CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Show: 1718|Reply: 21

Jenama dan jenis kereta yang sesuai dijadikan kereta sport...?

[Copy link]

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 13-10-2009 09:46 AM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Untuk yg gemar bawa kereta laju2 atau beracing, sila sebutkan jenama-jenis-model kereta yang nak dijadikan kereta sport, kereta yg boleh dibawa ngan hi speed (300km/j>).
http://stayreward.com/index.php?share=59075
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 13-10-2009 09:56 AM |All posts
menda ko ni?

nak keta sport.......... belilah keta sport.........

Segala yg baik itu dari Allah.
Segala yg keji itu dari Umno dan Barisan Nasional
GGH05
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 13-10-2009 10:09 AM |All posts
my fair lady
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 13-10-2009 10:13 AM |All posts
menda ko ni?

nak keta sport.......... belilah keta sport.........


geng_tx Post at 13-10-2009 10:56 AM


maafkan dia bang dia confuse antara kereta sport dengan kereta untuk bersukan
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 13-10-2009 10:48 AM |All posts
b] 1# hayrin86 smart fortwo.. sesuai untuk bersukan..
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 13-10-2009 11:00 AM |All posts
tuan rumah nak cari yg boleh bersukan dalam kelajuan cahaya >300km/j bang... nak tanya, pernah ke rasa bawak kete pada kelajuan 250km/h...teloq pun tinggal sebijik bang hoi
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 13-10-2009 01:05 PM |All posts
300 km/j wat pa?kalau sepang no hal... kat highway  menggigil beb.ditambah makcik felda lg.
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 13-10-2009 01:15 PM |All posts
kereta sport?..aku pilih pajero sport....sesuai utk sume aktiviti lasak....

tp kalau nak bawak smpi 300kmj..kena cari ferari le..takpun lembugini ke..
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 13-10-2009 01:29 PM |All posts
rasanya kalau jalan kat malaysia.. tak boleh layan 300kmj.. sure melambung.. maklumlah.. jalan kat mesia.. atas sikit dari 1st gred...
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 13-10-2009 03:11 PM |All posts
hehehehee... tok sah harap la jln kat meksia nih.
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 13-10-2009 03:14 PM |All posts
tuan tanah ni masih budak lagi tengok nick dia betoi2.lahir 1986?
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 13-10-2009 03:24 PM |All posts
tuan tanah ni masih budak lagi tengok nick dia betoi2.lahir 1986?
JohnDeSouza Post at 13-10-2009 04:14 PM


tak boleh main agak cam tu bang...takumi86 tu dah ada dua cucu dah hoi
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 13-10-2009 03:27 PM |All posts
tak boleh main agak cam tu bang...takumi86 tu dah ada dua cucu dah hoi
zzcbr Post at 13-10-2009 15:24


sbb kumik pasan muda tu buh angka 86 kat ujungnye
Lelong Kurung Cotton http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=809718&page=1&
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 13-10-2009 03:29 PM |All posts
civic takat boleh pegi 200kmj kat highway mesia time pak polisi berdengkor....
Lelong Kurung Cotton http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=809718&page=1&
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 13-10-2009 11:06 PM |All posts
Nissan GarisanLangit R34..
Don't hate the player, hate the game!
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 13-10-2009 11:12 PM |All posts
>300 km/h??? boleh kata kebanyakkan kereta yg kuat pon ada electronic speedlimiter. mostly stop at 250 km/h
F1 machines are running at an average of 300 km/h but F1 machines are not street legal....
god bless u
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 14-10-2009 12:04 AM |All posts
proton exora he4
If you closed your eyes... :3
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 14-10-2009 01:18 PM |All posts
Untuk yg gemar bawa kereta laju2 atau beracing, sila sebutkan jenama-jenis-model kereta yang nak dijadikan kereta sport, kereta yg boleh dibawa ngan hi speed (300km/j>;).
hayrin86 Post at 13-10-2009 09:46


perodua kancil berenjinkan daihatsu l5 dan berTURBOkan apexi rx6.  
dengan spoiler setinggi 4 kaki dan sayap dari sukhoi.
350 kmh senang2 jer.
camner lah ghupanya keter nehh  
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 15-10-2009 09:25 AM |All posts
tak boleh main agak cam tu bang...takumi86 tu dah ada dua cucu dah hoi
zzcbr Post at 13-10-2009 15:24


uhukk uhukkk.. (terbatuk japp)
86 tu keter AE86 laa..
now ni aku naik keter plate 86 jerr.. hihihii

btw, tuan umah tred ni tak nak try naik keter AE86 kee??
kelajuan nyer dlm 0.86marc tuu ooorr..
気分上々だ
~GGH 860011~
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 15-10-2009 05:25 PM |All posts
tuan rumah tak masuk dah.
kesian kat dier.aku melawak saja.
sorrryyyy noo.
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 15-10-2009 05:49 PM |All posts
tuan rumah nak cari yg boleh bersukan dalam kelajuan cahaya >300km/j bang... nak tanya, pernah ke rasa bawak kete pada kelajuan 250km/h...teloq pun tinggal sebijik bang hoi
zzcbr Post at 13-10-2009 11:00


dah pernah merasa speed >250kmh tu




tapi naik moto la bukan keta... dah cek dah.. teloq masih ada kat posisi yg samer...
biar betul....??
Reply

Props Report

Superior

Pemberontak Forum Cari

Rank: 17Rank: 17Rank: 17Rank: 17Rank: 17

Post on 15-10-2009 08:34 PM |All posts
haku dah try 250km/h..... bawak BMW M5, tapi dalam seminit lebih jer, takut woo, kalau eksiden mau bersepai paler hotak tu..
ape kena lar super mod giler kuasa nieh, kejap jadik Son of Odin, kejap jadik amazed.. lepas nie ntah jadik aper..miahahha
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 1-11-2014 06:05 AM , Processed in 0.152185 second(s), 33 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top