Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Search
25155
View
10
Reply

Cara-cara nak jahit jubah..plezzz

[Copy link]

Author: loriszo       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-1-2010 05:48 PM | Show all posts |Read mode
Cara-cara nak jahit jubah..plezzz

blh tak kwn2 tolong bg step mcm mana nak jahit jubah...TQ^_^
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2010 10:43 AM | Show all posts
Cara-cara nak jahit jubah..plezzz

blh tak kwn2 tolong bg step mcm mana nak jahit jubah...TQ^_^
loriszo Post at 14-1-2010 17:48


kalau nak cuba jahit berpandukan nota.. blh cuba nota2 jahitan sy, google ajer nota jahitan.. sure jumpa blog sy ;)
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2010 12:47 PM | Show all posts
1# loriszo


rasanya sama je mcm jahit baju kurung moden..tp dia labuh jerla..klu nk longgar buat lurus jerla..klu dh ada basic utk baju fesyen mmg akan paham dan senang jer..selamat mencuba..
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2010 01:11 PM | Show all posts
1# loriszo


rasanya sama je mcm jahit baju kurung moden..tp dia labuh jerla..klu nk longgar buat lurus jerla..klu dh ada basic utk baju fesyen mmg akan paham dan senang jer..selamat mencuba..
dompot Post at 20-1-2010 12:47


betul tu...ni klau buat jubah simple la...klau ada tambah skit paten2 lain,dah lain skit caranya....but basic nya sama jer....
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2010 05:11 PM | Show all posts
mcm senang je jahit jubah ni ye...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-2-2010 12:35 PM | Show all posts
thnx semua kwn2 yg bagi pendapat dan cadangan ...
tapi sy xde basic buat baju fesyen..
ada basic buat baju kurung je...

sape2 ada x ukuran utuk buat baju fesyen???
kalau yg basic pun jadila....

tapi lagi satu bahagian tangan tu..(ber kaf..) mcm mn???
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2010 07:40 AM | Show all posts
kalau ada basic jahit baju kurung pun boleh jahit jubah ni. yg penting kita belek contoh yg ada pastu boleh buat pola berdasarkan contoh tu. jahit cuff pun kak zai buat camtu gak. trial n error..nanti jadi.
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2010 11:39 AM | Show all posts
thnx semua kwn2 yg bagi pendapat dan cadangan ...
tapi sy xde basic buat baju fesyen..
ada basic buat baju kurung je...

sape2 ada x ukuran utuk buat baju fesyen???
kalau yg basic pun jadila... ...
loriszo Post at 10-2-2010 12:35


last day akak ada pergi satu kedai, tengok banyak jubah, last sekali akak tengok jubah tapi stail baju kurung, cantik sangat, nak beli rasanya dah jadi kedekut, terus beli kain then jahit basic baju kurung terus jadi jubah, selesa pakai. Cuba loriszo buat mcm akak buat, tentu jadi cos basic baju kurung dah ada kan..
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2010 06:54 PM | Show all posts
6# loriszo

cuba lah google azima punya blog.  ada nota percuma untuk blouse bella . mudah pun nak faham....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-4-2010 02:24 PM | Show all posts
9# niateh
azima nye blog ape???
kak kasturi...ok ke buat jubah ada pesak??cm pelik jeee...
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2010 09:17 AM | Show all posts
Loriszo, memulanya mmg akak rasa pelik jugak bila npk patern tu kat satu butik, belek punya belek akak tak jadi beli pasal akak rasa akak bolah jahit baju kurung, why not akak cuba jahit sdri jubah lagu tu n dah ada beberapa helai pun, selesa sgt2. Cubalah dulu satu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2016 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.064155s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list