CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
1234Next
Return Post new threads
Show: 17943|Reply: 93

harga emas di kelantan

[Copy link]

Rank: 3Rank: 3

Post on 16-10-2011 10:26 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Orang kelate kito...berapa harga emas 916 buat masa sekarang...katanya dah jatuh? Nak balik ni plan nak shoping gak la tapi nak tau dulu berapa ratus seriya berat loni...???
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 17-10-2011 02:42 AM |All posts
betul ke jatuh?
dak doh se
-kenangan ganu 09
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 17-10-2011 02:20 PM |All posts
sy call 1 kedai jumaat lepas jatuh 450rm seriyal berat atau 2.72 gram
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 17-10-2011 04:17 PM |All posts
450 tu mahal....sy pon ado call kedai emas sri ayu pmas...430 seria berat, tapi kalu nk beli kene survey harga kedai lain same...lain kedai lain harga tapi beza pn sikit2 jah. Tapi mmg emas loni jatuh laaa compare ngan sebelum raya 460....
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 17-10-2011 08:49 PM |All posts
emas di kelantan lebih murah dari emas poh kong,tomei dan sewaktu dengannya....kira-kira RM10 hingga RM15 untuk satu gram
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 17-10-2011 09:28 PM |All posts
emas apa tu? 999 ke 916?
dak doh se
-kenangan ganu 09
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 17-10-2011 09:57 PM |All posts
Reply 6# sekngucing

tak kiralah 916 atau 999 , emas poh kong lebih mahal dari kedai emas biasa....tak percaya boleh pergi semak harga...kat kb mall pun ada poh kong ...tanya harga segram berapa, ..mahal sgt
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 17-10-2011 09:59 PM |All posts
lebihnya poh kong berbanding kedai emas biasa....design emas dia lebih terbaru...dan lebih terkini....upah pun mmg mahal....
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 17-10-2011 10:37 PM |All posts
oooo emas poh kong mahal pasal design, saya nak beli emas pasal nak invest, bukan pasal nak buat hiasan, haram laki pakai emas
dak doh se
-kenangan ganu 09
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 18-10-2011 12:34 AM |All posts
Sy x penah beli tomei ko poh kong ka...namo kedai uniq2 blaka..mat yusop tuke mas, emas sri ayu...tu jah, lgpun ore melayu kito, cayo la dr pohkong tu, design PK mmg trerbaru tapi supo nipis seriat. Kito ore kelate bia baju x branded pong tapi reto skit2 msti kena ado simpanan. Pakai la baju cap Guess ko, Armani ko..Poklong ko..bo rantai tekok xdok serabut wak gapo..ni utk ore tino laa. REgo loni 430 lagi ko?
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 18-10-2011 10:34 AM |All posts
Reply 4# neo511

sri ayu tu kat mane ye?blh bagi direction x?nak pi serbu balik raye haji
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 18-10-2011 01:11 PM |All posts
sy bru blik khamis lps..rm165 segram..
tp sbb mak sy dh biasa bli c2,dpt rm163..
xbeza sgt..tp okla klu nk bndgkn kt tmpt lain..
lgpn suka design kt c2..
haji mohamad kedai emas..
zero to heroo
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 18-10-2011 01:17 PM |All posts
baik beli kat kelate..kalu kl/sel mahal segm..mas pun tak berapa molek..mula2 beli mmg kilat lps pakai 2 bln mcm luntur..nyesal beli:@
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 18-10-2011 01:27 PM |All posts
baik beli kat kelate..kalu kl/sel mahal segm..mas pun tak berapa molek..mula2 beli mmg kilat lps pak ...
damik Post at 18-10-2011 13:17



    setuju..kkk sy pnh beli kt satu tmpt ni area kl,
mula2 beli nmpk brsinar je..tp lme2 cm pudar je..
brbnding dgn emas kt sne,dh lme pn still brsinar2..
zero to heroo
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 18-10-2011 03:45 PM |All posts
emas apa yg 165 segram tu? 916 ke
dak doh se
-kenangan ganu 09
Reply

Props Report

Rank: 17Rank: 17Rank: 17Rank: 17Rank: 17

Post on 18-10-2011 05:15 PM |All posts
lamo x beli emas ni.kalu ado pon bui ko mok suruh sipe.takut weh sipe sendiri.ari tu pakai cincin beloh rote hile pah mano tahu ...dah la emas loni mahal
You're the only one that I wanted
Reply

Props Report

Rank: 21Rank: 21Rank: 21Rank: 21Rank: 21Rank: 21

Post on 18-10-2011 08:26 PM |All posts
aku wahi lepak tgk harga emas sining
http://goldprice.org/gold-price-malaysia.html
Semut...
jangan curi gula aku lagi...
Pleaseee
Reply

Props Report

Rank: 21Rank: 21Rank: 21Rank: 21Rank: 21Rank: 21

Post on 18-10-2011 08:27 PM |All posts
olos.... jatuh plok arini..kat sebulan dos harga hale ning
Semut...
jangan curi gula aku lagi...
Pleaseee
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 18-10-2011 09:07 PM |All posts
ramai salah anggap sbnrnya emas kelate murah, emas luar mahal, harga emas ni sama jah serata cuma yg membezakan harga ambil balik, gadai [ar rahnu] ataupun jual semula tu yg membezakan antara mana mahal mana murah, kalau seri ayu dpt wi rm430 tu adalah krn dia kurangkey hargo atas upah tempa sbb kelate ni tempa sdiri, tempa tu tukang lorek emas tu samada emas tu buat kerawang atau jenis mesin..

kalau emas luar ore kata mahal sbb kos poh kong kena byr kos sewa, promosi ke media dll.. sri ayu mahal utk harga jual jah, rm430, tapi depends design jugok..kalau 999 tu hok apungan tok tetap rega dia..

cuma hok kita puah ati beli emas di kelate ni sbb campuran emas dia memuaskan ati sbb emas kelate ramai tuke emas tempa sdiri bkn dengan mesin, cthnya kerawang bentuk love tu ko.. dll..
jualan runcit TUDUNG BAWAL Asli shj,  di online sejak 2003,butik nyata di Kelantan
:: http://ctredzuan.com ::
di FB blh search "ctredzuan.com"
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 18-10-2011 10:57 PM |All posts
perak di kelate murah ke kak siti? nak beli silver bar la pulak, nak invest
-dengar2 kabar ekonomi nak jatuh tahun depe, jadi sedia dgn precious metal
dak doh se
-kenangan ganu 09
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 19-10-2011 08:56 AM |All posts
oloh mahal nyoh..br jah beli bulan dua arituh 360jah seriyal berat..
lonim 450 nah..xbbeli mah dohla trik neh
baru 25 words
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 19-10-2011 09:06 AM |All posts
Reply 12# sunburn

tu memang kedai favourite family sy turun temurun tu.selalu dapat murah berbanding kl,lagipun sedare
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 19-10-2011 09:37 AM |All posts
emas apa yg 165 segram tu? 916 ke
sekngucing Post at 18-10-2011 15:45



    yup..916 pnye.
zero to heroo
Reply

Props Report

Rank: 17Rank: 17Rank: 17Rank: 17Rank: 17

Post on 19-10-2011 09:40 AM |All posts
saya tok pehe kiraan seriyal berat ni.
mcm mana maksud dia?

bulan lepas mok beli kedai tepi bazar tu rm173/gram.sini saya survey rm197/gram.
saya beli online masa tu rm167/gram.

minggu ni makin turun.
takde signature
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 19-10-2011 09:41 AM |All posts
Reply  sunburn

tu memang kedai favourite family sy turun temurun tu.selalu dapat murah berbandin ...
damiqula Post at 19-10-2011 09:06



    hehe,setia pd satu..
cik dami ni sedara ngn mkck ani ke?
zero to heroo
Reply

Props Report

1234Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 20-4-2014 09:26 PM , Processed in 0.150111 second(s), 27 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top