CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
View: 132875|Reply: 1005

SERUM muka yang korang guna?sila share....

  [Copy link]
Post time 7-8-2011 06:03 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Assalamualaikum...

siapa yang ada pakai serum kat muka?

actually apa gunanya serum...

serum ni dipanggil jugak dengan nama lain..essence?btul dak?ada nama lain lagi?

apa kebaikan guna serum ni...

cemane nak guna...best ke result die?

kongsi..kongsi..kongsilah...
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2011 06:12 PM | Show all posts | Share
Ai pakai serum sephora brand...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-8-2011 06:31 PM | Show all posts | Share
sephora ni x silap i yang exclusive punye duit kene kluar...

best x serum die?

ape kesan pada kulit u? dh brp lama pakai?
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2011 07:18 PM | Show all posts | Share
pernah cuba serum free Dior........ best tapi belum beli...............
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2011 07:54 PM | Show all posts | Share
bio essence - x best dia nye serum
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2011 12:14 AM | Show all posts | Share
pakai skin food.. so far mmg best sgt.. my skin prob = open pores dah makin ok dah. happy
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2011 03:52 PM | Show all posts | Share
Assalamualaikum...

siapa yang ada pakai serum kat muka?

actually apa gunanya serum...

serum ...
unagilagi Post at 7-8-2011 18:03


Yg paling murah serum I pakai ialah Safi Rania Gold and paling mahal Estee Lauder Serum Advance night repair
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2011 04:03 PM | Show all posts | Share
pakai serum safi balqis jer..baru try..x tau lg keberkesanannya..ingat nak beli serum yg ok..tgk review dr korang dulu..
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2011 06:19 PM | Show all posts | Share
loreal tuh
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2011 08:31 AM | Show all posts | Share
w.b control serum dr derma-k..kulit mka eyra brjerawat,brminyak n open pores,fungsi serum ni unk control pngeluaran minyak,w.haed b.head n pimples..serum ni xbley pkai brterusan so kn jarakn pengunaanya agar muka xkering...result mmg best..kulit mka bebas dr cela..
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2011 08:34 AM | Show all posts | Share
aku pakai serum biotherm skin vivo.x serasi dgn kulit aku.tp pencuci muka & toner biotherm sesuai plak dgn kulit aku nih.aku nk let go serum tuh,sape nk pm aku..
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2011 08:35 AM | Show all posts | Share
safi rania pon aku dah pernah pakai..x sesuai gak dgn kulit aku.abis muka berjerawat.terus aku stop.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2011 08:36 AM | Show all posts | Share
pernah dgr x serum ceutical...ok ke produk nih?
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2011 02:45 PM | Show all posts | Share
Reply 7# kimoree


   sama..sy pakai safi rania kg..mmg ade beza mase pakai and before....ramai kawan tegur...muka berseri2...
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2011 04:07 PM | Show all posts | Share
blh ke kalau kita pakai produk ni satu set lengkap la tapi serum produk lain...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-8-2011 05:05 PM | Show all posts | Share
w.b control serum dr derma-k..kulit mka eyra brjerawat,brminyak n open pores,fungsi serum ni unk con ...
eyradanira Post at 9-8-2011 08:31


wow..mcm menarik je...

tp x penah dengar pun derma-k ni..
ni produk negara manaa?:re:
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-8-2011 05:08 PM | Show all posts | Share
blh ke kalau kita pakai produk ni satu set lengkap la tapi serum produk lain...
CR6453 Post at 9-8-2011 16:07



   yes...sy pun nak tau..boleh ke...kengkawan sy banyak yg pakai range skincare: cleanser,toner moisturiser in 1 brand...
tp tang serum diorang guna brand lain...
ada pendapat kata kalu nk pilih serum kene pilih yg terbaik untuk kulit...
sbb serum ni die pekat...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-8-2011 05:09 PM | Show all posts | Share
Reply  kimoree


   sama..sy pakai safi rania kg..mmg ade beza mase pakai and before....ramai ka ...
mabs1983 Post at 9-8-2011 14:45



   tahniah..tahniah..teruskan!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-8-2011 05:16 PM | Show all posts | Share
tertarik dengan EL ni...
any reviews?
[img][/img]

Uploaded with ImageShack.us
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-8-2011 05:17 PM | Show all posts | Share
bio essence - x best dia nye serum
md_nana Post at 7-8-2011 19:54



   md_nana, serum bio essence yg mana 1?
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2011 06:16 PM | Show all posts | Share
i pernah pakai essence LOREAL..essence atau serum nie benda yg sama i penah baca...hasilnya parut jerawat kat muka pudar...
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2011 06:28 PM | Show all posts | Share
Reply 20# unagilagi


    dlm botol biru...i beli yg set botol biru....tp tak ok laaaa....
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2011 06:31 PM | Show all posts | Share
blh ke kalau kita pakai produk ni satu set lengkap la tapi serum produk lain...
CR6453 Post at 9-8-2011 16:07



    boleh takde masalah...contoh macam sk11 tu..ada yang pakai essence je tapi skincare lain.takde masalah.xsemestinya kulit kita sesuai dengan skin care tu kan?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-8-2011 09:20 PM | Show all posts | Share
Reply  unagilagi


    dlm botol biru...i beli yg set botol biru....tp tak ok laaaa....
md_nana Post at 9-8-2011 18:28



   owh..tau2..yg ade perkataan 'rejuvenating, tu...aritu ushar jugak bio essence kat guardian..mcm tertarik..
tp masih tercari2 serum yg da best...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-8-2011 09:23 PM | Show all posts | Share
Yg paling murah serum I pakai ialah Safi Rania Gold and paling mahal Estee Lauder Serum Advance  ...
kimoree Post at 8-8-2011 15:52



   best x Estee lauder ANR tu?
ape yg EL ANR dah buat kat muka kimoree...nk tau kesannye...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

27-4-2015 08:04 PM GMT+8 , Processed in 0.142781 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list