CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12345Next
Return Post new threads
Show: 17720|Reply: 119

Raja Nong Chik Zainal Abidin; Menteri Wilayah Persekutuan

[Copy link]

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 12-4-2009 04:25 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Saturday April 11, 2009

Meet Raja Nong Chik the new FT chief
By BAVANI M

PROFILE

Raja Datuk Nong Chik Zainal Abidin



Age: 56
YES! I AM AWESOME. Move along now.
And your crybaby, whiney-assed opinion would be......?
I'm not ignoring you. I just don't give a shit.
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 12-4-2009 05:42 PM |All posts
i dont know him too..










I heart You
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 14-4-2009 03:17 PM |All posts
my ex-bos 17 year ago.. know the family very well.. nice guy.. soft spoken.. business minded.. asst his umno things since he was Ketua Pemuda UMNO Lembah Pantai in 1996.
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 14-4-2009 03:21 PM |All posts
lagi??? nk tgk gambo famili dia..bini dia..anak2 dia
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 14-4-2009 03:37 PM |All posts
aku pernah laa duk asrama raja nong chik kat bangi nun..tu family dorang ngak ker???
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 14-4-2009 04:23 PM |All posts
tak pasti sal asrama tu.. sbb dia byk syarikat lain kira memang keturunan kaya lah .. gambar lama ada.. tapi boleh publish ke.. kang company dia saman lak sbb dah lama resign..
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 14-4-2009 09:35 PM |All posts
ada yg kata mamat ni ex putra RMC....hehe
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 15-4-2009 02:41 PM |All posts

Reply #3 neowati's post

i agreed with you neo he's such a nice man....dia cousin pada Dato Zahim Al-Bakri....
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 15-4-2009 08:46 PM |All posts
xkenal sgt lah dia nier..
huhuh.
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 16-4-2009 06:15 AM |All posts
Raja Nong Chik sedia bekerjasama

PUTRAJAYA 15 April - Menteri Wi layah Persekutuan yang baru, Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin sedia bekerjasama dengan wakil rakyat pembangkang demi kepentingan rakyat seluruhnya.

Beliau berkata, pendekatan terse but perlu bagi memastikan rakyat menikmati manfaat dan faedah yang maksimum daripada kerajaan walau pun pembangkang mempunyai fahaman politik yang berbeza.

Bagaimanapun, tegasnya, beliau akan lebih selektif dengan hanya mendengar dan menerima pandangan dan kritikan yang membina sahaja dalam mengaplikasi pende katan tersebut.

"Memandangkan Wilayah Perse kutuan khususnya Kuala Lumpur merupakan bandar kosmopolitan berbilang kaum, jadi penekanan ter hadap kepentingan rakyat perlu di dahulukan.

"Sekiranya kritikan yang diutarakan oleh pembangkang membawa ke arah kebaikan kepada seluruh masyarakat, saya tiada masalah untuk bekerjasama dengan mereka," katanya.

Beliau berkata demikian selepas menerima nota penyerahan tugas da ripada bekas Menteri Wilayah Per sekutuan, Datuk Seri Zulhasnan Ra fique di sini semalam.

Raja Nong Chik menggantikan Zulhasnan yang digugurkan daripada barisan jemaah menteri yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak pada Khamis lalu.

Dalam pada itu, beliau mengakui akan berhadapan dengan cabaran besar dalam menjalankan tugas sebagai Menteri Wilayah Persekutuan memandang kan beliau 'dikelilingi' oleh pembangkang, namun itu tidak akan melemahkan semangatnya untuk terus memajukan Wilayah Persekutuan seperti yang diamanahkan.

"Walau di mana sekalipun kita ber ada, tekanan dan cabaran bekerja akan tetap wujud dan saya yakin akan dapat menghadapi segala cabaran tersebut dengan sebaik-baiknya," jelasnya.
YES! I AM AWESOME. Move along now.
And your crybaby, whiney-assed opinion would be......?
I'm not ignoring you. I just don't give a shit.
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 16-4-2009 10:47 AM |All posts
Tgk air muka pun nampak cam baik je..
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 16-4-2009 11:38 AM |All posts
x familiar dia niii..x kenal
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 16-4-2009 12:05 PM |All posts
Originally posted by neowati at 14-4-2009 15:17
my ex-bos 17 year ago.. know the family very well.. nice guy.. soft spoken.. business minded.. asst his umno things since he was Ketua Pemuda UMNO Lembah Pantai in 1996.



Ni ada kena mengena ngan Kampung Bharu yang nak dibangunkan tu ke????

Tak ramai poltician yang kenal dia????
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 17-4-2009 05:15 PM |All posts
kalau dah kaya sangat, so jadi menteri mungkin tak perlu menambah kekayaan yang ada, boleh berbakti kepada rakyat dengan ikhlas eh...
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 18-4-2009 09:20 PM |All posts
Turun padang pantau masalah
Oleh Umi Nadirah Abdul Rahman
Raja Nong Chik mahu pastikan penduduk di ibu negara hidup sejahtera


KUALA LUMPUR: Menteri Wilayah Persekutuan, Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin akan memulakan tugas baru beliau untuk permulaan tiga bulan pertama ini dengan lebih kerap turun padang berjumpa pemimpin masyarakat di ibu negara bagi mengetahui masalah yang ada.

Katanya, pendekatan itu sejajar dengan matlamat Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak yang mahukan setiap pandangan dan masalah serta keperluan penduduk diutamakan bagi menjamin kesejahteraan hidup bermasyarakat di negara ini.


Untuk jangka masa pendek bagi tiga bulan pertama ini, saya akan turun padang berbincang dengan pemimpin masyarakat di sini untuk membincangkan beberapa masalah membabitkan penduduk termasuk masalah perumahan, penjaja, penyelenggaraan dan kemiskinan di ibu negara.

Saya juga akan mendekatkan diri atau lebih berkenalan dengan pegawai Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) bagi memudahkan kerja sebagai satu kumpulan bagi merencana urusan di ibu negara selain mempersiapkan diri untuk prestasi kerja dalam masa sebulan,
YES! I AM AWESOME. Move along now.
And your crybaby, whiney-assed opinion would be......?
I'm not ignoring you. I just don't give a shit.
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 18-4-2009 09:58 PM |All posts
nampak cm low profile...mintak2 ler efektif menjalankan tugas, amanah n tanggungjawab.
~Desperation will turn into hope~
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 19-4-2009 10:34 AM |All posts
memang nk tau gak sape die ni..nampak air muka cam org baik2..
harap baik jugak dlm menjalankan tugas
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 19-4-2009 10:37 AM |All posts
Originally posted by gliters at 15-4-2009 14:41
i agreed with you neo he's such a nice man....dia cousin pada Dato Zahim Al-Bakri....


cousin zahim rupanya..patut ler muka nampak arabian style
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 21-4-2009 10:49 AM |All posts
mesti hensem dia ni masa muda dulu ala jins shamsudin agaknya
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 21-4-2009 11:14 AM |All posts
bapak sedara belah mak kepada Tengku Zafrul Tengku Aziz
Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 23-4-2009 01:53 PM |All posts
I thought Nong Chik is a lady...
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 24-4-2009 12:33 AM |All posts
kenapa kena ade kementerian wilayah persekutuan eh?...
x faham la..
kat KL dah ade DBKL and ade dato bandar x ke nanti ade 2 kepala utk nak manage KL ni?..
x ke kementerian ni cantas tugas2 DBKL???..
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 24-4-2009 10:43 AM |All posts
miss KWP so much!!
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 24-4-2009 01:28 PM |All posts
Originally posted by zahirbatin at 21-4-2009 10:49
mesti hensem dia ni masa muda dulu ala jins shamsudin agaknya


memang hensem.. suka tengok muka dia and selalu joke ngan opis mate rela jadi no. 2 tapi takut kat wife dia garang.. heheya ampun klu anak2 dia baca farhana dan hamzah.. akak gurau je..
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 25-4-2009 03:50 AM |All posts

Reply #24 neowati's post

so btullah ni bapaknye farhana dgn hamzah? woo ... dh jadi menteri ..
Ahlan wa sahlan ya Ramadhan.......
Reply

Props Report

12345Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 21-10-2014 08:33 AM , Processed in 0.158993 second(s), 36 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top