Gempar! 4000 tan kapal frigate China di perairan Libya - Isu Semasa - Isu Semasa & Politik - CARI Infonet -

CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
123Next
Return to list New
View: 6781|Reply: 72

Gempar! 4000 tan kapal frigate China di perairan Libya

[Copy link]
Post time 22-3-2011 07:28 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Post Last Edit by Mawlay at 22-3-2011 20:33

Kali pertama di laut mediteranean, USA Watch out dragon is here!!





Rupanya rescue mission rakyatnya ataaauuu ada muslihat lain ???
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2011 07:30 PM | Show all posts | Share
adakah barangan senjata pemusnah di pelabuhan klang yg dirampas oleh polis itu hari nak diseludup ke libya?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-3-2011 07:44 PM | Show all posts | Share
Dari Berita


A First: Fully Armed Chinese Missile Frigate Spotted Off Libyan Coast

Though China abstained from a UN Security Council vote authorizing a no-fly-zone in Libya, and are not among the 16 nation coalition involved in Operation Odyssey Dawn, for the first time in modern day naval history, a Chinese warship sailed in the Mediterranean Sea. The 4000 ton Xuzhou missile frigate sailed to Libya after having been deployed of the coast of Yemen, on the other side of the Red Sea, a few days ago.

The missile frigates role is not exactly clear, but based on Chinas position thus far it is not likely that the ship is part of the US, UK and French led attack. The Peoples Daily, the Communist Partys newspaper, earlier pointed to Iraq and Afghanistan, and criticized the US for launching a third attack on a sovereign nation, so the chances that China is providing assistance are slim. While China may be flexing some of its military might, they are more than likely in the area strictly to observe operations C for the time being.
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2011 07:45 PM | Show all posts | Share
perang donia.
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2011 07:49 PM | Show all posts | Share
masa meeting.. China antara yg membantah serangan terhadap Libya
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2011 08:10 PM | Show all posts | Share
Post Last Edit by willywonka at 22-3-2011 20:12

serang libya kot atau nak bawa keluar rakyat kot...
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2011 08:44 PM | Show all posts | Share
nape serang libya? im totally lost tak tau pekembangan donia!
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2011 08:53 PM | Show all posts | Share
takkannya kapal china nk bergasak kapal US tuh....
abis-abis nk bgtau sekutu US .....
bhw keujudannya di situ.............

btw.... libya rakanniaga terbesar china ker?
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2011 09:14 PM | Show all posts | Share
ala...nk kuaqkan rakyat dia tu tp fully armed tu just incase anything happen.....
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2011 09:47 PM | Show all posts | Share
jadi pemerhati bebas
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2011 09:52 PM | Show all posts | Share
saja nak gertak kuasa barat kot...
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2011 10:03 PM | Show all posts | Share
nk bgtau kat US, tlg jgn poyo sgt..

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-3-2011 10:59 PM | Show all posts | Share
walaupun hantar rescue mission tapi ini sudah cukup menjadi petanda kuasa China bukan setakat terhad di asia sahaja malah sampai ke eropah ... ini buat kecut perut US  nii  
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2011 11:12 PM | Show all posts | Share
ramai2 askar kat dunia ni, askar US dengan Britain jaaa yg berperang tak berenti2....
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2011 11:38 PM | Show all posts | Share
sape  nahkodanya? cicit laksamana cheng ho?
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2011 11:42 PM | Show all posts | Share
ape ssh.. santau je tentera2 US tu... biar askar dia time tgh menembak, mengebom ke.. sume mulut berbuih2, muntah darah kuar jarum, rambut sume...
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2011 11:44 PM | Show all posts | Share
rakyat china 1 billion... apa ker hal klu mati 2 3 juta....
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2011 12:28 AM | Show all posts | Share
China banyak bagi bantuan ke negara afrika....
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2011 12:48 AM | Show all posts | Share
dia nak menpopularkan diri tu
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2011 12:59 AM | Show all posts | Share
ape ssh.. santau je tentera2 US tu... biar askar dia time tgh menembak, mengebom ke.. sume mulut ber ...
dragger Post at 22-3-2011 23:42



   aku pun ade terpikir bende ni, kalau le msia ade batalion bomoh santau, maunye sumer negara takut ngan msia, yg bleh celen pun mybe indon kot
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-3-2011 01:07 AM | Show all posts | Share
China banyak bagi bantuan ke negara afrika....
HangPC2 Post at 23-3-2011 00:28


Bantuan diberi bentuk senjata kasi gaduh puak afrika sesama sendiri

The Chinese - who now buy half of all Sudan's oil - have happily provided armoured vehicles, aircraft and millions of bullets and grenades in return for lucrative deals. Indeed, an estimated £1billion of Chinese cash has been spent on weapons.

According to Human Rights First, a leading human rights advocacy organisation, Chinese-made AK-47 assault rifles, grenade launchers and ammunition for rifles and heavy machine guns are continuing to flow into Darfur, which is dotted with giant refugee camps, each containing hundreds of thousands of people.

Between 2003 and 2006, China sold Sudan $55 million worth of small arms, flouting a United Nations weapons embargo.



dan hendak juga menyerap segala hasil bumi sehingga kering kontang.. mmg dasar china parasite


China is hungry - for land, food and energy. While accounting for a fifth of the world's population, its oil consumption has risen 35-fold in the past decade and Africa is now providing a third of it; imports of steel, copper and aluminium have also shot up, with Beijing devouring 80 per cent of world supplies.
Enlarge President Robert Mugabe leaving the eleventh ordinary session of the assembly of the African Union heads of State and government in Sharm el-Sheikh, Egypt

President Robert Mugabe leaving the eleventh ordinary session of the assembly of the African Union heads of State and government in Sharm el-Sheikh, Egypt

Fuelling its own boom at home, China is also desperate for new markets to sell goods. And Africa, with non-existent health and safety rules to protect against shoddy and dangerous goods, is the perfect destination.



dah duk negara orang lepas siap kutuk native african tu :re:

There have also been riots in Zambia, Angola and Congo over the flood of Chinese immigrant workers. The Chinese do not use African labour where possible, saying black Africans are lazy and unskilled.


Nak baca lanjut pi web ni -> Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/ ... .html#ixzz1HLhASN71
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2011 01:21 AM | Show all posts | Share
Bantuan diberi bentuk senjata kasi gaduh puak afrika sesama sendiri
Mawlay Post at 23-3-2011 01:07



Bantuan Pinjaman Kewangan Ke Negara Afrika menghalang pengaruh Barat di afrika....



Bantuan Senjata ada... cuba tengok kat Sri Lanka..... habis Tamil Elam jadi sejarah....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-3-2011 01:23 AM | Show all posts | Share
Reply 22# HangPC2

dalam diam2 duk labur sana sini ..
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2011 01:26 AM | Show all posts | Share
kalau malaysia jadi kuasa besar pun .... akan melakukan perkara yang sama juga.... tapi tak der lah sampai serang negara lain yang jarak nyer beribu batu.....
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2011 01:47 AM | Show all posts | Share
Bantuan diberi bentuk senjata kasi gaduh puak afrika sesama sendiri




dan h ...
Mawlay Post at 23-3-2011 01:07



   Saya rasa apa yang China lakukan adalah lebih baik dari sesetengah negara yang menyerang dan menindas negara-negara lain untuk mendapatkan sumber alam semulajadi.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

7-7-2015 08:17 AM GMT+8 , Processed in 0.143030 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list