CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12Next
Return to list New
View: 25139|Reply: 28

dapur gas dan oven elektrik

[Copy link]
Post time 14-6-2010 10:21 AM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

saya dah cari thread ni tapi takde

saya ada masalah nak pilih dapur 4 tunggu yang siap dengan oven sekali..dapur saya sempit..nak pasang kitchen kabinet siap ngan dapur sekali tu belum ada rezeki..nak beli oven single tu takde space nak letak lak..

ade tak sesape yang boleh tolong bagitau oven macamana yang senang untuk baking, grill, etc...saya pun bukan arif pasal oven ni..so far saya dah survey zanussi ngan singer..yang ada hot plate sekali tu..

tolong ye..
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2010 10:46 AM | Show all posts | Share
Saya pun nak beli dapur cam tu gak.rasanya malas nak survey dapur yang lain.rasanya akan beli zanussi.sbb dapur zanussi tahan lama .
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-6-2010 01:43 PM | Show all posts | Share
nak mintak pendapat dari kawan2 yang lain dulu..ada kata zanussi susah nak kontrol oven..biskut hangus..ada yang kata panasonic bagus..

kita tunggu rakan2 yang lain bagi opinion ...ye rikashi..
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2010 03:04 PM | Show all posts | Share
nak mintak pendapat dari kawan2 yang lain dulu..ada kata zanussi susah nak kontrol oven..biskut hang ...
wakaka_eh Post at 14-6-2010 13:43



    oh ye ke camtu?
Tapi mungkin tak sbb  yg hangus tu model zanussi yg yg takde function utk control suhu...
Sebab rasanya ada model zanussi yg boleh control suhu.
Tapi kalau mmg semua oven zanussi senang hangus,saya pun nak tunggu respon org lain jugak la... l
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-6-2010 04:19 PM | Show all posts | Share
ye..ye..mari kita sama2 tunggu...hehehe..
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2010 09:01 AM | Show all posts | Share
umah mak aku ada pakai dapur + oven camni..
4 tungku dapur...bukan bole masak sekali harung pun 4 tungku tu..
kalo periuk kecik2 bole la..

time raya mak aku masak rendang guna dapur lain...leceh la..
oven kat bawah tu cepat na kiok..api kojol la...sumbu dapo (???) tak nyala la..
last2 tak pakai punnnn...
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2010 11:43 AM | Show all posts | Share
kat umah mak mmg pakai dapur masak+oven ni.. setakat wat masak2 je tungku atas tu tp tak penah baking kat oven bwh tu sbb tak reti nk control suhu.. asek hangus aje
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-6-2010 02:34 PM | Show all posts | Share
Reply 7# ms_oji


brand ape tu? tu la pasal..beli takut membazir plak..reganya pun boleh tahan..
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2010 08:49 AM | Show all posts | Share
Brand Baumatic nie penah dgr x?

Berkenan yg nie http://www.baumatic.com.my/produ ... n/cookers/PCC9220BL
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2010 08:51 AM | Show all posts | Share
Yg nie built-in over.  Kaler merah gitu

http://www.baumatic.com.my/produ ... selection/dance/TG1
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2010 09:34 AM | Show all posts | Share
TT ada beberapa brand lain utk freestanding cooker :
1.Ariston
2.rubine uno
3.Elba..

frankly speaking saya sebenarnyer lebih suka free standing cooker dr built in punyer...
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2010 12:44 PM | Show all posts | Share
kat umah aku gunakan dapur jenis camni gak, cuma yg beza tu oven pun aku guna gas gak. x guna yg elektrik. emmm.. klu ikut tu, bila bab nk bakar membakar ni, suhu oven tu aku pandai2 jer ejas. klu kata lam resipi 180 aku naikkan suhu tu ke <> 190 - 200. setakat ni ok je, cumanyer aku kene perati2kan gak ler. karang takut hangus.

yg lambatnyer oven aku ni klu aku bakar2 kek, kek tu lambat sket masak. kene tambah waktu membakarnyer
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-6-2010 11:04 AM | Show all posts | Share
Reply 12# hh_hs

brand ape tu? tak kisah sebenarnya cuma nak oven yang senang setting..tak banyak ragam..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-6-2010 11:06 AM | Show all posts | Share
Reply 9# wawo

tak pernah pulak dengar brand ni..senang tak nak ikut ragam dia ni..yang penting pakai banyak power tak kalau yang letrik ni?
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2010 08:46 AM | Show all posts | Share
rasanya kalau nk jimat letrik, kena guna gas oven la kot. Tapi mana lagi bagus antara oven elektrik ngan gas? (utilities bill excluded)
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-7-2010 09:19 AM | Show all posts | Share
Reply 15# neotoxin

orang cakap oven kletrik ni senang nak setting..tinggalkan aje tau-tau dah siap..kalau yang oven gas tu nak kena tgk selalu..apa kata yang lain2?
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2010 03:31 PM | Show all posts | Share
aku pakai zanussi yg stovenye pakai gas,..oven pakai letrik..4 tungku...selalu pakai 2 jek..but sometimes ada gak 3...4..ntah tatau le aku penah buat idak...ada api kecik 2..api sederhana..api kuat 1...penunu tuh actually kene rajin buat preventive maintanance..mcm aku neh pemalas..dah 1 tuh kene pakai mancis plak...br2 neh aku cuci terpaksa vaccuum habuk kat bwh penunu tuh..punyer la berkurun...
biskut aku malas nak buat..stakat kek ok jek hasilnya aku rs..bakar ikan,ayam,daging ok jek...
yg trade offnyer penunu dia tuh..kalo time sejuk..payah nak kuar apii..kene pakai mancis la..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-7-2010 05:29 PM | Show all posts | Share
Reply 17# honeybee1802

alamak..ye ke ni honybee? oven dia tu senang ker nak cuci? aku pun malas gak ni...hihihi ingat nak ambik singer la..MIL pakai brand Singer dah 20 tahun..tapi stove dia ade yang dah tersumbat...
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2010 05:23 PM | Show all posts | Share
Yg nie built-in over.  Kaler merah gitu
wawo Post at 24-6-2010 08:51



    berapa rega oven ni..tolonggg tgh caro oven ni...
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2011 09:19 PM | Show all posts | Share
Salam... saja nak share

Ada dapur infrared bagus untuk kesihatan........jimat gas.......dan selamat.....Kalau nak mengetahui lebih lanjut sila layari lawati laman web www.kinowell.com dan hubungi saya untuk mendapat harga yang murah dari pasaran..... Azlan 0104291245
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2012 09:00 AM | Show all posts | Share
Salam,

Ada sesiapa yang guna free standing cooker brand Elba or Tuscani or Rubine? boleh bg review x?

ni brand Rubine.. Harga x tahu...


Ni tuscani.. tgk kat Harvey Norman harga RM4999


Ni Elba..


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-1-2012 11:12 AM | Show all posts | Share
lupa nak kasi feedback..planning nak beli singer, tapi dah beli EUROPA JETCOOK OVEN. RM1005 kat SA. oven ni senang...lasak dan baking atau panggang, buat roti, kek biskut bagus..menjadi jer..
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2012 12:40 PM | Show all posts | Share
lupa nak kasi feedback..planning nak beli singer, tapi dah beli EUROPA JETCOOK OVEN. RM1005 kat SA.  ...
wakaka_eh Post at 16-1-2012 11:12



    u beli yang free standing cooker ke?
oven guna gas or elektrik?
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2012 12:12 PM | Show all posts | Share
kaogi posted on 16-1-2012 09:00 AM
Salam,

Ada sesiapa yang guna free standing cooker brand Elba or Tuscani or Rubine? boleh bg revie ...

waa...cantiknya stainless steel....tp elba,tuscany,rubine ni ok ker lasaknya yer?ye la rege leh thn kan...gue punyer zanussi ni api rs tak puas jekkk..hehe..dah 7 thn kot usia dia...oven pun ada sumthing worng somewhere jek...overheating asik menendang main suis jekk...nak kene antar servis gamaknyer...


Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2013 06:39 AM | Show all posts | Share
honeybee1802 posted on 21-9-2012 12:12 PM
waa...cantiknya stainless steel....tp elba,tuscany,rubine ni ok ker lasaknya yer?ye la rege leh th ...

Huhuhuu

Dah lebih setahun tp ku x beli2 lagi free standing cooker ni..
Almaklumlah, masih dok menyewa..

Tp still survey2 brand apa yg best...


Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

21-4-2015 10:40 PM GMT+8 , Processed in 0.142768 second(s), 11 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list