabeYSHa\ catat

sebenarnya aku makan banyak jenis keropok, tapi aku tak pernah peduli nama depa apa. tapi keropok 2 memang sedap
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 24-2-2009 12:34 PM |All posts
ooh tuan tanah sudah mo kawin rupanya..patut ler teiba buka thread ada bau nasi minyak..ekekek

sebut pasal kedai At0 Z ni memang best ler..harga dia pun reasonable gak..
tapi kedai kat chowrosta tu aku kurang berkenan ler sebab old stock dan barang dia tak berapa cantik & tak up to date..rasanya Ato Z paling bestt ler ket seantero penang ni..
sebaris nama mu dibibir ku..
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 24-2-2009 12:40 PM |All posts

Balas #20 alia_elina\ catat

sokong 100%. memang buat masa ni kat penang A tu Z paling cool, sebab bukan semua org pulau ada kemudahan p seberang, so juai murah lah option yg mereka ada.
Reply

Props Report

Moderator

~SexY~NaUgHTy~CheeKy~

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator Legenderer

Post on 24-2-2009 01:01 PM |All posts
Originally posted by skimax2 at 24-2-2009 12:15 PM
sebenarnya aku makan banyak jenis keropok, tapi aku tak pernah peduli nama depa apa. tapi keropok 2 memang sedap

wey.. on Ym sat wey.. nak tanya pasai kopok neh..
❣❤❣1981-2013 Ŗ0cқάMάN|άC❣❤❣
(◕‿◕)(◕‿◕✿)
Reply

Props Report

Moderator

~SexY~NaUgHTy~CheeKy~

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator Legenderer

Post on 24-2-2009 01:02 PM |All posts
Originally posted by alia_elina at 24-2-2009 12:34 PM
ooh tuan tanah sudah mo kawin rupanya..patut ler teiba buka thread ada bau nasi minyak..ekekek

sebut pasal kedai At0 Z ni memang best ler..harga dia pun reasonable gak..
tapi kedai kat chowro ...

hang besa pi dah ka alia A to Z tue? Best dak? nak dengaq pendapat owg pompuan lak..
❣❤❣1981-2013 Ŗ0cқάMάN|άC❣❤❣
(◕‿◕)(◕‿◕✿)
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 24-2-2009 01:58 PM |All posts

Balas #22 BabeYSHa\ catat

time aku keluaq makan aku off com aku la. so kalau ada apa pa hang ym aku time offline pun takpa nanti aku reply la
Reply

Props Report

Moderator

~SexY~NaUgHTy~CheeKy~

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator Legenderer

Post on 24-2-2009 04:07 PM |All posts
Originally posted by skimax2 at 24-2-2009 01:58 PM
time aku keluaq makan aku off com aku la. so kalau ada apa pa hang ym aku time offline pun takpa nanti aku reply la

:handshake: wokeh2....

hang pi skodeng kat A to Z tue ja ka?   ada skodeng2 kedai len dak? Munga teloq hang beli ka... atau hang mmg takmau wat munga teloq? haku rasa... biasanya owg lelaki neh takdak nak excited sgt nak menikah mcm pompuan..   kami owg pompuan neh mcm2 la nak wat!!
❣❤❣1981-2013 Ŗ0cқάMάN|άC❣❤❣
(◕‿◕)(◕‿◕✿)
Reply

Props Report

12Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 1-11-2014 01:35 AM , Processed in 0.166807 second(s), 22 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top