CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
View: 22958|Reply: 10

Cara-cara nak jahit jubah..plezzz

[Copy link]
Post time 14-1-2010 05:48 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Cara-cara nak jahit jubah..plezzz

blh tak kwn2 tolong bg step mcm mana nak jahit jubah...TQ^_^
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2010 10:43 AM | Show all posts | Share
Cara-cara nak jahit jubah..plezzz

blh tak kwn2 tolong bg step mcm mana nak jahit jubah...TQ^_^
loriszo Post at 14-1-2010 17:48


kalau nak cuba jahit berpandukan nota.. blh cuba nota2 jahitan sy, google ajer nota jahitan.. sure jumpa blog sy ;)
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2010 12:47 PM | Show all posts | Share
1# loriszo


rasanya sama je mcm jahit baju kurung moden..tp dia labuh jerla..klu nk longgar buat lurus jerla..klu dh ada basic utk baju fesyen mmg akan paham dan senang jer..selamat mencuba..
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2010 01:11 PM | Show all posts | Share
1# loriszo


rasanya sama je mcm jahit baju kurung moden..tp dia labuh jerla..klu nk longgar buat lurus jerla..klu dh ada basic utk baju fesyen mmg akan paham dan senang jer..selamat mencuba..
dompot Post at 20-1-2010 12:47


betul tu...ni klau buat jubah simple la...klau ada tambah skit paten2 lain,dah lain skit caranya....but basic nya sama jer....
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2010 05:11 PM | Show all posts | Share
mcm senang je jahit jubah ni ye...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-2-2010 12:35 PM | Show all posts | Share
thnx semua kwn2 yg bagi pendapat dan cadangan ...
tapi sy xde basic buat baju fesyen..
ada basic buat baju kurung je...

sape2 ada x ukuran utuk buat baju fesyen???
kalau yg basic pun jadila....

tapi lagi satu bahagian tangan tu..(ber kaf..) mcm mn???
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2010 07:40 AM | Show all posts | Share
kalau ada basic jahit baju kurung pun boleh jahit jubah ni. yg penting kita belek contoh yg ada pastu boleh buat pola berdasarkan contoh tu. jahit cuff pun kak zai buat camtu gak. trial n error..nanti jadi.
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2010 11:39 AM | Show all posts | Share
thnx semua kwn2 yg bagi pendapat dan cadangan ...
tapi sy xde basic buat baju fesyen..
ada basic buat baju kurung je...

sape2 ada x ukuran utuk buat baju fesyen???
kalau yg basic pun jadila... ...
loriszo Post at 10-2-2010 12:35


last day akak ada pergi satu kedai, tengok banyak jubah, last sekali akak tengok jubah tapi stail baju kurung, cantik sangat, nak beli rasanya dah jadi kedekut, terus beli kain then jahit basic baju kurung terus jadi jubah, selesa pakai. Cuba loriszo buat mcm akak buat, tentu jadi cos basic baju kurung dah ada kan..
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2010 06:54 PM | Show all posts | Share
6# loriszo

cuba lah google azima punya blog.  ada nota percuma untuk blouse bella . mudah pun nak faham....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-4-2010 02:24 PM | Show all posts | Share
9# niateh
azima nye blog ape???
kak kasturi...ok ke buat jubah ada pesak??cm pelik jeee...
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2010 09:17 AM | Show all posts | Share
Loriszo, memulanya mmg akak rasa pelik jugak bila npk patern tu kat satu butik, belek punya belek akak tak jadi beli pasal akak rasa akak bolah jahit baju kurung, why not akak cuba jahit sdri jubah lagu tu n dah ada beberapa helai pun, selesa sgt2. Cubalah dulu satu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

28-3-2015 09:46 AM GMT+8 , Processed in 0.109343 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list