CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12Next
Return Post new threads
Show: 7376|Reply: 25

SATAY TERSEDAP KAT PENANG

[Copy link]

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 30-12-2009 01:02 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

peminat2 satay bolehlah try satay kat astaka tanjung bungah...banyak makanan2 yg sedap kat ctu esp satay, western, char koay teow n tomyam pun layannnn...

satay kat astaka tg bungah nie isi je beb, takde lemak sume. kire makan 5 cucuk pun cepat je nak kenyang...sebab aku ni kurus kot.hik! Selain satay hj sahmuri, aku suka NUR SATAY kat penang ni gak. Kire boleh lawan la. Kuah dia perghhhhhh!!! Pekat dan cukup pedas nye...aku saje jalan2 penang, so member aku bawaklah pekena satay. teruja nie nak bagitau kat korang.

Selamat mencuba...

p/s: ade sesape tak yg pernah try NUR satay astaka tg bungah tu? meh la kongsi2...
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 30-12-2009 09:56 PM |All posts
kat mana ye astaka tanjung bungah ni?
"Some are born great, some achieve greatness, and some have greatness thrown upon themselves."   W. Shakespeare
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 30-12-2009 10:41 PM |All posts
kedai sate kat depan giant bayan baru pun sedap jugak
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 30-12-2009 10:48 PM |All posts
Revolutioner

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Thread
    1070
Credits
    1212  

       
2#
Post at 30-12-2009 21:56 | This Author's Posts Only
kat mana ye astaka tanjung bungah ni?


kat depan novotel tu..tapi dah tuko name hotel lain. terlupe plak namanya..
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 31-12-2009 08:10 AM |All posts
3# midori_katana

ha'ah not bad satay ni
"Some are born great, some achieve greatness, and some have greatness thrown upon themselves."   W. Shakespeare
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 31-12-2009 08:12 AM |All posts
lagi satu satay sedap.. satay ah basri.. dekat sungai ara.
depa nak bukak outlet baru kat di piazza..
sedap satay nih tapi mahal le sikit
"Some are born great, some achieve greatness, and some have greatness thrown upon themselves."   W. Shakespeare
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 31-12-2009 11:34 AM |All posts
aku tak suke nak makan satay yg ade lemak2 nie. kire ske yg daging je. tu aku prefer kat askata tg bungah nie.medan selera dlm bahasa kl. tp tak silap org penang panggey astaka. btol tak? hehe! tgh rindu2 je kat kuah kacang dia. perghhhh!!
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 31-12-2009 11:46 AM |All posts
kat kedai cina bawa pokok ketapang.. dijunction Jalan Utama / Jalan Dato Keramat depan bus station kat TNB pun sedap juga... org melayu kampung makam berniaga kat situ... Selalu makan kat situ saja................... tapi dia berniaga malam saja........
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 31-12-2009 09:02 PM |All posts
satay ah'basri kt sg ara paling best.. terbaru dia akan bukak di d'plaza kt blkg shunshine tu.. satay sotong dia yg paling best.. satay ayam saja ada 3rasa.. huhu
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 7-11-2010 07:02 AM |All posts
nape ak makan sate haji sahmuri nie tak sedappppppppppppp? pelik btol ak~ adeh..
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 7-2-2011 02:50 PM |All posts
peminat2 satay bolehlah try satay kat astaka tanjung bungah...banyak makanan2 yg sedap kat ctu esp s ...
Gnola83 Post at 30-12-2009 13:02



    setuju!!!!
western food pun sodappp
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 7-2-2011 02:51 PM |All posts
lagi satu satay sedap.. satay ah basri.. dekat sungai ara.
depa nak bukak outlet baru kat di piazza ...
simbiosis Post at 31-12-2009 08:12



yap setuju!!!
sedap betul walaupun mahal..
kuah kacang dia perhhh sodappp
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 7-2-2011 06:49 PM |All posts
Reply 2# simbiosis

berdepan ngan hotel copthorne ....
tapi kau rasa nasi himpit dia mahai la .. sebiji kecik tu singgit ...
anak aku mkn 6 ketoi baru kenyang .... cekik darah sungguh la....

sate kat medan selera pasar balik pulau pun sedap .. murah gak
tapi depa menega mlm ja .. ahad cuti
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 8-2-2011 08:30 AM |All posts
Reply 13# menachi


satay kat pak husin tomyam pun mahal  gila
sama ar... nasi impit yang kecik tu rm1
gila tul la derang ni
jual 3 4 ketul nasi impit dah balik modal..
padahal beli 1 pek ada berbelas pek kecik..
untung berganda, CEKIK DARAH TUL!!
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 9-2-2011 06:02 PM |All posts
kat mana nak carik sate perut hat jenis panjang tu? selalu jumpa jenis perut tola ..
tak sedap!!
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 11-2-2011 02:40 PM |All posts
Satay Pak Wan No. 1
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 25-2-2011 10:25 AM |All posts
dulu kaknab selalu beli kat tanah liah yang depan bangunan umno. tapi la ni xdak lagi dah, mungkin depa dah pindah, ada sapa2 yang tau depa pindah kat mana.
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 25-2-2011 10:44 AM |All posts
Satay ah basri kat  bayan baru tu dah tukar management..early FEB br ni ana ada pi..
Pergh..SERVICE out....
order satay  cmpr cmpr..ada 5 ada 10... mcm deer order 5 dpt 3..bla tnya dia ckp ..ada ada dok bakar...bla tgk meja lain semua dh dpt..yg balance dok bakar tk smpai...tnya lg...dia org mcm pening pening....siap tukang bakar satay kuar....chek brp cucuk kita org dpt..total order 35 dpt 22 je....dia org ckp tk cukup org...and yg serve kita org br first dy keje..(padan laa bla tnya semua dia JWB..TAK TAU TAK TAU)
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 27-2-2011 12:46 AM |All posts
Dulu aku selalu makan kat Pak Leman Satay,Bayan Baru.
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 5-3-2011 12:56 PM |All posts
suka makan satay kat char kowy teow Permatang Pauh walaupon pembakar satay dia semua berpakaian cam nak pi jalan2 jer... make up bagai nih!!! ahahah!!!
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 5-5-2011 06:31 PM |All posts
suka makan satay kat char kowy teow Permatang Pauh walaupon pembakar satay dia semua berpakaian cam  ...
hantunangis Post at 5-3-2011 12:56



   hahaha...betul betul...so far bagi aku nie la satay tersedap kt penang...
susah tul nak cari satay sedap kt penang nie....

y tukang bakar adik beradik...muka memang cunssss......
tapi tu la semangattttttt....pakai ketat..adoiii..........

wah terbayang dah kelazatan satay kt situ..yum yum...
kuatkan semangat mu..!!
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 6-5-2011 02:53 PM |All posts
Reply 21# Syik_Gojet
Reply 20# hantunangis


Satay kat sini lah zila ngn asben layan bertahun2.
nama satay nih, satay warisan...

tp ni dh berbulan2 tak pi sana.. rasa cm nk p mlm nih..

budak2 bakaq satay tu mmg knai lah kami nih.
kalau nk p sana, asben fon depa dulu, booking satay.eheh.

mlm nih nk p lah ingat. lapaq satay sudah.

adik2 bakaq satay nih, wlu tembam2,
dan pakai ketat2, tapi depa lawa..
dan hormat org tua.. sopan ja sembang...
Woi Stalker!P bt kja.Dok pokpek gj sket kja byk.Walhal kja tangguh asyk Stalk aku
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 6-5-2011 05:57 PM |All posts
Reply  Syik_Gojet
Reply  hantunangis


Satay kat sini lah zila ngn asben layan bertahun2.
nam ...
zila_hakimie Post at 6-5-2011 14:53



   tu la pasal..lawa2 dorg nie......wpun tembam tapi dorg nie bergaya...
itu hari penah terbook chalet sebelah dorg..rasa nak tegur tapi tak berani..


arghhhhhhh.....zila nak join boleh tak...lama tul tak mkn satay situ...sedapppppppppppppp...................
kuah satay pun sedap..mkn dgn nasi himpit sgt nikmat....
org lain p sana nak mkn char keow taw..tapi syik nak satay..hehe
kuatkan semangat mu..!!
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 7-5-2011 11:50 AM |All posts
Reply 23# Syik_Gojet

smlm akak p dgn asben.
rega sate dh naik qupanya.
ayam dgn dgg 6kupang.
perut 7kupang.
nasik impit 8kupang.

setahun sekupang nih naik.
sbb ms akk btunang dulu akk mkn sate aym dgg 4kupang.
thn sudah 5kupang.thn nih 6kupang.


smlm akk dgn asben mkn 25dgg,5aym,10perot,1ns impit.
pergh. mkn smpi pitammmmm

adik2 satay tu kata..lamanya tak nmpk..
harussla lama tak nmpk sjk akk di detect kncg manis ni..
asben akk xbg mkn sate..huu

tp smlm, skali makan.. tu dia..
Woi Stalker!P bt kja.Dok pokpek gj sket kja byk.Walhal kja tangguh asyk Stalk aku
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 7-5-2011 01:08 PM |All posts
Reply  Syik_Gojet

smlm akak p dgn asben.
rega sate dh naik qupanya.
ayam dgn dgg 6kupang.
per ...
zila_hakimie Post at 7-5-2011 11:50



   uik...makin mahal..isi daging makin besar tak?? hehehe...
amboi kak......tak tunggu sy dtg dah kasi  lincin eh..hehe
kuatkan semangat mu..!!
Reply

Props Report

12Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 24-4-2014 08:44 AM , Processed in 0.186940 second(s), 30 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top