CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
1234Next
Return to list New
View: 37845|Reply: 78

HYUNDAI STAREX , OK KE ?

[Copy link]
Post time 22-1-2010 07:43 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Aku baru survey MPV untuk dibeli. Tengok hyundai starex, besar, tapi diesel. Ada sesiapa dah pernah pakai...komen sikit.
Nampak macam alphard ...
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2010 09:10 PM | Show all posts | Share
Skang nie ramai plak yg dah pakai starex....
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2010 09:21 PM | Show all posts | Share
apa apa kereta pun okey...tapi tgk laa pada pengunaan minyak dan mentenen...paling penting poket ...
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2010 10:13 PM | Show all posts | Share
keter ni besar tulllll

dah ramai aku tengok org pakai..
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2010 11:54 AM | Show all posts | Share
kompeni2 pun byk amik starex ni ....
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2010 02:11 PM | Show all posts | Share
Family Cina yg tinggal keluarga besar dalam satu rumah memang sesuai sgt lah kereta ni
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2010 11:40 PM | Show all posts | Share
member aku baru beli starex royale..dia kata minyak jimat sket dpd estima dia..tp seat 12 la..kalau nak selesa buang row blakang skali tu...tp bawak best
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2010 01:18 AM | Show all posts | Share


NEW GRILLE......





Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2010 10:38 PM | Show all posts | Share
Post Last Edit by MengkuduMasam at 27-2-2010 18:48

jumaat arituh aku kene cucuk ngan starex itam mase menghala ke bukit merah.. speeding aku mase tuh dlm 150-160km.... dasat gak....

mase jln bukit2 koner2 kat ipoh.. enjin campro aku terkial nek bukit.. dgn selamber die potong.. stabil gak...
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2010 11:01 PM | Show all posts | Share
berapa RM..??? cc...???
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2010 12:05 AM | Show all posts | Share
berapa RM..??? cc...???
cikguranggi Post at 24-1-2010 23:01


rm140k
cc kalau body besar cam gini koman2 mau 2.4
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2010 10:22 PM | Show all posts | Share
saya dlm proses mensurvey keta nih nak ganti naza ria, berkenan gak ngan starex grand royal, benda yg  paling saya suka sbb dia pakai 2.4l diesel, so lbh torqy dan jimat minyak. tak salah kerusi max 13 orang
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2010 09:46 AM | Show all posts | Share
kalo x kisah dgn kualiti diesel kt malaya,starex ni mmg berbaloi sgt beli..leh wat rombongan cik kiah ke langkawi
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2010 10:45 AM | Show all posts | Share
Buat business bas sekolah pun hokey nih
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2010 12:08 PM | Show all posts | Share
kalo x kisah dgn kualiti diesel kt malaya,starex ni mmg berbaloi sgt beli..leh wat rombongan cik kiah ke langkawi
kecimpret Post at 24-2-2010 09:46

kecimpet, saya rasa enjin dia jenis tak particular mcm diesel diesel continental. tak salah dia pakai variant diesel mcm yg kia preago cuma advance dari segi commonrail injection
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2010 02:23 PM | Show all posts | Share
STAREX ni kat kedai used car dah ada jual ker?
berkenan gak nak pakai, pasal family dah besar, tapi bila tang harga tu RM140K yg menyebabkan masih tak mampu milik lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2010 02:55 PM | Show all posts | Share
STAREX ni kat kedai used car dah ada jual ker?
berkenan gak nak pakai, pasal family dah besar, tapi bila tang harga tu RM140K yg menyebabkan masih tak mampu milik lagi...
dadycool Post at 24-2-2010 14:23

hari tu dlm motortrader dah ader 2nd hand nyer, tak banyak. tapi yg Starex Grand Royal tak jumpa lagi yg 2nd hand.
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2010 05:33 PM | Show all posts | Share
hari tu dlm motortrader dah ader 2nd hand nyer, tak banyak. tapi yg Starex Grand Royal tak jumpa lagi yg 2nd hand.
jurukera Post at 24-2-2010 14:55

kalau harga dia kat used car drop separuh harga, mau jugak aku sambar satu, cam kia/naza ria...
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2010 11:38 PM | Show all posts | Share
peh.. dah tahap van skolah dah neh..
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2010 08:43 AM | Show all posts | Share
Haku x pernah pakai starex...tapi dari tahun lepas haku dah usha kete nih....injin Diesel Green Technology....Turbo 2.4cc...tak heran le ngan selamba sambil korek idung dia leh potong kete mengkudu masam macam P1Max...heheheh...

kalu ikut apa yg tertera diatas kertas...(haku lupa secara detail...) kete nih memang jimat minyak....kalu isi RM100 (minyak RM2.2) leh lepas ke terengganu....(hampir 500km)...tapi highway condition ler.....

skarang dia dah tukar muka baru grill depan nampak cam alphard sket....lagi cun...dan ujung tahun lepas ada plak starex royale....perghhhhhhh...berkenan beb.....memang haku rasa cam nak sambar je...tapi.............

haku seluk saku seluar tgk ada rerama terbang.....tak mampu beb nak beli....terpaksa haku matikan niat nak tukau kete....huhuhu

ok lah...maggie dah kembang....chiawwwwwww

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2010 11:32 AM | Show all posts | Share
kecimpet, saya rasa enjin dia jenis tak particular mcm diesel diesel continental. tak salah dia pakai variant diesel mcm yg kia preago cuma advance dari segi commonrail injection
jurukera Post at 24-2-2010 12:08


kalo enjin starex ni leh thn dgn diesel euro2 kt malaya mmg berbaloi sgt la bli keta ni..gila babas besar..alphard/vellfire please move over!!!
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2010 03:00 PM | Show all posts | Share
140k je ker...aku igt 200k...mmg dok usha selama ni tp sbb kan dok pikir dia setaraf alphard terus padam niat...tp bila tau hrga cmni...buleh open balik niat...
tunggu anak ramai skit lagi
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2010 07:49 PM | Show all posts | Share
Haku x pernah pakai starex...tapi dari tahun lepas haku dah usha kete nih....injin Diesel Green Technology....Turbo 2.4cc...tak heran le ngan selamba sambil korek idung dia leh potong kete mengkudu ma ...
dewamafia Post at 25-2-2010 08:43


penuh saspen jek cite...
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2010 10:15 AM | Show all posts | Share
memang berbaloi sapa nak beli...starex grand royal

guna khas untuk jalan jauh...balik kampung
dalam bandar tak kuasa nak drive...besar sangat

tapi yang pasti nya bab minyak memang sangat sangat jimat
selesa...anak boleh lari dalam ni hhehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2010 08:37 PM | Show all posts | Share
12 @ 13 seaters? wow, yg anak sorg cam sy anak boleh main basikal kat dlm tu...kuarkan smua seat.....ehehehehe! aritu ada nmpk dia park kat opis...gile pjg....tiba2 tfikir agak2 mmpu ke sy bwk...biasa bwk kete sedan mmg teror...tp kete ni mcm lebih pjg sikit...kang habih haku sodok smua bnda kat depan & blkg
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

29-5-2015 06:14 PM GMT+8 , Processed in 0.143080 second(s), 11 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list