CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12345678910... 40Next
Return Post new threads
Show: 149191|Reply: 995

Update : Kematian pegawai kastam: Polis ada maklumat baru?

  [Copy link]

Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18

Post on 29-3-2011 05:32 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Post Last Edit by atira at 13-4-2011 09:35

dah ada ka thread pasal ni??

Two senior Customs officers nabbed for graft involving billions of ringgit
By LOURDES CHARLES


KUALA LUMPUR: Two senior Customs officers have been arrested for alleged money laundering and corruption involving billions of ringgit in uncollected taxes.

The arrests came after a massive nationwide operation involving several government agencies.

A high-powered task force comprising officers from Bank Negara, the Inland Revenue Board, Malaysian Anti-Corruption Commission (MACC) and Attorney-General's Chambers conducted simultaneous raids throughout the country over the last 48 hours.

More than 400 MACC officers were involved in the operation that saw hundreds of documents being seized, according to a statement from the MACC Tuesday.

The documents belonged to forwarding agents in several ports in Klang, Penang, Kuantan, Johor and Sabah.

The raiding team also seized several Customs computers besides freezing and seizing of hundreds of bank accounts belonging to agents and officers, the statement said.

Some 25 Customs offices nationwide and more than 120 forwarding companies and their holding companies were raided.

It is learnt that Attorney-General Tan Sri Abdul Gani Patail is personally supervising the operation from the legal aspect as investigations are also being carried out under the Anti-Money Laundering and Anti-Terrorism Financing Act 2001.
Jimat Jimat Lama Lama Jadi Diamond ... muahahaha
Reply

Props Report

Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18

Post on 29-3-2011 05:37 PM |All posts
perghhhh
sonang nye depa songlap billion2 punye duit
Jimat Jimat Lama Lama Jadi Diamond ... muahahaha
Reply

Props Report

Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18

Post on 29-3-2011 05:42 PM |All posts
oh.. kat utusang belom ada lagik berita ni
Jimat Jimat Lama Lama Jadi Diamond ... muahahaha
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 29-3-2011 05:46 PM |All posts
perghhh.. operasi besar-besaran..
你到底要什么?
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 29-3-2011 05:58 PM |All posts
serbu smua............kastam,polis, jabatan tanah, jkr, immigration,pendaftaran,jpj........antara agensi yg paling banyak tertedah ngan rasuah.............
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 29-3-2011 06:11 PM |All posts
fuhhh billion tuh.....
dugaan!!
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 29-3-2011 06:17 PM |All posts
pegawai kastam dpt byk duit wooo..tu benda2 haram byk lepas je masuk kuar
..dan sebenarnya...
..Dark Knight...
..ryan giggs...
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 29-3-2011 06:28 PM |All posts
kastam aje serbu? imigresen serbu la sekali...
I've found the masterpiece in you...lovely girl.
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 29-3-2011 06:31 PM |All posts
serbu smua............kastam,polis, jabatan tanah, jkr, immigration,pendaftaran,jpj........antara ag ...

albob Post at 29-3-2011 17:58



Bukan "banyak terdedah dgn rasuah"  

Perkataan yang lebih afdhol ialah..... "banyak mentekedarah rasuah"
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 29-3-2011 06:34 PM |All posts
itu belum check polis2 lg...walau sikit jumlah, ratus2 je tapi setiap minggu/hari..
bilangan terlibat pun byk...
Reply

Props Report

Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18

Post on 29-3-2011 10:55 PM |All posts
ok.. versi utusangg

2 pegawai Kastam ditahan dalam serbuan SPRM

29/03/2011 5:42pm

PUTRAJAYA 29 Mac - Dua orang pegawai kanan Kastam antara yang ditahan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dalam satu serbuan secara besar-besaran di seluruh negara semalam.

Pengarah Siasatan SPRM, Datuk Mustafar Ali berkata, serbuan secara serentak yang dibantu oleh Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) dan dibantu oleh lima agensi lain itu dilakukan terhadap 84 agen penghantaran, sebuah syarikat induk, 24 anak syarikat berkaitan serta 25 premis Kastam di seluruh negara.

Dalam pada itu katanya, pasukan khas yang diketuai SPRM itu telah menyita lebih daripada 150 akaun-akaun bank milik syarikat dan orang perseorangan. - Utusan
Jimat Jimat Lama Lama Jadi Diamond ... muahahaha
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 29-3-2011 11:09 PM |All posts
ni musti salah cina ni, sebab mempengaruhi 2 ekor pugawai kastam  ni buat keja tak sunonoh....
Do Not Use Orally After Using Rectally
Reply

Props Report

Legenderer

www.sardin.co.nr

Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20

Post on 29-3-2011 11:31 PM |All posts
adakah ini wayang dari SPRM mejelang PRU13? :re:
Yg Bhg Presiden CDA
GST baik utk Rakyat | BN mesra YAHUDI
I stand with Khalid Ibrahim
justice for papa KETUM only
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 29-3-2011 11:35 PM |All posts
ape lah hukuman yg akan dikenakan kpd pegawai kastam ni?

let me guess.  pindah daerah je
On a scale of 1 to 10, you're a 9 and I'm the 1 that you need.
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 29-3-2011 11:37 PM |All posts
Reply 5# albob


    just 4 info:

ramai yg menganggap pihak kastam yg byk rasuah  tp mengikut 1 kajian rasmi (lecture aku ckp laa... UKM) bebrapa tahun dulu yg kuat makan rasuah ialah pihak yg dinamakan kerajaan tempatan.... (tak tau la pulak ada lg tak org sambung kajian 2....)

ada sape2 blh xplain kat sini puak2 mana masuk dlm grup kerajaan tempatan ni.....?
i'm not old. i'm recycled.....
Reply

Props Report

Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18

Post on 29-3-2011 11:37 PM |All posts
tunggu berita esok..
depa akan dedahkan tak malaun2 yg songlap billion2 ni
Jimat Jimat Lama Lama Jadi Diamond ... muahahaha
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 30-3-2011 12:21 AM |All posts
Reply 15# budaktua

mungkin maksud ur lecturer PBT?  
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 30-3-2011 12:27 AM |All posts
Reply 13# Acong

Operasi kali ni bukan dari SPRM sahaja, tapi byk involve agensi kerajaan lain.
Mereka kerja sampai late hours even korbankan waktu cuti apa yg mereka dapat?
Mocked by the public. :re:
Reply

Props Report

Moderator

Single

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 30-3-2011 12:57 AM |All posts
Reply  albob


    just 4 info:

ramai yg menganggap pihak kastam yg byk rasuah  tp mengikut 1 ...
budaktua Post at 29-3-2011 23:37



    COntohnya council (majlis perbandaran, bandaraya, majlis daerah) dan badan2 berkanun pembangunan bandar seperti LADA dan BDA. Pekerjaan dalam PBT yg terdedah kepada amalan rasuah ialah penguatkuasa, pegawai2 yg terlibat dalam mengendalikan permit/lesen dan pengutip cukai pintu/tanah etc.
TOP 3 SONG AT THE MOMENT:
1. "Anaconda" - Nicki Minaj [avatar]
2. "Bang Bang" - Jessie J. feat. Ariana Grande & Nicki Minaj
3. "Pills N Potions" - Nicki Minaj
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 30-3-2011 12:58 AM |All posts
ni musti salah cina ni, sebab mempengaruhi 2 ekor pugawai kastam  ni buat keja tak sunonoh....:lol ...
pyropura Post at 29-3-2011 23:09



    bukan....nie minang kawasan mana
I hated every minute of training, but I said, Don't quit. Suffer now and live the rest of your life
Reply

Props Report

Moderator

Single

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 30-3-2011 01:02 AM |All posts
Reply  Acong

Operasi kali ni bukan dari SPRM sahaja, tapi byk involve agensi kerajaan lain.
Mer ...
bvsf06 Post at 30-3-2011 00:27



    Yup. Aku sbenanya respek kpd pegawai2 SPRM nih. Diorang spend countless hours, tinggalkan family di rumah, buat kerja ambil keterangan, pastu ada masa kena jadi spy. TIme jadi spy tu, mmg nyawa betul2 hujung tanduk lah. Sudah gitu, diorang dakwa bawak kes ke mahkamah, selalunya mmg diorang kalah. Sbb diorang hanya guna kemahiran sendiri, orang yg didakwa selalunya amik kepakaran lawyer yg profesional... bila ada loophole sikit jer dalam siasatan, dah kalah dah. Cuma satu jer aku tak respek pada SPRM, diorang jarang skali buat siasatan atas kes ahli2 politik. Kebanyakan kes yg diorang berani nak siasat ialah kes pegawai2 gomen jah. :re: :re:
TOP 3 SONG AT THE MOMENT:
1. "Anaconda" - Nicki Minaj [avatar]
2. "Bang Bang" - Jessie J. feat. Ariana Grande & Nicki Minaj
3. "Pills N Potions" - Nicki Minaj
Reply

Props Report

Conqueror

Looking for love

Rank: 16Rank: 16Rank: 16Rank: 16

Post on 30-3-2011 01:10 AM |All posts
Reply  Acong

Operasi kali ni bukan dari SPRM sahaja, tapi byk involve agensi kerajaan lain.
Mer ...
bvsf06 Post at 30-3-2011 00:27

Macam orang gomen baik tangkap orang gomen jahat plak......

Tapi dokumen-dokumen yang kena rampar dari forwarding agents semua tu jangan harap lah nak dapat balik. Geng gomen baik ni geledah ofis kalu memang tunggang terbalik di buatnya.

Geng gomen jahat tu plak kini terpaksalah mintak balik duit yang orang yang dipercayainya simpankan sebab bank account dah kena beku. Cumanya orang yang dipercayai ni selalunya mula menghilang....hahahahaha
Whoever does not love does not know God, because God is love. 1 John 4:8
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 30-3-2011 07:29 AM |All posts
Reply 21# Muntz

True.. those good samaritans are always there to serve the country
tapi kesian bila kes dah sampai ke atas ada la nanti tangan2 ghaib yg kacau..
Reply

Props Report

Rank: 16Rank: 16Rank: 16Rank: 16

Post on 30-3-2011 07:35 AM |All posts
ape lah hukuman yg akan dikenakan kpd pegawai kastam ni?

let me guess.  pindah daerah je
annehuda Post at 29-3-2011 23:35


maybe...tmpt aku ni pun ada yg songlap duit...ratusan ribu gak..tp takat pindah ke negeri je
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 30-3-2011 07:37 AM |All posts
Reply  Muntz

True.. those good samaritans are always there to serve the country
tapi kesian bi ...
bvsf06 Post at 30-3-2011 07:29



   bukan dia org je... kakitangan kerajaan yg lain pun cam tu gak... kemt pendididkan for instance... pegawai dah wat keje tungkus lumus... time implimentation jadi lain dah.....
I like!
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 3-9-2014 10:11 AM , Processed in 0.160339 second(s), 34 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top