Senarai Harga Tayar Kereta di Malaysia... - Kereta,Kenderaan Bermotor & Aksesori - Hobi & Kehidupan - CARI Infonet -

CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
123Next
Return to list New
View: 42375|Reply: 63

Senarai Harga Tayar Kereta di Malaysia...

[Copy link]
Post time 3-1-2012 11:37 AM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Salam semua...Selamat Tahun BAru 2012...di sini saya nak tanya di mana kita boleh dapatkan senarai harga tayar pasaran malaysia ye...kalau tayar Dunlop ok x di gunakan untuk Perodua Viva...semalam saya survey sebijik RM155...
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2012 12:05 PM | Show all posts | Share
bulan 4 tukar 175/50/15 RM155 kat kajang... kedai melayu Zam O lima sebelah Petronas..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-1-2012 12:08 PM | Show all posts | Share
Reply 2# metalique


    brand apa bro?
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2012 12:11 PM | Show all posts | Share
yokohama 17"  RM370 sejibik
Falken 17"  RM310 sejibik
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2012 12:42 PM | Show all posts | Share
Bridgestone Potenza RE002

18R40/225   RM1300 sebijik..
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2012 12:59 PM | Show all posts | Share
Dunlop formula D01...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-1-2012 04:08 PM | Show all posts | Share
Reply 6# metalique


   ko pakai viva gak ke? sebelum nie aku pakai hankook tapi tayar depan dua2 belah mcm tertoreh je...
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2012 05:44 PM | Show all posts | Share
alamak tayar kete aku pn nk kene tukar...botak2..
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2012 10:20 PM | Show all posts | Share
kat malaysia kna sevey kat kdai jugak kalo nak taw rege, kalo nk tgok2 list jgak tgok website tyrepac, tp xbnyk brand yg ade kt website tu
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2012 11:17 PM | Show all posts | Share
baru tukar utk mybi kuning bini aku....jambatan batu 195x55x15 -RM185.00 sebiji
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2012 09:27 AM | Show all posts | Share
tahun baik 185/55/15 = RM180
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2012 04:45 PM | Show all posts | Share
Nk tny pd otai2 gak,mane nk cri tyr 235/60/18, nk tau rege baru n klo ade 2nd area sekitar putrajaya, tq
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2012 06:08 PM | Show all posts | Share
tahun baik 165/60/13 = 140

batu perak 165/60/13 = 130
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2012 08:19 PM | Show all posts | Share
Nk tny pd otai2 gak,mane nk cri tyr 235/60/18
cript_ariff Post at 4-1-2012 16:45


sila cari kat kedai tayar...
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2012 08:22 PM | Show all posts | Share
ko pakai viva rim berapa? 12, 13, 14, 15, 16, 17?
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2012 09:30 AM | Show all posts | Share
Nk tny pd otai2 gak,mane nk cri tyr 235/60/18, nk tau rege baru n klo ade 2nd area sekitar putrajaya ...
cript_ariff Post at 4-1-2012 16:45



   
oh mak ai..kete apa pakai ni bro.. hummer ke?
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2012 09:42 AM | Show all posts | Share
oh mak ai..kete apa pakai ni bro.. hummer ke?
zulka Post at 5-1-2012 09:30



    bkn hummer r bro tp murano je itupn FIL pny.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2012 09:43 AM | Show all posts | Share
sila cari kat kedai tayar...
Fast-N-Furious Post at 4-1-2012 20:19



    mmg r abe fast tp klo leh nk cri yg mrh n brpatutan n klo leh nk cri tyr 2nd je
sbb bkn slalu jln pn kete ni,sbb mntah kedarah kekdahnye kete ni
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2012 10:19 AM | Show all posts | Share
bkn hummer r bro tp murano je itupn FIL pny.
cript_ariff Post at 5-1-2012 09:42



   
pergh....kete tak mampu milik tu...
payah sket nak cari tayar second utk size tu bro...
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2012 10:52 AM | Show all posts | Share
pergh....kete tak mampu milik tu...  
payah sket nak cari tayar second utk  ...
zulka Post at 5-1-2012 10:19



    Tulh psl,mmg pning gak nk cri 2nd even tny bru pn kne order dlm sbln tp prnh tny 2 kedai je r.
lgpn rege sebiji rm1400 woo mmbzir
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2012 11:53 PM | Show all posts | Share
pening mikior hapekebende tahun baik dgn batu perak..
roper2nyer good year dgn silverstone adoyaiiiii
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2012 11:56 PM | Show all posts | Share
nk kene tukar tayar jgk dah...
td siang tanye brader, dia ckp ade kt area desa pandan,
dpt rege bwh RM150 sebijik cap tahun baik....
dia tukar tayar matrix 185/?/? tak igt nomor lain tu dlm RM140..
kalo tahun baik 175/50/15 dlm RM130 kot...
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2012 12:06 AM | Show all posts | Share
nexen n8000 - 215/45/17 - rm330.00..
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2012 12:06 PM | Show all posts | Share
nexen n8000 - 215/45/17 - rm330.00..
macabrester Post at 27-5-2012 00:06


Baca review. Nexen n8000 bagus utk jalan basah. Harga pun berbaloi...
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2012 08:30 PM | Show all posts | Share
Reply 10# apam_manis


    mybi kunin? baru beli kete da tuko taya?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

2-8-2015 12:17 PM GMT+8 , Processed in 0.085165 second(s), 11 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list