Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Search
6049
View
13
Reply

MASTER UKM OR UUM

[Copy link]

Author: jazzquenn       Show all posts   Read mode

Author
Post time 28-12-2010 08:57 AM | Show all posts |Read mode
GUYS..

NAK TANYE PENDAPAT U ALL SUME...MASTER DARI U MANE YG OK ANTARA UKM DAN UUM. PLAN NK BUAT DI UKM TP MEMBER CKP SUSAH...YG UUM NI FLEXIBLE TP X BERAPE LAKU..SO..GUYS.PLZ BG PENDAPAT AT LEAST ADE GAK INPUT NK PILIH MANE 1..THANKS IN ADVANCE..
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2010 11:15 AM | Show all posts
Reply 1# jazzquenn


    neh wa  nak tnye..ko nak kijer line aper?? line akdemik ker aper??

kalo ko nak masuk gomen....takt bachelor jeh....len la kalo ko nak jadi pensyarah...

laku ker xlaku ker..asalkan ko furfill requiremnet nak kene ader master ko dpt la..xkesah la dari mane....
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2010 11:19 AM | Show all posts
Reply  jazzquenn


    neh wa  nak tnye..ko nak kijer line aper?? line akdemik ker aper??

kal ...
teky Post at 28-12-2010 11:15



maksudnyer kalau masuk gomen pakai deg, pastu amik master pastu bgtau kita ada master leh up x tangga gaji or still mcm tu...sory sbb x tau sbb saya bukan gov tp dalam usaha nak masuk gov..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2010 12:17 PM | Show all posts
setahu aku laaa.....kebanyakan post ditawarkan dlm kelayakan degree...xkan ko nak masuk pengurusan/ aper2 ngan master...korg maner layak nak dpt jawatan tuhh....
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2010 12:23 PM | Show all posts
member cakap susah? buat apa dengar cakap member? belajar mana ada yang senang :re:
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2010 12:43 PM | Show all posts
UITM aaaaaaaa murah
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2010 12:46 PM | Show all posts
Reply 6# pluto


    uitm pon mahal gak laa....


kalo xsilap fixed fees rm275 kot... 1 credit hour = rm125
Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2010 10:09 AM | Show all posts
master  uia...

laku wey
Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2010 05:46 PM | Show all posts
Post Last Edit by kk_o at 29-12-2010 17:49

Kalu aku.... Aku Amik UKM.. sebab yuran dier murah... Jauh beza ngan UUM.. tak cayer  p cek..
lagi pulak UUM kn cari tempat tinggal sndiri (utk budak master n ke atas)... nk mohon asrama bole tapi apa2pon kena cari tempat tinggal sndiri gak dulu ....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-12-2010 03:45 PM | Show all posts
Kalu aku.... Aku Amik UKM.. sebab yuran dier murah... Jauh beza ngan UUM.. tak cayer  p cek..
lagi  ...
kk_o Post at 29-12-2010 17:46


hai kk... ok x master UKM..means cara pembelajaran nye mcm mane??.. silibus ok x..U amek Master ape ye??
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2010 04:33 PM | Show all posts
bukan 8k jer ke all kat UITM
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2011 02:58 PM | Show all posts
rasanya sume uni same je kalo part master nih. master adalah masa share experience. bukan masa nk belaja & igt teori. mode studi pon mcm2. nk full time ke part time ke, tgk kesesuaian dgn kita la pulak....
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2015 08:52 AM | Show all posts
Salam. aku plan nak buat master in management - part time sbb aku skrg keje gomen. ada cadangan x? tq ats maklum balas.
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2015 12:55 PM | Show all posts
Saya sekarang tengah ambik master kat UKM.
Tengah berusaha nak siapkan proposal defense, batch mate saya majoriti goverment staff yang ambik full time.
Cuti 2 tahun untuk master.

Pilihla mana yang kita rasa mampu buat, setiap uni cara berbeza2. Batch saya diwajibkan untuk publish satu artikel dalam jurnal untuk convo. Sebelum nie student hanya diwajibkan untuk proceeding paper jer kat seminar utk konvo tapi batch kami lain.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2016 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.064485s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list