CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

QQ登录

只需一步,快速开始

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Show: 8872|Reply: 6

nak cari pusat tuisyen untuk cepat membaca...

[Copy link]

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 8-4-2009 10:19 AM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

sekarang ni aku tinggal kat kawasan usj, masalah aku kali ni agak berat gak, anak aku sampai sekarang  (darjah 1..)tak pandai mengeja.. aku nak mintak tolong kat sini sape2 tahu tuisyen kat mana yang leh suggest tempat mana leh ajar mengeja ni, aku dah try ajar kat rumah gak mengeja, tp kadang2 tu aku tengok dia tak bagi tumpuan... ada2 jer alasan dia mengantuk laa, sakit mata laa, saje2 mengeja lambat laa pastu ada gak sesekali buat bosan belajar salah eja... sabor jer laa aku ni.. nak marah pun ada, aku rasa lagi bagus ada guru lain yang leh guide dia, sekurang2nya dia rasa serius skit nak belajar... yang adik dia pulak  (6 thn) kinergarden CEC..  kalau cikgu dia bagi homework ada2 jer alasan dia tak nak buat alasan dia bagi tangan dah sakit2 laaa, lenguh laa .. walaupun 2 muka surat homework   ni pun kena bersabar gak... so macammana yek ? ( anak aku 2-2 perempuan)
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 8-4-2009 10:33 AM |All posts

Balas #1 nurulazzah05\ catat

ambik la personal tutor ... dia boleh one to one ajar anak kita di rumah ...
biasanya harga sejam dari RM35 ke RM45, tengok area la kot ...
sekali datang 2 jam ... seminggu sekali datang .... dalam 2 jam tu intensif dia ajar pelajaran yang anak kita lemah ... cubalah ...
kalau rasa macam nak tanya bab personal tutor ni, boleh telefon kenalan saya,  CIKGU SUHANA 012 3588829 ... mana2 area klang valley dia boleh pergi InshaAllah ...
cuba call dan bincang bab harga etc ...
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 8-4-2009 02:01 PM |All posts
cuba ajar baca dgn phonetic method... bagus untuk budak2 dyslexia atau budak2 yg slow nak membaca.

beli buku siri " bacalah sayang " byk jual kat kedai buku jln TAR atau MPH pun ada . ada keset  n buku sekali . very easy to use
1

View rating log

kadang2 sepi itu indah, kadang2sepi itu memekakkan telinga.
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 9-4-2009 11:12 AM |All posts
td baru jer cari guru yg i offer sape2 sanggup datang rumah ajar anak i tanya dalam internet ni jer, semalam baru jer gak hantar anak i mengaji Quran, ustazah kat masjid tu cakap anak i setakat tadi ngajar tak de masalah lagi... harap2 dia cepat tangkap belajar.... 10 minit jer dah siap... nak menghantar nya ke sana dalam 15 minit gak..
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 16-4-2009 06:31 PM |All posts

Balas #4 nurulazzah05\ catat

htr anak mengaji dekat masjid mana?bee pun tinggal dkt area usj jugak..
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 17-4-2009 12:50 PM |All posts
Originally posted by beeaffida at 16-4-2009 18:31
htr anak mengaji dekat masjid mana?bee pun tinggal dkt area usj jugak..



kat masjid Al-Falah tu... hantar dari pukul 5 petang-6 petang jer... dia ambik rm40 sebulan sorang. Anak nurul memang seronok belajar mengaji kat sana...lepas balik keje, terus ambik anak nurul 2 orang tu ngaji ( bekalan untuk akhirat kan..) nak hantar kelas agama dari pukul 1 petang-6 petang tu nampak kesian pulak, taulahkan saya dulu2 pun kena hantar kelas agama... bosan

[ Last edited by  nurulazzah05 at 17-4-2009 12:52 ]
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 25-6-2009 11:16 AM |All posts
MINDA OPTIMA LEARNING CENTRE
No. 17B, Jalan Singa 20/C,
Seksyen 20,
40400 Shah Alam,
Selangor.
Attn: Pn. Jawahir
Tel: 03-6187 2606 / 012-671 7413 /
016 - 309 4912

tempat ni pakai teknik buku Cahayaku. so far anak aku pakai buku dan pegi tuisyen kat sini. dlm 6 bulan dah boleh membaca..
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 21-12-2014 10:24 PM , Processed in 0.191229 second(s), 24 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top