Chevrolet - Kereta,Kenderaan Bermotor & Aksesori - Hobi & Kehidupan - CARI Infonet -

CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
View: 8580|Reply: 9

Chevrolet

[Copy link]
Post time 11-12-2009 08:11 AM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

salam...
planing nk ambik stream tp harganya mencecah rm80+.....ternmpak pulak Chevrolet Nabira, harga dlh RM50+.....
ok tak Chevrolet Nabira 1.8 Auto Year 2005??....sesapa blh beri komen ?...minyak,sparepart or anything about Chevrolet Nabira 1.8 Auto Year 2005..
tq
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2009 08:50 AM | Show all posts | Share
bli je exora
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2009 09:07 AM | Show all posts | Share
yup betul tu, beli je exora... kalo chevrolet tu paham2 jelah spare part mahal... then keta tu pun dah nk masuk 5 tahun, so paham2 jelah banyak benda yg nak kena tukar n akan rosak sana sini... some more xda warranty... kalo stakat harga dlm 50k tu baik amik ketabaru mcm alza @ exora... ada 5tahun warranty lagi... keta baru, less problem sbb warranty ada. apa2 pun tt tepuk dada seluk poket seluar anada ok??
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2009 09:17 AM | Show all posts | Share
makcik aku ada sorang pakai nabira, dia beli baru tahun 2005 dulu. sparepart memang agak mahal sikit. minyak tu aku rasa biasa je, aku bawak masa raya hari tu takde la kuat sangat dia makan minyak. tapi satu benda kena ingat, nabira tak buleh pakai ron 95, dia pakai ron 97 ke atas. dah breakdown sekali kat tengah jalan, sebab pakai ron 95 tu la. hantar chevy bangi diorang kata nabira memang tak buleh pakai ron 95, banyak dah nabira yang rosak sebab nih. lapan ratus lebih jugak tukar barang yang rosak tuh, ntah apa benda pun aku tak tau

bagi aku, exora yang paling basic tu pun dah ok, setakat takde airbag abs tu pada aku banyak je keta yang takde natang tuh. yang penting bawak mpv tu jangan nak feel macam bawak ferrari pulak
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-12-2009 09:34 AM | Show all posts | Share
tak minat la exora.....lgpon teringin pulak nk pakai kereta import pulak and utk kereta family,  skrng pkai wira sedan...mahal sgt ke sparepart?..agknya sbb tulah harganya murah ye...
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2009 09:44 AM | Show all posts | Share
harga dia jadi murah tu banyak sebabnya, antaranya persepsi orang mesia jugak yang lebih terkagum2 kat toyota-honda nih. kalau ko tengok harga keta2 conti jenama lain pun jatuh jugak harga 2nd hand dia. keta jopun selain toyota honda pon sama gak, macam mazda tuh. sekali dah pakai jangan pikir la nak jual.

kalau ko berminat jugak ada baiknya ko pegi pusat servis chevy nih, tanyak2 berapa kos servis nabira tuh. part2 yang mahal tu kalau pandai carik lubang, mungkin dapat carik yang harga munasabah kot.
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2009 12:03 PM | Show all posts | Share
alah membeli menang memakai.
kasi angkat je nabira tu bai.
adat la kete 2nd mn yg lps beli x kena tukar spare part apa2 kan.
lps beli hntr workshop kasi servis baik punya.
lps tu rskan kehebatan conti car.
never regret.
body keras mcm batu.
kalo eksiden pun harapan utk hidup tu sedikit tinggi.
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2009 11:48 PM | Show all posts | Share
nabira ni cantik... siap ada kelab dia...www.mychevyclub.com


ianya mpv kompak yg selesa


tapi toki lebih suka mazda premacy yg harganya lebih kurang nabira...
2.0 luas dan mempunyai cermin suria yg elegan... baru tadi toki pegi jalan beserah test drive ipsum, terjumpa pulak si premacy ni.... cantik juga
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-12-2009 12:42 AM | Show all posts | Share
tq toki...nanti nk tengok dulu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-12-2009 12:45 AM | Show all posts | Share
tak bekenan la toki....kedudukan gear tak cantik......byk komplen laaaa........takpa hak pengguna....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

3-8-2015 09:08 PM GMT+8 , Processed in 0.064041 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list