CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Show: 17149|Reply: 14

Hospital pakar mata

[Copy link]

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 11-3-2009 01:20 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

kat mana hospital kerajaan pakar mata di area KL / Selangor? Surat referral dah ada cuma tak tahu mana hospital kerajaan yang bagus. Sesapa ada pengalaman tak?

Thanks
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 11-3-2009 01:32 PM |All posts
hospital mata tun hussein onn kat seksyen 14
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 11-3-2009 02:24 PM |All posts

Balas #2 ayiepk\ catat

Ni bukan hospital swasta ke?
Reply

Props Report

Aja  

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 11-3-2009 02:28 PM |All posts

Balas #1 slug\ catat

Hospital Selayang ada Pakar Mata yang terbaik dan peralatan semuanya canggih. Doktor2 semuanya baik2. Semua hospital kerjaan seluruh Malaysia including Sabah & Sarawak akan refer case2 optha kat Selayang hospital.
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 11-3-2009 03:05 PM |All posts
Hospital Mata Nasional Tun Hussein Onn
Lorong Utara B, 46200 Petaling Jaya
Tel : 03-7718 1488

cubalah call tanya....tp huney rasa takde mahal mana pun sbb ada bdk ofis g check mata kat sana.....
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 11-3-2009 03:09 PM |All posts

Balas #4 Aja\ catat

Thanks. Memang tak tahu nak pergi mana. Pilihan yang ada HUKM, GH, Selayang, Sg Buloh atau UH.

Kira kes berat gak ni jadi mungkin pergi Hospital Selayang. Nak buat rawatan susulan selepas pembedahan

[ Last edited by  slug at 11-3-2009 15:15 ]
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 11-3-2009 03:32 PM |All posts

Balas #6 slug\ catat

paling bagus dalam industri...............HUKM.......

maaf, yang saya tahu adalah kerana kes2 complicated kebanyakkan di refer ke HUKM. Anak saya dulu umo 8 bulan pon saya buat operation dekat HUKM. Utk kakitangan kerajaan, bayar RM14 jer....jika dibandingkan RM14000 yg saya dpt quotation dr Spiital Swasta.
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 11-3-2009 04:15 PM |All posts
HKL pun ada gak pakar mata.
Reply

Props Report

Aja  

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 11-3-2009 11:36 PM |All posts
Saya pernah dpt rawatan dari hospital selayang dan dah jalani pembedahan pun. Hospital Pantai Klang suruh saya kesana, saya nak pergi Hospital mata Tun Hussein, tapi doktor Pantai berkeras suruh saya ke Selayang sbb pakar mata yg paling bagus ada kat sana. Saya bukan nak promote atau condemn mana2 hospital, tapi melalui pengalaman saya sendiri.  Selain dari tu, doktor2 kat sana berusaha utk ubati pesakit. Mcm kes saya,  saya dah putus asa, tapi semangat doktor yg merawat buatkan saya kuat balik.

Bilik saya ada pesakit dari Sabah, Johor, dan pesakit referal dari HUKM dan HKL. Skrg saya buat rawatan susulan lepas bedah. Alhamdullillah.

[ Last edited by  Aja at 12-3-2009 00:33 ]
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 12-3-2009 08:27 AM |All posts
Shukri & Hardeep Specialist Eye Centre
32, Jalan Ipoh, Kuala Lumpur
51200 Wilayah Persekutuan,
  • Tel03-4041 8877

  • Fax03-4041 5677




View Larger Map
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 12-3-2009 04:47 PM |All posts
http://www.vista.com.my/



MALAYSIA
Tel: 1800 88 EYES (3937)
Email: help@vista.com.my
Website: www.vista.com.my
HQ
Petaling Jaya, Selangor (Download map)
Unit 228, The Curve, Mutiara Damansara
47800 Petaling Jaya, Selangor
Tel: +603 7711 3937 Fax: +603 7711 3939

Bangsar, Kuala Lumpur (Download map)
No. 139, Jalan Maarof, Bangsar
59000 Kuala Lumpur
Tel: + 603 2092 3937 Fax: +603 2092 3930

Johor Bahru, Johor (Download map)
Unit 101, City Plaza, 21, Jalan Tebrau
80300 Johor Bahru, Johor
Tel: +607 332 3937 Fax: +607 332 3930
ada wat promotion RM10 untuk pemeriksaan glokoma...1 mac - 31 mac
Worldwide Affiliation*
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 12-3-2009 06:24 PM |All posts
glukoma tu aper tanda2nyer errkk??
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 13-3-2009 09:27 AM |All posts

Balas #12 lilyflower\ catat

Ada yang tak ada tanda2 pun. Tau2 dah tak ble nak buat apa2 dah. Baik jumpa doktor kalau ahli keluarga pernah dapat sebab kalau tak dirawat memang akan buta. Kalau ada tanda2 pun mungkin kabur, sakit mata dan tunnel vision (nampak depan je tapi kiri kanan tak nampak).
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 5-10-2010 04:23 PM |All posts
saya nak tanya..
datuk saya nak mendapatkan rawatan mata (xpasti nak buat operation ke ape), bapak saya suruh carikan maklumat bkenaan hosp mata tun hussein onn.memandangkan bapak saya pesara kerajaan, atuk saya pun pesara kerajaan, u all suggestkan mane ye..saya tinggal di kajang, atuk tinggal di terengganu..memandangkan bapak saya satu2nya anak lelaki atuk saya, & bapak saya satu2nya anaknya yg pegawai kerajaan,so atuk bgtau bapak saya bkenaan hal tu...government lebih baik ye?
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 6-10-2010 10:12 AM |All posts
Mak mertua baru last 2 weeks buat operation mata sebab glukoma.  Kena 4 ribu lebih kat Shukri & Hardeep Specialist Eye Centre.  So far, alhamdulillah ok.  Glukoma ni selalunya serang orang yg ada kencing manis & darah tinggi macam mak mertua ai nih.
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 24-10-2014 03:01 PM , Processed in 0.136621 second(s), 28 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top