CARI Malay Forums

Title: Bagaimana nak hilangkan hitam di celah peha ek? [Print]

Author: kiahbosan    Time: 7-6-2011 05:14 PM
Title: Bagaimana nak hilangkan hitam di celah peha ek?
Post Last Edit by kiahbosan at 7-6-2011 19:20

Ada tak product yang blh aku hilangkan hitam di celah2 peha aku ni..... dah mcm2 cara cuba tp tak berkesan...
Author: muntahijau    Time: 8-6-2011 02:35 AM
cara apa yg telah dicuba?
Author: itamrazali    Time: 8-6-2011 10:13 AM
gunalah Palmer's Cocoa Butter, celah kangkang aku dah cerah, tak caya sudah.
Author: jejai    Time: 8-6-2011 10:45 AM
Hitam disebabkan ape tuh? bekas kurap or ape?
Author: CikTwins    Time: 8-6-2011 10:57 AM
gunalah Palmer's Cocoa Butter, celah kangkang aku dah cerah, tak caya sudah.
itamrazali Post at 8-6-2011 10:13



    ko guna yang mane ek?..palmer cocoa butter byk jenis..ada gambar x?
Author: cmf_princess06    Time: 8-6-2011 11:14 AM
boleh bagi detail palmer cocoa butter yg mana satu sesuai digunakan.
Author: itamrazali    Time: 8-6-2011 12:11 PM
aku dh tulis dlm blog aku..malas nak ulang sbb aku dah santek sgt nie.
Author: fzatulakmal    Time: 8-6-2011 12:14 PM
gune white perfect gluta + extra kojic soap. untuk kesan itam kat celah peha, ketiak.. muka pon boleh pkai skli... terbaik kalu perempuan yg tgh pregnant sbb mslh ni biasa jadi..
Author: kakiza    Time: 8-6-2011 01:37 PM
cube try sabun perapat atika beuty(kotak oren)...

ade gak yg serasi ngan sabun nih.....
Author: leoxx    Time: 8-6-2011 01:59 PM
aku dh tulis dlm blog aku..malas nak ulang sbb aku dah santek sgt nie.
itamrazali Post at 8-6-2011 12:11



    sesuai untuk semua jenis jantina ke?atau hanya wanita saja?
Author: epysha    Time: 8-6-2011 02:27 PM
aku dh tulis dlm blog aku..malas nak ulang sbb aku dah santek sgt nie.
itamrazali Post at 8-6-2011 12:11



    terkezut haku!!
Author: aymiens    Time: 8-6-2011 02:44 PM
boleh mencuba sabun glutathione atau pun sabun kojic yang berfungsi untuk pencarahan kulit
sapukan pada bahagian tertentu yg inginkan pencerahan...gosok2 selama tiga minit kemudian bilaskan dgn air...

ade ramai yg terlah mencuba dan berjaya
Author: itamrazali    Time: 8-6-2011 04:15 PM
sesuai untuk semua jenis jantina ke?atau hanya wanita saja?
leoxx Post at 8-6-2011 13:59



    http://itamrazali.blogspot.com/2010/12/celah-kangkang-itam.html
Author: fzatulakmal    Time: 13-6-2011 02:26 PM
gune sabun ni.. tuk cerah n ilang kesan itm celah2 tu.. buleh pkai tuk muka n  bdn skli..

Author: aymiens    Time: 14-6-2011 12:10 PM
boleh cuba kojie-san soap
sgt berkesan utk mencerahkan celah2 bedah dan ketiakkk..

ni gmbr nyer boleh refer kt my blog


Author: aymiens    Time: 14-6-2011 12:12 PM
ni plak testi pengguna kojie san soap


Author: jejakajambu    Time: 13-7-2011 07:23 PM
boleh try sabun susu beras citra juga
Author: wak_lu    Time: 13-7-2011 08:46 PM
semua nak promote produk memasing tp kalau boleh nak tau testimoni sapa yg pernah mengalami sendiri dan mendapat kesan yg memberangsangkan...please share produk tersebut utk kekawan kita ni....
Author: Sorfinaku    Time: 14-7-2011 01:44 AM
cubalah set carmino (lebih pada mencerah,sekata warna kulit,hapus jerawat jeragat dll) atau set merygold (lebih kpd hilang parut,hapus jerawat jeragat bintik hitam,rawat luka,rashes dll)..tp kalu untuk putihkan ketiak,paha dll lebih pada guna set carmino,harga dua2 ni bawah seratus..boleh tgk kat www.homeopationline.com..mmg berkesan..lagi satu ia tanpa dadah..selamat tuk kita guna..dari segi testimoni tu cuba tgk kat facebook.com/homeopationline..ada satu customer test benda ni tuk hilang parut..juga berkesan..
Author: moonflower    Time: 14-7-2011 11:33 AM
Reply 16# aymiens

interested ngn sabun kojic san ni..how much
Author: izzah_mia    Time: 14-7-2011 02:00 PM
ni plak testi pengguna kojie san soap
aymiens Post at 14-6-2011 12:12


berapa ek rega sabun ni?parut2x kat bdn leh hilang tak?leh pakai kat muka?
Author: aymiens    Time: 15-7-2011 12:25 PM
harga rm50 seketol..sebaiknya hanya guna di bahagian badan sebab kalau pakai kt muka nnti kulit muka jadik nipis dan kering...
Author: ratu_cinta    Time: 15-7-2011 05:47 PM
harga rm50 seketol..sebaiknya hanya guna di bahagian badan sebab kalau pakai kt muka nnti kulit muka ...
aymiens Post at 15-7-2011 12:25


mana tindakan ni...ni nak berniaga....kalo org lain dah jadi trouble maker...aiiii pon banhammer 2 kali dah....
Author: ratu_cinta    Time: 15-7-2011 05:48 PM
cubalah set carmino (lebih pada mencerah,sekata warna kulit,hapus jerawat jeragat dll) atau set me ...
Sorfinaku Post at 14-7-2011 01:44



    ni pon sama:re:
Author: adibsmarni_86    Time: 15-7-2011 08:54 PM
Nak suggest produk bg yg nk berjimat cermat. 1 produk pd satu harga utk sume. syampoo, ubt gigi,fminin hygen, sakit kulit, bau badan, msalah rmbuut berbau bg wanita bertudung, panau, kulit merekah, dan byk lagi msalah dpt selesai dgn hanya Sabun Herba Fun_D. Harga hanya RM20.00 sahaja

Tak perlu keluarkan byk duit beli produk2 yg mahal. Tak perlu buat rawatan. Cari produk2 yg berasaskan herba krn ia tdak mengandungi bhn kimia. Salah satu produk yg anda boleh cuba dapatkan ialah sabun herba Fun_D. sabun ni 100% herbs. No chemicals. Buatan org kmpung. Sabun ni pelbagai guna. Utk kegunaan satu badan. Boleh buat ubat gigi, boleh buat syampoo rambut, kelemumur, rmbut gugur, rmbut berbau...... leh buat ubt gatal2, panau, kurap, sifilis or whtever. Utk wanita pon boleh guna sbg femenin hygin dgn hanya sapuan di bhg luar. Masalah resdung pon leh guna sbg pencuci muka. "menyerlahkan aura wajah". 1 sabun boleh guna seluruh badan. Harga pon murah hanya RM20.00 shj. Sebarang pertanyaan call 013-5225660 ( fendy ) @ 017-4807886 ( sms shj ).

Byk lagi kesan penggunaan sabun ni. Senang citer seketul sabun leh pelbagai guna. Sume masalah pd tubuh badan leh guna.


seribu-keajaiban.blogspot.com


Author: bungahitam    Time: 16-7-2011 05:50 AM
rasanya lotion brand palmer yang disuggestkan oleh itamrazali ok gak...
i dah try...
Author: Sorfinaku    Time: 17-7-2011 12:25 AM
Reply 24# ratu_cinta
apa yg sma..
Author: MistrezHermanaz    Time: 17-7-2011 10:21 AM
itam,ko nye palmer tu lotion ke cream..bkn yg organic kn..haku g alpha dh naik juling x tau nk pilih yg mana satu..dlm blog ko tu gambar tu mcm lotion
Author: ika_ivy    Time: 17-7-2011 06:55 PM
rasanya lotion brand palmer yang disuggestkan oleh itamrazali ok gak...
i dah try...
bungahitam Post at 16-7-2011 05:50



   nak try la... tak sabo na g pharmacy sok
Author: yuanpin    Time: 17-8-2011 03:30 PM
Reply 28# MistrezHermanaz


    kat blog itam tu kan dia dh gitau amik yg cream..bukan lotion..
Author: chintacanduri    Time: 18-8-2011 12:22 PM
share petua sket leh?

sapu celah tu dgn limau nipis @ limau purut...
biarkan sekejap...
lepastu gosok dgn scrub....(any brand)

ni kwn sy la bg petua,kalau rajin buat la....
Author: izzah_mia    Time: 18-8-2011 04:17 PM
share petua sket leh?

sapu celah tu dgn limau nipis @ limau purut...
biarkan sekejap...
lepastu ...
chintacanduri Post at 18-8-2011 12:22


alamak..kalo xde scrub sapukan gan limau nipis@purut tu je boleh ke?
Author: tabasco    Time: 18-8-2011 09:55 PM
aku guna exfoliating gloves tu je waktu mandi...lagi best dari guna loofah ke span mandi ke.
Author: chintacanduri    Time: 19-8-2011 10:32 AM
alamak..kalo xde scrub sapukan gan limau nipis@purut tu je boleh ke?
izzah_mia Post at 18-8-2011 16:17



menurut kawan sy tu...limau nipis@purut tu fungsi dia lebih kpd ilangkan bau n buang daki2 lama...
then bila scrub,tu yg sel mati td remove...

jd secara tak langsung ketiak cerah la....

ada gak petua limau nipis@purut tu campur dgn air kapur utk cerahkan kulit....
mgkn sbb air kapur kan strukturnya kesat2 tu,ala2 mcm scrub gitu....

ikut la nak guna petua mana.....
tp sy sarankan jgn buat lepas baru cukur...pedih kot...
kalau leh cabut la bulu ketiak...spy kulit tak pedih...
Author: izzah_mia    Time: 19-8-2011 02:30 PM
menurut kawan sy tu...limau nipis@purut tu fungsi dia lebih kpd ilangkan bau n buang daki2 lam ...
chintacanduri Post at 19-8-2011 10:32


ok..tq chanduri
Author: damiqula    Time: 23-8-2011 12:38 PM
kalo scrub kwsn tu hari2 blh ke ek?




Welcome CARI Malay Forums (http://mforum.cari.com.my/) Powered by Discuz! X2.5