CARI Malay Forums

Title: HUT Tentera Darat Ke 78 - 1 Angkatan: Tetap Gagah Tetap Setia [Print]

Author: kitul    Time: 1-3-2011 01:35 PM
Title: HUT Tentera Darat Ke 78 - 1 Angkatan: Tetap Gagah Tetap Setia
Post Last Edit by kitul at 1-3-2011 13:37

Sebagai warga Malaysia, saya terpanggil untuk mengucapkan:

Selamat Menyambut HUT Tentera Darat Ke 78 kepada semua warga Tentera Darat di Malaysia yang jatuhnya pada 1 Mac 2011.
Tema Tahun ini adalah selari dengan Cogankata Tentera Darat iaitu Gagah Setia:

1 Angkatan: Tetap Gagah. Tetap Setia.

Kawan terpandang leaflet sambutannya akan diadakan di DATARAN MERDEKA.

4 Mac 2011

0900-2200   : Pameran Statik dan Promosi Kerjaya
1600-1620   : Persembahan Pancaragam
1640-1700   : Demo Anjing Perang
1700-1715   : Pertunjukan Payung Terjun

5 Mac 2011

0900-2200   : Pameran Statik dan Promosi Kerjaya
0900-1115   : Raptai Perarakan kontinjen dan Aset TD
1600-1620   : Persembahan Pancaragam
1640-1700   : Demo Anjing Perang
1700-1715   : Pertunjukan Payung Terjun

6 Mac 2011

0855-0900   : Pertunjukan Para Warrior Dance
0900-1600   : Pameran Statik dan Promosi Kerjaya
0900-0950   : Perarakan kontinjen dan Aset TD
0950-1115   : Demo kepakaran TD
                 : Pertunjukan Payung Terjun
                 : Pertunjukan Akrobatik Motor Red Warriors
                 : Demo Unit Lawan Keganasan.

Jom Pergi. Tak Pergi Rugiiiiiiiiiiiii Gua Cakap Luuuu
Author: jofizo    Time: 1-3-2011 04:53 PM
kene gi awal, la ni hari2 hujan
Author: callmegurlz    Time: 2-3-2011 07:26 PM
harus pegi ni...!!
Author: jofizo    Time: 4-3-2011 08:56 AM
skg tgh bypass 4 bijik LOH
Author: gede-bab    Time: 4-3-2011 09:00 AM
sapa-apa yang pi tu tepek gambo kt sini....
Author: tecito    Time: 4-3-2011 11:29 AM
aku harap anggota tentera, khasnya yang berpangkat rendah hati2 dalam menjawab soalan pelawat. pasal specifikasi tu tak kisahlah...kat mana2 pun boleh dapat.

aku pernah dengar pelancong Singapork (yang semua lelakinya NS) bertanya;

-ada berapa misil ni di kem awak?
-kat kem lain ada berapa?
-apa masalah dalam mengendalikan ni?
-bila tarikh luput misil ni?
-macamana taktik kereta kebal bila dalam hutan?
-berapa kereta perisai ni yang boleh guna lagi?

memanglah jawapan seorang prebet skopnya kecil,tapi banyak yang boleh pihak musuh pelajari...
Author: jofizo    Time: 4-3-2011 12:25 PM
Post Last Edit by jofizo at 4-3-2011 12:26



deleted...............
Author: e.d5900    Time: 4-3-2011 06:42 PM
yup.. yang penting kerahsiaan aset2 negara dipertahankan..
saya dah pergi tgk tadi.. sangat menarik.. disyorkan kepada semua, tak sia2 datang..
Author: Adeila    Time: 4-3-2011 08:50 PM
Post Last Edit by Adeila at 4-3-2011 20:53

Dah pegi td....lgpun ofis deila pun x jauh dr dataran tu...memang mcm2 ada le....nasib baik cik abang berlapang ati nak tlg temankan td...memang x rugi le pegi....setiap soalan memang dijawab dgn baik le...tp kebanyakan soalan tu cik abg deila je yg tlg jawabkan...hanya dia x berapa pasti je dia minta staff kat situ tlg jawabkan, but the best part is...deila dah berani pegang ular sawa...hehehe...itu pun berkali2 mencuba tuk pegang...

part kerahsiaan tu..deila tak rasa kesemua aset pasukan keselamatan kita dipamerkan dan deila pasti mesti pihak2 yg terlibat dlm pameran ni telah diingatkan mengenainya...pegi le...x rugi...walaupun penat tp byk benda yg kita akan tau...
Author: kitul    Time: 5-3-2011 10:33 AM
isss..TT pon belom pergi lagi. ingat nak pergi esok pagi jeee sbb ade perbarisan aset-aset Tentera Darat.

Sesapa yang dah pergi, tepek2 lee gambor...
Author: cmf_nando    Time: 6-3-2011 01:41 PM
aku harap anggota tentera, khasnya yang berpangkat rendah hati2 dalam menjawab soalan pelawat. pasal ...
tecito Post at 4-3-2011 11:29



    Alamak.

wa pun tanya soalan yg sama.
Author: cmf_nando    Time: 6-3-2011 01:50 PM
Asset tiada dlm pameran:

a) scropian dan stomer.
b) radar TML. Griffle pun tarak.
c) senjata tempur SIG.
d) anti- tank ERYX.

Tapi ini semua tak penting.
Yg penting, boleh bergambar dgn real ULK !
Author: windof    Time: 6-3-2011 04:36 PM
Alamak.

wa pun tanya soalan yg sama.
cmf_nando Post at 6-3-2011 13:41



   so, hang jgn percaya sangat la kat jawapan2 yg depa bagi....kebanyakan jawapan tuh dah pre scripted and tak melambangkan keadaan sebenarnya....
Author: 5229    Time: 6-3-2011 05:40 PM
ULK apa nando?
Author: hanahani5865    Time: 7-3-2011 09:14 AM
ULK apa nando?
5229 Post at 6-3-2011 17:40


heheh..aku pun nak tanya soalan yg sama..maklumlah..org awam...
Author: innocentti    Time: 7-3-2011 09:58 AM
unit lawan keganasan..

Author: retnoel    Time: 7-3-2011 10:22 AM
da 2 hari kite berkampung dkt dataran merdeka ni..hari pertama kite pegi hari sabtu..excited sgt..nk tgk aset atm ni..mmg membanggakan..dorang yang jaga pun friendly..jawab suma yg  kite tanya..kite pun sanggup tunggu nk tgk acara menarik..berhujan jgk la ptg tu..lencun satu baju..sbb nak tunggu persembahan dr red warriors..tp cancel kot..esoknya kite dtg lagi..kali ni siap nk rakam lagi..hehehe..perarakan aset tentera darat..mmg mavelles..kagum sgt..suma kite smpt tgk..penerjunan bebas, red warriors, demo ULK..waaa..mcm lam filem..nak2 masa agusta lalu kat atas...terujanya...bila la leh tgk lagi ni..nak rakam..batt camera lak exhausted..malang tol..
Author: gede-bab    Time: 7-3-2011 11:23 AM
Reply 16# innocentti

yang pakai cam gini yang tangkap Bung ari tu kan?....
Author: cmf_nando    Time: 7-3-2011 01:28 PM
Reply 16# innocentti


    Wah. Dapat ambil gambar ketika model rehat.

Kesihan dia kena berdiri lama -lama dlm cuasa panas/hujan.
Author: advark    Time: 7-3-2011 01:58 PM
foto-foto HUT Tentera Darat malaysia Ke 78













Author: innocentti    Time: 7-3-2011 03:21 PM
Reply 18# gede-bab
yg tu UTK polis..
Author: pahat    Time: 7-3-2011 03:45 PM
ahaakkk!!!
PT91M pki gincu ........
Author: hanahani5865    Time: 7-3-2011 04:35 PM
alamak...xnampak gambar...
Author: kitul    Time: 8-3-2011 12:50 AM
kelmarin gi tengok perbarisan tu. best giler.
tq kerena tempek gambar2. cantik2 belaka.

rugi aa nani tak nampak gambar
Author: gede-bab    Time: 8-3-2011 11:35 AM
apa pasal tak banyak gambar tepek kt sini....?

lagi banyak kt kuskus....tapi dah tutup maklumlah indon ngiri banget

http://www.kaskus.us/showthread.php?t=7339333&page=3
Author: foranz    Time: 8-3-2011 01:30 PM
Yg diusung belakang U.Vamtac tu taming sari ke?...
Author: lkick2113    Time: 8-3-2011 02:41 PM
tepek la lagi gambar...kat mymill lagi banyak...
Author: advark    Time: 8-3-2011 04:20 PM
apa pasal tak banyak gambar tepek kt sini....?

lagi banyak kt kuskus....tapi dah tutup maklumlah  ...
gede-bab Post at 8-3-2011 11:35


lol kalau memang iri bwat apa formiler senior kaskus bikin thread tang ATM (mesia), ..slh forumer mesia sendirik la mlh wat troll/flamer padahal forumer2 indo dah menaruh respect dan mengucap tahniah byk2 diawal kepada forumer mesia...justeru kami senang tue tengok aset2 ATM yg update, sy salute sama SilentHornet yg dah berbagi info.

nih ade thread tang mesia lagi, HPC2 dah masuk tue..cuba kau masuk tuk share pengetahuan ko,

http://www.kaskus.us/showthread.php?t=7354251
Author: Gajahduduk    Time: 8-3-2011 11:59 PM
Post Last Edit by Gajahduduk at 9-3-2011 00:00

Reply 28# advark


    siip good coment for advark..
    Tahniah untuk TDM semoga makin maju..
Author: gede-bab    Time: 9-3-2011 10:38 AM
Reply 28# advark

cuk...mana mungkin indon senang liat aset2 ATM kayak gitu..

iri...iri...iri....ujung-ujung TNi juga bagus katana ...

yang kabur  pake taksi gimana donk bagus ga...
Author: powerwoot    Time: 9-3-2011 12:20 PM
sudah le tu woii, jangan gaduh mcm budak2 pulak
Author: kitul    Time: 9-3-2011 06:39 PM
gaduh laaa... yang pastinya.. yang siang siang tak lagi perlu bersuluh.

Tahniah TDM... Satu Angkatan, Tetap Gagah, Tetap Setia
Author: cmf_yipun78    Time: 10-3-2011 07:15 AM
Mod Tin nya pic amik masa event banyak kene paste kat Kaskus cess
Author: kitul    Time: 10-3-2011 11:18 AM
mmm...pengajaran...lenkali bagus kalu guna watermark. kalu sapa yg betul2 berminat boleh pm terus
Author: bakuro    Time: 17-3-2011 06:33 AM
Reply 30# gede-bab


    ah masa sih...kan pengunduran tNI di lebnon itu satu disiplin koposus yang paling mulia.. mereka nggak mau provoke aja dong..katanya dan beraninya TNI hanya pada sipil papua
Author: bakuro    Time: 17-3-2011 06:43 AM
nggak apa2 sih..biarin aja supaya mereka bisa liat2 dan bisa menghayal...
Author: bakuro    Time: 17-3-2011 06:45 AM
Reply 33# cmf_yipun78


nggak apa2 sih.. biarin aja agar bisa di liat2 dan bisa di khayalin...




Welcome CARI Malay Forums (http://mforum.cari.com.my/) Powered by Discuz! X2.5