Yamaha XJ6 Diversion CKD - Confirm! - Motosikal & Basikal - Kereta,Kenderaan Bermotor & Aksesori - CARI Infonet -

CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
1234Next
Return to list New
View: 18500|Reply: 76

Yamaha XJ6 Diversion CKD - Confirm!

[Copy link]
Post time 14-4-2011 12:34 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Takde orang tepek lagi kan?
Jadi aku tepek la kat sini

Terselit sekali semasa pelancaran 35LC baru...











half-fairing...
juga dikenali sbg FZ6 di beberapa negara...

Info:
http://www.bikez.com/motorcycles/yamaha_xj6_diversion_2011.php

harga maybe sekitar rm40k

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2011 03:53 PM | Show all posts | Share
baguslah.. Yamaha dan Honda sudah bukak mata.. jadi saingan Kawasaki.
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2011 10:14 PM | Show all posts | Share
HLY ke jd pengedar dia?
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2011 02:28 AM | Show all posts | Share
tolong la murah ninja 250r....
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2011 06:56 PM | Show all posts | Share
baguslah.. Yamaha dan Honda sudah bukak mata.. jadi saingan Kawasaki.

Kilokahn Post at 14-4-2011 15:53


Honda nak keluar model apa plak??
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2011 07:10 PM | Show all posts | Share
agak2 bila keluar ni..
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2011 07:11 PM | Show all posts | Share
Honda nak keluar model apa plak??
danedzya Post at 15-4-2011 18:56



    kan Honda baru keluar Cbr 250
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2011 07:37 PM | Show all posts | Share
pesaing....

Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2011 07:39 PM | Show all posts | Share
aku rasa kalau wat mcm naked bike lg cun kot.. klau ada fering, topeng depan tu mcm tak kena lak...
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2011 08:28 PM | Show all posts | Share
pesaing....
dragger Post at 15-4-2011 19:37



    600cc vs 250cc....
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2011 10:15 PM | Show all posts | Share
XJ6 Diversion.....mantap.....mantap
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2011 01:00 PM | Show all posts | Share
harap2 skru tak tanggal utk versi CKD
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2011 02:04 PM | Show all posts | Share
600cc vs 250cc....
alpinestar Post at 15-4-2011 20:28





2011 Honda CBR 250 R!!!

Engine type:         1 cylinders, 4-stroke, Single
Displacement:         249 cc (15.21 cubic inches)
Bore stroke:         76 mm 55 mm (oversquare - shortstroke)
Cooling system:         Oil/air cooled
Power:         25.97 HP (19.1 kW) @ 8500 rpm
Torque:         23 Nm (2.35 kg-m) @ 7000 rpm
Throttle:         Cable operated
Valves        
Valve train:         DOHC, variable
Valves per cylinder:         4
Fuel and ignition        
Sparks per cylinder:         1
Fuel supply system:         Fuel injection
Ignition type:         Digital CDI
Compression:         10.7:1
Engine mounting:         Transverse
Lubrication system:         Wet sump
Gear box:         Manual 6-speed
Clutch:         Wet, multiple discs, cable operated
Final drive:         Chain
Starter:         Electric

Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2011 05:39 PM | Show all posts | Share
mungkin ni lah bermulanya era 600cc dalam malaysia ... lepas kawa yamaha plak .. mungkin lepas ni suzuki gladius ... dan honda hornet .... harga aku rasa mungkin mahal sikit dari er6-n sebab yamaha nya model ni 4 silinder ...
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2011 10:59 PM | Show all posts | Share
Reply 7# Mede

Ooo i see...aku saspek ada model 600cc tadi....
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2011 09:58 AM | Show all posts | Share
Honda pun nak keluarkan 600cc punya, CBR600F

Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2011 11:38 AM | Show all posts | Share
HLY ke dealer dia??         
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2011 02:19 PM | Show all posts | Share
Tak sure la pulak  kalau Hong Leong Yamaha dealer motosikal Yamaha kat Malaysia.
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2011 05:36 PM | Show all posts | Share
kalau la aku ni tinggi n berani bwk motor.. memg aku sambar satu..
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2011 02:23 AM | Show all posts | Share
kalo harga rm40k.. harga er6 kompom akan merudum..
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2011 09:56 AM | Show all posts | Share
saper nak amik er6n aku?26k jalan....hahahaha...mileage 13k kiddin'
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2011 03:53 PM | Show all posts | Share
smart design moto ni.tapi xleh lawan lagi design ninja
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2011 05:56 PM | Show all posts | Share
kalo aku penggemar naked.. mesti aku ambik model ni instead z7 or zthou..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-4-2011 11:06 PM | Show all posts | Share
ade can cbr600f pun nak diCKD kan?
tak pun CB400 pun jadi
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2011 09:04 AM | Show all posts | Share
Honda pun nak keluarkan 600cc punya, CBR600F
Kilokahn Post at 17-4-2011 09:58



    mana dapat berita nie? mcm tak cayer jer...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

7-7-2015 09:12 PM GMT+8 , Processed in 0.138351 second(s), 13 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list