CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Show: 6692|Reply: 9

Chevrolet

[Copy link]

Rank: 3Rank: 3

Post on 11-12-2009 08:11 AM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

salam...
planing nk ambik stream tp harganya mencecah rm80+.....ternmpak pulak Chevrolet Nabira, harga dlh RM50+.....
ok tak Chevrolet Nabira 1.8 Auto Year 2005??....sesapa blh beri komen ?...minyak,sparepart or anything about Chevrolet Nabira 1.8 Auto Year 2005..
tq
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 11-12-2009 08:50 AM |All posts
bli je exora
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 11-12-2009 09:07 AM |All posts
yup betul tu, beli je exora... kalo chevrolet tu paham2 jelah spare part mahal... then keta tu pun dah nk masuk 5 tahun, so paham2 jelah banyak benda yg nak kena tukar n akan rosak sana sini... some more xda warranty... kalo stakat harga dlm 50k tu baik amik ketabaru mcm alza @ exora... ada 5tahun warranty lagi... keta baru, less problem sbb warranty ada. apa2 pun tt tepuk dada seluk poket seluar anada ok??
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 11-12-2009 09:17 AM |All posts
makcik aku ada sorang pakai nabira, dia beli baru tahun 2005 dulu. sparepart memang agak mahal sikit. minyak tu aku rasa biasa je, aku bawak masa raya hari tu takde la kuat sangat dia makan minyak. tapi satu benda kena ingat, nabira tak buleh pakai ron 95, dia pakai ron 97 ke atas. dah breakdown sekali kat tengah jalan, sebab pakai ron 95 tu la. hantar chevy bangi diorang kata nabira memang tak buleh pakai ron 95, banyak dah nabira yang rosak sebab nih. lapan ratus lebih jugak tukar barang yang rosak tuh, ntah apa benda pun aku tak tau

bagi aku, exora yang paling basic tu pun dah ok, setakat takde airbag abs tu pada aku banyak je keta yang takde natang tuh. yang penting bawak mpv tu jangan nak feel macam bawak ferrari pulak
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 11-12-2009 09:34 AM |All posts
tak minat la exora.....lgpon teringin pulak nk pakai kereta import pulak and utk kereta family,  skrng pkai wira sedan...mahal sgt ke sparepart?..agknya sbb tulah harganya murah ye...
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 11-12-2009 09:44 AM |All posts
harga dia jadi murah tu banyak sebabnya, antaranya persepsi orang mesia jugak yang lebih terkagum2 kat toyota-honda nih. kalau ko tengok harga keta2 conti jenama lain pun jatuh jugak harga 2nd hand dia. keta jopun selain toyota honda pon sama gak, macam mazda tuh. sekali dah pakai jangan pikir la nak jual.

kalau ko berminat jugak ada baiknya ko pegi pusat servis chevy nih, tanyak2 berapa kos servis nabira tuh. part2 yang mahal tu kalau pandai carik lubang, mungkin dapat carik yang harga munasabah kot.
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 11-12-2009 12:03 PM |All posts
alah membeli menang memakai.
kasi angkat je nabira tu bai.
adat la kete 2nd mn yg lps beli x kena tukar spare part apa2 kan.
lps beli hntr workshop kasi servis baik punya.
lps tu rskan kehebatan conti car.
never regret.
body keras mcm batu.
kalo eksiden pun harapan utk hidup tu sedikit tinggi.
No more loneranger. In relationship.
otai_g is fully owner by N** A*** K********
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 11-12-2009 11:48 PM |All posts
nabira ni cantik... siap ada kelab dia...www.mychevyclub.com


ianya mpv kompak yg selesa


tapi toki lebih suka mazda premacy yg harganya lebih kurang nabira...
2.0 luas dan mempunyai cermin suria yg elegan... baru tadi toki pegi jalan beserah test drive ipsum, terjumpa pulak si premacy ni.... cantik juga
U're Not AWESOME!! U're Caprut Tongkang!!
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 12-12-2009 12:42 AM |All posts
tq toki...nanti nk tengok dulu...
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 12-12-2009 12:45 AM |All posts
tak bekenan la toki....kedudukan gear tak cantik......byk komplen laaaa........takpa hak pengguna....
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 31-7-2014 11:21 AM , Processed in 0.122725 second(s), 22 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top