CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Show: 2160|Reply: 15

cmane nak ilangkan garis2 halus dan kedut2 di sekitar tepi mata..

[Copy link]

Rank: 4

Post on 21-1-2011 04:42 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

sesape leh tlg zass x..
zass umr 26 tp bl zass snyum or ketawe da nmpk sgt kedut2 kat tepi mate..malunye..
kwn2 ade yg tegur..
rase nak menanges jer..
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 21-1-2011 04:56 PM |All posts
dah lumrah.. bila dah sampai masanya, sume org akan hadapi... takde produk yg btul2 dijamin bole hilangkn kedut ni..kecuali buat suntikan. produk2 dipasaran kebanyakannya utk melambatkan proses penuaan kulit je, bkn nak hilangkan. selalu la buat senaman muka, senyum selalu, makan ulam-ulaman, amalkan minum kolagendan  jaga kebersihan kulit. insyallah, nmpk awet muda je nti.. ;)
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 21-1-2011 05:01 PM |All posts
alhmdulillah ulam2 mmg zass xtinggal..
mmg sejak kecik lagi parents da ajar mkn ulam2..
ramai yg kate kulit zass cantek..
tp bg zass,tetap ade yg kurg..
zass pun bnyk sgt blackhead..
pun da naik pening cmane nak ilangkan..
zass kalo da geram zass picit je bg kua blackhead tu..
tp dlm smggu jer bertahan..and xlame lepas tu kulit kat idung tu da mule mengelupas akibat picit n bg kua blackhead tu..

zass tingn nak gune skII..
agak2 kalo xbole ilangkan kedut2 tu,bole x kurgkan kedut2 n garis2 halus tu?
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 21-1-2011 10:46 PM |All posts
Reply 3# zasss   

sy pn byk blackhead & white head .camne nak hlgkn  ek....klu blh nak buat sdri je.
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 22-1-2011 11:53 AM |All posts
pegi la wat facial kt mana2 salun kecantikan.. amik yg set treatment, nti dia siap korek kuar sgala whitehead blackhead sume..
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 24-1-2011 10:31 AM |All posts
penah wat skali,tp untk sementare jer..
pastu muke zasss teruk sgt mengelupas..
tu la 1st tyme n last zass buat..
sbb zasss xnk lagi da wat facial2 kat salon tu..
Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 26-1-2011 11:18 AM |All posts
Reply 1# zasss

zass cuba la try botox..
maybe boleh hilangkan kedut kat tepi mata 2..
sbb my mom pernah buat kat skin club so i tahu result dia..
price dia not bad la..
u should try..
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 26-1-2011 01:32 PM |All posts
Reply  zasss

zass cuba la try botox..
maybe boleh hilangkan kedut kat tepi mata 2..
sbb my mom ...
britney Post at 26-1-2011 11:18



wat botox ni, x haram ker?? musykil ni..
Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 26-1-2011 03:44 PM |All posts
wat botox ni, x haram ker?? musykil ni..
zara78 Post at 26-1-2011 13:32


mana ada haram..
kdng2 org ni pandai kata haram..
padahal x ada apa pun..
just tuk mantain jer..
i just bg suggest yg berkesan..
Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 26-1-2011 03:45 PM |All posts
mana ada haram..
kdng2 org ni pandai kata haram..
padahal x ada apa pun..
just tuk mantain je ...
britney Post at 26-1-2011 15:44

klu nak tahu lebih lanjut pasal botox or treatment lain try bukak website ni
www.skinclub.com.my
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 26-1-2011 03:52 PM |All posts
cuba amalkan pemakaian serum..mmg elok untuk anjalakan kulit..xkisah la jenama apa pun..my friend guna safi rania..mmg superb la..kedut2 dah semakin berkurangan
Reply

Props Report

Post on 26-1-2011 05:30 PM |All posts
Post Last Edit by bearkhor at 26-1-2011 18:47

sekarang terdapat satu produk--- eumora.
ini merupakan satu sabun...
sabun ini dapat menyelesaikan masalah jerawat, kedutan, menyebabkan kami putih, mengetatkan kulit, mencairkan palur, bintik-bintik dan banyaknya fungsi.  
sabun ini amat berkesan...
kesannya kita boleh lihat dengan cepat...
harganya juga amat murah...
satu sabun boleh digunakan selama beberapa bulan....
dan sabun ini sesuai untuk semua orang...
anda boleh pergi http://bluesky-bear.blogspot.com/ untuk memahami produk ini...

jika anda berminat, anda boleh email saya...
g_k_lb@hotmail.com
terima kasih...
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 10-2-2011 02:48 PM |All posts
Reply 4# kbtop


    zasss salu nak ilangkan b'head & w'head wat mcm ni..

sekeping tisu tu gunting panjng2..or segiempat2.. (untk tepek kat muke)
pecahkan telur aym - amik putih telur shja okeh..
pastu sapu putih telur tu kat bhgian yg bnyk blackhead mcm kat idung..pastu tepek ngan tisu yg da di gunting2 td..
kire putih telur ni mcm gam la..untk lekatkan tisu tu td..lapis bnyk2 kali kat muke..
wat seluruh muke pun bgus..
pas da siap sume biarkan btol2 kering taw!! sbb bl da btol2 kering,tarik pelan2 tisu yg da keras td tu..and blackhead akan keluar skali sbb dier da melekat kat putih telur tu.. kire mcm gune biore pore pack la..tp pore pack tuh xberkesan lgsg! {:1_142:}

kalo nk senang,mase sapu putih telur kat muke tu gune berus..kalo gune tgn nnt tyme nak ltepek tisu tu da melekat2 da pyh nak lekat kat muke.. mmg berkesan! kalo nak double berkesan buat 2x..

salu zasss buat mase nak masuk tdow..kang nnt bl terjage rase muke da keras, zasss tarik je..nnt dier jd mcm topeng..pastu zasss tdow balek..sok pg tilik kat topeng tu,kompom bnyk bintik2 itam yg da keluar!!

then mlm soknye pun zasss buat lagi..rase lecin je tang idung ni..best! tp leh tahan dlm semnggu dua jer..
sbb nnt blackhead tuh akan ade balek!! :@ benci!!

so kene rajin buat..

cube la! xrugi!!
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 10-2-2011 02:52 PM |All posts
Reply 12# bearkhor


    zasss da email..zasss berminat!!
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 10-2-2011 02:54 PM |All posts
Reply 11# daniela_athirah


    zasss ade try serum safi rania..bau dier sgt wangi n best gak la pkai..tp da abes zasss da xpki lagi..
tp seyes ke mmg berkesan kalo pkai serum n pki berterusan??
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 11-2-2011 09:47 AM |All posts
Tt cuba try Kinohimitsu Collagen yang ada dijual kat watson..itu pun bagus..kalau rasa... berani lagi..ambik ajer suntikan vita c collagen tu..insyallah..
http://anggunleyya.blogspot.com
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 22-11-2014 02:56 AM , Processed in 0.124556 second(s), 25 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top