CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12345678Next
Return Post new threads
Show: 24712|Reply: 186

ulek mayang?

[Copy link]

Rank: 1

Post on 22-11-2010 05:43 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

hmm , sebenanye sy nk tawu lebih lanjut pasal ulek mayang. yg sy tau, ulek mayang hnye lagu bese jee. tp tak phm knape ade dga cite kat sesetgh uni, ulek mayang neh bole jd salah satu cite seram yg bole thn seramnye. nape ehh? sorry, sy tak tahu dah ade thread pasal neh ke belum. kalo ade inform ehh? tenkiuu
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 22-11-2010 09:24 PM |All posts
ulek mayang?yg haku taw...lirik dia hada semacam unsur pemujaan aka kurapat..
tp lagu dia mmg "beraaaaaantu"...etc
"ku tahu asal usulmu...yang laut,balik kelaut...yg darat balik ke darat..nasi berwarna...hamba sembahkan..."
    
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 22-11-2010 09:53 PM |All posts
Reply 2# bluezink


    ohh yeke? awk tau asl usul ulek mayang? berminat nk tau laa.
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 22-11-2010 10:26 PM |All posts
salam...

yg shieda pernah dgr...kalau ke pantai kat area2 terengganu jgn la dok nak nyanyi2 lagu ulek mayang ni....nt akan kerasukan tp x pasti sejauh mana kebenaran nya la
Chriszen -RM 48 / BVRC - RM50/ Secret Laxing / B'Vite - RM 29
call/s
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 22-11-2010 11:23 PM |All posts
ada satu thread yang sama dah lama sangat dah ilang kot...
dipercayai syairnya ada unsur-unsur memanggil/memuja makhluk halus... kalau ada istilah puteri itu puteri ini tu maksudnya dialah tu... macam main kuda kepang la juga kot
http://calipso-tutorialblogger.blogspot.com/
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 23-11-2010 12:01 AM |All posts
Zaman2 dulu org tua2 melarang nyayi lagu ulek mayang, tapi sekarang dah takde lagi pantang larang sebegitu. Larangan berbaju hijau, kuning jalan tepi tepi waktu malam, sekarang tak pakai baju pun no hal.

Kerana org skrg dah tak percaya perkara sebegitu. Pengaruh mistik lagu ni masih ada pada tahun 80an tapi dah masuk 90an hingga dah tiada. Dulu kalau buat persembahan lagu ulek mayang pada keramaian adelah yang kena rasuk.
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 23-11-2010 12:54 AM |All posts
Reply  bluezink


    ohh yeke? awk tau asl usul ulek mayang? berminat nk tau laa.
meinalle92 Post at 22-11-2010 21:53


hnya taw gitew gitew jer daripd forum dan tenet.....
pasal asal usul maybe yg neh bley kot


ULIT MAYANG

Tarian Ulit Mayang sejenis tarian yang berunsurkan pemujaan. Dipercayai telah wujud pada zaman pemerintahan Sultan Umar. Seni budaya ini dianggap sebagai satu khazanah budaya Terengganu yang cuba dipertahankan sehingga kini. Adalah difahamkan tarian ini merupakan satu permainan tradisi masyarakat melayu Terengganu yang tinggal di persisiran pantai negeri Terengganu. Ia juga dikatakan berasal dari Tanah Seberang iaitu Kepulauan Jawa.
Ulit atau ulek adalah merujuk kepada berdondang atau mengulit-ngulit yang membawa makna menyeru-nyeru dengan nama memujuk-mujuk supaya kembali semula dan datang semula merujuk kepada makhluk halus.
Ditarikan secara beramai-ramai antara 10 hingga 15 orang dalam bentuk bulatan untuk memuja Tuan Puteri Tujuh beradik. Ia biasanya diadakan pada waktu malam.

Kampung yang masih giat memperkembangkan kesenian ini ialah Kampung Pasir Panjang, Kuala Terengganu. Persembahan Ulek Mayang ini dimainkan dengan menggunakan Mayang Pinang. Mayang dibangkitkan semangat dan asalnya.Ketika persembahan ini berlangsung pemain-pemain sambil diiringi dengan seloka dan pantun oleh rakan-rakan yang lain. Persembahan ini dimainkan beramai-ramai dengan membuat bulatan dan pemegang duduk di tengah-tengah dan tidak ada muzik yang mengiringi persembahan ini. Biasanya yang mengambil bahagian dalam persembahan ini berumur dalam lingkungan 15 hingga 40 tahun.

Persembahan Ulit Mayang yang dimainkan untuk bersuka-suka sahaja, melambangkan suatu pemujaan yang mendalam terhadap Tuan Puteri Tujuh Beradik. Persembahan dimulakan dengan membaca doa dan membangkitkan asal Mayang. Mayang yang digunakan dalam persembahan ini diasap kemenyan dan disapu minyak kelapa terlebih dahulu. Doa dan bangkitan dilakukan untuk memohon perlindungan agar orang yang mengambil bahagian tidak ditimpa apa-apa kemalangan.


Mayang pinang digunakan oleh ketua pemujanya dalam keadaan bersila di tengah-tengah bulatan sambil menyanyi lagu antara lain senikatanya berbunyi:

Umbuk mayang diumbuk
Umbuk dengan jala jemala
Sambut dayang kusambut
Sambut dengan puteri ngesa

Puteri ngesa berkain serong
Puteri ngesa berbaju hijau
Puteri ngesa bersubang gading
Puteri ngesa bersanggol sendeng
( rangkap pertama di atas kemudian diulang dengan puteri dua dan seterusnya hingga puteri tujuh )

Mayang yang digunakan diasap kemeyan di dalam bekas bara api yang dinamakan Dupa untuk membangkit semangat dan asal mayang. Minyak kelapa juga disapukan pada mayang ketika diperasapkan supaya mayang itu kelihatan segar ketika diulit. Mayang hidup dapat dikesan apabila berlaku getaran pada Adi ( ketua pemuja ) yang seolah-olah kelihatan mayang tersebut bergetar dengan sendirinya. Ini akan membawa Adi atau pemegang mayang ke dalam situasi tidak sedarkan diri atau lupa.

ada jugak satu lagi versi lagu ulit mayang ni...


Ulek mayang ku ulek
Ulek dengan jala jemala
Ulek mayang diulek
Ulek dengan tuannya puteri
Ulek mayang diulek
Ulek dengan jala jemala
Ulek mayang diulek
Ulek dengan puterinya dua

Puteri dua berbaju serong
Puteri dua bersanggol sendeng
Puteri dua bersubang gading
Puteri dua berselendang kuning
Umbok mayang diumbok
Umbok dengan jala jemala
Nok ulek mayang diulek
Ulek dengan puterinya empat

Puteri empat berbaju serong
Puteri empat bersanggol sendeng
Puteri empat bersubang gading
Puteri empat berselendang kuning
Umbok mayang diumbok
Umbok dengan jala jemala
Nok ulek mayang diulek
Ulek dengan puterinya enam

Puteri enam berbaju serong
Puteri enam bersanggol sendeng
Puteri enam bersubang gading
Puteri enam berselendang kuning
Umbok mayang diumbok
Umbok dengan jala jemala
Nok ulek mayang diulek
Ulek dengan puterinya tujuh

Puteri tujuh berbaju serong
Puteri tujuh bersanggol sendeng
Puteri tujuh bersubang gading
Puteri tujuh berselendang kuning
Umbok mayang diumbok
Umbok dengan jala jemala
Nok ulek mayang diulek
Ulek dengan tuannya puteri

Tuan puteri berbaju serong
Tuan puteri bersanggol sendeng
Tuan puteri bersubang gading
Tuan puteri berselendang kuning
Umbok mayang diumbok
Umbok dengan jala jemala
Nok ulek mayang diulek
Ulek dengan tuannya puteri

Ku tahu asal usul mu
Yang laut balik ke laut
Yang darat balik ke darat
Nasi berwarna hamba sembahkan
Umbok mayang ku umbok
Umbok dengan jala jemala
Pulih mayang ku pulih
Pulih balik sedia kala
1

View rating log

    
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 23-11-2010 12:58 AM |All posts
ada satu thread yang sama dah lama sangat dah ilang kot...
dipercayai syairnya ada unsur-unsur mema ...
kupia Post at 22-11-2010 23:23


tadik guna button search...adalh tapi kat bod LMS..thread by arnabkiut posted at 10-4-2006 16:05
neh link nyr---->Ulit mayang
    
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 23-11-2010 08:21 AM |All posts
anak aku x bg aku nyanyi lagu ulik mayang.. dia kata takut..mmg bila aku nyanyi jer meremang bulu roma kat tangan dia.. anak aku nie penakut ckit
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 23-11-2010 08:50 AM |All posts
lagu ni mmg seram...
aku ada kisah.. masa belajar dulu..
member aku time tu die nyanyi lagu ni.. sambil main gutar.
so die nyanyi la ngan kawan2.. sambil nyanyi depa rekod dalam tape recorder.
so leh dengar lepas nyanyi.
masa tu dah nak magrib.
lepas nyanyi depa dengar balik tape... sekali depa dengar ada backup singer yg nyanyi la..
sura perempuan ramai2..
lepas tu ada lead singer suara org tua nyanyi..
terperanjat budak2 umah semua..
semua ketakutan..
1 hal depa nyanyi time nak mgarib.. lepas tu nyanyi lagu cam ni..
haa kena laa
1

View rating log

Google app engine and web app developer
Reply

Props Report

Challenger

WORLD!!!

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 23-11-2010 08:57 AM |All posts
hmm , sebenanye sy nk tawu lebih lanjut pasal ulek mayang. yg sy tau, ulek mayang hnye lagu bese jee ...
meinalle92 Post at 22-11-2010 17:43



    ada cite dia kat link ni ULIT MAYANG
For the rest of my life, I`ll be with you
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 23-11-2010 09:37 AM |All posts
waaa......lagu ulek mayang
Mmg org kater brantu lagu ni & kucen ada pengalaman sikit nk share

Masa tu kucen form 1 & sbg sebuah asrama bawah 1 sekolah, kitorang kena wat sekurang2nye 1 persembahan utk malam anugerah kecemerlangan bdk2 asrama. Majlis tu mmg diadakan malam hari (mcm biasa la klu duk asrama. jamuan akhir tahun pun malam). Jd kami kanak2 rebina yg duk kt asrama luar (klu siapa skolah ni mesti tau asrama luar), wat la keputusan nk sembahkan lagu ulek mayang. Tp tadok la mayang pinang, kami just guna tali rafia jek.

Mmg pd mulanya x nak buat dh tp last2 jadi jgk sbb akak2 tu dh prektis lama. Kes x nak buat sbb majlis tu mlm & wat dlm kawasan skolah kt tgh2 tapak perhimpunan. Oleh sbb x de org yg sukarela nk wat persembahan, diorg pun buat jugak la. semer yg sertai akak2 senior form 2. Mmg masa nk wat persembahan tu x raser paper pun tp masa persembahan, ada gak rasa seram2 sbb akak yg jadik Puteri 7 tu mlm tu nmpak cantik sgt. Mmg dia cantik tp mlm tu dia nampak lain. Org lain (selain bdk asrama kami) pun kata cam tu.

Tp peristiwa yg paling cuak adalah selepas kami cuci gambar yg diambil pada mlm tu. Gambar yg diambil mmg byk x jd & terutama part persembahan masa Puteri 7 kuar tu. Klu ada pun kabur tp adala 2, 3 keping yg terang. Mmg gambar akak yg jadi Puteri 7 tu nmpak lain dr yg lain. Dh la akak tu jd cantik dr biasa & tiap kali tgk gambar tu mesti raser seram. Rasa cam ada sumting jek.

Lps tu kami mmg dh x nk wat Ulek mayang dh. Serik plus seram! Angin malam tu plk tiba2 jek rasa sejuk!

sori TT, tumpang criter sikit....
1

View rating log

hangsang hamkke halgeora...till the end of time - shining star - SJ
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 23-11-2010 09:51 AM |All posts
salam...  saya suka sangat follow citer ulik mayang petang2 kat tv3... rsa cam dah jatuh cinta lak ngan puteri mayang sari...

oh puteri mayang sari....menjelmalah kau....
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 23-11-2010 09:54 AM |All posts
waaa......lagu ulek mayang
Mmg org kater brantu lagu ni & kucen ada pengalaman sikit nk share

Ma ...
kucingkarate Post at 23-11-2010 09:37


seram lak baca kisah ko....berdiri bulu roma.....
buat..selagi berdaya
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 23-11-2010 10:08 AM |All posts
seram lak baca kisah ko....berdiri bulu roma.....
ratna Post at 23-11-2010 09:54


hahahaha...seram ke?
tp time mlm tu lg la seram. ngan angin lg. seb baik x ujan terus...
tp tu thn 1996 dulu...(isy, dh tua rupernye kucen ni! hihihi.....)
hangsang hamkke halgeora...till the end of time - shining star - SJ
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 23-11-2010 10:12 AM |All posts
Reply 15# kucingkarate

kita suka lepak tepi pantai..kdg2 sampai mgrib..layan gak lagu ulek mayang...
ditiup bayu laut...aduiii....syahduuuu
mujur x jadi per2 yg pelik lagi
eii...pasni xmo nyanyi lagi dah..
buat..selagi berdaya
Reply

Props Report

Moderator

~SexY~NaUgHTy~CheeKy~

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator Legenderer

Post on 23-11-2010 10:15 AM |All posts
urmm.... ulit mayang? meninggalkan sedikit kenangan seram masa haku kusus induksi dulu... nnti la haku citer... {:3_83:}
❣❤❣1981-2013 Ŗ0cқάMάN|άC❣❤❣
(◕‿◕)(◕‿◕✿)
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 23-11-2010 10:44 AM |All posts
neh aku nak share gak neh..time tuh mase kat universti ader karnival apert ahh..misterinyer lagu ulek mayang..mase tuh kat uitm dungun tepi pantai..tengahari...ader pertunjukan lagu ulek mayang...

da la pasang speaker sebesar alam sekuat halilintar..langit yg panas,,tetiba mendung...then ujan turun mencurah2...yg peliknye kat kawasan kami jehh....

nampak jelas awan hitam berarak ke kawsan kami..... then abes jer tarian ulek mayang terus langit kembali cerah...

seme org tercengang...motippp~~~ tetiba ujan...kater dorng~~~
1

View rating log

Your negative attitude is proof that you are not happy unless everyone around you knows how incredibly miserable and pathetic you are.
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 23-11-2010 11:30 AM |All posts
Reply 17# BabeYSHa


    citer la mod...citerla2...
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 23-11-2010 11:32 AM |All posts
murni kalau dgr lg ni ptg2 mesti naik bulu roma...
takut....
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 23-11-2010 11:39 AM |All posts
pernah jgk dgr citer org (org citer, x tau leh cayer ke x)
pernah masa mlm persembahan pesta pantai diorang wat ulek mayang ni. mmg mcm teky kata, ujan turun & masa tu ada org nampak semer org yg tgh wat persembahan tiba2 x sedarkan diri a.k.a pengsan. masa tu lagu masih ada & ada puteri sebenar kuar masa time nyanyi Puteri 7.

betul ke x, kucen x pasti gak. mungkin sekadar cerita  @............
hangsang hamkke halgeora...till the end of time - shining star - SJ
Reply

Props Report

Moderator

~SexY~NaUgHTy~CheeKy~

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator Legenderer

Post on 23-11-2010 12:06 PM |All posts
Reply  BabeYSHa


    citer la mod...citerla2...
dn_vision Post at 23-11-2010 11:30 AM



    abg dnku.... miss u.... biji wat keja neh... jap agie k..
❣❤❣1981-2013 Ŗ0cқάMάN|άC❣❤❣
(◕‿◕)(◕‿◕✿)
Reply

Props Report

Moderator

~SexY~NaUgHTy~CheeKy~

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator Legenderer

Post on 23-11-2010 12:54 PM |All posts

Urmmm... Haku pun tatau nak cakap menda neh secara kebetulan ke atau memang ada misterinyer... Tapi memang meninggalkan sedikit kesan la pada setengah kawan2 haku bila dengar lagu neh atau ada terungkit apa saja ttg ulit mayang...

Gini... Haku start keja gomen neh tahun 2003... So.. biasala.. musti kena gi kursus induksi... exam bagai utk pengesahan jawatan...

Pada awal tahun 2004 gitu laa... haku berada di Langkawi time neh... bersama rakan2 seperjuangan kitorang berkursus induksi di Hotel S.M, Bagan Lalang... dari Langkawi ada laa lam 10 org kot tk silap haku... pelbagai jawatan & gred la..kami beruniform...Kursus neh mengambil masa selama 3 minggu ha.. induksi umum+induksi khusus & bina semangat (ala2 PLKN gitu.. )

Masa hari pertama... macam biasa hari memperkenalkan diri... seluruh wilayah semenanjung malaysia ada lebey kurang 85 orang peserta kursus... pompuan ada lam 25 orang je... haku dipilih utk menjadi penghuluwati.. dan penghulu pulak daripada Langkawi juga.. juga beberapa owg AJK yg lain... haku namakan penghulu sebagai abg A.... (arwah dah dia... al-fatihah)... abg A dari segi kesihatan haku tk brapa tau sgt.. umo lingkungan akhir 40-an... Tapi nengok dia mcm sehat jah...

Okey... berbalik kepada kesah aktiviti kusus kitorang tue.. Setelah ditetapkan kepada beberapa kumpulan...rasanya lam 7-8 kumpulan yang bertemakan nama haiwan gitu... kelakar lak bila tingat lik... kumpulan haku kumpulan Katak...   adehlaaa...

Macam biasa je... hari-hari kami berkursus di situ... sesi bersenam pagi..... berkawad... lam tempoh seminggu lebeh tue takder apa2 masalah la.... tapi ada sowang kakak neh mcm tk brapa nak sehat kekdahnya... pihak urusetia la dok bawak kakak neh gi kinik... kitorang ada ckap gak... kalo tk larat sgt... lik umah jela rehat... so.. tkpelah.... maybe dia mmg tak sehat kot...   kira berfikir positif jah kitorang neh..

Bila dah namanya ada kumpulan... mesti ada jah aktivitinyer lam kursus neh.. dengan pengucapan awamnyer.. pelbagai aktiviti siang malamnyer... uwarghhh... sampai tido 2-3 pagi pun ada gak.. aktiviti berkumpulan lagik.. erk...

Selepas 2 minggu di situ...kami diberitahu oleh pihak urusetia supaya membuat persembahan berkumpulan(drama latue..) utk dinner pada malam terakhir kami di Hotel S.M tue..... Urmm... segalanya bermula di sini... Kumpulan haku nak wat persembahan drama+nyanyian.. (pelakon utamanya haku ngan sowang abg neh.. )... Abg A merangkap penghulu lak bercadang nak wat persembahan drama ulit mayang untuk kumpulan beliau.... Maksudnyer... lam tempoh seminggu tue kami berusaha keras la pulak dok wat latihan drama semasa neh...

Latihan utk persembahan neh.. kami hanya mampu wat pada malam hari jah...   siang2 bizi ngan kelas bagai.. jadik.. semua kumpulan yang ada.. 9 buah kumpulan semuanya... melata2 la kat area2 hotel SM neh dok meronggeng wat drama..    termasukla geng abg A yg wat latihan drama ulit mayang neh...  {:3_83:}

BERSAMBUNG JAP AGIE.. ada keja..
❣❤❣1981-2013 Ŗ0cқάMάN|άC❣❤❣
(◕‿◕)(◕‿◕✿)
Reply

Props Report

Moderator

~SexY~NaUgHTy~CheeKy~

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator Legenderer

Post on 23-11-2010 01:52 PM |All posts
sambungan....

Latihan utk persembahan & juga aktiviti2 lain berjalan seperti biasa... Tapi abg A merangkap penghulu pulak tk brapa nak sehat... dia mcam keletihan & nampak mcm lelah... Haku ada la tolong2 dia wat apa yg patut.... tup2 lagi 3-4 hari nak majlis penutup & dinner... abg A terpaksa dihantar ke hospital atas masalah kesihatan... tempat beliau digantikan oleh abg T dari Kuantan...


Lam tempoh lagik 1 hari lagik dinner.... kitorang kena wat raptai.. raptai neh kitorang wat malam.. lebeh kurang kul 9 malam start... yelah.. tkkan nak kelam kabut depan pengarah2 kan... {:3_83:} so.. beradab la sket.. (walau rasanya drama2 kami semua neh idakla beradab sgt sebab .. kelakar & gedix belaka.. )

Pentas yg diwat utk persembahan tue idakla besar mana.. kira mini pentas la... mukan dibuat lam dewan... tapi dibina khemah ala2 khemah kenduri tue /kanopi dan berdekatan ngan semak sket... maybe nak rasa angin malam & santai gitu...Tibe ke persembahan kumpulan abg A neh... diorang mmg wat betul2 mcm 1 persembahan ulit mayang tue... sowang lelaki neh terbaring la sebab "pengsan".. pehtu ada yg mcm meratib pegang mcm daun kelapa..haku pun tatau daun ape.. tpi iras2 la.. (ntah mana diorang kutip ntah.. )... kiranya yg lain tue menyanyi la... yg sowang neh... kibas2 daun tue atas badan lelaki "pengsan" tue berkali2... kitorang yg nengok mula2 rasa biasa jah.. tpi lama2 mcm meremang lak.. tup2... selesai persembahan diorang... nampak ok jah ...

Tapi...

Selepas daripada persembahan ulit mayang tue... dah tengah malam dah...salah seorang pompuan ahli kumpulan abg A tue.. meracau2... jatuh pengsan... kelam kabut la jugak... mujur ada yg pandai bab neh... tup2 terpaksa lak kol laki dia... dtg amek... sebab dia meracau pelik2.. nak balik.. nak balik...  

Urmmm... keesokan paginya kami ada majlis penyerahan sijil & penutupan kursus...  lepas jah majlis tue... kitorang melepak2 jap luar dewan...Tup2! ternampak kakak yg meracau2 malam tadik... dia dtg ngan laki dia... amai lak dok kerumun kat dia.. haku n da geng pun gi la kat dia... tanya cemana keadaan dia.. Dia pun citer la.. masa persembahan ulit mayang tue.. dia dah rasa tk sedap hati... tmbah plak diorang wat mcm betui2... kononnya nak nmpak real la pkai daun apa ntah tue... selesai persembahan tue... akak tue nampak kat mini pentas tue mcm bayang pompuan rambut panjang berdiri ... dia mcm terkejut.. terus naik bilik... tapi dia tk ingat apa2 dah pasal kes dia meracau2 tengah malam tue.. tk sedar la tue..

Pada malam tue.. kami dinner mcm biasa.. dan... persembahan ulit mayang tidak diadakan atas sebab2 tertentu... Kami mcm leh hagak je sebab apa... takut ada perkara2 yg tk diingini berlaku la tue... urmmm..

Bila selesai semuanya... masa hari terakhir.. kami dalam perjalanan balik ke Kuala Kedah... tup2.. dapat berita abg A dah meninggal.. terkejut sungguh2 kami semua... Tapi Tuhan lebeh sygkan arwah... Al-fatihah...

Penah juga terdengar citer ttg HM neh... tak pasti pulak adakah "benda" di situ yg tertarik dengan nyanyian ulit mayang yg dipersembahkan.. atau sebaliknye.... tapi tanak citer banyakla... apapun... setiap apa yg berlaku ada hikmahnyer... lagu neh bila didendangkan.. ianya seolah2 cuba dinyanyikan oleh kita sepenuh hati.. daripada lengguk suara... gerak badan... urmmm.. mcm sesuatu...  

thanks sudi baca kesah haku yg tk seberapa neh..
1

View rating log

❣❤❣1981-2013 Ŗ0cқάMάN|άC❣❤❣
(◕‿◕)(◕‿◕✿)
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 23-11-2010 02:40 PM |All posts
Reply 24# BabeYSHa


   


mmg misteri la lagu ulek mayang nehh...lagu dan lirik sgt sedap
Your negative attitude is proof that you are not happy unless everyone around you knows how incredibly miserable and pathetic you are.
Reply

Props Report

12345678Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 23-11-2014 12:30 AM , Processed in 0.159297 second(s), 33 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top