CARI Malay Forums

Title: Jenama Produk Buatan Malaysia [Print]

Author: HangPC2    Time: 9-8-2009 12:53 AM
Title: Jenama Produk Buatan Malaysia








http://www.matrade.gov.my/cms/brand/index.htm

http://www.malaysiabrands.com Last edited by HangPC2 on 9-5-2013 01:19 PM


Author: HangPC2    Time: 9-8-2009 12:56 AM
Malaysian Hand / Power Tools & Equipment Product





Tukul






http://www.mytukul.com/




Mr.Mark






http://www.mrmarks.com/




Author: HangPC2    Time: 12-8-2009 03:44 PM
Buy M*sian to help local manufacturers : Lee



Saturday, August 8th, 2009



By Lucas Jalong Bato



MIRI: Malaysian consumers should buy Malaysian-made products to help local manufacturers remain competitive during the global economic downturn, said Assistant Minister of Infrastructure Development and Communication Datuk Lee Kim Shin.

※As Malaysians, let us not look down on Malaysian products which have achieved international standard and penetrated the global market.

※I just want to share a personal testimony to the quality of our Malaysian goods. I bought a pair of sports shirt in London recently and when I came back discovered that it was made in Malaysia.

※It was sold at three times the price in Malaysia. What I am saying is that our Malaysian products are of international standard.§

Lee said this when launching the divisional-level &Buy Malaysian Product Expo* at the Indoor Stadium yesterday.

The two-day event attracted 80 participants.

Among those present were Sibuti MP Ahmad Lai Bujang; Pujut assemblyman Andy Chia; deputy Resident Emang Oyo Emang; Ministry of Domestic Trade, Cooperative and Consumerism state director Nasir Khosri and its branch head of enforcement office Zakaria Awang; and deputy mayor Mohd Chee Kadir.

Lee said it was the collective responsibility of Malaysian consumers to support the government*s effort to stimulate the domestic economy by buying local products.

※We must work together to overcome the current global economic downturn and not leave everything for the government to shoulder. For example, domestic consumers must be willing to bear a little bit of inflation which is necessary to stimulate the economy. This controlled inflation is needed as it reflects the domestic economy is still strong, competitive and attractive,§ Lee said.

He believed prices of goods at the expo would be reasonable and urged the public to visit the booths to show their support of the government*s effort to stimulate domestic demand for local goods.

At the same time, he advised consumers to spend wisely during this economic downturn.


- The Borneo Post -



Author: HangPC2    Time: 31-8-2009 03:08 AM
Malaysian Cosmetics Product





Silky Girl













http://www.silkycosmetics.com/




Stage

















http://www.stage-cosmetics.com/




In2It












Author: AceHand    Time: 6-9-2009 02:23 AM
Title: Hah! Hah! Hah!
Post Last Edit by HangPC2 at 9-8-2009 00:58







http://www.matr ...
HangPC2 Post at 9/8/2009 00:53




Terus terang aku memang benci beli CD lagu 'Made In Malaysia' ni walaupong ori... Mostly memang low quality...


Jizzz... Klong! Klong!
Author: cmf_holmes    Time: 6-9-2009 03:11 PM


Terus terang aku memang benci beli CD lagu 'Made In Malaysia' ni walaupong ori... Mostly memang low quality...


Jizzz... Klong! Klong!
AceHand Post at 6/9/2009 02:23 AM


  Cheh!  patut sokong le industri muzik Msia...ni tak
Author: cmf_holmes    Time: 6-9-2009 03:12 PM
Malaysian Cosmetics Product





Silky Girl








http: ...
HangPC2 Post at 31/8/2009 03:08 AM


hom baru tau SILKYGIRL tu produk Msia ropenya....
Author: AceHand    Time: 10-9-2009 02:33 AM
Title: Ish!
  Cheh!  patut sokong le industri muzik Msia...ni tak
cmf_holmes Post at 6/9/2009 15:11




Ni paham tak ni...? CD made in Malaysia ler... Bukan artis in Malaysia...


Jizzz... Klong! Klong!
Author: HangPC2    Time: 12-9-2009 02:22 AM
Radix Fried Chicken



























http://www.hpa.com.my/

http://www.facebook.com/RadixFriedChicken




Kaizer Roasters & Burger











http://www.kaizer.my/






Last edited by HangPC2 on 3-8-2014 04:57 PM


Author: aLiN_82    Time: 12-9-2009 01:31 PM
Apsal fc ni tak de kat tempat aku?

Yang tak puas hati tu, ada ke patut sesetengah barangan Malaysia kat Malaysia ni dijual lebih mahal dari barang yang diimport. Amende la.

Macam mana lah orang nak support barang buatan Malaysia.
Author: a.ceCCo    Time: 13-9-2009 11:55 AM
tak pernah tau pun kewujudan restoran2 tuh.. hoho.
silkygirl & in2it tu tau la.. tapi stage tak sangka plak
Author: aLiN_82    Time: 14-9-2009 09:14 AM
Rasanya ada satu rancangan realiti guna khidmat STAGE. Eh bukan, ada satu anugerah kat tv3 tu. Juara lagu kot.

Selama ni aku ingat Silkygirl tu orang luar punya. Yelah dia punya standard hampir macam Mabelline.
Author: AceHand    Time: 17-9-2009 01:58 AM
Title: Haaa...
Apsal fc ni tak de kat tempat aku?

Yang tak puas hati tu, ada ke patut sesetengah barangan Malaysia kat Malaysia ni dijual lebih mahal dari barang yang diimport. Amende la.

Macam mana lah orang ...
aLiN_82 Post at 12/9/2009 13:31




Betol tu... Rasanya pong setakat boleh tahan jer... Bukannya sedap sangat...


Jizzz... Klong! Klong!
Author: aLiN_82    Time: 17-9-2009 09:57 AM
^ Itulah. Susahlah macam tu. Kang tak beli dikatakan tak menyokong barangan buatan Malaysia.

Ah... tersilap eja Maybelline.   Nampak sangat aku tak peduli dengan benda-benda macam ni.
Author: HangPC2    Time: 28-9-2009 11:24 AM
Malaysian Style & Coffee Shops/Cafes

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=846194
Author: AceHand    Time: 6-11-2009 12:41 AM
Title: Hmmm...
^ Itulah. Susahlah macam tu. Kang tak beli dikatakan tak menyokong barangan buatan Malaysia.

Ah... tersilap eja Maybelline.   Nampak sangat aku tak peduli dengan benda-benda macam ni.  ...
aLiN_82 Post at 17/9/2009 09:57




Sebut pasal sokong ni lagi satu aku susah nak sokong ialah peniaga 'Melayu'... Sesetengah tu suka sangat ambek kesempatang... Jual pepe asyik nak sembelih jer... Camne mau support...


Jizzz... Klong! Klong!
Author: HangPC2    Time: 18-4-2010 10:37 AM
itulah..........
Author: HangPC2    Time: 19-4-2010 12:58 AM
Darabif Burger





















http://www.darabif.com.my/



Last edited by HangPC2 on 9-5-2013 01:23 PM


Author: AceHand    Time: 26-4-2010 02:58 AM
Title: Hah! Hah! Hah!
Post Last Edit by HangPC2 at 19-4-2010 07:02

Malaysian Fast Food Restaurants



Darabif Burge ...
HangPC2 Post at 19/4/2010 00:58




Kalau rasa nak makan burger yang sedap dan 'berkualiti'... Pilehlah Darabif ni... Nak yang beku pong ada... Balek masak sendiri kat rumah... Tapi harga dia mahal sket lar dari Ramly...


Jizzz... Klong! Klong!
Author: HangPC2    Time: 5-7-2010 01:30 PM
Gila kasut Aliph



Oleh MOHD AZAM SHAH YAACOB

2010/06/13


IA cuma satu jenama kasut. Namun, hanya kerana tidak lagi dikeluarkan dan pernah menjadi satu jenama kasut tempatan popular di negara ini satu ketika dulu, ia kini menjadi buruan segelintir individu sebagai satu koleksi barangan yang sukar diperoleh.
Itulah yang berlaku pada jenama kasut Aliph, iaitu rangkaian kasut jenama tempatan paling diminati di kalangan remaja sekolah serta kumpulan muzik aliran & rock kapak * sekitar 1980-an hingga 1990-an.

Walaupun kini ada kalangan generasi muda yang langsung tidak mengenali, jauh sekali mendengar nama kasut berkenaan, bagi &peminatnya* ia satu nostalgia, sekali gus mengimbas kembali zaman kebangkitan &irama* rock selari dengan munculnya pelbagai kumpulan rock tanah air ketika itu.

Pengumpul koleksi kasut Aliph, Mohd Nazari Ibrahim, 37, berkata koleksi kasut Aliph sememangnya popular sekitar tahun berkenaan berikutan corak serta potongan bentuk kasut adalah paling terkini ketika itu.

Disebabkan itu juga, kasut terbabit memberi kesan kepada kebanyakan pelajar sekolah lewat tahun berkenaan, termasuk remaja yang terbabit dalam bidang muzik.

※ Dulu tidak ada permainan video seperti kini dan kebanyakan masa dihabiskan dengan mendengar radio. Jadi disebabkan itu, muzik turut mewarnai kehidupan pada waktu itu.

IA cuma satu jenama kasut. Namun, hanya kerana tidak lagi dikeluarkan dan pernah menjadi satu jenama kasut tempatan popular di negara ini satu ketika dulu, ia kini menjadi buruan segelintir individu sebagai satu koleksi barangan yang sukar diperoleh.
Itulah yang berlaku pada jenama kasut Aliph, iaitu rangkaian kasut jenama tempatan paling diminati di kalangan remaja sekolah serta kumpulan muzik aliran & rock kapak * sekitar 1980-an hingga 1990-an.

Walaupun kini ada kalangan generasi muda yang langsung tidak mengenali, jauh sekali mendengar nama kasut berkenaan, bagi & peminatnya * ia satu nostalgia, sekali gus mengimbas kembali zaman kebangkitan & irama * rock selari dengan munculnya pelbagai kumpulan rock tanah air ketika itu.

Pengumpul koleksi kasut Aliph, Mohd Nazari Ibrahim, 37, berkata koleksi kasut Aliph sememangnya popular sekitar tahun berkenaan berikutan corak serta potongan bentuk kasut adalah paling terkini ketika itu.

Disebabkan itu juga, kasut terbabit memberi kesan kepada kebanyakan pelajar sekolah lewat tahun berkenaan, termasuk remaja yang terbabit dalam bidang muzik.

※ Dulu tidak ada permainan video seperti kini dan kebanyakan masa dihabiskan dengan mendengar radio. Jadi disebabkan itu, muzik turut mewarnai kehidupan pada waktu itu.

※ Oleh kerana muzik aliran rock kapak sangat popular dan pelbagai kumpulan rock mula tumbuh macam cendawan lepas hujan, semua orang termasuk remaja yang bersekolah mahu jadi rock dan & beridentiti * rock, § katanya.

Menurutnya, kebanyakan remaja kampung sepertinya ketika itu selalu duduk menghabiskan masa dengan bermain gitar di tepi jalan mengikut rentak lagu kumpulan yang wujud seperti Search, SYJ dan Lefthanded.

Malah, disebabkan itu juga kebanyakan mereka mengikut pemakaian kumpulan rock ketika itu.

※ Dulu, kalau tak simpan rambut panjang, pakai kemeja T dengan seluar jeans ketat memang tak sah.

※ Jadi, disebabkan banyak kumpulan rock ketika itu memakai kasut Aliph, secara tidak langsung remaja ketika itu turut mengikut trend memakainya, § katanya.

Menurut Mohd Nazari, hobi mengumpul kasut Aliph tersemai sejak 10 tahun lalu apabila dia terbabit dalam satu forum bagi mengenal pasti peralatan serta perkakasan yang digunakan kebanyakan kumpulan rock sekitar 1980-an dan 1990-an, sekali gus mengenali identiti &rock* itu sendiri.

Setiap jenama serta fesyen pemakaian serta peralatan muzik digunakan kumpulan muzik lewat tahun berkenaan dikaji hinggalah timbulnya isu pemakaian kasut Aliph yang digunakan kebanyakan kumpulan muzik rock.

※ Dulu kasut Aliph memang popular sama ada di kalangan orang dewasa mahupun pelajar sekolah. Sebabnya potongan serta bentuknya memang paling terkini dan mengikut cita rasa seperti seseorang yang berimej rock.

※ Saya masih ingat lagi ketika zaman remaja, saya turut memiliki sepasang kasut Aliph jenis Hi-Cut. Kerana pengaruh penggunaannya ketika itu dan nostalgia yang masih belum pudar membuatkan saya mencari dan mengumpul kembali jenama berkenaan, § katanya.

Demi mencari serta mengumpul koleksi berkenaan, dia yang berasal dari Tanjung Malim, Perak, mengakui ia memerlukan sedikit kesabaran dan penelitian selain perlu rajin bertanya.

Katanya, ada antara koleksi berkenaan sebenarnya mudah diperoleh di Internet berikutan ada pihak menjualnya, namun seseorang itu perlu pandai dan bijak untuk tawar menawar dan membuat perbezaan harga.

※ Kalau di Internet, kadangkala harganya mencecah hingga puluhan ribu ringgit dan ini paling menguji seseorang itu.

※ Seperti saya, kasut demikian tidak akan saya beli berikutan terlalu mahal dan cabaran bagi saya apabila mendapatkannya di kedai kasut yang wujud di pekan lama dengan harga jauh lebih murah,§ katanya yang memiliki koleksi 10 pasang kasut Aliph pelbagai jenis, termasuk tiga jenis Teni yang dikeluarkan khusus untuk wanita.

Sementara itu, bagi Azizul Azmi Azhar, 29, yang berasal dari Batu Gajah, Perak, mengumpul koleksi kasut Aliph memberi kepuasan kepada dirinya berikutan faktor kesukaran mencarinya.

Katanya, sebagai pengumpul koleksi kasut Aliph, pantang baginya melihat atau mendengar jenama kasut berkenaan.

※ Kalau saya berjalan ke mana-mana, perkara pertama yang selalu saya perhatikan adalah papan tanda kedai. Jika ada tertulis jenama Aliph, pasti saya berhenti dan tanya pemilik kedai sama ada mereka menyimpannya atau tidak.

※ Malah, pernah satu ketika kerana teruja melihat papan tanda Aliph di sebuah kedai di Muar, Johor saya terus masuk dan meminta pemiliknya menyelongkar stor bagi mencari jika masih ada tersimpan. Sudahnya saya dihalau selepas terus mendesak pemilik kedai itu mencarinya, § katanya.

Mempunyai pendapat sama seperti Mohd Nazari, Azizul Azmi mengakui tidak membeli kasut berkenaan dari mana-mana portal di Internet berikutan harganya yang kebiasaan berkali ganda lebih tinggi.

※ Walaupun minat, tapi jika harganya tidak munasabah, saya tidak beli. Saya lebih suka mencarinya di pelusuk kedai lama sekitar pekan lama kerana cabaran untuk mencarinya membuatkan saya lebih puas.

※ Kadangkala kasut ini juga terselit di kedai bundle tapi jarang jumpa kerana kebanyakan penjual bundle kini tahu kasut Aliph sangat sukar dijumpai dan mereka kebiasaannya turut meletakkan harga tinggi, § katanya.

Menurutnya, kebanyakan pengumpul kasut Aliph sepertinya tidak memakai kasut berkenaan dan hanya menyimpannya sebagai koleksi peribadi.

※ Kebanyakan kasut yang dibeli disimpan sebagai satu koleksi dan jarang ada pengumpul memakainya.

※ Kalau ada pun, ia dipakai untuk tujuan tertentu dan dalam tempoh singkat saja kerana khuatir ia rosak, § katanya.


- Harian Metro -



Author: AceHand    Time: 7-7-2010 01:28 AM
Title: Errr...
Gila kasut Aliph



Oleh MOHD AZAM SHAH YAACOB

2010/06/13


IA cuma satu jenama kasut. Nam ...
HangPC2 Post at 5/7/2010 13:30




Takde citer pong kenapa jenama 'popular' ni tetiba bleh pupus...


Jizzz... Klong! Klong!
Author: HangPC2    Time: 18-10-2010 12:25 PM

Author: wallflower    Time: 18-10-2010 01:47 PM
BONIA ...........
Author: wallflower    Time: 18-10-2010 01:48 PM
Pensonic.....
Author: wallflower    Time: 18-10-2010 01:48 PM
Wilson........
Author: HangPC2    Time: 22-10-2010 11:17 AM
CHARGERS OUTFITTERS




Jordone Group Of Companies

http://www.jordone.com.my/brands_chargers.php



SNAILS ORIGINAL




Jordone Group Of Companies

http://www.jordone.com.my/brands_snails_original.php



TROPICANA LIFE




Tropicana Life Sdn Bhd

http://www.tlactive.com/






WILD CHANNEL




Tropicana Life Sdn Bhd

http://www.wc-asia.com/






Author: HangPC2    Time: 23-10-2010 12:43 AM





JOHN MASTER


John Master (M) Sdn Bhd


http://www.johnmaster.com.my/







DURBAN


Durban Corporation Sdn Bhd








PADINI


Padini Holdings Berhad


http://www.padini.com/







SEED


Padini Holdings Berhad


http://www.padini.com/brands/seed/intro.aspx








VINCCI


Padini Holdings Berhad


http://www.padini.com/brands/vincci/intro.aspx







BONIA


Bonia Corporation Berhad


http://www.bonia.com/







SEMBONIA


Bonia Corporation Berhad


http://www.sembonia.com/







CARLO RINO


Bonia Corporation Berhad


http://www.carlorino.net/








GOGGLES


Goggles Holdings Sdn Bhd


http://www.goggles.com.my/








JIMMY CHOO


http://www.jimmychoo.com/








LEWRE


Lewre International


http://www.lewre.com/








LARRIES


Larrie Corporation (M) Sdn Bhd


http://www.larrieshoes.com/








NOSE


Nose (Malaysia) Sdn Bhd


http://www.nose.com.my/







PRINCESS


Princess Corporation Sdn Bhd


http://princess.com.my/







JUKEBOX


Harian Shoes Sdn Bhd


http://www.jukebox.com.my/







ALBERTINI


Hup Soon Footwear Sdn Bhd


http://www.hupsoon.com.my/








RORINE


Bumi Intan Maju Sdn Bhd


http://www.rorine.com.my/








DR CARDIN








KNIGHT


Kong Brothers Enterprise Sdn Bhd


http://www.kongbrothersshoescity.com/




Last edited by HangPC2 on 9-5-2013 01:31 PM


Author: HangPC2    Time: 23-10-2010 01:34 AM




SOFIAN


Solidtex Industry Sdn Bhd


http://www.sofian.com/







COVEITCHI


Delta Creation Sdn Bhd













Last edited by HangPC2 on 9-5-2013 01:35 PM


Author: HangPC2    Time: 23-10-2010 09:39 PM
Mohd Nazari collects shoes of rock stars for the fun of it



Tuesday October 12, 2010


By CHARLES FERNANDEZ
charlesf@thestar.com.my



COLLECTING shoes is often said to be a woman*s passion, but Mohd Nazari Ibrahim, 37, of Tanjung Malim begs to differ.

Mohd Nazari has shoes of all sizes and colours and most of them are either too small or too big for his feet.

He developed a passion for the Aliph brand and started collecting the shoes as a hobby after he attended a music/jam session by the 1980s music groups 〞 SYJ, Lefthanded, Search and the Bumiputra Rockers.




Collection for life : Mohd Nazari with some of the signatured vintage Aliph shoes.



These groups had one thing in common 〞 they all wore Aliph during the height of their fame from 1980 to 1992 and this was when Mohd Nazari, who was also wearing an Aliph pair then, decided on the hobby.

He said he remembered the days when these groups came out and threw Aliph shoes towards the fans at the end of their shows.

The Aliph was a popular brand in the 1980s.

※ I had friends who thought it was a crazy idea but now they say it is indeed a rare hobby and not many are into it. There are those collecting shoes but none into exclusive Aliph brands, ** said the executive.

Mohd Nazari said he started collecting Aliph shoes seriously after he got an autographed pair of Amy*s from Search 10 years ago and there was no turning back since.




Cool pair : One of the earlier Aliph designs.



※ I have now more than 50 pairs, which have been sourced from all nooks and corners. These days I try to get them online. It is just a passion I grew up with, ** said Mohd Nazari

He said there was one Chinese businessman who offered RM15,000 for the Amy Search shoes but Mohd Nazari turned it down as his intention was to add to his collection and not reduce the number.

Mohd Nazari said Aliph was quite popular those days although it had to compete with other types of shoes such as the hi-cut Fung Keong school shoes and the more popular Badminton Master from Bata.

※ I thought of Aliph then because every ※ Mat Rock § had a pair and it was easier to collect from those who were tired of them, ** said Mohd Nazari.

When asked how long he was going to carry on with this hobby, Mohd Nazari just smiled and shrugged his shoulders.



- The Star -



Author: HangPC2    Time: 23-10-2010 09:46 PM
CHARDON




Chardon Apparel Sdn Bhd

http://chardonwear.com/




Author: HangPC2    Time: 23-10-2010 11:30 PM





PENSONIC


The Pensonic Group


http://www.pensonic.com/









ECE


ECE Technologies Sdn Bhd


http://www.ece.com.my/










KHIND


KHIND Holdings Berhad


http://www.khind.com/









MEC  


Malaysia Electric Corporation Berhad


http://mec.com.my/


http://www.tradenex.com/sites/malaysia/










I-BRAND


I-Berhad


http://www.i-think.com.my










HESSTAR


Hesstar Corporation Sdn Bhd


http://www.hesstar.com.my/









JOVEN


Joven Electric Co Sdn Bhd


http://www.joven-electric.com/










BEEBEST


Beebest Marketing Sdn Bhd


http://www.beebest.com.my/










MEXTEC


Mextec Corporation (M) Sdn Bhd


http://mextec.com.my/







Last edited by HangPC2 on 9-5-2013 01:43 PM


Author: HangPC2    Time: 24-10-2010 02:08 AM





AYAM BRAND


Fook Hup Hsing Sdn Bhd


http://www.ayambrand.com/


http://ayam-brand.com.my/


















ADABI


Adabi Consumer Industries Sdn Bhd


http://www.adabi.com.my/















TAMIN


Syarikat Salmi Hj Tamin Sdn Bhd


http://tamin.com.my/












HABHAL'S


Zara Foodstuff Industries Sdn Bhd


http://www.zarafood.com.my/















JALEN


Jalen Sdn Bhd


http://www.jalen.com.my/















AMINAH HASSAN


Amisan Products (M) Sdn Bhd


http://www.aminahhassan.com/

















BRAHIM'S


Dewina Food Industries Sdn Bhd


http://www.brahimsfood.com/









Last edited by HangPC2 on 27-4-2013 12:52 PM


Author: AceHand    Time: 17-11-2010 01:54 PM
Title: Oh!
CHARGERS OUTFITTERS




Jordone Group Of Companies





SNAILS ORIGINAL




Jordone ...
HangPC2 Post at 22/10/2010 11:17





Aku suka Charger ni sebab dia pernah taja kumpulan Exists...


Jizzz... Klong! Klong!
Author: HangPC2    Time: 15-1-2011 04:58 PM
Potensi Besar Produk Barangan Sukan Buatan Malaysia



Dijangka pada tahun 2011, Malaysia bakal menghasilkan sendiri produk barangan sukan untuk bersaing dengan produk-produk sukan antarabangsa yang telah sedia ada di pasaran.

Menurut salah seorang ahli Makmal Industri Sukan bagi kategori produk, Encik Zainal Anuar Abd Rahman, yang merupakan Jururunding Penjenamaan mendapati hasil kajian dan perbincangan mendapati penghasilan produk tempatan barangan sukan mempunyai potensi besar untuk menjana pendapatan hampir RM2.8 bilion di pasaran tempatan sahaja.

Peluang pekerjaan juga mampu disediakan kepada ramai rakyat Malaysia sekali gus membantu mencapai matlamat utama Model Ekonomi Baru (MEB) untuk meningkatkan kualiti hidup rakyat.

Penghasilan produk sukan tempatan juga dilihat boleh menyediakan pilihan yang lebih baik kepada pengguna selain menyediakan kuasa beli yang tinggi untuk pengguna dalam memilih produk sukan yang berkualiti dan mampu dimiliki.

Selain daripada penghasilan produk tempatan barangan sukan, turut disenaraikan beberapa lagi inisiatif di bawah kategori produk yang meliputi penganjuran acara baru dan menaiktaraf acara sukan bertaraf antarabangsa yang telah sedia ada di Malaysia.



Disediakan Oleh : Yusfadhila Yunus, Unit Komunikasi Korporat



Sources : http://www.kbs.gov.my/




Author: AceHand    Time: 19-1-2011 12:25 AM
Title: Errr...
Potensi Besar Produk Barangan Sukan Buatan Malaysia



Dijangka pada tahun 2011, Malaysia bakal  ...
HangPC2 Post at 15/1/2011 16:58




Nama jenamanya hapa...?


Jizzz... Klong! Klong!
Author: HangPC2    Time: 19-4-2011 12:44 PM
Jenama harian yang popular sekarang ini
Author: izat123    Time: 9-6-2011 02:48 AM
Reply 36# HangPC2

kat forum harimau malaya tu kau jgk ker?
Author: AceHand    Time: 11-6-2011 10:07 AM
Title: Errr...
Jenama harian yang popular sekarang ini
HangPC2 Post at 19/4/2011 12:44




Hapa dia...? Ramly burger...?


Jizzz... Klong! Klong!
Author: HangPC2    Time: 30-7-2011 10:51 PM
Pasaran Bebas Dalam Ekonomi Tertutup



by hassanayat | category: Article | 2/12/2008 | 13:31:51 PM


Ketika rakyat negara ini sedang berteka-teki tentang harga beras yang dijangka akan mengalami kenaikan, dan disaat kempen memulaukan produk keluaran Belanda giat dijalankan lewat filem & Fitna * , fikiran saya sekali lagi tersorot jauh ke tahun 1998.

Visual sebuah iklan terbitan Petronas pada tahun itu kembali bermain-main difikiran saya, Vanidah Imran dalam iklan itu cukup bergaya memakai & Kasut Buatan Gombak * , dan mesej yang cuba disampaikan oleh Pengarahnya cukup jelas 每 Belilah Barangan Buatan Malaysia !

Saya tidak pasti samada kempen Membeli Barangan Buatan Malaysia pada tahun itu menghasilkan kejayaan ataupun tidak, tapi saya yakin, kempen itu menemui kegagalan.

Dalam terma perakaunan, terdapat satu istilah yang dipanggil & goodwill * . Produk-produk yang mempunyai & goodwill * biasanya telah dikenali zaman-berzaman, dan orang akan terus membeli produk-produk ini kerana nama baiknya, tak kira berapa harganya. Dan terbukti, produk-produk & goodwill * ini biasanya dikeluarkan oleh negara asing !

Adakah mungkin produk-produk buatan Malaysia dapat bersaing dengan produk-produk & goodwill * dari negara asing ? Adakah mungkin rekod jualan baju sukan berjenama & Sidek * dapat mengatasi rekod jualan baju sukan berjenama & Adidas * dalam pasaran tempatan ? Adakah mungkin di Malaysia ini, kasut buatan Gombak akan lebih banyak dipakai berbanding kasut buatan Amerika. Saya yakin tidak !

Oleh itu saya sarankan agar kerajaan tidak terus mengimport produk-produk yang Malaysia mampu hasilkan sebaliknya memberi penekanan kepada peningkatan jumlah produk-produk dari dalam negara. Sebagai contoh, semua cawangan A&W boleh sahaja ditutup di Malaysia dan cawangan-cawangan 1901 pula diperbanyakkan. Pekerja-pekerja dari cawangan A&W yang ditutup boleh saja ditawarkan pekerjaan di cawangan 1901 yang baru dibuka. Ini dapat menyelesaikan masalah penggangguran.

Sistem monopoli seringkali dilihat akan menjejaskan kualiti sesuatu produk. Kita boleh menafikan situasi ini dengan cara menawarkan produk-produk yang sama tetapi dari keluaran syarikat-syarikat yang berlainan didalam pasaran tempatan, asalkan syarikat itu adalah syarikat Malaysia sendiri. Sebagai contoh, Pizza Hutt tidak dibenarkan beroperasi, tetapi Pizza Yah boleh diwujudkan untuk menyaingi Pizza Pah. Inilah yang kita boleh labelkan sebagai & Pasaran Bebas Dalam Ekonomi Tertutup ! *

Saya tidak menyarankan kerajaan mengamalkan dasar menutup pintu sepenuhnya. Produk-produk yang tidak dapat dihasilkan sendiri oleh Malaysia tidak dapat tidak haruslah diimport juga dari negara luar, demi keselesaan rakyat Malaysia.

Dan kenaikan harga beras pula dapat kita elakkan jika kerajaan menggalakkan pengeluaran beras secara besar-besaran dalam negara sendiri, tetapi beras Malaysia itu mestilah dijual dengan harga yang murah untuk mengelakkan penyeludupan beras dari Thailand. Dan jika Pasaran Bebas Dalam Ekonomi Tertutup ini berjaya dilaksanakan, kita tidak perlu lagi bersusah-payah berkempen untuk memulaukan produk Belanda, kerana produk itu sendiri pun sukar didapati di Malaysia !

Malaysia Untuk Rakyat Malaysia!



Sources : http://www.kapasitor.net/



Author: nimi    Time: 1-8-2011 11:11 AM
Simply Siti..
Author: HaMiZiE    Time: 19-8-2011 07:10 AM
cencaluk ... buduk.... belacan.... truly barangan buatan malaysia yang beridentitikan rakyat malaysia
Author: HangPC2    Time: 12-9-2011 11:22 AM
kena komersial lagi.......
Author: HangPC2    Time: 21-9-2011 01:02 AM
SPAKO / SLAM AMERICA







MataJaya Trading

http://www.matajayatrading.com/

http://www.facebook.com/Spako.Malaysia



Matajaya Trading is one of the leading footwear companies in Malaysia which specializes in slippers and sandals, industrial boots, canvas shoes trading. We are reliable and an authorized marketing-arm of Faurtat (M) Sdn Bhd that has served proficiently since 1976 with very high quality of service orientation. Our cohesive partnership enables us to rise above our competitors and garnered us trustworthy reputation among our customers over the years.

We are an established, committed footwear company in Malaysia and have a strong foundation in footwear manufacturing, marketing and distribution. Matajaya Trading*s flagship brands include SPAKO, SLAM AMERICA and CAP GAJAH are currently leading players of footwear brands within Malaysia as well as abroad.

In essence, Matajaya Trading deals primarily in PVC and EVA based footwear. We offer services such as Original Equipment Manufacturer (OEM) and Original Designed Manufacturer (ODM) to meet our customer*s ever changing unique needs. We strive to create, provide, manage and deliver the right information, at the right time and in the right format to our trading partners to assist them in their business meet and conduct. We offer suppliers comprehensive channels needed to effectively market to quality buyers worldwide. These include online websites for lead generation, trade shows for face-to-face negotiation and orders placement and print advertising for branding and differentiation. Our goal is to offer footwear of the highest quality with competitive pricing in the international arena.



















[youtube]F9kQvBSkXa0[/youtube]

http://www.youtube.com/watch?v=F9kQvBSkXa0



Last edited by HangPC2 on 9-5-2013 01:45 PM


Author: rafflesia76    Time: 22-9-2011 04:28 PM
eerrrr....kna letak gambo ker? xjd check in ler...sori...
Author: HangPC2    Time: 24-9-2011 02:22 AM
BOWLING





Fidar Industries Sdn Bhd / Tong Fatt Trading Sdn Bhd

http://www.fidar.com.my/



We are premiere manufacturer of high-quality injected footwear with the " Bowling " brand in Malaysia. Founded in 1993, we are known as one of the largest local producers in this industry.

Our products come with a full range of slippers and sandals, wide variety of beautiful colours, and durable. "Bowling" brand footwear is driven by our policy of well fashion indication design, affordable prices with maximum comfort. Over these years, "Bowling" has established its presence in the domestic market.

As a very dynamic and active company that proposes services and products, we could also offer custom made products as well as articles of different design. Rely on our vast experience in product development, capacity and quality, our highest production standards are to meet the needs of all markets. OEM or buyer's customized specs are welcome.

















Author: AceHand    Time: 1-10-2011 12:46 AM
Title: Oh!
BOWLING





Fidar Industries Sdn Bhd / Tong Fatt Trading Sdn Bhd





We are premiere m ...
HangPC2 Post at 24/9/2011 02:22





Aku ada selipar cap Bowling ni... Tah dari mana datang tah... Aku rembat jer...


Jizzz... Klong! Klong!
Author: HangPC2    Time: 8-10-2011 07:49 PM
YOSOGO





Yosogo Writing Instrument Sdn Bhd

http://www.yosogo.com/



Yosogo Writing Instrument Sdn Bhd is headquartered in PENANG, MALAYSIA.

Our company was established in the year 1989. We are one of the major stationery manufacturer in South East Asia Region. Our objective is to produce high quality office and school stationeries at affordable prices.








KEDIDI





Global Factor Sdn Bhd

http://www.kdd.com.my/



Accumulated with more than 10 years of experience, Global Factor Sdn. Bhd., is one of the leading writing instrument manufacturers in Malaysia. We specialize in producing markers, highlighter of high quality products.

Our concept is not only to sell products, we consistently do testing, improve, innovate our products, services based on our customer*s input and our experience through research and development. We are sincere for what we do and love developing new products and you see more development in near future.

The mission of our company is to keep enhance our competitiveness through quality improvement, innovative and creative design products as well as to fulfill the need of our customers. Our customers want recycle and economical products, our Kedidi Refillable Marker with unique design will meet to their need. The marker is easily refilled by replacing the cartridge. The whiteboard marker is using quality ink that can last even uncapped for 6 hours.

The name of ※ Kedidi § is synonymous with exclusive high quality products and guaranteed in accordance with the International Standard.









Last edited by HangPC2 on 9-5-2013 01:47 PM


Author: fatehana    Time: 8-10-2011 09:59 PM
mmg banyak barangan buatan malaysia ni kan tapi masih ada gak yg suka nak sopping brg luar negara
Author: HangPC2    Time: 23-10-2011 10:44 AM
TOPPRO





Toppro Golf International Sdn Bhd

http://www.toppro.com/



TOPPRO swung into action in 1987 when a group of golf enthusiasts got together ro bring quality golfing equipment and accessories to other golfers. Since then, TOPPRO has been offering a growing range of products with exceptional value for money. From golf golves, socks, bags hats and caps, TOPPRO also provides an extensive variety of accessories including tees, grips, practice mats and more 每 combining the latest
materials and technologies for unbeatable quality and performance. We keep you fully equipped from tee-off to putt. Whether you*re an expert golf player or just starting out, you*ll find everything you need with TOPPRO. After all, we*re golfers ourselves.

TOPPRO also customises its products with club and corporate logos, in both printed and embroidered styles. They make great personal gifts or corporate giveaways, making them a truly prized possession.















Last edited by HangPC2 on 9-5-2013 01:49 PM


Author: AceHand    Time: 19-12-2011 12:19 AM
Title: Hmmm...
YOSOGO





Yosogo Writing Instrument Sdn Bhd





Yosogo Writing Instrument Sdn Bhd is  ...
HangPC2 Post at 8/10/2011 19:49





Aku tak pernah jumpa pong jenama Kedidi ni... Yosogo tu ada lar... Tapi tak tahu pong tu jenama Malaysia...


Jizzz... Klong! Klong!
Author: HangPC2    Time: 17-3-2012 01:17 PM
VITA CAT





VitaCat Sdn Bhd

http://vitacat.com.my/






Edaran Vitacat started since 2008, the ideas to venture into pet food product arise when our company founder visited Thailand pet food factory. The mega company is a OEM for various famous cat food brand that imported into malaysia.

After noticed and realized that ingredient use into cat food contain poultry meat and meat by product namely pork, chicken etc.

As a muslim, we aware that halal ingredient should be use in the cat food process, therefore we belief in Fardu Kifayah meaning we have to provide an alternative choice for muslim consumer, but to get to know how technology is almost impossible. But God willing after short visit to DUbai, our founder met a person who did cat food process to cater his 120 cats.

With the same home made formula, with the assistance from our researcher veterina and MARDI we have developed our own proper blending techniques to ensure optimal levels of protein, fat, fiber and moisture are achieved. Our valuable finding, it is tuna fish ascent enrich with omega 3 and 6 that no meat and meat by product were use.

From home based industry we grew up into a medium scale of industry and export oriented. From local hypermarket namely Giant, Tesco, Carefour, Mydin, Jusco and UO. We also exported to Brunei, Iran and Cape Town. Our product will soon available in Panda hypermarket in Jeddah and it is a first step to venture into Middle East market, Insyallah.


Vitacat Dry Cat Food 1.5kg





Vitacat Dry Cat Food 500g





Vitacat Canned  Fresh Boneless Mackerel 400gm





Vitacat Cat Shampoo 200ml








Author: AceHand    Time: 22-3-2012 02:26 AM
Title: Hmmm...
VITA CAT





VitaCat Sdn Bhd








Edaran Vitacat started since 2008, the ideas to ...
HangPC2 Post at 17/3/2012 13:17




Dah halal ni boleh lar aku tumpang makang sekali kot...


Jizzz... Klong! Klong!
Author: HangPC2    Time: 22-3-2012 08:07 AM
Reply 52# AceHand



hahahaa... kalau tuan dia terdesak nak makan......
Author: AceHand    Time: 23-3-2012 02:24 AM
Title: Hah! Hah! Hah!
Reply  AceHand



hahahaa... kalau tuan dia terdesak nak makan......
HangPC2 Post at 22/3/2012 08:07




Tapi aku pernah gak cuba makang Frieskies... Tak sedap... Hik! Hik! Hik!


Jizzz... Klong! Klong!
Author: HangPC2    Time: 27-4-2012 12:05 PM
Fung Keong Shoe Classic Advertisement










Sources : http://afzarizal.blogspot.com/

http://dtenggara.blogspot.com






Author: AceHand    Time: 15-5-2012 03:36 AM
Title: Errr...
Fung Keong Shoe Classic Advertisement










Sources :
HangPC2 Post at 27/4/2012 12:05




Ni tahong berapa ni...?


Jizzz... Klong! Klong!
Author: HangPC2    Time: 15-5-2012 10:44 AM
Ni tahong berapa ni...?


Jizzz... Klong! Klong!
AceHand Post at 15-5-2012 03:36




Tahun 1960an.....  zaman Perkasaan Tulisan Jawi



Author: AceHand    Time: 16-5-2012 03:25 AM
Title: Huh!
Tahun 1960an.....  zaman Perkasaan Tulisan Jawi
HangPC2 Post at 15/5/2012 10:44




Agaknya masa tu komik Loo Foo Chi pong belom sampai Malaysia lagi kot...





Jizzz... Klong! Klong!
Author: HangPC2    Time: 16-5-2012 10:31 AM
Agaknya masa tu komik Loo Foo Chi pong belom sampai Malaysia lagi kot...





Jizzz... ...
AceHand Post at 16-5-2012 03:25



Komik Master Q... rasanya dah lama masuk Malaysia sejak tahun 60an lagi tak ada terjemahan....
Author: AceHand    Time: 17-5-2012 01:58 AM
Title: Hmmm...
Komik Master Q... rasanya dah lama masuk Malaysia sejak tahun 60an lagi tak ada terjemahan....
HangPC2 Post at 16/5/2012 10:31





Kalau macam tu mesti selepas tahong 1962 larkot...


Jizzz... Klong! Klong!
Author: HangPC2    Time: 19-5-2012 01:55 PM
Fung Keong Shoe - Student Champion













Sources : http://mohdfitri.blogspot.com








Author: AceHand    Time: 23-5-2012 01:21 AM
Title: Hmmm...
Fung Keong Shoe - Student Champion












Sources :
HangPC2 Post at 19/5/2012 13:55




Teringt kat kasut Pallas...


Jizzz... Klong! Klong!
Author: HangPC2    Time: 29-7-2012 12:29 AM








MESUMA

Mesuma Sports Sdn Bhd


http://mesumasports.com



Mesuma Sports Sdn. Bhd. (MESUMA) was incorporated in 2nd September 1983, in a brave attempt to boost the Malaysian, regional and global sports industry. A leading brand-name in the region, MESUMA was formed with the goal of creating a long lasting impact in the local and international sports arena. Combining a wealth of experience with unique ideas, visionary strategies and passion for sports, MESUMA has successfully managed to carve a niche for itself in the local and international sports industry.

MESUMA specializes in game equipments, sports apparel and merchandises. In order to develop and strengthen the standards of the sports industry, MESUMA constantly strives to supply exceptional products and equipments to its customers, thus providing the competitive edge required by winners.

Our enthusiasm for sports and desire to fulfill each customer's needs distinguish us from our competitors. We are far superior in quality, which is another reason why MESUMA have garnered a fine reputation with brand-name appeal. We are committed to offering world class solutions as our contribution to the sports industry, both local and global.
















Author: nurafriena    Time: 29-7-2012 05:31 AM
cmf_holmes posted on 6-9-2009 03:12 PM
hom baru tau SILKYGIRL tu produk Msia ropenya....

padanla murah..rupanye buatan malaysia..tp SimplySiti mahal lak........

Author: HangPC2    Time: 29-7-2012 08:16 AM




ESPANA

KL Sport Marketing


http://www.espana.com.my/



KL Sports Marketing is a leading importer and manufacturer of quality apparel products such as T每Shirts, Polo Shirts, Round Neck T-shirts, Jersey, Caps, Towels and other sports accessories such as football, volleyball, basketball, netting, air-pump, knee guard, camp, bibs, protectors, sports gloves and stockings.

Based in Kepong, Kuala Lumpur, Malaysia, KL Sports Marketing strategically serves a comprehensive distribution network of sports wears, equipments and customized shirts to agents and end user customers.

At KL Sports Marketing, we take pride in providing quality and affordable products to our valued customers.










Author: HangPC2    Time: 29-7-2012 08:59 AM



SUKSES

MSNS Holdings Sdn Bhd (Menteri Besar Incoporated '' MBI '' )


http://msnsholdings.com.my/index.php/produk-sukses

http://msnselangor.blogspot.com/



SUKSES merupakan satu jenama sukan yang dikeluarkan khusus dan sesuai dengan keperluan atlet-atlet Malaysia, khasnya atlet Selangor. Jenama ini telah dilancarkan pada tahun 2005 dan MSNS Holdings Sdn Bhd merupakan pemegang hakcipta intelek jenama SUKSES ini.

Jenama SUKSES ini telah banyak membekalkan pakaian dan kelengkapan sukan bagi kejohanan-kejohanan sukan besar yang telah dianjurkan. Kini, jenama SUKSES terus mengorak langkah dalam pengeluaran produk-produk pakaian berkualiti bukan sahaja untuk atlet Selangor, bahkan untuk badan korporat, NGO, persatuan sukan dan jabatan kerajaan.

Produk SUKSES ada dijual di Proshop kami di Pusat Akuatik Darul Ehsan di Seksyen 13, Shah Alam.









Last edited by HangPC2 on 9-5-2013 01:56 PM


Author: AceHand    Time: 1-8-2012 12:54 AM
Title: Huh!
HangPC2 posted on 29-7-2012 12:29 AM
MESUMA

Mesuma Sports Sdn Bhd



Amat malang sebab sejak dari 1983 sampai sekarang aku tak pernah pong jumpa produk ni kat memana...


Jizzz... Klong! Klong!


Author: HangPC2    Time: 1-8-2012 01:35 AM
AceHand posted on 1-8-2012 12:54 AM
Amat malang sebab sejak dari 1983 sampai sekarang aku tak pernah pong jumpa produk ni kat mema ...

Sebab Dulu Mesuma Sport pengedar Barangan Sukan dari Thailand '' FBT '' sekarang ini baru mengeluarkan Jenama sendiri....

Author: AceHand    Time: 3-8-2012 01:45 AM
Title: Errr...
HangPC2 posted on 1-8-2012 01:35 AM
Sebab Dulu Mesuma Sport pengedar Barangan Sukan dari Thailand '' FBT '' sekarang ini baru mengelua ...



Sekarang ni tu dari tahong berapa...?


Jizzz... Klong! Klong!


Author: HangPC2    Time: 4-8-2012 12:12 AM
AceHand posted on 3-8-2012 01:45 AM
Sekarang ni tu dari tahong berapa...?

dalam tahun 2007.....

Author: AceHand    Time: 8-8-2012 02:24 AM
Title: Huh!
HangPC2 posted on 4-8-2012 12:12 AM
dalam tahun 2007.....



5 tahong dah jugak tu...


Jizzz... Klong! Klong!


Author: HangPC2    Time: 19-11-2012 01:16 PM
apa lagi syarikat tempatan ambil lah kesempatan promosi barangan buatan malaysia semasa musim Boikot Produk dari Israel dan Amerika........
Author: HangPC2    Time: 12-1-2013 08:42 AM






SSCUS


Two Seating Sdn Bhd


http://sscus.com.my/


http://www.shinheng.com/sportseat.html



We would like to introduce our company history background, company established year 1992, that seats produced have many models that fit almost all cars.

Our company motto is " Price promise.... Buy with Confidence ! " and the pride felt throughout SSCUS*s organization reflects the quality, integrity and service that have become the backbone of our company's success in market.

We invite you to be part of our enthusiasm! Let SSCUS be your number one source for all your car seat needs. SSCUS looks optimistically towards a bright and profitable future, and promises to live up to it's reputation as a supplier of quality seats combined with quality service.

SSCUS sport seats have been chosen by Malaysia Rainforest Challenge 4x4 participants. SSCUS seats have won the Champion in Category 2,000-3,000cc, finished second overall in year 2002 and nearly all of others competitions over the past few years..





















Last edited by HangPC2 on 13-1-2013 10:38 AM


Author: AceHand    Time: 2-2-2013 01:00 AM
Title: Wow...
HangPC2 posted on 12-1-2013 08:42 AM
SSCUS



Laman web dia canggih jugak... Tapi lama tak apdek ler...


Jizzz... Klong! Klong!

Author: HangPC2    Time: 24-3-2013 03:54 PM
Caterham Duo Cali













Caterham lancar basikal Duo Cali


Caterham memperkenalkan revolusi reka bentuk basikal dan pembuatan yang diilham Caterham sendiri yang dikenali sebagai Duo Cali.


Lebih 60 tahun jenama Caterham dikaitkan menjadi peneraju kepada teknologi inovatif yang ringan dan mampu dimiliki, kini Caterham Group membuka lembaran baru dari sukan permotoran kepada pelayaran dan dari pesawat kepada Formula Satu.

Memiliki kepakaran dalam bidang yang diperlukan, Caterham berjaya mencipta rangka Duo Cali dengan menggunakan 'carbon monocoque' dengan mengetepikan pembuatan basikal biasa.

Tambahan pula, pelarasan gear elektronik berada dalam rangka basikal menjadikannya yang pertama seumpamanya dan sudah tentunya mampu dipertingkatkan lagi di masa hadapan.

Caterham Group mensasarkan pembuatan Duo Cali sebanyak 99 unit sahaja dengan harga sekitar RM40,000.



A high-performance 6KG bicycle for RM40,275


KUALA LUMPUR: Formula One outfit Caterham Group is making a foray into the high-performance bicycle business with its newly launched bicycle, the Duo Cali.

※ The bicycle will only be produced at a limited production of 99 units and showcases our world-class innovation in lightweight racing technology and aerodynamics, § said Caterham Group chief executive officer Riad Asmat at the launch of the bicycle.

Manufactured by Caterham Composites, the bicycle comes in at a weight of only six kilogrammes and is retailed at 10,000 euros (RM40,275).

Riad said although the company was looking at customers globally, he expected customers to come from mainly Europe and Asia.

The Duo Cali is built as a carbon monocoque and is designed based on the group's F1 practical engineering experience.

Touted as a revolutionary new concept in bicycle design, it features an electronic gear shifting built into the frame of the bicycle itself, an industry-first.




Author: HangPC2    Time: 24-3-2013 05:28 PM










SGV / LTD / INDEX / APOLLO


Solidgold Helmets Sdn Bhd


http://solidgold-helmets.com/



Established in 1980, Solidgold Helmets Sdn Bhd is proud to be Malaysia's leading manufacturer of motorcyclist helmets.

Internationally, we are OEM manufacturers for some reputable international brands of motorcyclist helmets which meet international standards such as DOT and ECE for export to USA and Europe respectively.

We also manufacture and export motorcyclist helmets under our own brand names to countries in the Asian and African continents. In addition, we also manufacture & supply industrial helmets and motorcycle accessories.




























Author: HangPC2    Time: 24-3-2013 06:43 PM





KHI / MAGNUM / SWAN


KHI Helmets Industries Sdn Bhd


http://www.khihelmet.com/



1972  Company Established produced fiberglass open face helmet under Brand ※ King*s §

1974  Our helmet certified by SIM ( Standards Institution Of Malaysia ) MS:1:1969 Standard

1988  First Visorex open face helmet made

1996  KHI developed first Plastic open face helmet

1997  First Malaysia manufacturer Meet Sirim New standard (MS:1:1996) , bring in Plastic injection Machine .
                  
1999 - 2003  KHI take part in Milan (Italy) & Munich (Germany) World Major Motorcycle Exhibition to be first Malaysian  company in the exhibition. In year 2003 KHI helmet model KH-100 Full face & KH-12 Visorex helmet meet European Homologation ECE 22.05 ( E13) to be first Malaysia Helmet Manufacturer Meet European Homologation.

2005  KHI developed new technology to produce Polycarbonate Visor with surface hard coating visor surface.

2006  KHI Sponser Local Motor Racing team in ※ Cub prix § Motorcycle Racing event

2007  KHI organise own racing team to take part in Cub prix Malysia.





















Author: blythes    Time: 25-3-2013 01:24 AM
kenapa buatan malaysia pun mahal? kalau tengok kat US tu barang makeup dia standard tak lebih USD10 pun. silkygirl tu yang cikai dapat la, macam bedak kecik tu, tu pun kalau on sale. kalau US boleh dapat mascara. and padini pun mahalnya dah sama dengan H&M.
Author: AceHand    Time: 26-3-2013 02:50 AM
Title: Hmmm...
blythes posted on 25-3-2013 01:24 AM
kenapa buatan malaysia pun mahal? kalau tengok kat US tu barang makeup dia standard tak lebih USD10  ...



Barang mekup kat sana tak laku kot... Kena jual memurah jer sebab nak suh worang beli... Heh! Heh! Heh!


Jizzz... Klong! Klong!

Author: HangPC2    Time: 9-5-2013 01:59 PM
blythes posted on 25-3-2013 01:24 AM
kenapa buatan malaysia pun mahal? kalau tengok kat US tu barang makeup dia standard tak lebih USD10  ...

barang import murah kebanyakan kilang dekat China

Author: HangPC2    Time: 9-5-2013 02:04 PM




Author: HangPC2    Time: 9-5-2013 02:05 PM
AceHand posted on 26-3-2013 02:50 AM
Barang mekup kat sana tak laku kot... Kena jual memurah jer sebab nak suh worang beli... Heh!  ...

hahahaha.. mahu clear stock

Author: AceHand    Time: 17-5-2013 12:58 AM
Title: Errr...
HangPC2 posted on 9-5-2013 02:04 PM



Tak paham pasal gambar tu...


Jizzz... Klong! Klong!

Author: HangPC2    Time: 17-5-2013 11:04 AM
AceHand posted on 17-5-2013 12:58 AM
Tak paham pasal gambar tu...

Jutawan Malaysia Menguasai Beberapa Jenama Buatan Malaysia....

Author: AceHand    Time: 18-5-2013 02:57 AM
Title: Oooo...
HangPC2 posted on 17-5-2013 11:04 AM
Jutawan Malaysia Menguasai Beberapa Jenama Buatan Malaysia....



Tapi sayang aku tengok Vincent Tan cam tak pandai nak guna 'kelebihang' Kenny Rogers tu... Kalau dia boleh manage bebetol banyak duit dia boleh dapat hanya kat situ saja...


Jizzz... Klong! Klong!

Author: HangPC2    Time: 1-6-2013 04:08 PM








Goods/Services : sport shirts, shorts, pants, track suits, socks, footwear, caps, head bands, wrist bands, golf Balls, golf clubs, tennis rackets, squash rackets and badminton rackets.


Owner : Dunlop Malaysian Industries Berhad (DMIB)

No 4, Jalan Tandang 46050 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan, Malaysia


Factory : Sime Darby Footwear Sdn Bhd

- 47 Kawasan Perindustrian 09000 Kulim Kedah Darul Aman, Malaysia

- Lot 1, Alor Gajah Industrial Estate, Alor Gajah, Melaka, Malaysia


Status : - Registration canceled under Section 8.

- Abandoned: No Statement of Use filed after Notice of Allowance was issued.


Filed : - 1988-07-20 / 1990-10-26


Registered : - 1990-06-05


Design : - 26.17.12- Angles (geometric); Chevrons

- 26.13.13- Quadrilateral (two quadrilaterals); Two quadrilaterals

- 26.13.21- Quadrilaterals that are completely or partially shaded









Sources : http://trade.mar.cx/





Author: ChildrenOfBodom    Time: 3-6-2013 03:02 PM
- pensonic
- marry brown
- khind


Author: HangPC2    Time: 4-6-2013 01:34 AM




CONCORD


TJD Trade (M) Sdn Bhd


http://www.concord.net.my/




TJD TRADE (M) Sdn Bhd products are well distributed across Malaysia in all major international link hypermarkets, Department Stores and Supermarkets.

TJD TRADE is now managed by a second generation that has all the necessary qualifications and education to take TJD TRADE forward in this industry of sporting goods and making us one of the most respectable sporting goods company in Malaysia















Author: HangPC2    Time: 8-6-2013 05:45 PM




BREATHE APPAREL


Breathe Apparel Marketing Sdn Bhd


http://www.breatheapparel.com/



Product :-


Breathe Compression T, Short Sleeve
Breathe Compression Tights, Knee Length
Breathe Compression Tights, Ankle Length
Breathe Training T, Loose Fit, Long Sleeve
Breathe Ultra Compression T, Long Sleeve
Breathe Ultra Compression T, Short Sleeve
Breathe Ultra Compression T, Sleeveless
Breathe Ultra Compression Shorts
Breathe Ultra Compression Tights, 3/4
Breathe Ultra Compression Tights, Ankle Length
Breathe Woman Ultra Compression T, Long Sleeve
Breathe Woman Ultra Compression Tights, Ankle Length













Author: HangPC2    Time: 8-6-2013 05:54 PM

Author: HangPC2    Time: 7-7-2013 12:04 AM
Sejarah Kasut Fung Keong









Anda masih lagi boleh mendapatkan kasut keluaran Fung Keong, dipasarkan dengan jenama yang lebih trendi seperti All America, Fleks, FKS dan Pennylane, di kedai runcit mahupun di department store di bandar-bandar kecil di sluruh Malaysia.

Daripada asal pengeluar bot kanvas hitam yang sederhana kepada pengeluar produk kasut dan selipar yang terkemuka 每 TAN LEE KUEN sangat memahami evolusi kasut bola tempatan.

Kasut Nike dan Adidas tidak wujud pada tahun 50-an di Malaysia. Jadi, apakah penduduk tempatan pakai pada masa tersebut untuk bermain bola sepak ?

Jawapan : Kasut Fung Keong, itu pun sekiranya mereka mampu berbelanja untuk membeli kasut.














Diperbuat dari kanvas dengan tapak getah, kasut Fung Keong dijual dengan harga yang murah dan sangat mampu milik. Asalnya, dia digunakan oleh penoreh getah untuk melindungi kaki dari terpijak duri semalu ketika menoreh, dari memijak selut dan tanah ladang yang lembab dan lecah 每 ia kemudiannya turut digunakan oleh penduduk kampung sebagai kasut bola.

Kasut Fung Keong memiliki sejarah yang panjang. Asalnya dia dikilangkan di Guangzhou, China kemudiannya dikilangkan di negara ini.

Sebuah kilang dibina di Klang pada 1939, menghasilkaan kasut getah untuk kegunaan umum. Antara peneraju pertama yang meneroka pasaran kasut kanvas di Malaysia, Fung Keong akhirnya menjadi jenama sebutan isi rumah. Kasut ' kung-fu ' keluaran Fung Keong amat popular dikalangan peminat Bruce Lee dan aktiviti lasak seni bela diri.





Pada 1984, fung Keong dibeli oleh GCB Trading, dan kilang mereka di Malaysia ditutup,manakala kilang mereka di China terus beroperasi. Siri kasut general purpose Fung Keong yang sebelumnya laris ditamatkan bagi memberi tumpuan kepada penghasilan kanvas kanak-kanak.

Imej Fung Keong juga mengalami perubahan, mengalami penjenamaan semula dan jenama-jenama baru yang lebih universal seperti All America, Fleks, FKS and Pennylane diperkenalkan.









※ Kami dikenali karena siri kasut untuk seragam sekolah, ※ kata T.F Lim, pengurus besar GCB Trading. ※ Tapi kami tak boleh bergantung sangat pada produk kasut sekolah dan kasut kanak-kanak, dan sekarang ada pasaran untuk kasut sukan.. §

Kasut sukan terbaharu keluaran Fung Keong diperbuat dari kulit tiruan (sintetik) dengan kemasan termo-plastik. Ianya dijual murah, dengan harga rat-rata bawah RM50. Kasut futsal juga turut dihasilkan mereka.











Jadi untuk generasi lama yang tertanya-tanya tentang kasut Fung Keong yang popular di zaman kanak-kanak mereka, maka ketahui lah yang jenama fung Keong masih bernafas hinga kini walaupun dengan nama baru. Kasut Fung Keong duduk sebaris dengan kasut keluaran syarikat lain di kedai runcit dan mini market, di pekan dan bandar seperti Tampin, Segamat dan Kluang.

Di Kuala Lumpur, kasut warisan Fung Keong masih dijual di Summit, Globe Silk Store, Mydin, Fajar dan Kamdar.







GCB Trading Sdn Bhd

http://www.allamerica.com.my/



A Member Of FKR Group Companies

http://www.fkr.com.my/






- The Star -



Author: HangPC2    Time: 11-8-2013 07:57 PM

Author: HangPC2    Time: 21-9-2013 01:05 PM
Kulitkraf







http://www.kulitkraf.com


Kulitkraf Sdn Bhd incorporated in 1968 has grown from a tannery to a leading manufacturer of leather footwear and leathergoods in Malaysia due to its tremendous progress since then. Today, Kulitkraf has become synonymous with quality footwear and leathergoods. The company has a paid up capital of USD 2.864 million(RM 7.159 million) and authorized capital of USD 4 million(RM 10 million). Located in the Petaling Jaya industrial area, Kulitkraf produces a wide range of leather footwear and leathergoods with equipment that are the latest in modern technology. The footwear and leathergoods are being targeted locally and internationally.

We started our production of footwear where we catered for the Military, Police Forces and other Government Departments and also Statutory bodies. Today, backed by modern machinery and a dedicated team of footwear specialists, Kulitkraf is setting even higher standards, and has a wider range of footwear catering for the oil and gas, heavy industry, shipping, construction and the manufacturing industries, and fashion footwear. Kulitkraf's general and special purpose footwear are unrivalled in styling, durability and quality. Only the best is incorporated into each pair of Footwear. Leathergoods such as belts, wallets, briefcases, diaries and other personal accessories are also being marketed. Specially selected quality leather and classy designs are combined to give satisfaction to its users.




















Author: HangPC2    Time: 7-12-2013 02:23 AM
Frenz United FC - SSCUS Carbi Deco Seat




SSCUS (Twos Seating Sdn Bhd)

http://www.sscus.com.my/


Carbi Deco Leather Industry Sdn Bhd

http://www.carbideco.com/








Author: blewnatural    Time: 11-12-2013 06:20 AM

Author: HangPC2    Time: 15-12-2013 12:55 PM



BAN SENG


Ban Seng Plastic Industries & Assembly Sdn Bhd


http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_model_car_brands
















Author: purpledesire    Time: 17-12-2013 09:07 PM
wahhh..banyaknye info tentang barangan tempatan nie..good thread tt..keep it up..
Author: AceHand    Time: 15-3-2014 08:48 AM
Title: Eh!
HangPC2 posted on 1-6-2013 04:08 PM
Goods/Services : sport shirts, shorts, pants, track suits, socks, footwear, caps, he ...



Ada lagi ke jenama Aliph ni yer...?


Jizzz... Klong! Klong!

Author: HangPC2    Time: 15-3-2014 11:39 AM
AceHand posted on 15-3-2014 08:48 AM
Ada lagi ke jenama Aliph ni yer...?

sudah lama pupus tuan mod...

Author: HangPC2    Time: 16-3-2014 10:48 AM
Sarang JKiNG


No: 22, Jalan Mutiara 7,
Taman Bukit Mutiara,
80000, Tebrau,
Johor Darul Takzim















Welcome CARI Malay Forums (http://mforum.cari.com.my/) Powered by Discuz! X2.5