CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Show: 39438|Reply: 5

Contoh surat pengesahan jawatan

[Copy link]

Rank: 8Rank: 8

Post on 28-10-2009 03:03 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Sape boleh tolong saya .... saya nak contoh sura pengesahan jawatan dari majikan untuk tujuan buat loan.  Saya malas nak minta kat HCC, HCC Byk songeh ... so ade yg sarankan buat sendiri, stamp dan sign jer ... saya tak idea masa ni ... tolong saya ....
Hug & Kisses
....My Friend .....
Reply

Props Report

Super Moderator

paradigm shift

Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24

Super Moderator

Post on 28-10-2009 04:10 PM |All posts
Tarikh

Nama Bank
Alamat

Kepada: ???

PER: PENGESAHAN JAWATAN

Dengan ini dimaklumkan, so n so I/C No. 12345 adalah disahkan salah seorang kakitangan di Syarikat XYZ semenjak dari tarikh 12.01.01.

Beliau menyandang jawatan sebagai ABC dengan gaji sebanyak RM1000.00.  

Sekiranya ada apa-apa pertanyaan tentang Encik so n so, Tuan bolehlah menghubungi Bahagian Sumber Manusia di talian 123456 sambungan 123.


Yang benar,

Ali bin Abu
Pengurus Sumber Manusia

s.k - fail kakitangan
My friends, love is better than anger. Hope is better than fear. Optimism is better than despair. So let us be loving, hopeful and optimistic. And we'll change the world.
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 28-10-2009 04:31 PM |All posts
tq yipun, I lap you ... ummmahhhhhh
Hug & Kisses
....My Friend .....
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 29-10-2009 11:50 AM |All posts
Boleh kasi Cth surat mohon tukar jabatan
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 30-10-2009 02:29 AM |All posts
U ini kerja di syarikat swasta atau kerajaan? Kalau U merupakan kakitangan kerajaan, U akan dapat surat pengesahan jawatan daripada pihak berkuasa melantik dan disokong oleh ketua jabatan... u gunakan surat tu buat loan.. Tapi ada juga bank yang hanya inginkan slip gaji kalau kakitangan kerajaan dan juga surat mengesahkan kakitangan berikut merupakan kakitangan kerajaan daripada ketua jabatan.
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 30-10-2009 10:54 AM |All posts
5# matrik02

aku rasa tn umah keje private kot matrik....kalo gomen ni....dia dh ade standard letter kalo nk buat any pinjaman bank.....ni cth surat pengesahan jwtn aku la....tp aku bdn berkanun n ni std format dia la....tp blh digunakan jgk la sbg cth....


LETTERHEAD COMPANY

No. rujukan Co (kalo berkenaan)

Tarikh

Tuan

SURAT PENGESAHAN DAN BUTIR-BUTIR PERKHIDMATAN

Dengan ini disahkan bahawa penama di bawah adalah pegawai di (nama co ko):

Nama:
No. K/P:
No. Pekerja/Gaji:
Tarikh mula berkhidmat:
Tarikh disahkan dalam jawatan: (biasa utk gomen la)
Jawatan Sekarang:
Unit/Bahagian/Seksyen:
Taraf Jawatan:
Gaji Pokok:
Elaun/Imbuhan Tetap: yg ni ko list la jenis2 elaun ke payment ape2 kan


Sekian

________________________
Nama ko la...hehehhe
Do visit:

http://adamuhaimin.blogspot.com/
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 24-10-2014 06:17 PM , Processed in 0.107869 second(s), 22 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top