CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Show: 12695|Reply: 14

Minta tlg : ada tak cara hilangkan bintik minyak keliling mata?

[Copy link]

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 15-4-2011 10:08 AM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Dah lama nak tanya wanita cara nak hilangkan bintik minyak..ada orang cakap sbb kolesterol juga..sbb muka jenis minyak..atau terlebih minyak kat situ...mata penat/letih...macam2 le....
dipohon bantuan pakar2 kecantikan kat sini utk cadangkan ada tak produk atau cara nak hilangkan/kurangkan bintik minyak kat tepi mata tu....

hari tu member yg mengalami perkara tu jugak tanya kat awek jual produk kecantikan kat pasaraya..katanya boleh tutup dgn make-up...klu pompuna boleh le..lelaki camne?....

camne pendapat pakar2 kecantikan kat sini?
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 15-4-2011 11:03 AM |All posts
Baik you jumpa Dr pakar kulit; yang i tau memang terlebih kolesterol. Better watch out your health
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 15-4-2011 11:11 AM |All posts
Baik you jumpa Dr pakar kulit; yang i tau memang terlebih kolesterol. Better watch out your health
mdmyana Post at 15-4-2011 11:03

Takde tip ke...anyway..TQ very much...
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 15-4-2011 11:14 AM |All posts
i pn ader masalah yg sama oil seed org panggil tp i dh laser.. nampak la nipis sikit, n dh penah buang kat herbaline 3 biji rm 50... mmg ilang... nanti nak g wt lagi
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 15-4-2011 02:28 PM |All posts
i pn ader masalah yg sama oil seed org panggil tp i dh laser.. nampak la nipis sikit, n dh penah bua ...
safia Post at 15-4-2011 11:14


sampai kena laser ke?...cara lain?....herbaline tu salun ke?..
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 18-4-2011 09:25 AM |All posts
herbaline tu salun ke?..


yes saloon...facial dn sebagainya lh....

kt herbaline mmg dia buat buang tahi lalat/ketuat/oil seed n sewaktu dengannya

try la mmg ilang, tp rasa cm gigit semut jek
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 18-4-2011 09:32 AM |All posts
you cuci makeup guna baby oil ke?

kalau tak cholesterol maybe sebab penggunaan tak betul tentang baby oil tu..

tak silap i benda ni permanent,so you kena jumpa dr kulit utk bagitau what made it happened..
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 18-4-2011 11:52 AM |All posts
boleh buang tu. kalau bintik2 tu oil seed buang manual confirm tak kan dtg lagi.. kalau sebab cholestrol, dia bukan bentuk bintik, dia spread dan warna kuning, itu pun boleh dibuang jugak. cuma kalau nak lebih jelas, datang kat tempat ayu, Klinik ayu jelita kat ampang, kita tgok kan, kalau boleh buat kita buat terus, harga pun tak la mahal sgat pun.
klinikayu@yahoo.com
Reply

Props Report

iN  

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 21-4-2011 02:43 PM |All posts
ayu.. tak mahai sgt tu berape?... ape nama klinik?
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 21-4-2011 03:55 PM |All posts
Reply 6# safia


  Mcm menarik je..melati tgk kat web herbaline, dorang buat promo RM50....
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 22-4-2011 08:15 AM |All posts
Mcm menarik je..melati tgk kat web herbaline, dorang buat promo RM50....


yes mmg menarik, ingat nak try facial dier,
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 12-8-2011 12:15 PM |All posts
Reply 4# safia
yup..herbaline.aku pon pernag buat.mmg berkesan.
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 12-8-2011 08:18 PM |All posts
Reply 8# ayukita


   lau hitam bwh mata ni blh? bpe kos?
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 13-8-2011 09:15 AM |All posts
Reply  safia
yup..herbaline.aku pon pernag buat.mmg berkesan.
hyldia Post at 12-8-2011 12:15



    permanent x@dia naik blk lepas tu?
grab kasperky KAV@KIS 2012,plz pm
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 13-8-2011 03:27 PM |All posts
Oil seeds yg wana kekuningan, akan smakin besar bila semakin banyak kolesterol yg terkumpul. itu mmg doktor perubatan yg bgi statement. dulu, akk pun ada gak. akk picit2, sakiit, x mo dia terkluar or tercabut. bila akk telan supplement TOCOTRIENOL (Vit. E gred AA), oil seed tu mcm kering and bla akk usik2, piciit, terus dia tanggal. sblum tu, kita cubiiit sbb nk cabutkan dia, mmg sakit, mcm kita cubit kulit kita. tpi bila dh telan supplement, dah nyah kolesterol dlm DARAH, senang lak dia tanggal, mcm dh mati. dan mmg x tumbuh lgi..
boleh jenguk2 thread akk tentang kelebihan TOCOTRIENOL ni.. kat

http://eforum1.cari.com.my/viewt ... p;extra=&page=1
FB: Sheila Jamal
sms:013-6914702
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 3-9-2014 03:06 PM , Processed in 0.133898 second(s), 27 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top