CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Show: 9088|Reply: 8

BSN 1 Dinamik pulak dah....

[Copy link]

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 26-3-2012 04:50 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

salam uols...

iols dapat kol dari org bsn..promot BSN 1 Dinamik ni...
ada sapa2 dh join?
bagus tak?byk tak kelebihan tak?dh bukak kat website bsn ni... http://www.mybsn.com.my/pb_Wealth_Management.html
tapi x phm mende...
dia bagi masa iols pk dulu..iols mmg xde apply mana2 takaful lagi...
ekceli,iols takut jd mcm ari tu...sbb cara deorg same...
nih tred yg iols tnya ri tu... http://mforum.cari.com.my/viewthread.php?tid=584208
hrp de respon...
sbb mcm minat jgk kalo bgus....
tenkiu....
1

View rating log

kudambahagia.......hingga kini belum kutemui.....
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 26-3-2012 04:52 PM |All posts
byk tak kelebihan tak?
eymazaki Post at 26-3-2012 16:50


berapa byk punya tak la..hehe...tersyasyul...sori....
yg betulnye...banyak kelebihan tak?
kudambahagia.......hingga kini belum kutemui.....
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 28-3-2012 04:12 PM |All posts
aku pon dpt jugak panggilan dr bsn 1 dinamik masa bulan 1 hari tu aku setuju nak join insuran tu....lepas panggilan tu aku terus telefon bsn KL nak pastikan samaada panggilan tu betul atau tipu...n staf bsn kata memang dia ada lantik chartis insuran utk cari pelanggan..... ok lah bulan2 kena bayar rm22 jer...dia kata cover untuk aku n anak2

aku pon tunggu sbb org  tu ckp nak hantar polisi insuran..dah masuk bulan 3........tgok2 minggu lepas dpt satu surat dia kata permohonan aku di batal kan sbb kat dlm akaun bsn x de duit...........
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 2-6-2012 11:57 AM |All posts
aku pon dpt jugak panggilan dr bsn 1 dinamik masa bulan 1 hari tu aku setuju nak join insuran tu.... ...
seroja11 Post at 28-3-2012 16:12


seroja ni..baru jek syok nk baca komen awk...sekali ayat awk last sekali kata,bank kol sbb dlm atm xde duit..kelaka la awk
kudambahagia.......hingga kini belum kutemui.....
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 3-6-2012 11:52 PM |All posts
Post Last Edit by happydot at 3-6-2012 23:58

BSN? Tak pe, makasih jer.. dah serik deal ngan BSN so tak kisahla camner bagus promo @ new product dier, if bagi free pun, tak hingin ler...  service diorg out... Serik sangat2.

Malas nak clik masuk web BSN tu, product takaful utk apa? life ke or PA ja? Sebelum join mana2 takaful, better tanya diri sendiri jenis perlindungan yg diperlukan, jgn perccaya agent 100% coz masa menjual byk jer yg ckp lebih but bila buat claim, benda tak cover pun... so if nak, better wat homework/research dulu & compare wit others.... bukan jer dr segi coverage but service gak, penting tu..
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 4-6-2012 09:19 AM |All posts
seroja ni..baru jek syok nk baca komen awk...sekali ayat awk last sekali kata,bank kol sbb dlm a ...
eymazaki Post at 2-6-2012 11:57



   sebenar nya aku memang berminat nak join tapi aku tunggu polisi dia sampai rumah baru aku masuk kan duit...masalahnye polisi x sampai yg sampai surat mengatakan permohonan aku dibatal kan sbb dlm akaun BSN x de duit.....
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 20-11-2012 12:52 PM |All posts
heee... saya baru terima call br BSN ..pegawai katenye... dia offer bsn1dinamik ni.. pelan no.4 - pelan kemalangan diri katenye.... so i mintk masa nak pkir n tanye hubby... dia akan kol balik ujung bulan ni... so lepas letak fon trus la cr kat tenet info pasal 1dinamik ni.. jumpe thread ni... mcm menarik je... so in the end EIMAZAKI ni amek tak? coz nak tau jugak pasal2 ni... ok ke tak ok... harap dapat share.... and kata seroja "permohonan aku di batal kan sbb kat dlm akaun bsn x de duit..........." huhuhu... yeke? sbb saye tpkir gak td.. dia kata org tpilih je dpt offer ni... sdgkan akaun saye dah lama tinggal seploh hinggit je.... acaner tuh? mm...

so.... sape2 sudi kongsi cite bsn1dinamik ni.. mm...nak tau jugak... mcm saye nye plan...

polisi - BSN kerjasama AIG = BSN 1 dinamik

pelan:: kemalangan diri  ----> "kemalangan" merangkap ::-
1. serangan binatang
2. kecederaan akibt pihak ke-3 -cth:: ragut
3. kemalangan harian
4. keracunan mknan
5. accident
6. bencana alaam
7. kematian/ kurang upaya
-ni yang sempat tulis masa dia xplen la...

faedah
1. min masuk sepital (mana-mana sepital- dorg x de specific panel) 6jam... cover RM250 perday - max 120days (RM30k)
2. kematian..kecacatan kekal - Rm25k
3. bayaran tambahan dll (RM125k)
total  :: RM375k

plan saya: RM1.26/hari = RM38/bulanan


so?? anu ideas/komen? tq
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 28-11-2012 02:30 PM |All posts
BSN 1Dinamik ni best gak...sebelum kita trima polisi pastikan leh wang mencukupi dalam akaun untuk penolakan pertama. Mana2 insurance pun rules die sma jer kena bayar dulu baru dapat polisi. Contohnya: mcm cik ni nak ambik plan 4= 38 sebulan, kena ada RM76 utk 2 bln premium dalam akaun untuk penolakan pertama tu baru bole sah dan dapat polisi. Sy masih tertunggu-tunggu bila lah sy akan mendapat panggilan ni.
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 12-1-2013 08:32 AM |All posts
salam....
saya pun dapat panggilan BSN 1 DINAMIK dalam bulan 12 2012, tapi saya dah cakap setuju, diorang pun dah tolak duit dari bank bsn saya, mcmne saya nak batalkan ye...ade sape2 yang tahu pasal hal ni...
tolong saya...terima kasih..
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 25-4-2014 02:44 AM , Processed in 0.116531 second(s), 22 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top