CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Show: 18385|Reply: 13

Set jamu bersalin yang paling bagus..

[Copy link]

Rank: 3Rank: 3

Post on 15-3-2011 11:34 AM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

salam...

hi.kawan2..sy tgh pregnant anak no 2, InsyaAllah dlm awal bulan 5 nie dijangka bersalin..so, skrg sy nak mintak pendapat kwn2 kat forum nie, jamu apa yang paling bagus utk selepas bersalin..masa anak pertama dulu sy guna sendayu tinggi. jadi kali nie ingat nak cuba produk lainlah lak..harap2 kwn2 dpt bg pendapat..TQ..
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 15-3-2011 03:53 PM |All posts
try la nona roguy..minyak herbanika sngt best ...tak panas tapi memberikan kesegaran pd bdn kite...chilie beranak 1st ...kuar jek labour room sapu minyak herbanika satu badan .....hasil nye badan segar kulit merah tak macam baru pas bersalin .....jamu paytofiber pun bagus tak busuk ..berak sangt senang ..makan pagi ...kire 6-8 jam ready la bukak bengkung semua tuk pi berak...senang berak lawas  tak sembelit .....
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 15-3-2011 03:55 PM |All posts
tu lar..dgr byk jugak kebaikan nona roguy nie..
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 15-3-2011 09:02 PM |All posts
salam...my fren gunakan produk keluaran Luqman Herbs Centre. beliau bersalin pada  minggu akhir januari. 3 minggu darah nifas pun kering. badan pun dah kembali seperti masa anak dara dulu. sekarang sambung belajar di MSU. layari: www.luqmanherbscentre.com (thru google) untuk maklumat lanjut atau hubungi Dr Luqman di 014 6332307 utk bercakap sendiri dengan beliau.
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 16-3-2011 12:26 PM |All posts
me anak pertama ambil leesa formula..
anak 2nd guna nona roguy...

kira oklah kedua-dua produk ne...
ada kelebihan memasing!
Rindu kenalan lama...
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 16-3-2011 12:29 PM |All posts
Post Last Edit by anieszack at 16-3-2011 12:30

kat sini banyak info yg boleh dibaca

[http://mforum.cari.com.my/viewth ... ra=page%3D3&page=59]



i bele online jek dgn foremer zaida..
puat ati dgn free give dia..
murah pon murah!
Rindu kenalan lama...
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 16-3-2011 02:21 PM |All posts
Reply 6# anieszack


aku pun beli set NR online ngan zaida....memang puah hati dpt free gift lg...
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 16-3-2011 03:45 PM |All posts
sy dah order ngan zaida..trima kasih atas information kwn2...
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 27-4-2011 05:27 PM |All posts
2la..aku tgh tgu ari je nak bersalin..skang 36 mgu..huhu..takut nye ku rase kan..
aku pun tgh mencari set jamu bersalin yang ok...
aku ingat nak try set bersalin DCL..sebab aku nie xsuke & xreti mkn pil..
DCL xde pil pun..lg pun aku cam serasi dgn produk nie..
produk bidadari die bagus utk hilangkan keputihan & rapat kan yang "tut"..
ade sape2 penah try produk nie?
mari kter kongsi bersame2 saye..
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 28-4-2011 11:11 AM |All posts
Sy dah beranak 3.Masa anak sulung tu guna jamu Air Mancur produk dari Indonesia.Wangi je bau jamu2 dia.harga pun tak mahal tak macam harga jamu buatan Malaysia.Tak sampai seratus pun harganya.Lengkap untuk tempoh berpantang.Ada param,minyak telon,pil untuk dimakan dan pilis.
  Anak ke-2 guna Afiat.Tak best.harga rasanya mahal dalm Rm10 dr Air Mancur.Anak ke-3 guna balik Air mancur.Ada kawan bersalin bln 3 tu ari pun tanya saya pakai jamu apa masa dalam pantang.Dia pun beli jamu Air Mancur untuk anak no.3 dia.Katanya sebelum ni dia beli produk Malaysia dah la mahal tapi tak berapa nak berkesan.
  Tak la tanya apa maksud dia dgn tak berapa berkesan tu.Tapi apa yg dia kata dia nak pakai jamu yg saya pakai masa dlm pantang sbb nak badan maintain mcm saya.
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 11-7-2013 12:59 AM |All posts
Pengalaman Ratna setakat 4 anak ni

Ratna hanya guna 1 brand Set Bersalin je

Shaklee

sebab masa Ratna kecik2 dulu Ratna tengok makcik2 semua guna Set Bersalin Shaklee dan sampai sekarang umo diorang dah tua dah 50 lebih pun tapi badan still mantap dan takde sakit2.....kulit lawo


pastu masih subur

hehehe



ada banyak kedai online yang jual Set Bersalin Shaklee ni antaranya :


Shaklee

Set Bersalin Shaklee best

Set Bersalin Shaklee

Set Bersalin Shaklee Shah Alam

Set Bersalin Shaklee Ampang


Set Bersalin Shaklee Kuala Lumpur


Pengguna Set Bersalin Shaklee sejak 1997



Haaa beratur list set bersalin shaklee



pastu sini ada juga panduan pilih set bersalin

10 panduan untuk pilih set bersalin yang selamat




semoga perkongsian Ratna ni bermanfaat

selamat berpuasa semua













www.vitaminibu.com
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 30-6-2014 01:10 PM |All posts
saya pernah guna amway..saya pernah guna TANAMERA..

antara 2 produk ni saya memang suka TANAMERA,Macam pantang kt Spa. luar dalam rasa segar.kulit kermbali segar dan licin.hehhe

alang2 jatuh cinta denga TANAMERA, saya terus jadi pengedar sah..

meh nak share apa ada dalam set tanamera ni ye

Pernah dengar tentang TANAMERA?
Set lengkap posnatal ini merangkumi 10 item yang khusus buat wanita lepas bersalin.malah ada beberapa produk di dalam 10 item ini boleh digunakan sebelum bersalin dan kegunaan harian.


Cold press virgin coconut oil ( Minyak Kelapa Dara)
Brown formulation soap( sabun mandi Herba)
Boreh body scrub (lulur badan)
Teh herba
Calming herbal blend paste( tapel)
Firming herbal blend paste(pilis)
Bengkung
Herbal massage oil
Feminine herbal wash (herbal pembersih wanita)
Herbal  bath ( herba mandian)

set Lengkap hanya RM335 termasuk postage.

keistimewaan beli dari saya:-
* Set Bersalin Lengkap 10 Item
* FREE 1 bottle VCO (Worth RM34)
* FREE POSTAGE
* HADIAH MISTERI...YANG SANGAT BERGUNA
*50pills of Alfalfa SHAKLEE( membantu banyakkan Susu Ibu)




selain menjual set lengkap, saya jugak menyediakan Loose.

Cold press virgin coconut oil ( Minyak Kelapa Dara)  -RM34
Brown formulation soap( sabun mandi Herba) -RM15
Herbal massage oil-RM33



Kenapa TANAMERA????
Saya suka sebab tak de jamu..Pengambilan jamu boleh jejaskan susu badan dan adakalanya memberi efek pada bayi.sebab jamu ni kebiasaannya utk ibu.. untuk memanaskan badan ibu..so dengan TANAMERA, herbal tea dan VCO tidak memberi efek kepada bayi dan susu ibu.


Supplemen Alfalfa yang diberikan sebagai Gift istimewa untuk korang bermanfaat dalam memperbanyak susu ibu.tidak memberi kesan sampingan ye.ALFALFA dari SHAKLEE.

jika ragu2 boleh terus wassap saya..saya akan terangkan lebih detail..

013 6323715
norhafiszah@gmail.com
IMG_0102.JPG
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 1-7-2014 03:36 PM |All posts
wah, byk membantu ni. tq sharing
saya orang baru disi
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 25-11-2014 10:26 AM |All posts
Awak boleh try SET BERSALIN/BERPANTANG dr JAMU SUSUK DARA
PicMonkey Collage.jpg


1. Magic Body Slim Soap (RM36)
• Menghasilkan kulit tubuh yang cantik, tegang, licin dan lembab
• Menghilangkan kesan parut
seperti rekahan selepas beranak, kekotoran seperti kerak dan daki yang terpendam
• ia mampu mencerahkan kulit,
• Membuang lemak berlebihan,
• Pudarkan parut, masalah eczema,
• Mengatasi masalah panau, kurap, bisul.

2. Feminine Wash (RM48.00)

• Merawat keputihan, kegatalan & bau
• Membasmi kuman dan fungus
• Nyaman dan memberi
keselesaan pada mereka yang kerap berpeluh
• Ia berubat, pekat dan boleh tahan sehingga 2 bulan penggunaan.
• Diperbuat dari bahan-bahan alam semulajadi seperti herba, flora dan tumbuh-tumbuhanuntuk mengekalkan pH normal vagina.

3. Jamu Jalinan Cinta (RM48.00 / 40 biji)
• Merawat luka-luka bersalin dan pembedahan
• Membanyakkan susu badan
• Memberi tenaga dan kesegaran badan selepas bersalin
• Mengeluarkan darah kotor & menghasilkan darah baru/fresh
• Melancarkan pembuangan air besar & kecil
• Membuang angin dalam badan
• Melancarkan peredaran darah
• Merawat luka, kudis, bisul, kayap, nanah
• Mempercepatkan luka sembuh
• Membaik pulih luka dalaman
• Merawat kulit berjerawat di muka & badan
• Menyembuhkan kegatalan hidung & telinga (resdung)
• Menghangatkan badan dari terkena sejuk meroyan
• Mematikan kuman & mencegah kanser
• Merawat senggugut, period keluar sikit-sikit & berketul-ketul
• Menaikkan seri wajah, kulit licin gebu dan lembut
• Merawat jerawat batu, jerawat resdung yang bernanah
• Menghilangkan parut-parut jerawat yang hitam-hitam di muka
• Alahan jika makan seafood, bersin gatal hidung

4. Deep Heat Lotion (RM48)
• Mengurangkan lemak berlebihan
• Membantu menguruskan/merampingkan badan & perut yang buncit
• Kegunaan selepas bersalin
• Gigitan serangga berbisa
• Digunakan ahli-ahli sukan
• Bias-bisa atau lenguh-lenguh badan
• Sejuk-sejuk badan

5. MASKER VAGINA(RM25)
• boleh rapatkan bibir & mengetatkan fajar
• boleh merawat gatal2 di bahagian faraj
• boleh serap keluar keputihan
• boleh mencerahkan kulit di bahagian faraj
• menyamankan faraj
• boleh merawat masalah ruam di bahagian lain
• boleh jd pengganti deodorant
• mencerahkan kulit di bawah ketiak
• mengering luka2 dengan cepat
• boleh menghilangkan kegatalan dgn segera jika di sapu
• menyembuhkan luka2 dr segala kecederaan

https://www.facebook ...
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 21-12-2014 04:08 AM , Processed in 0.129598 second(s), 30 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top