Jenama dan jenis kereta yang sesuai dijadikan kereta sport...? - Kereta,Kenderaan Bermotor & Aksesori - Hobi & Kehidupan - CARI Infonet -

CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Search
View: 1858|Reply: 19

Jenama dan jenis kereta yang sesuai dijadikan kereta sport...?

[Copy link]
Post time 13-10-2009 09:46 AM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Untuk yg gemar bawa kereta laju2 atau beracing, sila sebutkan jenama-jenis-model kereta yang nak dijadikan kereta sport, kereta yg boleh dibawa ngan hi speed (300km/j>).
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2009 09:56 AM | Show all posts | Share
menda ko ni?

nak keta sport.......... belilah keta sport.........

Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2009 10:09 AM | Show all posts | Share
my fair lady
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2009 10:13 AM | Show all posts | Share
menda ko ni?

nak keta sport.......... belilah keta sport.........


geng_tx Post at 13-10-2009 10:56 AM


maafkan dia bang dia confuse antara kereta sport dengan kereta untuk bersukan
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2009 10:48 AM | Show all posts | Share
b] 1# hayrin86 smart fortwo.. sesuai untuk bersukan..
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2009 11:00 AM | Show all posts | Share
tuan rumah nak cari yg boleh bersukan dalam kelajuan cahaya >300km/j bang... nak tanya, pernah ke rasa bawak kete pada kelajuan 250km/h...teloq pun tinggal sebijik bang hoi
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2009 01:05 PM | Show all posts | Share
300 km/j wat pa?kalau sepang no hal... kat highway  menggigil beb.ditambah makcik felda lg.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2009 01:15 PM | Show all posts | Share
kereta sport?..aku pilih pajero sport....sesuai utk sume aktiviti lasak....

tp kalau nak bawak smpi 300kmj..kena cari ferari le..takpun lembugini ke..
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2009 01:29 PM | Show all posts | Share
rasanya kalau jalan kat malaysia.. tak boleh layan 300kmj.. sure melambung.. maklumlah.. jalan kat mesia.. atas sikit dari 1st gred...
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2009 03:11 PM | Show all posts | Share
hehehehee... tok sah harap la jln kat meksia nih.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2009 03:14 PM | Show all posts | Share
tuan tanah ni masih budak lagi tengok nick dia betoi2.lahir 1986?
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2009 03:24 PM | Show all posts | Share
tuan tanah ni masih budak lagi tengok nick dia betoi2.lahir 1986?
JohnDeSouza Post at 13-10-2009 04:14 PM


tak boleh main agak cam tu bang...takumi86 tu dah ada dua cucu dah hoi
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2009 03:27 PM | Show all posts | Share
tak boleh main agak cam tu bang...takumi86 tu dah ada dua cucu dah hoi
zzcbr Post at 13-10-2009 15:24


sbb kumik pasan muda tu buh angka 86 kat ujungnye
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2009 03:29 PM | Show all posts | Share
civic takat boleh pegi 200kmj kat highway mesia time pak polisi berdengkor....
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2009 11:06 PM | Show all posts | Share
Nissan GarisanLangit R34..
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2009 11:12 PM | Show all posts | Share
>300 km/h??? boleh kata kebanyakkan kereta yg kuat pon ada electronic speedlimiter. mostly stop at 250 km/h
F1 machines are running at an average of 300 km/h but F1 machines are not street legal....
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2009 12:04 AM | Show all posts | Share
proton exora he4
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2009 01:18 PM | Show all posts | Share
Untuk yg gemar bawa kereta laju2 atau beracing, sila sebutkan jenama-jenis-model kereta yang nak dijadikan kereta sport, kereta yg boleh dibawa ngan hi speed (300km/j>;).
hayrin86 Post at 13-10-2009 09:46


perodua kancil berenjinkan daihatsu l5 dan berTURBOkan apexi rx6.  
dengan spoiler setinggi 4 kaki dan sayap dari sukhoi.
350 kmh senang2 jer.
camner lah ghupanya keter nehh  
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2009 09:25 AM | Show all posts | Share
tak boleh main agak cam tu bang...takumi86 tu dah ada dua cucu dah hoi
zzcbr Post at 13-10-2009 15:24


uhukk uhukkk.. (terbatuk japp)
86 tu keter AE86 laa..
now ni aku naik keter plate 86 jerr.. hihihii

btw, tuan umah tred ni tak nak try naik keter AE86 kee??
kelajuan nyer dlm 0.86marc tuu ooorr..
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2009 05:25 PM | Show all posts | Share
tuan rumah tak masuk dah.
kesian kat dier.aku melawak saja.
sorrryyyy noo.
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2009 05:49 PM | Show all posts | Share
tuan rumah nak cari yg boleh bersukan dalam kelajuan cahaya >300km/j bang... nak tanya, pernah ke rasa bawak kete pada kelajuan 250km/h...teloq pun tinggal sebijik bang hoi
zzcbr Post at 13-10-2009 11:00


dah pernah merasa speed >250kmh tu




tapi naik moto la bukan keta... dah cek dah.. teloq masih ada kat posisi yg samer...
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2009 08:34 PM | Show all posts | Share
haku dah try 250km/h..... bawak BMW M5, tapi dalam seminit lebih jer, takut woo, kalau eksiden mau bersepai paler hotak tu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

30-6-2015 11:30 AM GMT+8 , Processed in 0.142397 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list