Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Search
4904
View
7
Reply

Kat Mana Nak Buat Aduan Pasal Kontraktor Buat Rumah

[Copy link]

Author: Bi7Sari       Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-8-2011 08:00 AM | Show all posts |Read mode




Masaalah ialah rumah banglo tak siap siap dah hampir setahun

kontraktor ni asik beri alasan itu ini

payment dah dibayar

ada sesiapa boleh tolong kepada siapa/ bandan / jabatan harus diajukan bagi perkara ini -

rumah area Dengkil
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2011 01:27 AM | Show all posts
aku pon ade prob lebey kurang mcm ko...

1. kl kontractor tuh kontractor berdaftar.. ko leh wat aduab kt kementerian perumahan.. biar kene blacklist
2.. kl tuntutan bawah 25k.. ko leh g Tribunal Pengguna....  
3. ape stail agreement ko ngan kontractor ni...?... ade pakai kontract ape... kontract PAM atau kontract ala kadar nan hado?... kl ade kontract boleh g ke mahkamah timbang tara... mintak advise akitek yg ko hire.... atau ko leh g mahkamah sivil.... kl kontrack biase2 je.., boleh juga ke mahkamah sivil.. tp amik mase dan pakai duit jugak.. soo tak berbaloi ko tuntutan kecik

.. aku dlm process nak g tribual pengguna... sbb aku rumah mak aku ni pakai kontractor kampung.... kontract ala kadar.. xde stamp loyer bagai...

kontractot yg buat taik kt projek umah mak aku ni ialah KHAIRUL DESIGN & CONSTRUCTION (KDC)..... geram gile aku.... aku pon dah wat repot polis sbb nak attach skali ngan repot aku ke Tribual pengguna.

tp make sure.. ko ade semua resit.... dan ko  prepareprogress picture setiap stage contruction.... ko siap2 amik gambo... ko compare ngan setiap progress stage yg dijanjikan ketika ko sign agreement tuh.

ko ade hak untuk dapat balik duit ko di mane2 bahagian yg tidak siap jika ko dah bayar lebey dari yg sepatutnyer...

sekian....
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2011 01:40 AM | Show all posts
bwat buruk nme melayu je kontraktor2 yg mcm ni:@
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2011 09:29 AM | Show all posts
Reply 1# Bi7Sari


    Salam. Kontraktor u siapa? I pun ada problem, renovate rumah tak siap2. Mcm2 alasan kontraktor tu bagi. Kami baru dpt tau dia pun ada problem dgn house owner lain yg dia ambik job, mostly kat Dengkil/Salak Tinggi. Cukup sakit hati dgn dia. Harap org lain berwaspada; nama dia JACK (dulu dia guna nama TAM CHIN KOK), bawa kereta NAZA CITRA (KIA CARENS).
To sesiapa yg nak cari kontraktor ubahsuai rumah ke, buat plaster siling ke, tinted windows ke (coz si Jack ni buat semua tu), please don't even consider him, no matter how convincing he can be.
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2011 03:54 PM | Show all posts
Reply  Bi7Sari


    Salam. Kontraktor u siapa? I pun ada problem, renovate rumah tak siap2. Mcm ...
zufayri77 Post at 28-9-2011 09:29 AM


macam biasa dgr la nama org ni...dia ni selalu tukor2 nama kan..semua keje dia sapu tapi hasil hampeh....
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2011 04:44 PM | Show all posts
Reply 5# AnisSuraya


    ye kak. malah saya dengar cerita, ada budak indon cari dia coz gaji beberapa bulan tak bayar.
so ni nak war-warkan pd semua, esp owner rumah area bangi/kajang/sepang (rasanya dia tgh ada projek kat tmn dahlia, sepang), beware of this guy.
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2011 12:16 AM | Show all posts
kalo ade job2 kontrak sikit2 tu bg kat kite ler..
potong rumput ke...
hias laman rumah ke..
cat rumah ke..
renovation - repair & ubah suai rumah ke.. ( tapi yg ringan mcm tembok @ buat sinki)

kalau yang besar2.. saya tak amik... sbb saya jalan sendiri & anak buah saya...

sub-sub.. saya tak nak..  

016-3380960
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2011 12:50 AM | Show all posts
kalo ade job2 kontrak sikit2 tu bg kat kite ler..
potong rumput ke...
hias laman rumah ke..
ca ...
amir_resources Post at 2-10-2011 00:16



    kalau cat rumah tu kira cmne?pastu kl nak ubah kedudukan sinki boleh bt piping ke?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2016 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.233333s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list