CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
1234Next
Return Post new threads
Show: 32107|Reply: 78

HYUNDAI STAREX , OK KE ?

[Copy link]

Post on 22-1-2010 07:43 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Aku baru survey MPV untuk dibeli. Tengok hyundai starex, besar, tapi diesel. Ada sesiapa dah pernah pakai...komen sikit.
Nampak macam alphard ...
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 22-1-2010 09:10 PM |All posts
Skang nie ramai plak yg dah pakai starex....
Live to Ride
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 22-1-2010 09:21 PM |All posts
apa apa kereta pun okey...tapi tgk laa pada pengunaan minyak dan mentenen...paling penting poket ...
Listen carefully to how a person speaks about other people to you.This is how they will speak about you to other people.
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 22-1-2010 10:13 PM |All posts
keter ni besar tulllll

dah ramai aku tengok org pakai..
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 23-1-2010 11:54 AM |All posts
kompeni2 pun byk amik starex ni ....
.
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 23-1-2010 02:11 PM |All posts
Family Cina yg tinggal keluarga besar dalam satu rumah memang sesuai sgt lah kereta ni
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 23-1-2010 11:40 PM |All posts
member aku baru beli starex royale..dia kata minyak jimat sket dpd estima dia..tp seat 12 la..kalau nak selesa buang row blakang skali tu...tp bawak best
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 24-1-2010 01:18 AM |All posts


NEW GRILLE......





Reply

Props Report

Challenger

Currently Not Available

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 24-1-2010 10:38 PM |All posts
Post Last Edit by MengkuduMasam at 27-2-2010 18:48

jumaat arituh aku kene cucuk ngan starex itam mase menghala ke bukit merah.. speeding aku mase tuh dlm 150-160km.... dasat gak....

mase jln bukit2 koner2 kat ipoh.. enjin campro aku terkial nek bukit.. dgn selamber die potong.. stabil gak...
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 24-1-2010 11:01 PM |All posts
berapa RM..??? cc...???
GGH 001 BERSARA
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 25-1-2010 12:05 AM |All posts
berapa RM..??? cc...???
cikguranggi Post at 24-1-2010 23:01


rm140k
cc kalau body besar cam gini koman2 mau 2.4
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 23-2-2010 10:22 PM |All posts
saya dlm proses mensurvey keta nih nak ganti naza ria, berkenan gak ngan starex grand royal, benda yg  paling saya suka sbb dia pakai 2.4l diesel, so lbh torqy dan jimat minyak. tak salah kerusi max 13 orang
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 24-2-2010 09:46 AM |All posts
kalo x kisah dgn kualiti diesel kt malaya,starex ni mmg berbaloi sgt beli..leh wat rombongan cik kiah ke langkawi
masih menunggu pemilik bom nak guling kerajaan didakwa di mahkamah
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 24-2-2010 10:45 AM |All posts
Buat business bas sekolah pun hokey nih
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 24-2-2010 12:08 PM |All posts
kalo x kisah dgn kualiti diesel kt malaya,starex ni mmg berbaloi sgt beli..leh wat rombongan cik kiah ke langkawi
kecimpret Post at 24-2-2010 09:46

kecimpet, saya rasa enjin dia jenis tak particular mcm diesel diesel continental. tak salah dia pakai variant diesel mcm yg kia preago cuma advance dari segi commonrail injection
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 24-2-2010 02:23 PM |All posts
STAREX ni kat kedai used car dah ada jual ker?
berkenan gak nak pakai, pasal family dah besar, tapi bila tang harga tu RM140K yg menyebabkan masih tak mampu milik lagi...
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 24-2-2010 02:55 PM |All posts
STAREX ni kat kedai used car dah ada jual ker?
berkenan gak nak pakai, pasal family dah besar, tapi bila tang harga tu RM140K yg menyebabkan masih tak mampu milik lagi...
dadycool Post at 24-2-2010 14:23

hari tu dlm motortrader dah ader 2nd hand nyer, tak banyak. tapi yg Starex Grand Royal tak jumpa lagi yg 2nd hand.
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 24-2-2010 05:33 PM |All posts
hari tu dlm motortrader dah ader 2nd hand nyer, tak banyak. tapi yg Starex Grand Royal tak jumpa lagi yg 2nd hand.
jurukera Post at 24-2-2010 14:55

kalau harga dia kat used car drop separuh harga, mau jugak aku sambar satu, cam kia/naza ria...
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 24-2-2010 11:38 PM |All posts
peh.. dah tahap van skolah dah neh..
wake me up!
Reply

Props Report

Fighter

~ mafia mengganaz ~

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 25-2-2010 08:43 AM |All posts
Haku x pernah pakai starex...tapi dari tahun lepas haku dah usha kete nih....injin Diesel Green Technology....Turbo 2.4cc...tak heran le ngan selamba sambil korek idung dia leh potong kete mengkudu masam macam P1Max...heheheh...

kalu ikut apa yg tertera diatas kertas...(haku lupa secara detail...) kete nih memang jimat minyak....kalu isi RM100 (minyak RM2.2) leh lepas ke terengganu....(hampir 500km)...tapi highway condition ler.....

skarang dia dah tukar muka baru grill depan nampak cam alphard sket....lagi cun...dan ujung tahun lepas ada plak starex royale....perghhhhhhh...berkenan beb.....memang haku rasa cam nak sambar je...tapi.............

haku seluk saku seluar tgk ada rerama terbang.....tak mampu beb nak beli....terpaksa haku matikan niat nak tukau kete....huhuhu

ok lah...maggie dah kembang....chiawwwwwww
1

View rating log

http://eblog.cari.com.my/?25420/
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 26-2-2010 11:32 AM |All posts
kecimpet, saya rasa enjin dia jenis tak particular mcm diesel diesel continental. tak salah dia pakai variant diesel mcm yg kia preago cuma advance dari segi commonrail injection
jurukera Post at 24-2-2010 12:08


kalo enjin starex ni leh thn dgn diesel euro2 kt malaya mmg berbaloi sgt la bli keta ni..gila babas besar..alphard/vellfire please move over!!!
masih menunggu pemilik bom nak guling kerajaan didakwa di mahkamah
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 26-2-2010 03:00 PM |All posts
140k je ker...aku igt 200k...mmg dok usha selama ni tp sbb kan dok pikir dia setaraf alphard terus padam niat...tp bila tau hrga cmni...buleh open balik niat...
tunggu anak ramai skit lagi
Reply

Props Report

QAX  

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 26-2-2010 07:49 PM |All posts
Haku x pernah pakai starex...tapi dari tahun lepas haku dah usha kete nih....injin Diesel Green Technology....Turbo 2.4cc...tak heran le ngan selamba sambil korek idung dia leh potong kete mengkudu ma ...
dewamafia Post at 25-2-2010 08:43


penuh saspen jek cite...
Bio Aura Water Filter RM1200
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 27-2-2010 10:15 AM |All posts
memang berbaloi sapa nak beli...starex grand royal

guna khas untuk jalan jauh...balik kampung
dalam bandar tak kuasa nak drive...besar sangat

tapi yang pasti nya bab minyak memang sangat sangat jimat
selesa...anak boleh lari dalam ni hhehehehe
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 28-2-2010 08:37 PM |All posts
12 @ 13 seaters? wow, yg anak sorg cam sy anak boleh main basikal kat dlm tu...kuarkan smua seat.....ehehehehe! aritu ada nmpk dia park kat opis...gile pjg....tiba2 tfikir agak2 mmpu ke sy bwk...biasa bwk kete sedan mmg teror...tp kete ni mcm lebih pjg sikit...kang habih haku sodok smua bnda kat depan & blkg
Lelong Kurung Cotton http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=809718&page=1&
Reply

Props Report

1234Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 24-10-2014 11:24 PM , Processed in 0.166199 second(s), 35 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top