Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Search
13542
View
6
Reply

nak cari pusat tuisyen untuk cepat membaca...

[Copy link]

Author: nurulazzah05       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-4-2009 10:19 AM | Show all posts |Read mode
sekarang ni aku tinggal kat kawasan usj, masalah aku kali ni agak berat gak, anak aku sampai sekarang  (darjah 1..)tak pandai mengeja.. aku nak mintak tolong kat sini sape2 tahu tuisyen kat mana yang leh suggest tempat mana leh ajar mengeja ni, aku dah try ajar kat rumah gak mengeja, tp kadang2 tu aku tengok dia tak bagi tumpuan... ada2 jer alasan dia mengantuk laa, sakit mata laa, saje2 mengeja lambat laa pastu ada gak sesekali buat bosan belajar salah eja... sabor jer laa aku ni.. nak marah pun ada, aku rasa lagi bagus ada guru lain yang leh guide dia, sekurang2nya dia rasa serius skit nak belajar... yang adik dia pulak  (6 thn) kinergarden CEC..  kalau cikgu dia bagi homework ada2 jer alasan dia tak nak buat alasan dia bagi tangan dah sakit2 laaa, lenguh laa .. walaupun 2 muka surat homework   ni pun kena bersabar gak... so macammana yek ? ( anak aku 2-2 perempuan)
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2009 10:33 AM | Show all posts

Balas #1 nurulazzah05\ catat

ambik la personal tutor ... dia boleh one to one ajar anak kita di rumah ...
biasanya harga sejam dari RM35 ke RM45, tengok area la kot ...
sekali datang 2 jam ... seminggu sekali datang .... dalam 2 jam tu intensif dia ajar pelajaran yang anak kita lemah ... cubalah ...
kalau rasa macam nak tanya bab personal tutor ni, boleh telefon kenalan saya,  CIKGU SUHANA 012 3588829 ... mana2 area klang valley dia boleh pergi InshaAllah ...
cuba call dan bincang bab harga etc ...
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2009 02:01 PM | Show all posts
cuba ajar baca dgn phonetic method... bagus untuk budak2 dyslexia atau budak2 yg slow nak membaca.

beli buku siri " bacalah sayang " byk jual kat kedai buku jln TAR atau MPH pun ada . ada keset  n buku sekali . very easy to use

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-4-2009 11:12 AM | Show all posts
td baru jer cari guru yg i offer sape2 sanggup datang rumah ajar anak i tanya dalam internet ni jer, semalam baru jer gak hantar anak i mengaji Quran, ustazah kat masjid tu cakap anak i setakat tadi ngajar tak de masalah lagi... harap2 dia cepat tangkap belajar.... 10 minit jer dah siap... nak menghantar nya ke sana dalam 15 minit gak..
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2009 06:31 PM | Show all posts

Balas #4 nurulazzah05\ catat

htr anak mengaji dekat masjid mana?bee pun tinggal dkt area usj jugak..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-4-2009 12:50 PM | Show all posts
Originally posted by beeaffida at 16-4-2009 18:31
htr anak mengaji dekat masjid mana?bee pun tinggal dkt area usj jugak..



kat masjid Al-Falah tu... hantar dari pukul 5 petang-6 petang jer... dia ambik rm40 sebulan sorang. Anak nurul memang seronok belajar mengaji kat sana...lepas balik keje, terus ambik anak nurul 2 orang tu ngaji ( bekalan untuk akhirat kan..) nak hantar kelas agama dari pukul 1 petang-6 petang tu nampak kesian pulak, taulahkan saya dulu2 pun kena hantar kelas agama... bosan

[ Last edited by  nurulazzah05 at 17-4-2009 12:52 ]
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2009 11:16 AM | Show all posts
MINDA OPTIMA LEARNING CENTRE
No. 17B, Jalan Singa 20/C,
Seksyen 20,
40400 Shah Alam,
Selangor.
Attn: Pn. Jawahir
Tel: 03-6187 2606 / 012-671 7413 /
016 - 309 4912

tempat ni pakai teknik buku Cahayaku. so far anak aku pakai buku dan pegi tuisyen kat sini. dlm 6 bulan dah boleh membaca..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2016 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.069031s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list