2011 Honda Wave Dash 110 - Motosikal & Basikal - Kereta,Kenderaan Bermotor & Aksesori - CARI Infonet -

CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Search
View: 9905|Reply: 12

2011 Honda Wave Dash 110

[Copy link]
Post time 28-5-2011 07:46 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login









*image credit to paultan.org

MODELS:
RSR (Electric Starter)
RS (Kick Starter)

PRICE:
Honda Wave Dash 110 RSR RM5,268.00
Honda Wave Dash 110 RS RM4,998.00


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-5-2011 07:46 PM | Show all posts | Share
Post Last Edit by newspr at 28-5-2011 19:48

Specifications:

ENGINE
Engine Type: Air Cooled, 4 Cycle Engine OHC
Bore & Stroke: 50.0 x 55.6mm
Displacement: 109.1cc
Compression Ratio: 9.0:1
Engine Starter System: Kick Starter (RS), Electric Starter (RSR)
Lubricating Oil Capacity: 1.0 litre



POWER and TRANSMISSION
Clutch: Automatic Centrifugal & Multiplate Wet Clutch
Transmission: 4 speed constant mesh
1st Gear: 2.615 (34/13)
2nd Gear: 1.555 (28/18)
3rd Gear: 1.136 (25/22)
4th Gear: 0.916 (22/24)
Primary Reduction Ratio: 4.059 (69/17)
Final Reduction Ratio: 2.642 (37/14)



ELECTRICAL
Ignition: DC-CDI
Battery:
12V-2.5AH (Kick Starter)
12V-3.0AH (Electric Starter)



DIMENSION
Overall Length: 1885mm
Overall Width: 709mm
Overall Height: 1071mm
Wheelbase: 1221mm
Curb Weight:
96kg (Kick Starter, Sports Rims)
98kg (Electric Starter, Sports Rims)



CHASSIS
Suspension 每 Front: Telescopic 81mm
Suspension 每 Rear: Twin 83mm
Fuel Capacity: 3.7 litre
Tyre Measurement 每 Front: 70/90 每 17M/C 38P Inoue
Tyre Measurement 每 Rear: 80/90 每 17M/C 50P Inoue
Caster Angle: 26 degree 00*
Trail Distance: 67mm



PERFORMANCE
Maximum Horse Power: 6.22KW / 7500rpm
Maximum Torque: 8.59Nm / 5500rpm
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2011 08:41 PM | Show all posts | Share
lawa dah ni.....tapi kalau la pakai monoshock......
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2011 09:29 AM | Show all posts | Share
lawa dah nie,....tp tuh lah..mcm aku cakap..next time aku elakkan honda cub..try yamaha plakk...
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2011 12:36 PM | Show all posts | Share
menarik2..boleh sambaq satu
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2011 09:36 AM | Show all posts | Share
member aku nak amik nih. nxt week kot.. yg kaler oren tu, motor poslaju. yg biru merah posmen biasa. haha. yg dua kaler ni ade electric starter.
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2011 04:55 PM | Show all posts | Share
Design cantik jugak... harga pun buleh tahan.
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2011 04:56 PM | Show all posts | Share
design dah lawa, tapi takat 110cc je. ampeh la. apesal honda tadak kasi kluar yg 150cc punya. baru leh celen belang ngan FZ camnih.

modenas bila mau kluar 150cc ? mimpi je la.... :re:
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2011 05:04 PM | Show all posts | Share
aiihhh...gerammm ajer aku nk sambor seketol....
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2012 04:59 PM | Show all posts | Share
sape2 yg dah ade pengalaman own moto ni. share la sikit....
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2012 03:24 PM | Show all posts | Share
adik ipar aku pakai moto ni... ada gak pinjam.. tapi jalan dekat2 jer... susah nak kasi review...
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2012 12:02 PM | Show all posts | Share
igt nk beli motor ni.......tnggu lg 2 thn  
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2013 06:44 AM | Show all posts | Share
design cntk sgt. motor ni ke motor LC lg best? sape2 leh compare sblm aku terbeli.. krg nyesal lak aku...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

5-7-2015 11:01 PM GMT+8 , Processed in 0.123944 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list