SERUM muka yang korang guna?sila share.... - Petua Kecantikan & Fesyen - Wanita & Lelaki - CARI Infonet -

CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Search
View: 141054|Reply: 1021

SERUM muka yang korang guna?sila share....

  [Copy link]
Post time 8-8-2011 03:52 PM | Show all posts | Share
Assalamualaikum...

siapa yang ada pakai serum kat muka?

actually apa gunanya serum...

serum ...
unagilagi Post at 7-8-2011 18:03


Yg paling murah serum I pakai ialah Safi Rania Gold and paling mahal Estee Lauder Serum Advance night repair
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2011 11:34 AM | Show all posts | Share
best x Estee lauder ANR tu?
ape yg EL ANR dah buat kat muka kimoree...nk tau kesannye ...
unagilagi Post at 9-8-2011 21:23


Yang I notice tone muka I nampak sekata dan lebih cerah.Fine line pun berkurangan serta kulit muka tak kering sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2011 11:37 AM | Show all posts | Share
Reply  kimoree


   sama..sy pakai safi rania kg..mmg ade beza mase pakai and before....ramai ka ...
mabs1983 Post at 9-8-2011 14:45


Safi Rania Gold serum ni memang 1st Bottle I pakai nampak perbezaan nyer tapi bila dah masuk 2nd bottle lambat pula tindak balasnya.May be dah immune dengan kulit I.
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2013 04:51 PM | Show all posts | Share
cmf_Juju posted on 14-12-2012 05:42 PM
if budget less than RM50 - boleh try Olay Regenerist - Regenerating Serum (siang )
if budget more ...

Juju.
Olay Regenerist - Regenerating Serum yg warna kelabu kan?

At this moment i hanya pakai waktu malam saja - ANR.
Nak kena cari yg untuk day time juga la.
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2013 10:51 AM | Show all posts | Share
cmf_Juju posted on 30-1-2013 10:39 AM
a'ah warna kelabu - hari tu Watson ada buat sale - RM34++

so far dah pakai sebulan & still bert ...

Thanks Juju.
Olay Regenerist range so far I only use day and night cream.
Serum i still  stick to ANR tapi nak cari juga serum yg pakai untuk waktu siang.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2014 12:01 PM | Show all posts | Share
Last month muka I terlalu kering sangat. Memang horror gila.Pakai make up pun tak lekat.
before this I pakai ANR Estee Lauder. May be dah terlalu immune.so I tak nampak any changes dekat muka I.
I did review from internet than ramai cakap  Serum from Bobbi Brown bagus. So I gave a try dan alhamdullilah selepas I pakai 2x sehari iaitu waktu malam dan siang. Tak sampai seminggu i can see different. Even ramai orang tegur nampak my skin so glowing and smooth.
I beli 30ml with price RM 348.00 per bottle.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2014 03:52 PM | Show all posts | Share
julia5094 posted on 22-5-2014 02:33 PM
Oh my gucci.. mahai nya..terkezut mak...mmg serum baguskan. Dah lama nk guna ser ...

I yg murah pun pernah pakai mcm Safi Rania dan Olay.
Tapi sebab hari tu muka I horror sangat terus sambar Bobbi brown.
ANR Estee Lauder no really can see a different compare Bobbi brown ni.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2014 01:59 PM | Show all posts | Share
aina_shaira posted on 22-5-2014 04:10 PM
sis, apa full name serum Bobbi Brown tue?

Hai Aina,

Sorry for late replied. I pakai Bobbi Brown Extra Repair Serum.
Serum tu warna putih.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2014 02:02 PM | Show all posts | Share
airisa posted on 23-5-2014 02:48 PM
byk review ckp ANR dgn Bobby brown serum ni hampir sama keberkesanannya ..

Kalau you baca reviews dekat Makeupvalleys.com ramai cakap ANR tak nampak sangat kesan dia.
Same goes to me. I dah pakai 2bottle ANR but the result so-so only. May be juga tak sesuai dengan kulit I.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

5-7-2015 04:38 AM GMT+8 , Processed in 0.218621 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list