CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Show: 3009|Reply: 7

Kat Mana Nak Buat Aduan Pasal Kontraktor Buat Rumah

[Copy link]

Rank: 6Rank: 6

Post on 29-8-2011 08:00 AM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login





Masaalah ialah rumah banglo tak siap siap dah hampir setahun

kontraktor ni asik beri alasan itu ini

payment dah dibayar

ada sesiapa boleh tolong kepada siapa/ bandan / jabatan harus diajukan bagi perkara ini -

rumah area Dengkil
hai lama tak NamPak
Reply

Props Report

Rank: 16Rank: 16Rank: 16Rank: 16

Post on 2-9-2011 01:27 AM |All posts
aku pon ade prob lebey kurang mcm ko...

1. kl kontractor tuh kontractor berdaftar.. ko leh wat aduab kt kementerian perumahan.. biar kene blacklist
2.. kl tuntutan bawah 25k.. ko leh g Tribunal Pengguna....  
3. ape stail agreement ko ngan kontractor ni...?... ade pakai kontract ape... kontract PAM atau kontract ala kadar nan hado?... kl ade kontract boleh g ke mahkamah timbang tara... mintak advise akitek yg ko hire.... atau ko leh g mahkamah sivil.... kl kontrack biase2 je.., boleh juga ke mahkamah sivil.. tp amik mase dan pakai duit jugak.. soo tak berbaloi ko tuntutan kecik

.. aku dlm process nak g tribual pengguna... sbb aku rumah mak aku ni pakai kontractor kampung.... kontract ala kadar.. xde stamp loyer bagai...

kontractot yg buat taik kt projek umah mak aku ni ialah KHAIRUL DESIGN & CONSTRUCTION (KDC)..... geram gile aku.... aku pon dah wat repot polis sbb nak attach skali ngan repot aku ke Tribual pengguna.

tp make sure.. ko ade semua resit.... dan ko  prepareprogress picture setiap stage contruction.... ko siap2 amik gambo... ko compare ngan setiap progress stage yg dijanjikan ketika ko sign agreement tuh.

ko ade hak untuk dapat balik duit ko di mane2 bahagian yg tidak siap jika ko dah bayar lebey dari yg sepatutnyer...

sekian....
*JGN BUANG SAMPAH DI LUAR KENDERAAN ANDA
*SILA BAYAR HUTANG PTPTN ANDA
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 2-9-2011 01:40 AM |All posts
bwat buruk nme melayu je kontraktor2 yg mcm ni:@
tellaliebigenough&keeprepeatingit,people willeventuallybelieveit
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 28-9-2011 09:29 AM |All posts
Reply 1# Bi7Sari


    Salam. Kontraktor u siapa? I pun ada problem, renovate rumah tak siap2. Mcm2 alasan kontraktor tu bagi. Kami baru dpt tau dia pun ada problem dgn house owner lain yg dia ambik job, mostly kat Dengkil/Salak Tinggi. Cukup sakit hati dgn dia. Harap org lain berwaspada; nama dia JACK (dulu dia guna nama TAM CHIN KOK), bawa kereta NAZA CITRA (KIA CARENS).
To sesiapa yg nak cari kontraktor ubahsuai rumah ke, buat plaster siling ke, tinted windows ke (coz si Jack ni buat semua tu), please don't even consider him, no matter how convincing he can be.
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 28-9-2011 03:54 PM |All posts
Reply  Bi7Sari


    Salam. Kontraktor u siapa? I pun ada problem, renovate rumah tak siap2. Mcm ...
zufayri77 Post at 28-9-2011 09:29 AM


macam biasa dgr la nama org ni...dia ni selalu tukor2 nama kan..semua keje dia sapu tapi hasil hampeh....
Pandu Puteri GGH015
http://eblog.cari.com.my/?85739/
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 30-9-2011 04:44 PM |All posts
Reply 5# AnisSuraya


    ye kak. malah saya dengar cerita, ada budak indon cari dia coz gaji beberapa bulan tak bayar.
so ni nak war-warkan pd semua, esp owner rumah area bangi/kajang/sepang (rasanya dia tgh ada projek kat tmn dahlia, sepang), beware of this guy.
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 2-10-2011 12:16 AM |All posts
kalo ade job2 kontrak sikit2 tu bg kat kite ler..
potong rumput ke...
hias laman rumah ke..
cat rumah ke..
renovation - repair & ubah suai rumah ke.. ( tapi yg ringan mcm tembok @ buat sinki)

kalau yang besar2.. saya tak amik... sbb saya jalan sendiri & anak buah saya...

sub-sub.. saya tak nak..  

016-3380960
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 30-10-2011 12:50 AM |All posts
kalo ade job2 kontrak sikit2 tu bg kat kite ler..
potong rumput ke...
hias laman rumah ke..
ca ...
amir_resources Post at 2-10-2011 00:16



    kalau cat rumah tu kira cmne?pastu kl nak ubah kedudukan sinki boleh bt piping ke?
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 1-9-2014 07:16 PM , Processed in 0.098079 second(s), 23 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top