CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12Next
Return Post new threads
Show: 6008|Reply: 27

Kawasan/Rumah/Bangunan Berhantu sekitar Terengganu

[Copy link]

Rank: 8Rank: 8

Post on 22-10-2011 09:22 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Post Last Edit by espri6006 at 22-10-2011 21:24

Kalau dah ada thread ni harap maaf MOD.......sila tutup jer.
Ada sesiapa pernah mengalami atau tahu tempat2 berhantu disekitar Negeri Terengganu? Jom kongsi sama2...walaupun forum citer hantu dah ada tapi kebanyakkannya banyak bercerita di sekitar Genting, cameron, P.dickson, Karak,...dan sekitar highway PLUS....jarang terbaca cerita2 disekitar terengganu maupun kelantan.
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 24-10-2011 06:53 AM |All posts
macam best thread ni takde citer ke?
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 24-10-2011 09:38 AM |All posts
di hbkt.....
~Usaha Tangga Kejayaan~
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 24-10-2011 12:16 PM |All posts
Reply 3# akubaik3


   cer citer gok..nok dengor sket.
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 30-10-2011 03:25 PM |All posts
kalau kelate ada jgk tp kadang2 benda dlm istana tak brani nok citor
jualan runcit TUDUNG BAWAL Asli shj,  di online sejak 2003,butik nyata di Kelantan
:: http://ctredzuan.com ::
di FB blh search "ctredzuan.com"
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 18-1-2012 08:38 PM |All posts
Aku pun dok rajin dengor tepat2 beratu kat ganu... kat jalanraya tu ada la... dengor citer dulu... Jalan kat Marang tu... sblm jadi 2 lorong... ada benda mistik kat situ...

Kat jalan ni selalu terjadi accident (sblm jadi 2 lorong). Org kat situ ckp ada yg selalu napok lembu kaler putih..

Lagu mana aku tau citer ni? sebab aku pun pernoh gok accident kat jalan ni tahun 2003 dulu. Masa bulan posa.. kul 4 pagi lebih kurang. Tapi masa tu adik ipar aku yg bawak... tak sampai sejam lepas aku handover kat dia...

Keter aku tu langgor kerbau....melambung ke blkg kobau tu... terus mapuh keras... dok dang nok semelih.. hehe....

Jadi, org kat situ la yg citer.... even dia cakap anak dia pun baru je lps acccident minggu sblm tu..

so skrg ni tak tau la...
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 19-1-2012 09:49 PM |All posts
kalau citer2 kat IPTA/IPTS, kolej2 dan sekolah2 selalu laa
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 22-1-2012 11:34 AM |All posts
ser lagi atas jambatan marang tu dkt nge balai polis. org kate kalu lalu kul 2-3 pagi sokmo napok ade pokcik duk gatih beskal tua. tgh2 jalan tu. ramai gop kate eksiden mcm langgor dia. tp benornya tadok pon pokcik tu. bayangan mata je
http://watachiwa.blogspot.com

Biar Tersilap AmpuN dari terSaLaH HukuM
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 22-1-2012 11:45 AM |All posts
waa best gak citer pakcik dan beskal misteri itu.
Reply

Props Report

Fighter

Botaque Nje

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 23-1-2012 10:45 AM |All posts
kat tempat kijer ambe....

bru ni... ada saing tu... nampak urat2 putih mcm rambut spjng tapak tangan...
tsusun panjang jg...kat semeter...putus2 (pjg tapak tgn)...
saing tnya staf/cleaner... apa ni... si staf kata... dok tau... ptg maren bru sapu...clear...
pastu...dia sapu aaa semula...
ptg tu... staf tu...teppik sorang... kemudian pengsan... kena panggil ustaz...
lama jg bru sedar...

ada staf lain pernah tgok...3 beranak... bertenggek kat meja...bila time takdok org...
i don't need to SHOUT
to prove i'm RIGHT
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 24-1-2012 01:09 PM |All posts
owoh pa 3  beranok. bise ngoh.
http://watachiwa.blogspot.com

Biar Tersilap AmpuN dari terSaLaH HukuM
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 24-1-2012 05:08 PM |All posts
err...besa dgr dekat dungun tu...ape ntah namaya..bukit ape ek..lupa sudeyy...
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 24-1-2012 08:29 PM |All posts
Reply 12# none88


Bukit bauk hok lps politeknik tu ke?
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 25-1-2012 09:19 AM |All posts
Reply  none88


Bukit bauk hok lps politeknik tu ke?
cmf_leeya Post at 24-1-2012 20:29



    haaaa betul betul..pandainyee..nah amik munge taik aym buna...
biasa dgr kt citu laa banyak betul cite nye...
dan pernah alami nyee....scary..
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 28-1-2012 07:35 AM |All posts
Reply 14# none88


   ce citer gok sket...
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 28-1-2012 07:29 PM |All posts
ada jer...cuma orang dok heboh...antaranya:

kat tempat keje aku skrg ni..rahsia ah kompeni mende..hehe... ada cleaner ni gi bersih satu rumah tamu ni...nama pon rumah tamu, bila ada guest baru nampak cam kotor sket kan... pahtu cleaner ni heran la, bakpe bilik air ni basah sokmo, mcm ada orang baru lepas mandi...
banyak kali doh gini...dia pon dok puas ati la..kot2 ada orang ceroboh guna rumah ni..
dipendekkan citer, satu hari tu...dia 'dipertemukan' dengan makhluk yang wat onar ni... iaitu manusia kenit mcm dalam citer 'honey i shrunk the kids' tu.... last2 dia pon dok jadi nak marah..and takkan ganggu lagi doh 'family' makhluk tu...
wallahualam...

ada lagi tp kat lain plok...
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 3-2-2012 12:57 PM |All posts
jale ke kualo berang dari sg. tong ni ok ko? banyok rumoh2 dok disepanjang jale tu???
PAS KELANTAN CELAKA!! UNDUR ATAU KELANTAN JATUH!!
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 10-2-2012 06:25 PM |All posts
Jalan yg femes ramai dh kemalangan di kampung Rhu Kubur..kalu sapa tahu ade jambatan situ..mok sedar aku pun hampir nok kemlangan tengahari buta agi..sepupu aku pun sama..
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 18-2-2012 05:02 PM |All posts
ye doh,jalan rhu kubur tu xleh wak main2 ngat..dkt selekoh tu,kdg2 siang2 pun blh eksiden..jalan bukit bauk pun,dkt nge taman rimba bukit bauk tu,org x lalu situ malam2..bahaya..jalan lame bukit kijal,dekat nge TATI tu,jalan keras gok tu,dkt2 nge strawberry park hok xdok org doh tu,bunyi cite sbb owner die bunuh diri,terus tutup resort tu,padahal comel molekk..lg jalan kt area marang-pengkalan berangan-wakaf tapai tu,jalan gelap,lalu pulok sblh jirat cine,mmg horrorrrr laaa...lagi jalan kt tanjung jara beach resort tu,huyooooo..aku rajin kene situ,lalu kul 1pg,ingat xdok mende ah,skalii die main lepo2 botol plok..dekat2 simpang ade jirat cine tu sblh kanan kalu dari KT nk g KUantan..
Always Love...~
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 18-2-2012 05:05 PM |All posts
Reply 17# razhar

aku nasihatkan,baik xsoh lalu la ikut tu..hihihi..dulu ayoh aku rajin kene,kt belara tu,tgh2 ujan napok org puang pakai baju putih duk tahan kete..tinggi org puang tu,8kaki tangan saje 6kaki..and plg scary,die xbasoh walaupun hujann...
Always Love...~
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 18-2-2012 05:06 PM |All posts
Reply  none88


Bukit bauk hok lps politeknik tu ke?
cmf_leeya Post at 24-1-2012 20:29


dulu kan ade kes budok politeknik histeria ramai2 kan?kes makhluk2 bukit bauk mengamuk kan?
Always Love...~
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 18-2-2012 05:33 PM |All posts
dengar citer masa IKBN kemasik baru buka hari tu ramai2 pelatih lelaki dan pompuan kene histeria terus kene tutup untuk seminggu dua, gitu kot. Sapa2 ada info lebih sila maklum.
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 18-2-2012 06:38 PM |All posts
dengar citer masa IKBN kemasik baru buka hari tu ramai2 pelatih lelaki dan pompuan kene histeria ter ...
espri6006 Post at 18-2-2012 17:33


Yup,ari tu mase baru2 bukak tulaa..siap masuk paper la kan..ade jgk lalu dpn ikbn kemasik tu lepas2 kejadiantu,mcm xdokorg sgt la..yela,kawasan tu kan dekat2 nge bukit2 kan..and sape tau tentang umah mona fandey yg dekat kijal tu?..
Always Love...~
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 18-2-2012 06:42 PM |All posts
kalau kelate ada jgk tp kadang2 benda dlm istana tak brani nok citor
ctredzuan Post at 30-10-2011 15:25



    Kalu kt kelate,dulu mica duduk pengkalan kubor sbb ayoh keje sane kan..jalan dkt kubang batang tu,dkt nk masuk simpang kg simpangan tu,ade kuil siam tu,napok org jalan beratur bawak lilin,lepas tu diorang lompat masuk semak trus ilang...2 3 ari lepas tu baru mica bgtau ayah ape mica nmpk..tp mase tu kecik2 lagi..
Always Love...~
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 18-2-2012 06:47 PM |All posts
Reply 23# micaeyda


   Rumah Mona tu kalau ko dari kemasik nak ke Kemaman then kau masuk jalan ke perkampungan KIjal - jangan lalu jalan GIANT tu tapi masuk jalan dalam. Selepas kau masuk simpang ke perkampungan kijal tu ko akan jumpa simpang 3, rumah Mona Fandey depan sikit je kalau kau masuk jalan kiri di simpang 3 itu.......naper berminat nak beli ke? he he he...
Reply

Props Report

12Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 23-4-2014 09:53 PM , Processed in 0.178047 second(s), 29 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top