CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12Next
Return Post new threads
Show: 12048|Reply: 36

HUT Tentera Darat Ke 78 - 1 Angkatan: Tetap Gagah Tetap Setia

[Copy link]

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 1-3-2011 01:35 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Post Last Edit by kitul at 1-3-2011 13:37

Sebagai warga Malaysia, saya terpanggil untuk mengucapkan:

Selamat Menyambut HUT Tentera Darat Ke 78 kepada semua warga Tentera Darat di Malaysia yang jatuhnya pada 1 Mac 2011.
Tema Tahun ini adalah selari dengan Cogankata Tentera Darat iaitu Gagah Setia:

1 Angkatan: Tetap Gagah. Tetap Setia.

Kawan terpandang leaflet sambutannya akan diadakan di DATARAN MERDEKA.

4 Mac 2011

0900-2200   : Pameran Statik dan Promosi Kerjaya
1600-1620   : Persembahan Pancaragam
1640-1700   : Demo Anjing Perang
1700-1715   : Pertunjukan Payung Terjun

5 Mac 2011

0900-2200   : Pameran Statik dan Promosi Kerjaya
0900-1115   : Raptai Perarakan kontinjen dan Aset TD
1600-1620   : Persembahan Pancaragam
1640-1700   : Demo Anjing Perang
1700-1715   : Pertunjukan Payung Terjun

6 Mac 2011

0855-0900   : Pertunjukan Para Warrior Dance
0900-1600   : Pameran Statik dan Promosi Kerjaya
0900-0950   : Perarakan kontinjen dan Aset TD
0950-1115   : Demo kepakaran TD
                 : Pertunjukan Payung Terjun
                 : Pertunjukan Akrobatik Motor Red Warriors
                 : Demo Unit Lawan Keganasan.

Jom Pergi. Tak Pergi Rugiiiiiiiiiiiii Gua Cakap Luuuu
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 1-3-2011 04:53 PM |All posts
kene gi awal, la ni hari2 hujan
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 2-3-2011 07:26 PM |All posts
harus pegi ni...!!
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 4-3-2011 08:56 AM |All posts
skg tgh bypass 4 bijik LOH
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 4-3-2011 09:00 AM |All posts
sapa-apa yang pi tu tepek gambo kt sini....
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 4-3-2011 11:29 AM |All posts
aku harap anggota tentera, khasnya yang berpangkat rendah hati2 dalam menjawab soalan pelawat. pasal specifikasi tu tak kisahlah...kat mana2 pun boleh dapat.

aku pernah dengar pelancong Singapork (yang semua lelakinya NS) bertanya;

-ada berapa misil ni di kem awak?
-kat kem lain ada berapa?
-apa masalah dalam mengendalikan ni?
-bila tarikh luput misil ni?
-macamana taktik kereta kebal bila dalam hutan?
-berapa kereta perisai ni yang boleh guna lagi?

memanglah jawapan seorang prebet skopnya kecil,tapi banyak yang boleh pihak musuh pelajari...
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 4-3-2011 12:25 PM |All posts
Post Last Edit by jofizo at 4-3-2011 12:26



deleted...............
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 4-3-2011 06:42 PM |All posts
yup.. yang penting kerahsiaan aset2 negara dipertahankan..
saya dah pergi tgk tadi.. sangat menarik.. disyorkan kepada semua, tak sia2 datang..
~"appear weak when you are strong, appear strong when you are weak"~
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 4-3-2011 08:50 PM |All posts
Post Last Edit by Adeila at 4-3-2011 20:53

Dah pegi td....lgpun ofis deila pun x jauh dr dataran tu...memang mcm2 ada le....nasib baik cik abang berlapang ati nak tlg temankan td...memang x rugi le pegi....setiap soalan memang dijawab dgn baik le...tp kebanyakan soalan tu cik abg deila je yg tlg jawabkan...hanya dia x berapa pasti je dia minta staff kat situ tlg jawabkan, but the best part is...deila dah berani pegang ular sawa...hehehe...itu pun berkali2 mencuba tuk pegang...

part kerahsiaan tu..deila tak rasa kesemua aset pasukan keselamatan kita dipamerkan dan deila pasti mesti pihak2 yg terlibat dlm pameran ni telah diingatkan mengenainya...pegi le...x rugi...walaupun penat tp byk benda yg kita akan tau...
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 5-3-2011 10:33 AM |All posts
isss..TT pon belom pergi lagi. ingat nak pergi esok pagi jeee sbb ade perbarisan aset-aset Tentera Darat.

Sesapa yang dah pergi, tepek2 lee gambor...
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 6-3-2011 01:41 PM |All posts
aku harap anggota tentera, khasnya yang berpangkat rendah hati2 dalam menjawab soalan pelawat. pasal ...
tecito Post at 4-3-2011 11:29



    Alamak.

wa pun tanya soalan yg sama.
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 6-3-2011 01:50 PM |All posts
Asset tiada dlm pameran:

a) scropian dan stomer.
b) radar TML. Griffle pun tarak.
c) senjata tempur SIG.
d) anti- tank ERYX.

Tapi ini semua tak penting.
Yg penting, boleh bergambar dgn real ULK !
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 6-3-2011 04:36 PM |All posts
Alamak.

wa pun tanya soalan yg sama.
cmf_nando Post at 6-3-2011 13:41



   so, hang jgn percaya sangat la kat jawapan2 yg depa bagi....kebanyakan jawapan tuh dah pre scripted and tak melambangkan keadaan sebenarnya....
Reply

Props Report

Rank: 16Rank: 16Rank: 16Rank: 16

Post on 6-3-2011 05:40 PM |All posts
ULK apa nando?
one day more . . . .
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 7-3-2011 09:14 AM |All posts
ULK apa nando?
5229 Post at 6-3-2011 17:40


heheh..aku pun nak tanya soalan yg sama..maklumlah..org awam...
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 7-3-2011 09:58 AM |All posts
unit lawan keganasan..
1

View rating log

Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 7-3-2011 10:22 AM |All posts
da 2 hari kite berkampung dkt dataran merdeka ni..hari pertama kite pegi hari sabtu..excited sgt..nk tgk aset atm ni..mmg membanggakan..dorang yang jaga pun friendly..jawab suma yg  kite tanya..kite pun sanggup tunggu nk tgk acara menarik..berhujan jgk la ptg tu..lencun satu baju..sbb nak tunggu persembahan dr red warriors..tp cancel kot..esoknya kite dtg lagi..kali ni siap nk rakam lagi..hehehe..perarakan aset tentera darat..mmg mavelles..kagum sgt..suma kite smpt tgk..penerjunan bebas, red warriors, demo ULK..waaa..mcm lam filem..nak2 masa agusta lalu kat atas...terujanya...bila la leh tgk lagi ni..nak rakam..batt camera lak exhausted..malang tol..
Laughing at our mistakes can lengthen our own life.
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 7-3-2011 11:23 AM |All posts
Reply 16# innocentti

yang pakai cam gini yang tangkap Bung ari tu kan?....
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 7-3-2011 01:28 PM |All posts
Reply 16# innocentti


    Wah. Dapat ambil gambar ketika model rehat.

Kesihan dia kena berdiri lama -lama dlm cuasa panas/hujan.
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 7-3-2011 01:58 PM |All posts
foto-foto HUT Tentera Darat malaysia Ke 78












1

View rating log

Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 7-3-2011 03:21 PM |All posts
Reply 18# gede-bab
yg tu UTK polis..
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 7-3-2011 03:45 PM |All posts
ahaakkk!!!
PT91M pki gincu ........
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 7-3-2011 04:35 PM |All posts
alamak...xnampak gambar...
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 8-3-2011 12:50 AM |All posts
kelmarin gi tengok perbarisan tu. best giler.
tq kerena tempek gambar2. cantik2 belaka.

rugi aa nani tak nampak gambar
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 8-3-2011 11:35 AM |All posts
apa pasal tak banyak gambar tepek kt sini....?

lagi banyak kt kuskus....tapi dah tutup maklumlah indon ngiri banget

http://www.kaskus.us/showthread.php?t=7339333&page=3
Reply

Props Report

12Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 26-10-2014 01:29 AM , Processed in 0.155420 second(s), 33 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top