CARI Malay Forums

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Search
View: 7519|Reply: 11

kreko@komik remaja...

 Close [Copy link]
Post time 14-12-2010 08:43 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

sape kat sini follower mag ni??
dulu majalah ni harga rm2 je...masa tu tahun 2000 kot...skrg dah 10tahun aku follow,tp anime mcm kureng sikit...psl diorg dah fokus kat pembaca wanita jgk...antara anime awal ialah kyo samurai deeper,senjata alam manusia,dan lebih kurg 10 jer anime...buku pon nipis jer....dlm komik ni la aku byk tau cerita antaranya

eye shields 21
freemen
whistle
naruto
fairytale
bleach dan byk lg laaaa....
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2010 09:10 PM | Show all posts | Share
aku follow masa thn 99...........masa skolah lg tuh sampai la.....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-12-2010 09:14 PM | Show all posts | Share
uih 99 dah kuar ker??aku pon x sure sgt...tp dah lama jgk la komik ni...
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2010 09:42 PM | Show all posts | Share
Post Last Edit by mexz at 14-12-2010 21:46

Kreko start keluar tahun 1998 (kalu memori aku x silap la)..aku ader beli edisi pertama Kreko (masa tuh dipanggil Komik Remaja) pada masa majalah nih mula2 keluar..tp gaya bacaan untuk 1st isu terbalik yakni dari kiri ke kanan a.k.a style bacaan org malaysia...jdi pelik skit bila baca manga dalam tuh yg dibaca dari kanan ke kiri tp selak mukasurat dari kiri ke kanan..
tp dari isu kedua dia ubah style macam jepun nyer(atas permintaan peminat)...yakni kanan ke kiri..selak mukasurat pon sama..jd taklah keliru sangat
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-12-2010 09:49 PM | Show all posts | Share
aih,lg awal??hehehe..
korg smpn lg ke koleksi2 korg nih??
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2010 10:56 PM | Show all posts | Share
Post Last Edit by danialarif at 15-12-2010 23:02

   
Yg ni dri koleksi peribadi aku,smua perfect lgi, ada kedut2 skit je...
Isu 2,tarikh 23/6/99, isu 1 klua time awl2 6/99... Ahhh!! Malang nya Isu 1 hilang... Yg tgl dlm bilik aku Isu 2 & 4 je...
Time ni Nipis je,ada 66 ms...
Ada 8 manga yg di publish kan...

-Shiao dgn Sang Harimau
-Hareluya II Boy
-GTO
-Kisah Ahli Bomba
-City Hunter
-Kajika
-Pembunuh Tempahan Jesus
-Pemerintah Udara Z
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-12-2010 12:37 AM | Show all posts | Share
hahaha,aku igt lg...hareluya dgn gto je yg agak menarik...aku byk yg ilang lps skolah...rasanya dlm koleksi dr no 6+ smpi skrg...itupon ada yg ntah kemana...abg aku la,berak nk baca buku...mak aku plak mmg xleh tgk bnda sepah...kena buang laaaa....shilanat..:@
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2010 12:58 AM | Show all posts | Share
Post Last Edit by danialarif at 16-12-2010 00:59

Reply 7# joserefyes
Haha... Sbb2 mcm ni la bilik aku jdi tpt larangan...
Tak bleh msuk klau aku tak ada...
Mcm2 harta ada dlm bilik aku ni...
Tu pun ada jgak brg yg hilang lgi...

Aku bli isu 1,2 & 4 je...
Msa ni aku kecik lgi, manga2 yg ada dlm ni mcm tak menarik minat aku msa tu...
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2010 05:35 PM | Show all posts | Share
1st isu gmbr Kajika kot, Akira Toriyama punya.

aku ske ade free iron sticker. aku iron kat baju....siap potong perkataan "Komik Remaja", iron kat 1 baju lain. cun.
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2011 04:32 PM | Show all posts | Share
Reply 1# joserefyes

Grow Up laa dude!!

hahahahaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2011 07:06 PM | Show all posts | Share
Post Last Edit by cmf_cluesan at 22-10-2011 23:40

perghhh, *** ni ikut smpai sini
-dah takde hujah nak membuktikan bahawa makhluk sebelum adam tu adalah beruk, follow smpai ke sini grow up la dudo

---------------------------------

Kucen ni nakal tul.

Clue.
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2011 11:43 PM | Show all posts | Share
Bnyk sgt da thread Kreko. Sambung je kat ► SINI

Thread ni aku lock dlu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

1-2-2015 06:37 AM GMT+8 , Processed in 0.109344 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list