CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12Next
Return to list New
View: 4388|Reply: 42

Ralliart dlm kenangan

[Copy link]
Post time 31-3-2010 08:48 AM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Mitsubishi’s Ralliart is one of the more famous performancedivisions, thanks to the brand’s rally winning exploits and the LancerEvolution series’ cult following.
So it’s sad news to hear that Ralliart is the latest to succumb tothe changed environment the automotive world had to face ever since theglobal financial crisis hit. It is winding down operations.
Mitsubishi’s quit the WRC in 2005, and more recently abandoned itsDakar Rally exploits last year, including all rally raid events.Mitsubishi is the most successful manufacturer in the Dakar, with 12wins in 26 appearances, including a record seven back-to-back victoriesfrom 2001 to 2007. With this latest development, Ralliart will nolonger lend support to motorsport customers and privateers. Also put toa stop is the planning, development and selling of Ralliart products.
“The business circumstance surrounding our company radically becameworse and so, this time we have reached the conclusion that we RalliartInc, would scale down our business activities as of the end of March2010,” according to Ralliart Inc’s president Masao Taguchi, in a“farewell letter” to customers, which you can read for yourself afterthe jump.

*credit to paultan

byk kenangan dgn ralliart ni terutamanya geng2 wiralution. Byk yg tepek sticker ralliart kat kete walaupun dlm kete tu tak ada sebatang habuk pun performance parts from ralliart. Ramai juga yg tak tahu, yg ralliart bukan shj kuarkan performance/sport parts for mitsubishi tapi ad juga kuarkan products lain (accessories) utk aktiviti motorsport spt glasses. watches, baju etc. Thread cerita2 pasal ralliart

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-3-2010 08:51 AM | Show all posts | Share
tuner i kata kalu pakai key-chain ralliart boleh tambah 10hp

Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2010 08:51 AM | Show all posts | Share
1# zzcbr
stiker feberet geng wira nie
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-3-2010 08:56 AM | Show all posts | Share
1# zzcbr
stiker feberet geng wira nie
mycos79 Post at 31-3-2010 09:51 AM


dlm movie 2 fast 2 furious pun ada sticker ni
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2010 09:00 AM | Show all posts | Share
dlm movie 2 fast 2 furious pun ada sticker ni

zzcbr Post at 31-3-2010 08:56

betul2 bang zek...alamak citer best FF2...lama tak layan...memang stiker RALLY///ART nie memang leh katakan famous...nampak gagah..dijalanan....sapa2 leh tepek gambor wiraevo satup...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-3-2010 09:02 AM | Show all posts | Share
product2 ralliart ~ kalu ada simpan ~ nanti boleh jual kat collectors ~ boleh bikit sikit untung maa





Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-3-2010 09:04 AM | Show all posts | Share




Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2010 09:06 AM | Show all posts | Share
Kalo proton beli brand Ralliart nih mesti best kan....nama ralliart tuh mmg power gak ler....takde syarikat lain yg berminat nak amik alih ke?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-3-2010 09:19 AM | Show all posts | Share
8# tossee

dari apa yg dibaca...dia tak totally closed cuma scale down aje meaning that ...no more participation in WRC, no new products, etc...agaknya kalu business environment ok, dia akan hidup balik lah tapi business macam ralliart ni mmg sukar...byk sgt imitation products in the market
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2010 09:22 AM | Show all posts | Share
dlm movie 2 fast 2 furious pun ada sticker ni

zzcbr Post at 31-3-2010 08:56


dulu2 keta wira aeroback aku penuh dgn aksesori ralliart...
dari stereng, gear knob, karpet, sticker border keliling body.... penutup skru sport rim....
apa saja yg ada ralliart tu pasti menghiasi body keta....
tapi sayangnya dah dijual..... org yg beli tu untung tak perlu make up lagi...
dgn sport rim 16" dan  spring sport...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-3-2010 09:28 AM | Show all posts | Share
mitsubishi lancer ralliart ~ kete mitsu yg pertama dan terakhir that fully tuned by ralliart ~ jadi limited edition lah kete ni ~

[img][/img]
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-3-2010 09:32 AM | Show all posts | Share
adakah ini menjadi petanda awal kepada terhentinya pengeluaran the legendary mitsubishi evolution?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-3-2010 09:33 AM | Show all posts | Share
10# Jaza2008

kalu ada gambo lagi syiok
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2010 09:59 AM | Show all posts | Share
Ralliart Inc. (株式会社ラリーアート

mmg lagenda la pasni...

satu sticker ralli art leh naik 15bhp on wheel jika di tampal pada kereta Wira anda...
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2010 10:14 AM | Show all posts | Share
Perghhhhhh.....letak flip flap baru tambah 5 hp jerrrr.....
Rupernya Ralliart lg powerrrr....

Dulu main sticker jeee product lain sy tak pernah beli....
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2010 10:54 AM | Show all posts | Share
lancer gt limited editon ralliart GTS



Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2010 10:55 AM | Show all posts | Share
Ralliart mengikut Jejak Langkah macam Mugen Honda....
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2010 11:02 AM | Show all posts | Share
Post Last Edit by HangPC2 at 31-3-2010 11:31

Partial Cease of Business Activities along with Ralliart Inc's

Business Scale Down
Ralliart Inc (President Masao Taguchi) has announced as follows.



Dear all of our customers ,

First of all, we much appreciate for your usual patronage to our company.
Our company have done the various activities relating motorsport with the support of many people since the establishment in April,1984 so far. However, because of the sudden change of economy situation since the year before last, the business circumstance surrounding our company radically became worse and so, this time we have reached the conclusion that we Ralliart Inc., would scale down our business activities as of the end of March 2010.

Along with the scale down of our business activities this time, we would cease the following business and operation which we have done so far. We would like to express our sincere apology to all of customers though we would make you much inconveniences.

Meanwhile, we wish you a continuous support to Ralliart family and entrants driving Mitsubishi cars who play an active part all over the world.

Items which would cease our business and operation along with our business scale down;


1. Support to motorsport customers(Support to the participation, Technical Support, and Awarding of Mitsubishi/Ralliart Driver of the Year)

2. New Planning, Development and Merchandize of Ralliart products (Except FIA VO parts) :*1

3. Information of new products and dispatching motorsport information(at web):*2

*1 FIA VO parts development and those application work shall be done by Mitsubishi Motors Corporation as it is.
*2 FIA Group-N information shall be open at the web site of Mitsubishi Motors Corporation.


Date of the cease: 1st April, 2010


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-3-2010 11:13 AM | Show all posts | Share
lancer gt limited editon ralliart GTS




kna Post at 31-3-2010 11:54 AM


cun                                                                                                        awek tu


note: lancer ralliart dengan lancer GT ralliart edition are two different model. Lancer ralliart is tuned by ralliart (AWD, 4b11T ~ intercooler turbo ~ with SST twin-clucth transmission) meanwhile lancer GT ralliart edition is lancer GT with ralliart cosmetic (FWD, 4b11, and CVT)
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-3-2010 11:22 AM | Show all posts | Share
17# HangPC2

bilalah agaknya giliran TRD

ada juga kesan positive ~ sekarang ni aku tengok dah makin byk brand2 after market yg lain mula kuarkan performance parts khas utk mitsubisihi cars ni umpamanya blist, hks, dll.  Bagi kaki sukan permotoran, kalu nak seronok pakailah subaru ~ aku tengok dia punya after market sport parts cukup main banyak
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2010 11:28 AM | Show all posts | Share
Post Last Edit by HangPC2 at 31-3-2010 11:30

Kebanyakan Brand Tuner Jepun Dah Kena Beli dengan Orang luar macam  Trust / Greddy Kena Beli dengan Mutiara Motor jadi M7, brand lain kebanyakan dah kena beli dengan China
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2010 11:30 AM | Show all posts | Share
Ralliart dan TRD tuh memang Sports Division dari company induk.... jadi Ralliart tak keluar lah barang cuma Team asal masih ada lagi....  kalau masuk rally pun cuma masuk  kategori Group N jer....
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2010 12:16 PM | Show all posts | Share
Aku lah otai Ralliart....Selamat tinggal semua...
Mitsubishi Lancer Turbo EX-2000




Saper pakai keta nie tahun 1981...kiranya dah sama taraf ngan abg zek ler kalo ikut zaman skang nie...heh!heh!yg ada kat Malaysia time tu cuma cc 1.4 jer...

Tapi aku paling minat keta Starion Turbo...dalam tahun 1985/86 harga dia dalam RM55K kalo tak silap aku...

Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2010 01:12 PM | Show all posts | Share
8# tossee

dari apa yg dibaca...dia tak totally closed cuma scale down aje meaning that ...no more participation in WRC, no new products, etc...agaknya kalu business environment ok, dia akan hidup ...
zzcbr Post at 31-3-2010 09:19


Pasnih kalo nak dpt produk Ralliart yg terbaharu kat kedai brothers jek la...hahaha...
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2010 01:56 PM | Show all posts | Share
dulu2... rajin je tampal sticker ralliart ni kat motor..
padahal tak tau pun apa ke bendanya ralliart ni.. kekeke
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

21-4-2015 01:02 PM GMT+8 , Processed in 0.145378 second(s), 13 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list