CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12Next
Return to list New
View: 14689|Reply: 47

TAPA DIRI...n9

[Copy link]
Post time 19-9-2011 01:40 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Hi All,

pnh dgr x psl TAPA diri ni?my bf ckp this tapa diri ni mcm mnuntut ilmu utk plindungan diri..siap kne hafal n blaja ayat quran.
I nk tau kesahihan dan adakah ia berada d jln yg btol n tdk memesong kn akidah..
ada sesapa tau x?
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2011 09:04 PM | Show all posts | Share
tapa kew bertapa?
tapa ni bkn kew tk umpan mancing ikan..?
pening la ngan TT ni
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2011 09:10 PM | Show all posts | Share
bertapa di negeri sembilan ke?
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2011 08:53 AM | Show all posts | Share
navy ada add dlm fb.asanya diorg ni ajar ilmu utntuk pertahankan ilmu/perlindungan diri
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2011 10:02 AM | Show all posts | Share
yup...ade...n i always pay a visit to this place...located at simpang pertang,jelebu neg 9..there are many people come to this place to get d spiritual treatment...

it's very near to my workplace...i have a few frens who's been working there as the healers...but i never asked them about the regular practices that they have to perform...

as far as i know,for those who wanted to be the healers or join this TAPA DIRI, they cannot leave every single prayer...smyg 5 waktu kene ckup,n xleh dating2 ngan pompuan,xleh buat bende2 maksiat...

based on what the 'guru' said..it's all about the purification of the soul..u can contact me if u want to pay a visit to this place...

but...i talked to my fren's staff about this place...n she did not recommend me to go to this place often...i dun even know why...
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2011 11:35 AM | Show all posts | Share
ni jenis ilmu nak kawan dgn jin le ni
atau kalau dah terrer lagi
kawan dgn malaikat( ni mustahil sikit leee)
bukan tak leh kawan (dgn jin)
kita kena BAWA dia
tapi selalunya jin tu yg bawa kita
kalau tak SESAT
jadi gila, mereng tiga suku
nak ke?????
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-9-2011 12:53 PM | Show all posts | Share
tapa kew bertapa?
tapa ni bkn kew tk umpan mancing ikan..?
pening la ngan TT ni
donut_1752 Post at 19-9-2011 21:04



bertap la donut uikk...
my bf ni from n9 n dia tnye i leh ke nk join tapa diri ni..
i x tau menahu psl ni..so sesape yg ada experience or info psl tapa diri ni pls share
sbb i takot ilmu ni xbtol n langgar syariat islam
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-9-2011 12:54 PM | Show all posts | Share
bertapa di negeri sembilan ke?
ana_una Post at 19-9-2011 21:10



yup my bf ni from n9 so dia ada tnye nk join kelas tapa diri...
i tkot kalo ilmu ni x btol lg pon i tau my bf mmg xckup solat n kurang didikan agama..so tkot kalo tersalah bimbing atau culture shock
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-9-2011 12:56 PM | Show all posts | Share
navy ada add dlm fb.asanya diorg ni ajar ilmu utntuk pertahankan ilmu/perlindungan diri
navygold Post at 20-9-2011 08:53



hi navy,

u ada add ek...u ada join ke kelas mnuntut tapa diri ni?
bgos ke? apa amalan2 or ilmu yg d ajar?
ilmu yg yg btol atau tkua dr agamaa ek?
bkn pe..i tkot kalo tersalah didikan ni mmg rosak la akidah nnt...
pls share
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-9-2011 12:58 PM | Show all posts | Share
yup...ade...n i always pay a visit to this place...located at simpang pertang,jelebu neg 9..there ar ...
forfavor Post at 20-9-2011 10:02



hurmm your fren not encourage u to go to this place?
must be somethin....must be a reason why she not allow you to visit..
i need info pls
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2011 02:16 PM | Show all posts | Share
hi navy,

u ada add ek...u ada join ke kelas mnuntut tapa diri ni?
bgos ke? apa amalan2 or  ...
paola Post at 20-9-2011 12:56



hi paola..

aritu ada sorg dari tapediri nih ajak navy pegi perjmpaan diorg kat png.tp navy x pegi pun sebab xde masa la.since forfavor ckp kawan dia pun x rekemen kan..maybe ada something.huhu..nanti navy tanya diorg lagi ye
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-9-2011 02:26 PM | Show all posts | Share
hi paola..

aritu ada sorg dari tapediri nih ajak navy pegi perjmpaan diorg kat png.tp navy  ...
navygold Post at 20-9-2011 14:16


ok tq navy,
just nk tau je
    ..kalo bnde baik kte leh share2..tp kalo bnde tu xbaik same2 la kite sebar kn supaya xde la yg kne tipu
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2011 02:33 PM | Show all posts | Share
paola add la diorg kat fb
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-9-2011 02:40 PM | Show all posts | Share
paola add la diorg kat fb
navygold Post at 20-9-2011 14:33


hehe tkot nk add la
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2011 02:50 PM | Show all posts | Share
hehe tkot nk add la
paola Post at 20-9-2011 14:40



ala..nak takot apanya.add je..diorg tak makan orang
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-9-2011 02:53 PM | Show all posts | Share
ala..nak takot apanya.add je..diorg tak makan orang
navygold Post at 20-9-2011 14:50



huhu tgk la nnt...
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2011 02:58 PM | Show all posts | Share
ni baru jumpa..


TAPEDIRI


TAPEDIRI adalah singkatan kepada: TA qwa, PE rtahanan DI ri & R awatan I slam.
Tapediri diri adalah cabang ilmu kebatinan dan juga rawatan Islam.
Tapediri menggunakan sepenuhnya ayat-ayat dari Al Quran. (Tiada langsung bacaan bersifat mentera atau seru).
Asas dalam TAPEDIRI adalah pertahanan diri atau lebih bersifat menunggu apabila bertempur dgn musuh. Didalam pertempuran TAPEDIRI hanya menggunakan jurus, TANPA AYAT TANPA BACA. Sebab dikatakan begitu adalah disebabkan segala pengisian ayat2nya telah siap2 diisi semasa amalannya. Dari itu Aura dari ayat2 akan berfungsi serta merta semasa bertempur. Ilmu ini juga berfungsi sebagai dinding diri walau pun kita tidak sedar samada pukulan dari belakang atau kita sedang tidur. InsyaAllah pukulan musuh takdapat mengenai kita atau tersasar. Jika kianatnya melampau... dia akan terlambung dgn sendiri dgn Izin Allah SWT. (SURAH AL MAIDAH - Ayat 11)
KEBAL??? Kita letakkan kelebihan KEBAL jauh dibelakang (Tiada Dibanggakan).... tak perlu itu semua. Hanya digunakan pada masa tertentu sahaja.
Hanya itu serba sedikit penerangan ringkasnya.
Boleh call 016 36 4 30 65 Ayahanda Guru Panglima Sg Buloh (Ayah Cong).

Lokasi di Rumah Murah Pekan Kuang,
Matlamat TAPEDIRI
- Menyatukan ISLAM tanpa mengira fahaman POLITIK.
- Mengisi dada semua orang yang ingin membela ISLAM, BANGSA dan Yg DiPertuan AGUNG.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-9-2011 03:04 PM | Show all posts | Share
ni baru jumpa..


TAPEDIRI


TAPEDIRI adalah singkatan kepada: TA qwa, PE rtahanan DI ri & R a ...
navygold Post at 20-9-2011 14:58



wah tq navy!

u search n dpt kt ne info nih?
adakah tapediri nk kne mngena ngan PEKIDA? sbb guru tu d pnggil ayahanda...
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2011 03:07 PM | Show all posts | Share
wah tq navy!

u search n dpt kt ne info nih?
adakah tapediri nk kne mngena ngan PEKIDA? sbb ...
paola Post at 20-9-2011 15:04




ni ha baru perasan kat fb ada note.belek punya belek ada pengenalan tu
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2011 03:08 PM | Show all posts | Share
bab PEKIDA tu tak tau la.tapi navy tgk yang guru semua gelaran mcm tu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-9-2011 03:22 PM | Show all posts | Share
bab PEKIDA tu tak tau la.tapi navy tgk yang guru semua gelaran mcm tu
navygold Post at 20-9-2011 15:08



kalo tgk kt fb tapa diri tu sndri msti la dia bg intro g bgos n ckp x pesong kn agama kn..
kalo ada sesapa yg pnh join n amal kn  ilmu dio alg bgos sbb i nk tau pros n cons join bnde ni...
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2011 03:47 PM | Show all posts | Share
kalo tgk kt fb tapa diri tu sndri msti la dia bg intro g bgos n ckp x pesong kn agama kn..
ka ...
paola Post at 20-9-2011 15:22





macam interested je.hehe..join la diorg wt perjmpaan.bru tau baik ke tak
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-9-2011 03:55 PM | Show all posts | Share
macam interested je.hehe..join la diorg wt perjmpaan.bru tau baik ke tak
navygold Post at 20-9-2011 15:47



hahah..bkn interested tp ada org mintak pndpt sblom join mnde nih..but i still confuse...
so before i bg nasihat kt org better i tnye pndpt org lain dlu
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2011 05:11 PM | Show all posts | Share
bertap la donut uikk...
my bf ni from n9 n dia tnye i leh ke nk join tapa diri ni..
i x tau  ...
paola Post at 20-9-2011 12:53




   sje nyakat TT..
peace..jgn marah eh..
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2011 07:43 PM | Show all posts | Share
Salam semua...

Sy kenal dgn group TAPA diri ni dan juga guru nya...ada kwn yg dah join n sy sendiri pernah berubat dgn mereka...guru yg mengasas group ni panggil ayah aji  bkn ayahanda coz,menetap di sikamat seremban dia ni sbg ayah kpd yg lain... asalnya group ni di tubuhkan ada lbh kepada dakwah bkn perubatan tu sbb kalau dilihat perawat dr pelbagai golongan dr yg belasan thn hingga yg berumur ...ayah aji ni nak berdakwah terutama kpd golongan remaja supaya kembali kepada Al-Quran dan Sunnah ... kemudian nya dr situ wujudnya pertahanan diri n membawa kepada perubatan alternatif.

Ahli2 kumpulan ni ada yg dpt kelebihan terbuka hijab hingga dpt melihat atau merasa kehadiran jin2 dr situ mereka blh gunakan jurus utk bunuh jin2 yg menganggu pesakit. Apa yg saya katakan bkn la nak mengatakan mereka ni bagus sgt ke apa ke tp dr pengalaman sy sepanjang mengenali mereka ni. Sy berubat dgn kumpulan tape diri ni sekitar thn 2009/2010 gtu tp lps tu dah x berubat lg...bkn x sembuh tp penyakit sy berbalik n sy dptkan rawatan di tpt lain plak. Yang sy nampak solat amat dititik beratkan..selalu gak la tgk diaorg ni berjemaah kalau sy tiba kat pst rawatan tu time solat...waktu dtg mengubat sy dirumah pun bila tiba waktu solat diaorg akan berjemaah gak. Kumpulan ni ada byk cawangan hmpr di setiap negeri ada cwngan nya. Nak join mereka pun x silap sy ada byran nya tp x ingat brp.

Setakat yg sy kenal ayah aji n ahli2 kumpulan ni x de la plak sy nampak diaorg mengamalkan apa2 yg bertentang dgn syariat atau cara perubatan yg mengarah kepasa syirik....caj perubatan pulak yg setau sy adalah seikhlas hati...x ada byrn yg ditetapkan kecuali ada beli air atau brg2 lain. Tp tula mcm yg sy katakan td...apa yg sy tuliskan kat sini adalah based on pengalaman sy semasa mengenali diaorg pd thn 2009/2010 utk yg skrg sy x pasti la mcm mana...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

1-9-2015 03:45 AM GMT+8 , Processed in 0.074771 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list