CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12Next
Return to list New
View: 4383|Reply: 43

Seni Duit Kertas: Idea Hantaran Kahwin?

[Copy link]
Post time 5-4-2012 02:16 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login







While in the States it is understood that we sometimes refer to money simply as green, international currency can be found in plenty of other colors. Canadian visual artist Kristi Malakoff's series titled Money Pieces utilizes the spectrum of hues that is present in paper money from around the world to produce her eye-catching sculptures. By folding, cutting, and pasting, Malakoff manages to create colorful sculptural pieces.

From the American dollar to the Turkish lira, the artist manipulates numerous copies of each to assemble her intricate works. The result of her meticulous efforts are beautifully multicolored renditions of flowers, diorama-like scenes, and three-dimensional polygons. Many of her works appear to be heavily inspired by floral arrangements and geometric shapes.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2012 02:39 PM | Show all posts | Share
giler susah nak wat...
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2012 02:55 PM | Show all posts | Share
cam mana nak bukak balik tu?
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2012 03:01 PM | Show all posts | Share
yg bentuk bunga tu cantik......memang elok untuk hantaran.
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2012 03:22 PM | Show all posts | Share
cantik tp x sanggup la...takut terkoyak je time duk lipat2 tu...lps majlis nti,bila buka baik dh kedut seribu...
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2012 04:10 PM | Show all posts | Share
Cantik lepas tu kalau nak bukak cam ner? mcm susah jerk, kang terkoyak rugi.
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2012 05:28 PM | Show all posts | Share
Ermm bolehla
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2012 05:33 PM | Show all posts | Share
Cantik lipatannya tapi bila dah bukan jenuh nak seterika selai2 nak bagi lurus balik.
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2012 06:16 PM | Show all posts | Share
yg bentuk bunga tu cantik......memang elok untuk hantaran.
cmf_Kimmy Post at 5-4-2012 15:01



    Tak rosak kah duit ittewwwww???
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2012 06:47 PM | Show all posts | Share
telitinya..
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2012 08:38 PM | Show all posts | Share
cantik, teringin nak buat tp xreti
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2012 08:41 PM | Show all posts | Share
memang kretip giler
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2012 08:54 PM | Show all posts | Share
cantiknya.. memang sesuai utk hantaran ni ..
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2012 09:00 PM | Show all posts | Share
kalau guna kertas wRna mesti lg cntik ni
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2012 09:21 PM | Show all posts | Share
sayang nk bukak blk
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2012 10:16 PM | Show all posts | Share
seketul macam tu, juga senang nak terambil... diulang - terambil...


"adik ingatkan mainan macam kat pasar malam tu......"
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2012 10:45 AM | Show all posts | Share
yang bunga tu cantik
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2012 11:13 AM | Show all posts | Share
Jenuh nak membuat!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2012 12:09 PM | Show all posts | Share
mmg smart ar...
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2012 01:10 PM | Show all posts | Share
origami ini pernah nampak di buku2, kalu duit plastik spt rm5 dan duit singapore payah ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2012 04:33 PM | Show all posts | Share
chantek & sayang nk guna...
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2012 09:07 PM | Show all posts | Share
chanteknyer... kretip!!
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2012 10:59 PM | Show all posts | Share
lawa....
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2012 11:17 PM | Show all posts | Share
sangat kreatif
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2012 12:01 AM | Show all posts | Share
bley buat hantaran kahwen ni
tp buat la dgn duit palsu
beli kt kedai
duit yg betul kasi bank in dlm akaun ja
mcm pak cik aku buat...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

22-5-2015 09:00 PM GMT+8 , Processed in 0.137274 second(s), 13 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list