CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12345678910... 25Next
Return Post new threads
Show: 105246|Reply: 624

ALL ABOUT SHEEP PLACENTA

  [Copy link]

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 3-11-2010 09:37 AM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

ayu ada baca pasal sheep placenta yang dah berbagai brand datang kat malaysia ni. ada norefal, cell labs sheep placenta, gold sheep, zell v. macam2 ada.. ada yang makan dan ada yang injection..

banayk sangat kelebihan placenta ni..untuk anti-aging, anti-cancer..banyak lagi..

ayu nak share nagn sume..sebab ayu pun nak try product ni.. bace pasal placenta ni macam best je, bila tanya testimoni customer yang dah makan pun macam best gak je.. kulit diorang cantik dan nampak fresh..

sape2 yang sudi share pengalaman korang makan or inject placenta ni sila lah post..tak sabar nak try ni..

(kalau dah ade topic ni move je k.)
klinikayu@yahoo.com
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 3-11-2010 09:58 AM |All posts
sheep placenta ni quite pricey gak tuk maintain..cm mieza mmg x leh nk consume lg la at d moment..huhu
~ C@r@ M!@.. T! V0gL!0 BeNe ~
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 3-11-2010 10:15 AM |All posts
memang ada yang mahal tapi ada gak yang murah. brand cell labs yang ayu nak try ni.. harga promosi 100 biji rm 500...boleh tahan 3 bulan, ade brand lain rm 500 for sebulan je, memang mahal
klinikayu@yahoo.com
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 3-11-2010 10:53 AM |All posts
Banyak brand dah ada utk sheep placenta product (capsules).

Ada yg mahal. Ada yg berpatutan harganya. Tapi...kalau nak cerita pasal kesan...memang bagus utk keseluruhan dalaman dan luaran.  Yang penting kena maintain guna.....biasanya yg bawah umur 35 tahun, sebiji soft gel sehari dah cukup. Yang umur 35 tahun ke atas...2 soft gel digalakkan.

Sekarang ni ada yang kandungannya 13500mg pure & fresh healthy sheep placenta.
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 3-11-2010 11:16 AM |All posts
sheep placenta??? binatang ke...
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 3-11-2010 01:23 PM |All posts
ayu..tell more about sheep placenta..
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 3-11-2010 02:43 PM |All posts
so far sheep placenta ni boleh mengurangkan dark circles, mencerahkan pigment, freckles dan spot, boleh menajamkan minda, senang tidur, kulit jadi lembut, dan warna sekata..
paling bagus untuk proses anti penuaan sebab dia akan mengurangkan kedut2 halus, mempercepatkan sel2 baru tumbuh..
dapat mengurangkan simptom2 menopause, PMS atau senggugut.. selain itu sakit sendi atau symptom arthritis pun dapat dikurangkan...
boleh jugak meningkatkan sistem immune supaya kita kekal sihat dan melancarkan perjalanan darah serta melancarkan penghadaman...

banyak lagi nih. stem cells and grape seed yang ada sekali dalam product ni boleh menjadi agen untuk anti kanser..
klinikayu@yahoo.com
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 3-11-2010 02:43 PM |All posts
ape yang ayu tgok setiap brand sheep placenta ni sume sama je kebaikan dia, cume yang beza dos n harga je..
klinikayu@yahoo.com
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 3-11-2010 02:51 PM |All posts
ape yang ayu tgok setiap brand sheep placenta ni sume sama je kebaikan dia, cume yang beza dos n har ...
ayukita Post at 3-11-2010 14:43



    placenta ni bukan uri ke? setahu pu3..placenta ni najis...tak kira lah disembelih atau tidak..placenta manusia pun najis..kalau binantang?  lagi la
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 3-11-2010 03:05 PM |All posts
Reply 5# hafiza


    placenta kambing biri2.. main purpose nak amek stem cells je. even body kita sendiri ada beberapa tempat yang kita boleh amek stem cell ni. ada dari placenta, sum sum tulang, darah dan lemak..placenta ni paling senang nak dapat n banyak stem cell nya, so kambing biri2 yang diternak, bila dah deliver, placentanya di ambil dan diproses untuk di ambil stem cells ni untuk berbagai tujuan.

rasanya kat malaysia dah ada kan ibu yang melahirkan anak boleh simpan placenta untuk kegunaan masa depan..tapi company ape tak tau la plak
klinikayu@yahoo.com
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 3-11-2010 04:08 PM |All posts
placenta bukan najis la..dia yang membekalkan makanan kepada baby.. tak patut ckp placenta tu najis tau
klinikayu@yahoo.com
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 3-11-2010 04:57 PM |All posts
Akak sendiri ambik sheep placenta. Yg jenis makan. Utk kita yg dah dewasa ni.....sangat bagus utk anti penuaan. Kulit sekata dan kelembapan terjaga. Akak amalkan 2 biji setiap pagi sejurus bangun tidur.
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 3-11-2010 05:11 PM |All posts
Kecergasan dan stamina kita bertambah baik. Ye lah...kan....kita ni...especially yg dah ada anak tu...mudah rasa letih. Makanan tambahan mcm ni lah yg membantu kita. Fungsi yg dikatakan All In One. Memperbaiki sistem dalaman wanita/lelaki. Dalam sihat...luar pun terserlah.

Ayukita....cellab sheep placenta tu kira murah berbanding yg lain. Kandungan sheep placenta dlm tu seingat akak dlm 400gm mcm tu. Ditambah nilai kandungan Grape Seed Oil lagi. Which is GSO ni vitamin C dia berganda2 kalau banding dgn yg lain. Cellab ni boleh dapat kat Guardian. Harga biasa dlm RM199 utk 30 biji. Kalau nak tau lebih lanjut pasal Cellabs Sheep Placenta ni....boleh pergi web.....www.cellgen.com.my
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 3-11-2010 05:26 PM |All posts
Reply 13# tenteramsuci


    u dah makan placenta ni brape lame? mcm best je dgar. memang placenta ni bnyak sgt kebaikan.
klinikayu@yahoo.com
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 3-11-2010 05:29 PM |All posts
Reply 13# tenteramsuci

ooo. kira ayu leh dapat lagi murah la kat sini, sebab ada promosi penghabisan stok rm499 untuk 100biji (3 botol 30 biji free 1 botol 10 biji) brand cell labs jugak
klinikayu@yahoo.com
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 3-11-2010 05:34 PM |All posts
ayu, u x mkn ke sheep placenta nih??
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 3-11-2010 06:39 PM |All posts
Reply 15# ayukita

Akak mula ambik beberapa bulan lepas. Mula2 tu akak ambik brand Norefal....which is cost more than RM500 per bottle utk 30caps. Then akan ambik Cellab...akak dpt rege below market price sebab ambik byk. Sejak pertengahan Oktober lepas akak mula ambik brand lain yg byk dorang minahT saleh n amoi2 makan. Alhamdulillah...yg terbaru ni murah sangat sebab sebotol tu 60caps. Kandungan sheep placentanya 13500mg....ada tambahan grape seeds oil dan byk lagi. Dlm kurang 3 minggu dah nampak kesan pada kulit.
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 3-11-2010 09:11 PM |All posts
nk try jgk mkn..tp halal ke...eee..mcm x tertelan je bila dgr placenta..
Air zam zam direct dr makkah..1 botol, 10L. pm me segera ..
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 3-11-2010 10:04 PM |All posts
Reply  ayukita

Akak mula ambik beberapa bulan lepas. Mula2 tu akak ambik brand Norefal....which  ...
tenteramsuci Post at 3-11-2010 18:39



boleh share  brand  apa tu?
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 3-11-2010 11:18 PM |All posts
Reply 18# bunga_kaseh


    Insya'Allah yg ada kat klinik2 tu dan yg dah established serta ada kelulusan KKM, statusnya halal. Mcm yg akak sedang ambik sekarang ni ada status halal. Pasal tak tertelan bila dengar placenta tu...sebenarnya takde apapun. Sebab yg kita nampaktelan tu dlm bentuk softgel dari vegetables.
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 3-11-2010 11:41 PM |All posts
Reply 19# ayanglind


Boleh aje share info. Nak share try makan pun boleh...

Akak ambik direct dari New Zealand. Akak beli byk sebab ramai kengkawan nak gak. Reccomended product. Dan yg paling penting ada status HALAL. Deep Blue Heatlh punya product. Antara kandungan sheep placenta yg tinggi setakat ni. Harga mampu milik.
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 4-11-2010 09:29 AM |All posts
Reply  ayanglind


Boleh aje share info. Nak share try makan pun boleh...

Akak ambik dire ...
tenteramsuci Post at 3-11-2010 23:41



   so far kak tenteram dpt effect mcm mane bile mkn placenta brand ni..
~ C@r@ M!@.. T! V0gL!0 BeNe ~
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 4-11-2010 10:02 AM |All posts
Reply 16# farlis


    nak makan la ni.. geram je tgok org lain makan sume cantik
klinikayu@yahoo.com
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 4-11-2010 10:06 AM |All posts
Reply 20# tenteramsuci


    betul, bentuk dia macam jamu je.. telan satu minum air.. senang sangat
klinikayu@yahoo.com
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 4-11-2010 11:01 AM |All posts
ayu..u beli kt guardian jugak ke?
~ C@r@ M!@.. T! V0gL!0 BeNe ~
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 18-9-2014 01:34 AM , Processed in 0.141205 second(s), 25 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top