CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12345678910... 14Next
Return Post new threads
Show: 37716|Reply: 344

Tempah Accomodation: Agoda, Booking.com etc

  [Copy link]

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 13-1-2012 01:51 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Post Last Edit by kashaz at 13-1-2012 14:53

Salam to all.
Tried searchin pasal booking.com or agoda.com kat sini,tapi takde. so i open this topic to gather and share information about website utk tempah accomodation for travel. If topic dah ade, let me know the link ek..

Here is the list shared so far:
www.agoda.com.my
www.booking.com
www.asiatravel.com
www.kayak.com
www.hostels.comwww.hostelworld.com


Can you guys share pasal pengalaman dengan any sites utk tempah online? yang aku tah so far:
1.Jaminan Harga Terbaik-most sites (not just Agoda/Booking mesti offer yang ni. So if we can prove web lain offer lagi murah, diorang akan match the price.
2. Free cancellation - bergantung pada accomodation tu..so baca betul2 T&C


Yang best pasal Agoda:
-Ade ganjaran points dengan setiap pembelian.

Yang best pasal Booking.com:
-Leh book tanpa perlu enter kad kredit info.
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 21-12-2010 12:31 PM |All posts

Tempah Accommodation: Agoda, Booking.com etc

Post Last Edit by bdk2 at 13-1-2012 14:39

Salam to all.
Tried searchin pasal booking.com or agoda.com kat sini,tapi takde. so i open this topic to gather and share information about website utk tempah accomodation for travel. If topic dah ade, let me know the link ek..

Here is the list shared so far:
www.agoda.com.my
www.booking.com
www.asiatravel.com
www.kayak.com
www.hostels.com
www.asiatravel.com


Can you guys share pasal pengalaman dengan any sites utk tempah online? yang aku tah so far:
1.Jaminan Harga Terbaik-most sites (not just Agoda/Booking mesti offer yang ni. So if we can prove web lain offer lagi murah, diorang akan match the price.
2. Free cancellation - bergantung pada accomodation tu..


Yang best pasal Agoda:
-Ade ganjaran points dengan setiap pembelian.

Yang best pasal Booking.com:
-Leh book tanpa perlu enter kad kredit info.


Salam kepada semua...saya dah merged kan dan copy paste yg kashaz tulis kat 1st post. hope this help~ any new link on how to make bookings, do let me know ok.

yang azra punye aku dh pastekan kat atas.

thank you~
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 21-12-2010 02:04 PM |All posts
kat website mana awak book ?

Saya biasa guna booking.com, agoda dan hostelworld..., so far ok boleh percaya...
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 21-12-2010 02:51 PM |All posts
penah book hotel online.... so far ok jer...
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 21-12-2010 03:18 PM |All posts
aku kengkadang pakai asiatravel.com .. pun ok jugak...
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 21-12-2010 03:29 PM |All posts
kalau macam tu boleh la booking tq sume
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 23-12-2010 12:50 AM |All posts
AsiaRooms.com ok x..? nmapk cam murah banding ngan lain utk langkawi..
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 25-12-2010 01:07 AM |All posts
macam mana nak booking online ni?
aku takde kad kredit..
(apara,gaji riban2 tak pakai credit card... kata ku pada diri sendiri..)
A B C DEath...
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 27-10-2011 03:21 PM |All posts
Post Last Edit by bacteria82 at 28-10-2011 08:05

boleh.. FYI setiap hotel ni die harga berlainan tau. walaupon bilik yg sama. kat website die lain, kat 3rd party lain, walk in lain, reservation through call pon lain harga kdg2. sama jgk kadang2 kate walk in full. tp tgk kat web ade. die mmg dah peruntukan khas utk sekian2 method.. dulu pon aku tatau. skrg baru tahu
kalau nak try third party cuba booking.com atau pon agoda.com.my ini memang web yg sgt2 boleh dipercayai. ade yg murah terus ke website hotel tuh sendiri. kene buat servay
Brakit2 ke tepi
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 27-10-2011 03:23 PM |All posts
macam mana nak booking online ni?
aku takde kad kredit..
(apara,gaji riban2 tak pakai credit card. ...
care_zal Post at 25-12-2010 01:07



   kekekekeke aku pon tak penah ade cc. bejalan pon sume purchase visa debit kat yg maybank atm kad cherry tuh. kehkehkehkeh
Brakit2 ke tepi
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 13-1-2012 01:53 PM |All posts
aku try guna booking.com.mcm yg aku tulis tadi, free cancellation bergantung pada tempat.
So 1 hotel yang aku tgk kat Langkawi, dia impose kena bayar 1nite if cancelled/modify.

Camne depa nak tuntut bayaran if aku kensel? sebab xde payment details collected.
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 13-1-2012 02:06 PM |All posts
2. Free cancellation - bergantung pada accomodation tu..
kashaz Post at 13-1-2012 13:51



boleh pakai ke term ni? setau babe semua hotel ada rules untuk cancellation di mana dorang akan charge kita 1 night.

babe pun nak tau gak. selamat ke booking melalui agoda, booking etc semua ni? sebab price dorang memang la murah dari rate hotel tu sendiri. confirm ke booking tu sampai kat hotel?


babe plan nak gi johor. takut la pulak dah nanti charge cc, sekali sampai sana kata tak ada booking under nama kita.
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 13-1-2012 02:10 PM |All posts
kashaz, dulu dah ade org bukak thread lebey kurang cenggini....

http://mforum4.cari.com.my/viewt ... amp;highlight=hotel

probably momod bdk2 bleh merge....
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 13-1-2012 02:11 PM |All posts
Reply 3# prettyuglybabe


yang tu kena baca betul2 terms dia.macam kat booking.com, utk yang free cancellation, mmg ade remark "free cancellation" in red.

tapi,mostly kat mesia-tak offer camtu.


btw,utk book kat booking.com, xperlu enter credit kad or banking info.
sbb tu skang ni aku nak tau,if cancel, camne dia nak ligan org yg kensel

Agoda +booking.com are reputable sites. so far,mmg xde problem yang aku dengar.
cuma mcm kat Agoda, active sket user share reviews yg aku notice.
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 13-1-2012 02:12 PM |All posts
kashaz, dulu dah ade org bukak thread lebey kurang cenggini....



probably momod bdk2 bleh merg ...
azradiza Post at 13-1-2012 14:10


bdk, tolong merge..hehe..sbb aku prefer 1st post of the thread ade info lengkap-bukan persoalan je.
senang org refer 1st page utk main information
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 13-1-2012 02:19 PM |All posts
here's a few more to add to the list

www.kayak.com
www.hostels.com
www.asiatravel.com --> aku mmg biase gune ni.. so far ok
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 13-1-2012 02:21 PM |All posts
Reply 7# azradiza

tq cik kak.apsal nko pilih asiatravel? paling murah ke slalunya
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 13-1-2012 02:26 PM |All posts
Reply  azradiza

tq cik kak.apsal nko pilih asiatravel? paling murah ke slalunya
kashaz Post at 13-1-2012 14:21


sebab mase mula2 dulu , ade org sajes pakai asiatravel... pastu once dah try, terus2 la stick to that one...

nak kate murah, tak juga.. sometimes price differs jugak dengan agoda, booking.com semua tu... tapi tak banyak la...
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 13-1-2012 02:26 PM |All posts
Reply 5# kashaz


   
btw,utk book kat booking.com, xperlu enter credit kad or banking info.
sbb tu skang ni aku nak tau,if cancel, camne dia nak ligan org yg kensel



aku ade wat book kat booking.com last week...perlu enter no. credit card bagai..CVV skali..
cuma dia tak terus charge CC..ade T&C lah cam biasa kalau no show..
free cancellation kalau wat 4 hari sebelum tarikh..1st time book...cuak jugak ni..
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 13-1-2012 02:29 PM |All posts
lagik satu.. www.hostelworld.com --> ade forumers gune this site utk book accoms diorang kat Swiss...
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 13-1-2012 02:31 PM |All posts
haku pun biasa pakai asiatravel sebabnya rate dia lebih murah dari yg kt atas tu...mengikut pengalaman hakulah...
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 13-1-2012 02:39 PM |All posts
Reply 19# -AyA-

ooo.meaning differ according to accomodation la kot.coz yg aku try,mmg semua xperlu enter payment details.

bagi aku,mana2 pun,kena baca terms betul2.
coz mcm tmpt yg aku view-cancel kena caj 1 nite. samada within 4hari sebelum cek-in, mahupun lebih awal..leceh a cmtu
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 13-1-2012 02:40 PM |All posts
kashaz, dulu dah ade org bukak thread lebey kurang cenggini....



probably momod bdk2 bleh merg ...
azradiza Post at 13-1-2012 14:10



    thank you azra~
Susahkan macam ni, kene tegur skit terus buat muka sedih. Kalo terlebih excited tu, cuba kawal diri baca dulu sebelum bertanya.
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 13-1-2012 02:43 PM |All posts
Reply 23# bdk2


tq bdk2.tp problem is,aku xleh la update 1st post tu..huhuhu..
mu kena rajin la update 1st post tu..
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 13-1-2012 02:45 PM |All posts
Reply  bdk2


tq bdk2.tp problem is,aku xleh la update 1st post tu..huhuhu..
mu kena rajin la  ...
kashaz Post at 13-1-2012 14:43



    takpe2. nnt PM me the link and i'll paste it on the 1st post.
Susahkan macam ni, kene tegur skit terus buat muka sedih. Kalo terlebih excited tu, cuba kawal diri baca dulu sebelum bertanya.
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 24-8-2014 03:49 AM , Processed in 0.135162 second(s), 27 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top