Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Search
10867
View
23
Reply

si bisu dan si buta ...

[Copy link]

Author: titoxer       Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-3-2010 08:51 AM | Show all posts |Read mode
huhu..

ade teka-teki..
si bisu ngan si buta ni bekawan baik..
satu hari si bisu ni tenampak ade sorang pencuri ni
dah kebas barang si buta tu...

agak2..
cane si bisu tu nak gtau si buta ade org dah curi barang die??

ade tak sesape tau..tolong jawapkan...
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2010 08:59 AM | Show all posts
huhu...cam mana lah nk jawab soklan ni....
tggu jap....pkir dlu.....
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2010 09:06 AM | Show all posts
si bisu tu betau jeks la kat si buta,sbb si buta tu bukan buta kedua mata,cuma buta sblah mata jeks...

lebih kurang ngn soklan ni jeks:

si buta,si bisu n si pekak kawan baik..
satu hari si pekak curi barang si buta..
si bisu nampak..
mcm mna si bisu nak betau si buta yg si pekak dh  curi barang si buta...
btol tak?..

so jawapan nya adalah di atas...
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2010 10:13 AM | Show all posts
cuit2 kot!
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2010 10:31 AM | Show all posts
ade pulak si bisu bgtau..die nk bgtau mcmane die tu bisu!
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2010 10:56 AM | Show all posts
pergh pening...
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2010 11:11 AM | Show all posts
si bisu guna jari tulis atas tangan si buta... kata ada org curik barang..

haha... aku tak taoo....
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2010 01:54 PM | Show all posts
sampai bl2 die takkan tau//
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-3-2010 02:56 PM | Show all posts
si bisu tu betau jeks la kat si buta,sbb si buta tu bukan buta kedua mata,cuma buta sblah mata jeks...

lebih kurang ngn soklan ni jeks:

si buta,si bisu n si pekak kawan baik..
satu hari ...
adieqchomelz Post at 26-3-2010 09:06


ohh mcm tu ke??

kalu dua2 mata pun bute cane plak ek??
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2010 11:48 AM | Show all posts
pew jawapnyeee??
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2010 12:51 PM | Show all posts
si buta tuh hya buta huruf... die dah nampak duitnye kene curik...
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2010 12:31 PM | Show all posts
Mcm penah dgr soklan ni... Tp lupe r jwpnnye...
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2010 11:26 PM | Show all posts
Post Last Edit by king\'s at 9-6-2010 23:27

ntah ye...................diam jelah
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2010 11:30 AM | Show all posts
sibisu tulis guna hurup braille
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2010 12:04 PM | Show all posts
si bisu guna bahasa isyarat suara......... lebih kurang cam ni

erkk......te...ui.....ba....ra......te....ui.....erhhh...erhhh  
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2010 02:33 AM | Show all posts
Post Last Edit by mironewQ at 15-9-2010 02:35

si bisu beritahu si buta dengan menangkap terus penjenayah itu..
tak payah nak bagitahu tangkap terus dan lepas tu bawak penjenayah kepada si buta dan biar si penjenayaht ersebut yang sendiri mengaku kepada si buta...hahahaha tamat kes
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2010 11:06 AM | Show all posts
camne si bisu nk gtau..kan nyer dia leh cakap..KITA je lah kasitau kt si buta..dah kita pun tau gak..hehe..tul tak???
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2010 02:01 PM | Show all posts
entahla takde idea
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2010 11:02 PM | Show all posts
mana jawabnya nih..betul kut jwpn ai tu
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2010 05:42 PM | Show all posts
si bisu cari orang yang tak buta dan tak bisu.  dia tulis atas kertas bagi orang tu baca kat si buta.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2010 01:27 PM | Show all posts
si bisu cari orang yang tak buta dan tak bisu.  dia tulis atas kertas bagi orang tu baca kat si buta ...
anginutara Post at 6-10-2010 17:42



    x yah dah..kan kita dh tau kisah diorang..kita je lah yg bagitau
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2010 08:33 PM | Show all posts
huhu..

ade teka-teki..
si bisu ngan si buta ni bekawan baik..
satu hari si bisu ni tenamp ...
titoxer Post at 26-3-2010 08:51



    si bisu gi carik someone pastu tulis note mengatakan ada org curi brg si buta....then someone tadi gi bagitau si buta lah
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2010 10:58 AM | Show all posts
Si bisu ni guna "Text to Speech" kat dalam pc windows tu.. yang ada Microsoft Sam.. yang intro di camni 'you have selected microsoft sam as your computer default voice' hahaha pastu taip la n pasang speaker kat telinga dia
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2010 04:35 PM | Show all posts
bisu tu send je la sms kat si buta tu... skrg ni hp utk org buta pun dah ader kan... hehehe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2016 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.063533s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list