CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Author: kukukatablog

Bekas Pengacara Rancangan Gossip Minum Bahan Peluntur, Cubaan Bunuh Diri?

  [Copy link]

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 16-4-2012 11:12 AM |All posts
Baca tajuk thread ni terus aku speku Dira..Istifar banyak2..apa2 nak buat pikir la baik buruknya...insyallah...hidup ni panjang lagi..sometime...hanya kerana satu kesalahan..hidup kita dirundung malang tak berpenghujung..pikir2 kan la...* apa aku ngomel sorang2 ni...
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 16-4-2012 11:14 AM |All posts
Sudah jatuh ditimpa tangga..

Dah tu tak reti2 nak berdoa? Mintak Allah kuatkan semangat? Minta diberi petunjuk?
ape la singkat sangat fikiran? Bunuh diri? Bersyukurlah Allah masih bagi peluang sebab tu awak masih boleh diselamatkan dan hidup bernafas kat bumi ni lagi..

Semoga tabah. Ni semua dugaan..mungkin sbb nak kita ingat yang Dia tu ada..dan pada Dia je kita mampu berdoa dan berharap...
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 16-4-2012 11:16 AM |All posts
x sangka dira.. klau tgk muka, lemah lembut jer.... naper la x guna akal yg allah beri untuk hidup? guna hati... mmg binasa ler....
http://supplement-harian.blogspot.com/
Reply

Props Report

Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19

Post on 16-4-2012 11:20 AM |All posts
dira ke???
can i get the impossible kiss........can i ??

* saya jatuh cinta dengan > Choi Seung Hyun (최승현)
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 16-4-2012 11:46 AM |All posts
ada orang lain lebih teruk mcm2 masalah yg kena pk,yg pentingnya bykkan bersabar. Jangan lari dari masalah,hadapi masalah itu dan selesaikannya
Reply

Props Report

Rank: 16Rank: 16Rank: 16Rank: 16

Post on 16-4-2012 11:54 AM |All posts
kesiannya.................
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 16-4-2012 11:55 AM |All posts
Anak bongsu manja idup tak pernah susah kot sbb tu jd lagu tu sebelum ni seme nak dpt bila ada masalah terus nak bunuh diri
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 16-4-2012 11:55 AM |All posts
Ha...kan ke penat dan sakit bila doktor pump semua benda dlm pewut ko tu?? Lain kali, jgn makan or telan benda bukan2, just slit you throat or wrist, then terus jalan.....

Cuba bawak2 mengucap, istigfar banyak2, org lain pun stress dan tension tapi tak de lar sampai tahap nak buat benda bodoh mcm ko buat nie
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 16-4-2012 11:55 AM |All posts
Reply 91# samshik


    dh terlajak baru nak menyesal...
masalhnya 1 je...kalo x pijak  x wat hal kat club x jadik cam ni...
yg pntng...kalo x mabuks2 ke club x jadik la adengan gaduh2 2.....
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 16-4-2012 11:56 AM |All posts
bukan dira kot sebab aku tengok facebook dia elok je ada update semalam. tapi tak taulah kalau dia update dari hospital selepas bertenang hehe..

Dira Abu Zahar
Semalam
salam, bg pihak diri sendiri. tiada kata selain terima kasih saja pd semua yang mendoakan saya, doa baik mahupun doa yang buruk.. bukan kuasa saya untuk menghukum mana2 umat. jadi sy hanya mampu tersenyum, dan perjalanan hidup masih sy teruskan walau apa pun dugaan. Terima Kaseh dr Hati.
Suka    Kongsi
Siti Noorjihan Shaari dan 305 yang lain menyukai ini.
Say the truth!
Reply

Props Report

Rank: 16Rank: 16Rank: 16Rank: 16

Post on 16-4-2012 12:03 PM |All posts
Reply  samshik


    dh terlajak baru nak menyesal...
masalhnya 1 je...kalo x pijak:shut ...
puteri_impian Post at 16-4-2012 11:55



    hubby die tak bagi semangat ker??
Itu bukan kisah kau dan dia .. tapi itu kisah kita sebenarnya...
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 16-4-2012 12:06 PM |All posts
dia hidup ke melingkop ke,ada kesan ke pada industri hiburan pprt malaysia nih?...
Balbo_II = Balbo
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 16-4-2012 12:11 PM |All posts
betul ke si dira ni?kalo betul dia, dah dapat lagi satu tekanan, tekanan malu sebab cuba nak bunuh diri!
Life is a maze and love is a riddle.
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 16-4-2012 12:28 PM |All posts
Reply 91# samshik


   so konpemlah dira dr kenyataan twitter itu..hurmmmm bertaubatlah selagi masih ada peluang.awak patut bersyukur tak ditakdirkan mati dalam keaiban sebegitu ALLAH masih menyayangi awak..so pada dira hanya ALLAH tmpat kita meminta dan mengadu.. menamatkan riwayat sendiri tanpa hiraukan org2 lain yg msh menyayangi kita adalah sikap pentingkan diri..fikirkan anak yg masih kecil dan perlukan awak..sebab tu awak kena kuat,terkhilaf kerana telah melakukan byk kesilapan bukan bermakna hidup kita juga perlu berakhir..jangan lari drpd masalah hadapinya seadanya..
kita harus bertanggungjwb dengan perbuatan sendiri.

**macamlah dira baca harap dia baca
Insaflah wahai poremer cari yang bernama
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 16-4-2012 12:32 PM |All posts
spesis psychopath... attention seeker.. slit their wrists, hantuk kepala kat dinding... minum clorox? apa pekdahnya sakit kan diri sendiri? sedar diri sikit...jasad ko/nyawa ko tu semua pinjam jer..

mengucap banyak2...
[in secret - between the shadow and the soul]
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 16-4-2012 12:34 PM |All posts
mudah-mudahan segala kerumitan yang dialami oleh pengacara ini menjadi asbab bertambahnya iman beliau...

hidayah Allah ni datang dalam pelbagai bentuk...boleh hadir pada waktu yang kita rasakan tak logik...
bersabarlah kerana Rabb-mu.
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 16-4-2012 12:38 PM |All posts
Laki dia macam tak wujud je
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 16-4-2012 12:43 PM |All posts
kata parents pantau dr jauh,waktu remaja ade bodyguard segala,masuk club mak bapak bg permission ke?apepon harap dira bertaubat la,dugaan Allah bg utk menguji kekuatan iman manusia..ramai lg yg lebih menderita dr dira..
Today I Do,
Tomorrow I Will
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 16-4-2012 12:45 PM |All posts
bunuh diri yg paling berkesan sbnrnye adalah tembak kepala pakai pistol. yg ni mmg konpem berkesan..

tp harap2 takde yg ikut ye...
In the arms of a lover your faults and failures were supposed to be inconsequential
Reply

Props Report

Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20

Legenderer

Post on 16-4-2012 12:48 PM |All posts
bunuh diri tak bau syurga la.... bau pun tak dpt.... itu pun tak pernah tahu ka..... sian sungguh....
klau agama lain pun roh org bunuh diri mmg tak tenteram.. nak tanam sikt punya payah...
teringat kes bunuh diri psl putus cinta kat kg aku dulu.... merata kg cari tmpt nak tanam psl kg asal org tak terima.... azab,...
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 16-4-2012 12:49 PM |All posts
gunakanlah akal tu...semua org ader masalah,tp jgn la ended up ur life mcm ni..
ingat kat Allah banyak2....mengadu lah pada-Nya.
and stOp ur nite life yg ntah hape2 tu...
kesian la kat anak kO tu....aduhaiii!
#saveGaza #savePalestine
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 16-4-2012 12:55 PM |All posts
kalau betul nak mati
minum racun rumpai atau pun  pesticides
gerenti jalan punya
or better still
jump from 1 of those high rise in KL
bleaching agent macam clorox ni sekadar corrodes
serupa dgn racun tikus
slow death oooo
get a grip on your life ..ish
macam orang tak ada agama
Dont ever wrestle with a pig.Youll both get dirty, but the pig will enjoy it
Reply

Props Report

Rank: 16Rank: 16Rank: 16Rank: 16

Post on 16-4-2012 12:56 PM |All posts
Reply  samshik


   so konpemlah dira dr kenyataan twitter itu..hurmmmm bertaubatlah selagi masi ...
Suchi Post at 16-4-2012 12:28



    ya lorr .. tatau awat sampai jadi lagu nie ..
Itu bukan kisah kau dan dia .. tapi itu kisah kita sebenarnya...
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 16-4-2012 01:06 PM |All posts
Kesian.. Takpelah Dira, ini smua sbg pengajaran utk kite di masa akan dtg.. Sebelum buat apa2 ingat lah pada anak yg masih kecil tu.. Tak kesian ke dgn dia? Kalo betul lah Dira yg dimaksudkan, harap2  Dira rajin2 lah pergi sembahyang dan mintak pertolongan dari Nya. Hanya Dia saje yg maha mengerti dan memahami serta dpt menolong kite akan segala masalah yg kite hadapi.. Takde manusia yg tak de masalah kat dunia nie. Segala apa masalah yg kite hadapi di dunia ini hanyalah sementara dan hadir sbg ujian semata mata. Tuhan sayangkan kite dan sbb itu kite dipilih utk terima cabaran dan dugaan yg sgt berat dan hebat dari Nya. Kesianlah juga dgn mak bapak yg lahir dan membesarkan kite tu.. Harap Dira dilindungi dan diberi hidayah yg secukupnye utk dia menangani dan dpt menyelesaikan segala masalah yg dihadapi sbg org yg waras selepas ini. Amin! Mohon maaf kalo bukan Dira orgnye tapi still anggap ini hanye sbg nasihat dari saya yg prihatin.
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 16-4-2012 01:08 PM |All posts
dr twitter tu nampak sangat dia dalam kecelaruan fikiran dan tekanan dan seolah-olah mengiakan gosip yang dibuat rotikaya ni
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 21-12-2014 12:30 AM , Processed in 0.170000 second(s), 41 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top