CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
View: 110228|Reply: 879

Elken - Corpsdevere DX Corset vs Hai O Premium Beautiful

  [Copy link]
Post time 16-4-2012 07:21 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Hye all beautiful womens out there...

jom kongsi ape perbezaan antara set corset Elken dan PB...
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2012 11:18 PM | Show all posts | Share
Ehm, saya lebih suka Easecox punya Diamant. Sebab saya betul dapat shape yang diingini wahlau pun Sudah tanggalkan corset.
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2012 09:56 AM | Show all posts | Share
Elken punyer bape...i tgh pki beautiful..rs nk beli jgk yg lain
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2012 10:03 AM | Show all posts | Share
Elken punyer bape...i tgh pki beautiful..rs nk beli jgk yg lain
tightcherry Post at 17-4-2012 09:56



aritu tgk rm2+++.00
tp kalu nak cuber elken punyer, amik no akaun saya....
saya ahli elken....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-4-2012 09:21 PM | Show all posts | Share
Elken punyer bape...i tgh pki beautiful..rs nk beli jgk yg lain
tightcherry Post at 17-4-2012 09:56



   hye cherry...lau nak try call me at 017 256 3692. jom i bw u try fitting dulu..u will feel the different..
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2012 02:14 AM | Show all posts | Share
my MIL pun ahli ELKEN. tengok dalam catalog dia macam menarik. harga lebih kurang PB jer
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2012 04:16 PM | Show all posts | Share
Td bru fitting girdle dx elken. Mmg best. Ingt nk beli jgk lh.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-4-2012 06:21 PM | Show all posts | Share
Td bru fitting girdle dx elken. Mmg best. Ingt nk beli jgk lh.
kamar22 Post at 18-4-2012 16:16



   lau u try one set lg best...if u want can call me...k...
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2012 03:32 AM | Show all posts | Share
salam, baper harge satu set elken nie
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2012 08:59 AM | Show all posts | Share
sy pkai dx.. selesa. pb tak pernah pkai, tp mengikut kata kwn2 sy, pb x selesa, panas.. tp katanye pb nie kbaikan dia boleh halang kanser, kecutkan uterus sbb ade infra red. ade sorg kwn i kt tpt kerja, both brand dia ade tp pb dia x pkai pon sbb x selesa. hmm.. yg paling baik ialah try ler fitting mana2 korset yg tahu tu, rasai keselesaan nya dahulu baru lah decide beli.

klau nk fitting dx dgn i boleh jer, free sahaja. boleh pm sy yea or sms me at 0193767303.
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2012 11:01 AM | Show all posts | Share
tak panaslah PB..ok je sy pakai...material die senag gile nak kering..rasenye DX ngn PB hampir same je material die..

Sy siap bwk berkebun gi..pakai corset mls nak bukak..ok je..selesa jugak..tp DX pon tk pernah try...tetsimony utk PB je la...
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2012 12:21 PM | Show all posts | Share
laa dah jadi macam tempat share contact lak ... mana infonya ... tertunggu juga (prefer from someone yg bukan penjual)
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-4-2012 01:50 PM | Show all posts | Share
laa dah jadi macam tempat share contact lak ... mana infonya ... tertunggu juga (prefer from someone ...
msd_brit Post at 19-4-2012 12:21



enjoy this video...

http://youtu.be/CMg0Y5m3D4g

   <iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/CMg0Y5m3D4g" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2012 03:09 PM | Show all posts | Share

Elken - Corpsdevere DX Corset vs Hai O Premium Beautiful

apa salahnya share info dgn penjual. kalo x bagus penjual x jual. ye dak? kakak ofismate me pakai elken punyer mmg nmpk perubahan bentuk bdn dia. tingin jgk nk beli tp nnt nk tgg dpt duit bonus hihii


(posted by mobile)
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2012 10:40 PM | Show all posts | Share
tak panaslah PB..ok je sy pakai...material die senag gile nak kering..rasenye DX ngn PB hampir same  ...
Nur_ming Post at 19-4-2012 11:01



    material pb mmg sy dh pegang walaupun x pakai sbb ade dlm sampel bag upline. material PB mmg berbeza dgn dx. mmg fabrik dia tebal dr dx..
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2012 10:42 PM | Show all posts | Share
material dx ialah nylon+polyurethane+egypt cotton.

material pb sy x tau tp dia ade infra red (kelebihan dia la)..
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2012 09:57 AM | Show all posts | Share
Post Last Edit by Nur_ming at 20-4-2012 10:03

PB punya material AKWATEK polyester and akwadyne technology ,mcm org sport biase pakai...or kita tgk org pelumba basikal yg naik bukit tu,kirenye same fabric la,tak panas n boleh bersukan....

Akwadyne is a finish that is applied to  fabrics to help warm or cool the body during outdoor activity.(copy paste sebab mls nk translate)..

DIYA off topic ckit..ELKEN MLM jugak ke?bcoz my frenz jual ELKEN gelakkan kita org jual PB sebab katanya dpt untung kecik compared to yg dpt jual DX byk...

And sebab sy pakai PB sebab murah dr DX tu je ekceli..sy jual sebab nk dptkan PB ngan price murah from market..sebab fitting dh rase best waist nipper...benefit DX mmg sy tak tahu...mungkin juga jauh bagus dari PB...sy puas hatilah dgn PB compare ngan corset2 biase sy pakai....mmg tk panas..unless mmg berjemur kat padang sek..tak pakai baju pon panas...
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2012 12:05 PM | Show all posts | Share
Macam mana kau orang nak buang air kecil aahhh? Tak penat ker? ... I pernah cuba .. Berpeluh nak pusing daging time nak guna .. I can not image jika nak buang air kecil ... Confirm berpeluh dalam public toilet huhuhuhuhuu

By the way yg pernah cuba adalah PB
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2012 12:32 PM | Show all posts | Share
err.. rasa terpanggil la pulak nak kasi review since i bukan penjual.

my asben blikan PB lps i kuciwa susah nak turunkan berat lepas bersalin anak no 1 pada nov 2004. disebabkan harga yg kaboom jugak, kwn dia kasi harga dealer dapatler 1950 kot.. ntah iyer harga dealer xtauler..

masa memula bli dia tanye what's my original size b4 pregnant... and dia ckp kena ikut size tu dan bukannyer 1-2 size lower than current, etc. buntang gakler bijik mata sbb camne nak kasi muat ek.. ehehe... dah mengembang dgn pesatnyer nih. hari dia mai umah bawak set tuh mmg seriously challenging nak masukkan i dlm PB size tu. siap bukak kipas full blast n sapu bedak 1 badan nak kasi bleh muat. perghh.. boleh ler, kalah sarung nangka. tapi dia ckp this is going to be the investment.

so.. masatuh dlm proses mengurangkan berat, i terpregnant no 2. then lps deliver feb 2006, i pantang pakai PB after 2wks (luka dah sembuh). suprsingly lps abih maternity leave masuk opis i bleh pakai kebaya yg dah tak muat eversince kawen. senyum sampai ke telinge.. happynyer. memangler susah nak berpantang pakai PB.. nyusu badan lagik. bayangkan ajerlah seksanyer... tapi matlamat asal kan nak kuruskan badan.. so mestilah berkorban sket. now, kalo xpregnant mmg i'm back to shape before got married. no spare tyres, no moncit2 even after having 4 kids.

so.. PB has been my best fren till now.. takde koyak, takde panas, takde masalah. yg mende ape tah pakai kat pinggang tu somehow bleh comfort baby kalo kembung.. just balut je baby (yg berbaju mcm biasa) dgn mende tu. pernah try dulu kat one of my babies.. tak ingat no brape yg slalu kembung.

now i'm going to have baby no 5 soon.. baru last week basuh PB tu utk pakai time berpantang nanti. normally i siang i pakai PB n malam pakai yg jenis biasa takde wire2 tu. i'm very satisfied with PB and for something that last from year 2005 - 2012 dgn kadar pemakaian yg sangat kerap.. i bukan sekadar pakai time berpantang je ok.

on the other hand.. adik i pun ader bli PB sbb i kasi review bagus.. tapi dia just simpan dalam almari je sbb xsanggup nak pakai.. katanyer ketat. so.. terpulang la. sbb i rasa nak bli apa pun kena pikir dulu samada kita akan sungguh gunakan atau sekadar nak ikut org beli.
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2012 01:27 PM | Show all posts | Share
PB punya material AKWATEK polyester and akwadyne technology ,mcm org sport biase pakai...or kita tgk ...
Nur_ming Post at 20-4-2012 09:57



    a aahh elken nie MLM juga..
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2012 01:29 PM | Show all posts | Share
Reply 18# msd_brit


    cer try fitting dx, dx nie dia senang take off.. x susah utk buang air kecil with dx.
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2012 01:32 PM | Show all posts | Share
sy nie baru 2 bulan pkai dx. once dh bli dx, nk share dgn kwn2 office psl dx tp dorg mmg x mau try sbb katanya susah pkai. sy x pandai nk convince org.. haha...

kwn2 office sy nie kbykn nye pkai pb sbb ade dealer kt ofice. sy plak dulu ms dioffer mmg x terpengaruh pun. kebetulan jiran sy pkai dx, dia share dgn sy, d sy trylah fitting, ternyata selesa. seblom nie mmg korset yg biasa2 tue tak selesa pkai. pkai ms2 tertentu saje. skang with dx, if x pkai x best. nk pkai jg msti usahakan basuh...
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2012 01:34 PM | Show all posts | Share
rs mcm nk jgak try fitting pb. nk rs perbezaan jelah. bli mmg tak lah hehe.. skadar nk rsai sdiri...

sy akan bli lg second dx. hari tu rugi plak x amik pakej twin set. skang sy ada 1 set, rs nk bli lg sbb kdg2 x smpt basuh klau dh blk mlm kt umah.
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2012 02:16 PM | Show all posts | Share
Reply 19# ira79

Ira .. how many set pb u have? pakai hari2? then bila nak time cuci?
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2012 04:15 PM | Show all posts | Share
rs mcm nk jgak try fitting pb. nk rs perbezaan jelah. bli mmg tak lah hehe.. skadar nk rsai sdiri... ...
DIYAnIFA Post at 20-4-2012 13:34



    kalo sy,balik opis mlm pon sy basuh..sempat lg kering esoknya PB ni..lagi2 kalo letak bwh fan...nk beli dua tk mampu buat masa sekarang...DX ni kalo harga paling murah berapakah?mind to share?PM ye
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

25-4-2015 12:15 PM GMT+8 , Processed in 0.141146 second(s), 13 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list