Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Search
8168
View
20
Reply

Me "motard" kan panther atau tzm???

[Copy link]

Author: Hassan.Dragon       Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-6-2011 02:31 PM | Show all posts |Read mode
aku minat tgk org layan motard sekarang nak beli kawasaki ksr mcm underpower je,klx pun underpower 150cc tapi 4stroke power mcm tak stim je...so aku terpikir mcm lagi best kalau motardkan motor 2strokemcm panther atau tzm...platform mana lagi bagus???

antara gambar tzm yang dah dimotardkan yang aku jumpa..


Panther motard

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2011 05:40 PM | Show all posts
Kreatif.. salute la..
Nampak TZM sesuai dgn motard sbb boley tayang deltabox dia.
Panther tu dah macam MX dah.
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2011 08:23 PM | Show all posts
cari motor2 barai (panther, kips, tzm) pastu leh wat project bike..
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2011 09:49 AM | Show all posts
Reply 1# Hassan.Dragon

panther lagi menarik kot.... tank tzm tu gedabak sgt la... ato tank TZM pun ko nak modi...?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-6-2011 05:14 PM | Show all posts
Kreatif.. salute la..
Nampak TZM sesuai dgn motard sbb boley tayang deltabox dia.
Panther tu dah m ...
panzer Post at 27-6-2011 17:40



orang kata chasis tzm berat,susah nak buat skill betul ke? ke sekadar org cakap???
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-6-2011 05:29 PM | Show all posts
Reply  Hassan.Dragon

panther lagi menarik kot.... tank tzm tu gedabak sgt la... ato tank TZM pun ...
ryo_takahashi1 Post at 28-6-2011 09:49


Selalunya kalu modi motard,sekali tank org tukar yg motard punya,member aku rg sport buat cross dia pakai full coverset kx. tapi aku tgk tank tu mcm kecik je kalu buat main cross okla track pendek2, masalahnya kalu utk guna kt jalan biasa enjin tzm lak tu,jenuh isi minyak la kalu tank kecik...kalau panther mungkin bole maintain tank asai just potong seat lain je...

contoh fz yang di "motard"kan pakai tank asal.




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2011 02:25 PM | Show all posts
budak2 felda byk la mod moto kriss, SS, RG sampai jadi ala2 motard camni.. .. kretif tak kretif la dorang ni...
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2011 02:34 PM | Show all posts
kalau ade banyak barang panther, boleh la pm pm aku.... sedang merestorasi motor kesayangan ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-7-2011 03:44 PM | Show all posts
budak2 felda byk la mod moto kriss, SS, RG sampai jadi ala2 motard camni..  .. kretif tak kretif l ...
dragger Post at 1-7-2011 14:25


tu modi cub cross kot...nk modi motard mahal abg...rim dgn tayar yg bagus pun dh dkt 1k blm msk yg lain2...full coverset dgn seat 1k... Dah bole tkr 4 biji tyr serta sport spring myvi abg dh tu...hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2011 04:23 PM | Show all posts
Hassan Dragon, ni moto fukau kan?
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2011 11:08 PM | Show all posts
tumpang lalu, tumpang tanye,
moto camni xde roadtax kan??
kire cam modify haram la kan
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2011 03:39 AM | Show all posts
Reply 11# Alf_Ramsey


   
sape ckp takde roadtax,biase orang buat tukar tyr,eksoz n coverset je kot,chasis n enjin still same yg declare dlm geran,roadtax xde msalah la kot
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2011 06:29 PM | Show all posts
Reply  Alf_Ramsey


   
sape ckp takde roadtax,biase orang buat tukar tyr,eksoz n coverset je k ...
NazreenNazari Post at 2-7-2011 03:39 AM



    kalau pg Puspakom ...agak2 lepas tak???mmg arr boleh renew roadtax sbb muto tak payah bawak pi inspection...
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2011 10:09 PM | Show all posts
tzm power valve slalu kong
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2011 07:19 AM | Show all posts
Reply 13# medangmru

puspakom jgn harap nk lepas,tukar warne pn tak lepas,ni lagi da tukar coverset bagai...kes nk jual motard tuh pepandai le msuk balik ori pnye part,dah tukar name,geran jalan,roadtax idup...msuk balik la kit motardnye tuh..hahah....
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2011 11:52 AM | Show all posts
kalau ade banyak barang panther, boleh la pm pm aku.... sedang merestorasi motor kesayangan ni
m0g Post at 1-7-2011 14:34


lagi meranggikan moto ke mok sekarang?hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2011 12:11 PM | Show all posts
biasenye org jual motard ni jual kosong je. tanpa geran. moto cmni pun slalu main kat offroad je. takde nye nak masuk jalanraya.. mmg tanah merah je tempatnye.. so tak payah risau pasal geran ke ape ke...
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2011 12:12 PM | Show all posts
Reply 16# Ruzaini90

ranggi apenye... moto dah tua sangat dah ni... tunggu mase je
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2011 05:10 PM | Show all posts
Kreatif...

Jap aku upload gambar RD yg dah motard.
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2011 05:11 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2011 05:13 PM | Show all posts
Reply 20# Kilokahn


    fuhhhh... mantapppppppp...!!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2016 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.071678s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list