CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12345678910... 44Next
Return Post new threads
Show: 46866|Reply: 1092

[INDO] Sinetron Aqso & Madina (Dude Herlino, Marshanda) - tv9- akan datang

[Copy link]

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 17-3-2009 03:55 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Sinetron Aqso & Madina, akan datang ke tv9

Casts:
Marshanda sbg Madina
    * Dude Harlino sbg Aqso
    * Rionaldo Stockhorst sbg Ikram
    * Carissa Putri sbg Safira
    * Winky Wiryawan sbg Pasha
    * Naysila Mirdad sbg Risma
    * Ibnu Jamil sbg Hedy
    * Eeng Saptahadi sbg Hari
    * Yadi Timo sbg Ibnu
    * Lily SP sbg Ibu Ibnu
    * Drg. Faldi sbg Papa Aqso & Pasha
    * Ivanka Swandi sbg Mama Aqso & Pasha

Sinospis:
Pak Ibnu Setiawan adalah seorang pengusaha kain batik yang terkenal hingga ke pelosok Indonesia. Pak Ibnu mempunyai keluarga yang sakinah, dengan seorang istri Ibu Rika Farihah dan dua orang anak perempuannya..Safira(20 tahun, Carissa Putri) dan Madina(18 tahun, Marshanda) terkenal sebagai wanita yang sopan, baik hati dan teguh beriman. Mereka berdua juga sangat kompak, akrab dan saling menyayangi melebihi apa pun.

Anak pertamanya Pak Ibnu, Safira disukai oleh Hedi anak dari Pak Haris Priyatna seorang pengusaha sutra yang mensupply sutra ke pabrik Pak Ibnu. Hedi dan Pak Haris mempunyai niat jahat untuk mengguasai hartanya. Di depan Pak Ibnu, Pak Haris dan Hedi selalu berbicara tentang Al-Quraan seolah-olah mereka orang yang taat beragama. Sebenarnya mereka setali tiga uang, sering mabuk-mabukan bareng di berbagai club dan playboy. Pak Ibnu akhirnya berjanji kalau dia akan membicarakan masalah perjodohan Hedi dengan Safira kepada istrinya dan Safira, tetapi Pak Ibnu tidak akanmemaksa anaknya. Haris sangat tau bahwa kedua anak perempuannya itusangat penurut pada ayahnya, jadi mereka pasti mau menuruti setiap kataorang tua mereka.

Di acara pernikahan temannya Safira bertemu dengan Pasha, seorang laki-laki ganteng berumur 24 tahun, lulusan sekolah di Kairo yangkhatam baca Al-Quran. Kebetulan Pasha diundang untuk membaca Al-Qurandi acara pernikahan itu. Safira sangat tersentuh mendengar suaranyabegitu menyentuh dan penuh perasaan. Ayahnya Pasha adalah seorang pengusaha terkenal bernama pak Hamzah yang punya pabrik sparepart mobil. Orang tua Pasha sangat taat beragama. Begitu pun adiknya Aqso (Umur 22 tahun, Dude Harlino). Aqso kuliah di Amerika. Dua bulan lagi dia akan kembali ke Indonesia setelah menyelesaikan pendidikannya.

Dari pertemuan inilah Safira dan Pasha saling tertarik,dan kemudian segera memutuskan untuk menikah. Mendengar mereka akan menikah, Hedi dan Pak Haris kesal. Pak Haris meminta Hedi untuk mendekati Madina.

Aqso dan Madina bertemu di pernikahan kakak mereka. Aqso langsung kagum melihat Madina, sementara Madina juga tertarik kepada Aqso yang sedikit bandel, lucu, jail dan nggak bisa diam. Lama-lama Aqso dan Madina mulai dekat dan diam-diam sering ketemuan.

Lama-lama Hedi dan Pak Haris tau soal kedekatan Aqso dan Madina ini, dan mereka berniat untuk memisahkan Aqso dan Madina, dan mencegah pak Ibnu mengetahui kedekatan ini supaya mereka tidak segera dinikahkan.

Waktuterus berjalan. Safira sudah hamil dua bulan. Semua kehidupan berjalanlancar. Tiba-tiba keluarga Aqso tertimpa musibah. PASHA MENINGGAL DUNIADI DALAM KECELAKAAN PESAWAT!!! Tubuhnya pun tidak ditemukan. KehidupanSafira menjadi kelam seketika. Orang tua Pasha sedih melihat safira yang akan melahirkan anaknya tanpa ayah. Mertuanyapun berniat untuk mencarikan pengganti Pasha. Mereka membicarakan hal tersebut kepada orang tua Safira. Orang tua Pasha bilang kalau dia sudah punya calon untuk Safira
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 17-3-2009 04:02 PM |All posts
ganti citer assalamualaikum cinta tu ker??
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 17-3-2009 04:04 PM |All posts
Lagu Tema:
Ketulusan Hati

Penyanyi:
Marshanda

Download:
TV edit: http://www.ziddu.com/download/20 ... AqsoMadina.mp3.html
Full version: http://www.4shared.com/file/6313 ... lusan_Hati.html?s=1

Lirik
Sedihku, sakitku, ku terima
Ku rela, ku pasrah jalanku
Ini suratan, aku dicoba
Demi rahmatmu ku memohon




Reff:
Ya Allah, ridhoi ketulusan hati
Ya Allah, beri aku ketabahan
Ya Allah, aku sanggup berkorban
Demi rahmatMu ya Allah
-




Di dunia yang sarat godaan
Ku mohon dosaku ampunkan
Ingin bahagia dunia akhirat
Turunkan rahmatMu untukku


Ya Allah, ridhoi ketulusan hati
Ya Allah, beri aku ketabahan
Ya Allah, aku sanggup berkorban
Demi rahmatMu ya Allah
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 17-3-2009 04:36 PM |All posts
Originally posted by atie_chippy at 17-3-2009 16:02
ganti citer assalamualaikum cinta tu ker??

ha'ah....esk mula kan....?
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 17-3-2009 04:46 PM |All posts

Reply #4 puteri_anissa's post

uit.. cptnye... ingat kan mggu dpn.. pkul baper yer??
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 17-3-2009 04:48 PM |All posts
Originally posted by atie_chippy at 17-3-2009 16:46
uit.. cptnye... ingat kan mggu dpn.. pkul baper yer??

kol 5:30 ptg kt tv9....
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 17-3-2009 04:58 PM |All posts
laaaa..pesal cepat sgt kul 5.30

Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 17-3-2009 05:03 PM |All posts

Balas #7 colmar\ catat

nggak tau.......
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 17-3-2009 05:45 PM |All posts
Originally posted by atie_chippy at 17-3-2009 16:02
ganti citer assalamualaikum cinta tu ker??


i'm not sure abt this
just got the information from Media Prima TV Screenings 2009.
mungkin ade yg bole clarifykan.

tp according to Astro Guide, mmng start tomorrow @ 18th March 2009

[ Last edited by  lucero at 17-3-2009 19:30 ]
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 17-3-2009 06:55 PM |All posts
bestnya ada dude n carissa puteri... arus tgk ni
Nothing is imposible..
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 17-3-2009 06:57 PM |All posts
Originally posted by artcrime at 17-3-2009 18:55
bestnya ada dude n carissa puteri... arus tgk ni

sape carissa putri tu hahhh...?
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 17-3-2009 07:03 PM |All posts

Balas #11 puteri_anissa\ catat

yg berlakon filem ayat2 cinta...cite best..kalau nk tgk cari kat youtube..dia jd watak maria..cite ni dah ada tyg kat tv3 kalau x silap last year..
Nothing is imposible..
Reply

Props Report

Challenger

Echo ~♥~ Tin

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 17-3-2009 07:10 PM |All posts
uhuhu akhirnye cite nih kua...

aku da ngok whole ep... mule2 oke... lame2 makin teruk cite die... plakon x ya ckp, beshh sume... cam Marshanda, Dude, Carissa, Winky, Dr. Fadly, maknye Carissa pon blakon gak.. lupe name..., Nessa Sadin...

** Spoiler below.....................................



- chemistry Marshanda & Dude x bes...
- nnt muncul Naysila Mirdad, tp jab je... watak die mati sbb kne langgor ngn Dude..
- Rionaldo Stokhorst pon de gak.... jd org sakit jiwe, kawen ngn Madina... tp x ley trime Madina cinta org len, smpai dera Madina
- cite mmg belit2.... kalah cite Soleha... uwa...........
- ending t'gantung
Reply

Props Report

Challenger

Echo ~♥~ Tin

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 17-3-2009 07:10 PM |All posts
Originally posted by artcrime at 17/3/09 07:03 PM
yg berlakon filem ayat2 cinta...cite best..kalau nk tgk cari kat youtube..dia jd watak maria..cite ni dah ada tyg kat tv3 kalau x silap last year..


Carissa cantek sgt.... tp cian watak die dlm cite nihhh
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 17-3-2009 07:24 PM |All posts

Reply #13 shanew3stgalz's post

thnks sbb bg spoiler..
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 17-3-2009 07:39 PM |All posts
Originally posted by shanew3stgalz at 17-3-2009 19:10
uhuhu akhirnye cite nih kua...

aku da ngok whole ep... mule2 oke... lame2 makin teruk cite die... plakon x ya ckp, beshh sume... cam Marshanda, Dude, Carissa, Winky, Dr. Fadly, maknye Ca ...


ade lagi

zaskia adya mecca pun join juge towards the end of d story

mmng dibuat trgantung endingnye, akan ade Aqso & Madina 2 jelang ramadhan nnti di RCTI OKE! tentunya (provided that Dude is free n NIKITA dh tamat, rencana asal Aqso dn Madina Season 2 start Februari lepas, tp since Dude ade sinet striiping baru NIKITA dn MArshanda mau fokus ke filem 'Kalau Cinta Jangan Cengeng' dn album baru, maka ditunda sampai jelang Ramadhan. Tp ni pun still tentatif sbb Dude ade satu lg sinet ramadhan JANGAN BOHONG SAMA TUHAN (dngn Luna Maya, MeyChan, Revalina S Temat, Didi Petet, Aming) yg juga dipending sama RCTI sampai ramadhan nnt jugak).

Semoga aja ada Aqso & Madina 2 nnt. Series tngok Marshanda ngn Rionaldo kt sinet ni tringat Putri Yg Terbuang (bila tngok Rio ngn Nay dlm SEKAR tringat LIONTIN  pulak. hahah )

[ Last edited by  lucero at 17-3-2009 19:50 ]
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 17-3-2009 07:43 PM |All posts
oh ye
Sinet ni jugk menyatukan Carissa Puteri dngn ibunya sendiri , Lily SP dalam satu layar.
bg yg kurang jelas, Lily SP ni brlakon jadik mak Ari Wibowo dn mertua galak + jahat yg tak suka kt Maudy Koesnady dlm
sinet CINTA BERKALANG NODA
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 17-3-2009 08:05 PM |All posts

Reply #17 lucero's post

mak btol yek...
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 17-3-2009 08:19 PM |All posts

Reply #18 atie_chippy's post

yes. biological mum
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 17-3-2009 08:49 PM |All posts
Originally posted by colmar at 3/17/09 04:58 PM
laaaa..pesal cepat sgt kul 5.30


mmg tv9 cite indon kul 5.30ptg dr dulu lagi colmar...
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 17-3-2009 08:57 PM |All posts
Originally posted by colmar at 3/17/09 04:58 PM
laaaa..pesal cepat sgt kul 5.30


mmg tv9 cite indon kul 5.30ptg dr dulu lagi colmar...
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 17-3-2009 09:37 PM |All posts
masa gw g jakarta dulu...
gw sempat tgk marshanda ni belakon cite aqso n madina..
scene tu di sekolah agama cm tuh la tempat dia...
Reply

Props Report

Challenger

Echo ~♥~ Tin

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 18-3-2009 08:17 AM |All posts
Originally posted by sakurain at 17/3/09 09:37 PM
masa gw g jakarta dulu...
gw sempat tgk marshanda ni belakon cite aqso n madina..
scene tu di sekolah agama cm tuh la tempat dia...


cantik x Marshanda

ske cite nih tp sakit ati tyme Ikram (Rio) n Madina cerai............. tyme tu rs cam nk stop ngok... tp da stuck tpkse ngok smpi abis
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 18-3-2009 10:07 AM |All posts
hi ols...
mcm ade yg knal je kat sini..
wa..aqso&madina nak tyg eh?
suke aqso sblm kawen ngan safira..
pas kawen ngan safira xbest sbb aqso asyik dilanda mslh and terseksa sbb kawen ngan org yg xdicintai..
cite ni berunsur religi..tp byk plot2 cerita yg agak tidak munasabah..
then watak antagonis dalam cite nih..ya ampun!! betul2 jahat..asyik nak membunuh je kejenye..
tp xpe..korg lyn dulu eh..eps awal2 nih still relevan lagi la..

[ Last edited by  saeah85 at 18-3-2009 10:12 ]
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 18-3-2009 12:30 PM |All posts
Originally posted by artcrime at 17-3-2009 19:03
yg berlakon filem ayat2 cinta...cite best..kalau nk tgk cari kat youtube..dia jd watak maria..cite ni dah ada tyg kat tv3 kalau x silap last year..

oh ye ke...nnti pu3 tgk..
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 18-9-2014 07:41 PM , Processed in 0.633983 second(s), 25 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top