CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Show: 7702|Reply: 23

si bisu dan si buta ...

[Copy link]

Rank: 3Rank: 3

Post on 26-3-2010 08:51 AM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

huhu..

ade teka-teki..
si bisu ngan si buta ni bekawan baik..
satu hari si bisu ni tenampak ade sorang pencuri ni
dah kebas barang si buta tu...

agak2..
cane si bisu tu nak gtau si buta ade org dah curi barang die??

ade tak sesape tau..tolong jawapkan...
NedY!
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 26-3-2010 08:59 AM |All posts
huhu...cam mana lah nk jawab soklan ni....
tggu jap....pkir dlu.....
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 26-3-2010 09:06 AM |All posts
si bisu tu betau jeks la kat si buta,sbb si buta tu bukan buta kedua mata,cuma buta sblah mata jeks...

lebih kurang ngn soklan ni jeks:

si buta,si bisu n si pekak kawan baik..
satu hari si pekak curi barang si buta..
si bisu nampak..
mcm mna si bisu nak betau si buta yg si pekak dh  curi barang si buta...
btol tak?..

so jawapan nya adalah di atas...
sila baca sampai habis sebelum gatal tangan nak reply....
Reply

Props Report

Rank: 17Rank: 17Rank: 17Rank: 17Rank: 17

Post on 26-3-2010 10:13 AM |All posts
cuit2 kot!
KERJA DIDAHULUKAN
MELESYER DI UTAMAKAN
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 26-3-2010 10:31 AM |All posts
ade pulak si bisu bgtau..die nk bgtau mcmane die tu bisu!
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 26-3-2010 10:56 AM |All posts
pergh pening...
:Da cOuRseS oF tRuE LuV nEvER dId rUn smOOth:
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 26-3-2010 11:11 AM |All posts
si bisu guna jari tulis atas tangan si buta... kata ada org curik barang..

haha... aku tak taoo....
Reply

Props Report

Rank: 21Rank: 21Rank: 21Rank: 21Rank: 21Rank: 21

Post on 26-3-2010 01:54 PM |All posts
sampai bl2 die takkan tau//
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 26-3-2010 02:56 PM |All posts
si bisu tu betau jeks la kat si buta,sbb si buta tu bukan buta kedua mata,cuma buta sblah mata jeks...

lebih kurang ngn soklan ni jeks:

si buta,si bisu n si pekak kawan baik..
satu hari ...
adieqchomelz Post at 26-3-2010 09:06


ohh mcm tu ke??

kalu dua2 mata pun bute cane plak ek??
NedY!
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 2-4-2010 11:48 AM |All posts
pew jawapnyeee??
aku suka kamu!!
Reply

Props Report

Rank: 21Rank: 21Rank: 21Rank: 21Rank: 21Rank: 21

Post on 2-4-2010 12:51 PM |All posts
si buta tuh hya buta huruf... die dah nampak duitnye kene curik...
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 25-5-2010 12:31 PM |All posts
Mcm penah dgr soklan ni... Tp lupe r jwpnnye...
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 9-6-2010 11:26 PM |All posts
Post Last Edit by king\'s at 9-6-2010 23:27

ntah ye...................diam jelah
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 9-9-2010 11:30 AM |All posts
sibisu tulis guna hurup braille
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 14-9-2010 12:04 PM |All posts
si bisu guna bahasa isyarat suara......... lebih kurang cam ni

erkk......te...ui.....ba....ra......te....ui.....erhhh...erhhh  
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 15-9-2010 02:33 AM |All posts
Post Last Edit by mironewQ at 15-9-2010 02:35

si bisu beritahu si buta dengan menangkap terus penjenayah itu..
tak payah nak bagitahu tangkap terus dan lepas tu bawak penjenayah kepada si buta dan biar si penjenayaht ersebut yang sendiri mengaku kepada si buta...hahahaha tamat kes
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 15-9-2010 11:06 AM |All posts
camne si bisu nk gtau..kan nyer dia leh cakap..KITA je lah kasitau kt si buta..dah kita pun tau gak..hehe..tul tak???
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 15-9-2010 02:01 PM |All posts
entahla takde idea
CinTa AguNg HanYa kepadaNYA...
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 5-10-2010 11:02 PM |All posts
mana jawabnya nih..betul kut jwpn ai tu
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 6-10-2010 05:42 PM |All posts
si bisu cari orang yang tak buta dan tak bisu.  dia tulis atas kertas bagi orang tu baca kat si buta.
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 8-10-2010 01:27 PM |All posts
si bisu cari orang yang tak buta dan tak bisu.  dia tulis atas kertas bagi orang tu baca kat si buta ...
anginutara Post at 6-10-2010 17:42



    x yah dah..kan kita dh tau kisah diorang..kita je lah yg bagitau
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 10-10-2010 08:33 PM |All posts
huhu..

ade teka-teki..
si bisu ngan si buta ni bekawan baik..
satu hari si bisu ni tenamp ...
titoxer Post at 26-3-2010 08:51



    si bisu gi carik someone pastu tulis note mengatakan ada org curi brg si buta....then someone tadi gi bagitau si buta lah
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 17-10-2010 10:58 AM |All posts
Si bisu ni guna "Text to Speech" kat dalam pc windows tu.. yang ada Microsoft Sam.. yang intro di camni 'you have selected microsoft sam as your computer default voice' hahaha pastu taip la n pasang speaker kat telinga dia
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 20-10-2010 04:35 PM |All posts
bisu tu send je la sms kat si buta tu... skrg ni hp utk org buta pun dah ader kan... hehehe
Pesona Yg Mempersona Membuat Aku Terpesona...
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 22-12-2014 08:45 PM , Processed in 0.159515 second(s), 37 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top