CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
View: 8146|Reply: 19

[PERBINCANGAN] IKEA di Melaka

[Copy link]
Post time 11-5-2009 02:51 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Post Last Edit by juju_amin84 at 24-3-2012 18:25

Aku dengar citer IKEA akan dibuka di Melaka.....sebelah TESCO yang menghala ke Malim tu...yang menghala ke Plaza Wang...isss...lupa lak aper nama company yang buat umah tu..anyway...anyone who can confirm this?
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2009 03:19 PM | Show all posts | Share
bio betul wei..
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2009 03:31 PM | Show all posts | Share
kalo betul ini sudah bgs..heheheh..tk yah nk turun kl jer..huhuu
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2009 03:40 PM | Show all posts | Share
Newskea set to open stores in Johor Baru, Penang and the Klang Valley


Ikeas business is growing with the countrys economy and Malaysians can look forward to more Ikea stores in Johor Baru and Penang, as well as another outlet in the Klang Valley, in the future.

We have customers from Thailand and Indonesia, who come specifically to Ikea to buy things. So, we hope to grow, too, as the country grows and we always adopt the attitude that, if Malaysia boleh, Ikea boleh,added Lau.

Dream kitchen: Ikea, one the main sponsors of The Stars Happy 50 Malaysia contest, will be partially furnishing the house that is the grand prize, Lau shows a kitchen unit similar to that which will be installed in the house.



An accountant by qualification, Lau joined Ikea as an operations manager in 1995 because he wanted to try his hand at management.

He added that the easy working culture within the company had led him to stay as long as he had.

We address each other by first names, not madam. At Ikea, we really get down together for any event and we hope to transmit that same friendly culture to our customers.

http://www.shoppingnsales.com/2007/06/26/newsikea-set-to-open-stores-in-johor-baru-penang-and-the-klang-valley/

[ Last edited by  ayiepk at 11-5-2009 15:42 ]
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2009 03:40 PM | Show all posts | Share
sblh tesco?

wah jiran 3 serangkai lah ni nnt
teco, jusco, ikea

[ Last edited by  hunt_fear at 11-5-2009 16:09 ]
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2009 04:27 PM | Show all posts | Share
takkan IKEA jer kot...bukak sekali dgn Harvey Norman laa...baru gempaxxx....
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2009 04:30 PM | Show all posts | Share
wah klau betul mau best g ikea nanti. tak yag g kl lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2009 07:23 PM | Show all posts | Share
Mana ade.......

Korang percaya ni sume hoax Ali Ketam....

Impossible la Ikea nak bukak kat Melaka, market x bagos.....

Ak rase kalu bukak Ikea pon besar tahap2 Ikea yg mula2 skali kat 1Utama dulu tu....

Ak x rase Ikea akan buat satu bangunan untuk Ikea shaja.....

Rugi giler....

Kat Johor nyer kompom, da tgk da design dier camner......
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2009 12:14 PM | Show all posts | Share
yg aku dgr dia nak bukak baru kat JB je..
tp bestnye kalau betul ikea nak bukak kat sini jugak..  
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2009 05:01 PM | Show all posts | Share
bes nye ikea nak bukak melaka..aku sukaaa!!!!nanti yang ramai gi gerenti student2 n org luar ..ahakss...

orang melaka ske gi koboi..
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2009 01:04 AM | Show all posts | Share

tak tau le..

i pun ade dgr crite ikea nak bukak sebelah jusco yang baru ni...

tak pastilah sejauh mane kebenarannye...

banyak sangat pusat perniagaan kat Melaka ni.. parking punye lah susah...
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2009 08:59 AM | Show all posts | Share

Balas #11 caprina\ catat

mmg btol pe yg u ckp tu...terlampau byk sgt pusat perniagaan
sampai parking pon susah. kdg2 smpai berebut2
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2009 12:58 PM | Show all posts | Share
x de le....mana ada bukak kat melaka....
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2009 03:13 PM | Show all posts | Share
mane satu ni.. sah xde ke?
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2009 06:21 AM | Show all posts | Share

Balas #14 saerm\ catat

x de....

jgn la nak berangan nak beli barang IKEA kat melaka, x mungkin....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-5-2009 08:10 AM | Show all posts | Share
betul laaa...
Bukan IKEA tapi satu shop lot...ala-ala sebelah masjid al-azim tu....
pergggggggghhhhhhhhhhhhhhh.....beertambah jemmmm le kat situ....
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2009 11:03 AM | Show all posts | Share
jadi ke tak IKEA ni nak bukak branch kat melaka?
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2009 12:25 PM | Show all posts | Share

Balas #16 durian_siam2002\ catat

ak kate x der

percayalah......

kesian korang kene tipoo ngan Ali Ketam nyer hoax.....
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2009 04:27 PM | Show all posts | Share

Reply #16 durian_siam2002's post

IKEA apebendenya kalau setakat shop lot
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2009 10:35 AM | Show all posts | Share
tuh bukan ikea laaa
membe aku ckp tuh nk wat franchise jusco
dorang nk upgrade da current jusco kt ayer keroh tuh
bile da siap
kt jusco tuh pindah la tempat bru...

denga citer laaaa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

2-9-2015 12:07 AM GMT+8 , Processed in 0.060214 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list